onsdag 31. mars 2010

Ho peika på Ceylon og viste ein pupp

Dette er en fabelaktig god pausebok.



Sigmund Falch har samla gamle bilder og gitt de overraskende og vittige tekster.

Jeg fryder meg.

Line hadde vore oppe alt klokka fem.
Dermed var det ho som hadde på seg den rutete blusen denne dagen.


Han stod med eitt som fastfrossen.
Han kunne faen ikkje hugsa kva han brukte denne her til.

Om du følger med litt framover her på bloggen, kan et eksemplar av denne bli din - say no more, say no more.

Elisabeth

tirsdag 30. mars 2010

Blogging gir fysiske skader

Ja nå er det bevist. For mye blogging og tv-titting fører til fysiske skader - på både meg og sofaen!

Jeg har vondt i ryggen og sofaen har fått et søkk i setet.

Jeg sitter kveld etter kveld med beina oppi sofaen og lener ryggen til armlenet. Armlenet er kantet og lavt og vanlig pute har tydeligvis ikke gitt nok polstring.

Løsningen ble denne store, herlige puta  fra Åhlens. Der var det forresten sånn "ta 3, betal for 2"-tilbud, men jeg lot meg ikke lure, jeg kjøpte kun denne ene.



Mannen innerst i veien er ikke spesielt glad i puter, han synes de rett og slett er i veien. Men dette er en meget nyttig pute, ja nærmest en helsepute vil jeg påstå. Og han er ikke spesielt glad i en ryggvond, sytetet kone heller, så han lot gigantputa passere nesten uten kommentarer.

At sofaen akkurat i dette hjørnet har et godt søkk i setet er noe jeg kan skamme meg over. Sofaen er kun to år gammel og kosta nesten en månedslønn, så jeg synes den burde holdt bedre. Litt vanskelig å bøte på det søkket. Jeg får prøve å legge en pute under rumpa. Jeg vil jo ikke ha trykksår heller....

Elisabeth

Passert 10000

I dag har telleren passert 10.000 og det betyr straks blogglotteri her innerst i veien. 

Det kommer over påske, dette er bare en teaser eller en notis om at jeg har tenkt å holde ord.

Premien blir ikke en av disse. Jeg har derimot funnet noe som jeg virkelig gleder meg til å gi bort, noe jeg selv har og liker veldig godt.

Snart på en blogg nær deg......

Elisabeth

mandag 29. mars 2010

Påskepynt i vinduet

I en alder av godt voksen har jeg kjøpt min første påskepynt. Er det et alderstegn? Er jeg på vei mot en tilværelse omgitt av pynt, dill og nips?


Fant disse eggene på Kid, seks stykker for 30 kroner - rasende billig. Jeg vil ikke ha bjørk innendørs. Det holder at øyne og nese trøbler om noen uker når det spretter utendørs. Det vokser furu og gran utafor her også. Muligens flere sorter, men jeg kan bare de tre så....Uansett, ingen kvast innendørs.



Derfor hang jeg eggene opp i det ene kjøkkenvinduet. Er ikke helt sikker på hvor vellykka det ble. Ser mer ut som et usymmetrisk solsystem over sinkhuset, hvor planetene ikke helt har blitt enige om hva de skal dreie rundt - i tillegg til seg selv.

Nå som jeg først har klistra dem opp, får de henge til over påske. Det finnes jo barn i dette huset og da kan jo folk bare tro at dette er nok et pynteforsøk fra den kanten.



De skal ned, lover. En ting er julestjerna i nøytralt hvitt, men galaksepåskeegg får ikke henge til neste høytid, det lover jeg!

Har du noe påskepynt?

Elisabeth

Hvor finner jeg billige flybilletter til Jamaica?


De kvinnelige skjønnhetsidealene varierer jo verden over. Mens Vesten virker være svært så opptatt av høye, slanke og helst solbrune kvinner – aller helst i høye hæler – så er det litt andre boller på Jamaica:


Der spiser jenter såkalte “chicken pills” (hormonpiller som egentlig skal forstørre kyllingbryst og -lår) sånn at de skal få bredere hofter og større rumper.

Idealet er å få en slags “colaflaske-fasong” på kroppen.

Les mer på nrk.no/p3.

Da spiser jeg påskeegget mitt, kan alltids flytte til Jamaica og bli attraktiv.

Elisabeth

søndag 28. mars 2010

En eksotisk aften

Når katta er borte, danser musene  på bordet, heter det.

Når barnet er sendt til fjells, går foreldrene på by'n.

Lørdag kveld møtte vi et vennepar i Oslo for å spise en bedre middag og feire vår venn som snart fyller 40. Kvelden begynte i ordnende former, med nydelig mat til voksenpris, champagne, rødvin, konjakk, kaffe og dessert. Det ble ikke spart på noe.

Restauranten gjennomførte en dunkel time i forbindelse med Earth Hour også - strålende!

Så tusla vi videre til først en bar, så en annen. Jeg er ikke av "se og bli sett"-typen, mer av "se på alle andre". Og vi betraktet de unge nyforelskede, de unge ustødige, de litt eldre som håpet på sjangs på en vinglete jente og de småhissige.

Vi hadde orkesterplass til en håndgemeng og straks var det to politibetjenter på plass, i tillegg til tre Securitasvakter og to vakter fra utestedet vi var på. Politiet holdt hardt i en hissigpropp som responderte med å klabbe til en betjent, ikke lurt. Det ble liv i leiren der vi satt, øldrikkende gjester som strakte hals og kommenterte. Vi fikk aldri helt grep om hva konflikten dreide seg om. Kanskje vi skulle huket tak i han fyren som sto nærmere og filmet det hele med mobilen sin?

Plutselig ble klokka to og da var jo klokka plutselig tre og utestedene stengte og vi godt voksne fant ut at vi burde ile til taxiholdeplassen rundt hjørnet.

Der var det allerede kø. Der var de sjanglende, de som gjorde et siste desperate forsøk på å få være med en annen hjem, de som hadde mista jakka si og to fyrer med en skamslått kamerat mellom seg som desperat prøvde å få en taxi til å kjøre dem til legevakta. På sjette forsøk lyktes de. Og det var småhissige taxisjåfører og folk som ville være kameraten vår.

Vi hadde helt glemt hvordan en taxikø er en lørdagskveld ved stengetid. -Se på det som en eksotisk opplevelse, kommenterte jubilanten. Og så lo vi litt, men ikke for høyt, for man vil ikke tiltrekke seg oppmeksomhet i en slik taxikø.

Taxikøråd for gæmliser:
  1. Hold tett sammen med ditt følge 
  2. Ikke gjør noe som kan tiltrekke oppmerksomhet
  3. Le høflig når sidemannen forteller en dårlig vits eller sjikanerer et folkeslag eller yrkesgruppe og dulter deg kameratslig i ryggen.
  4. Ikke protester om noen sniker foran deg i køen
  5. Beveg deg effektiv forover og raskt inn i taxien når det blir din tur - Gratulerer du har overlevd.
Vi kom oss trygt hjem og i seng. Så sov vi i 9,5 timer (!) og spiste pizzarester til  frokost -eksotisk.

Har du husket å stille klokka? God palmesøndag!

☺Elisabeth


Palme - i anledning dagen og vår eksotiske aften.
Lånt fra Wikipedia

lørdag 27. mars 2010

Tilbake på skatten = shopping

I går kom selvangivelsen i posten og noen som forhåpentligvis har greie på det har funnet ut at Norge skylder meg 549 kroner.  Derfor dro undertegnede på shopping i selveste hovedstaden i dag, etter å ha sendt seksåringen på påskefjellet med bestemor og bestefar. Genial plan!

Og de 549 kronene holdt bare til første forretningen....Det ble jakke, kjole, bukse, sko, pute, muffinsformer, garn og  mer småtteri.



Såpass mye ble det at jeg fikk trøbbel med å bære alt og måtte heise opp posene i brysthøyde for å passere mellom to parkerte biler. Slitsomt med shopping. Prisen for å handle ting man ikke visste at man trengte er vonde skuldre etter all bæringen.


Så prøvde jeg disse skoene fra El Natura Lista.



Det skulle jeg ikke gjort, for de var jo bare SÅ gode på og nå må jeg ta et par tankerunder og finne en måte å forsvare bruken av en tusenlapp på et par sko jeg strengt tatt ikke behøver. De ble satt tilbake i hylla i dag nemlig, men neste gang.....

De er litt klumpete og oser rødvin og politiske diskusjoner, men fortalte jeg hvor utrolig behagelige de var på foten? Jeg gjorde det, ja. Ok.

Elisabeth

Jula varer helt til påske

Innerst i veien er dette helt sant, jula varer virkelig helt til påske. Og sikkert etter påske også.

Til jul lagde jeg denne papirstjerna.


Og den henger fortsatt i vinduet...

Det er tre grunner til det:
  1. Jeg synes den er fin
  2. Jeg er i grunnen litt stolt over å ha laget den
  3. Jeg finner ikke ut hvordan jeg skal lagre den på en egnet måte slik at den kan tas fram like fin neste jul

Og kanskje en fjerde grunn: Jeg er litt lat....?

☺Elisabeth

fredag 26. mars 2010

Earth Hour 2010

Lørdag kveld skal vi slukke lysene. Å slukke lyset for klima hjelper kanskje bare som en dråpe i havet, men det er i det minste en sterk symbolsk handling. En sak vi kan samles om, uavhengig av etnisk opphav, religion eller legning.



Finn fram stearinlysene lørdag 27. mars fra kl. 20.30 – 21.30.

I fjor deltok vissnok flere hundre millioner verden over i denne markeringen.

Les mer HER.

På dette tidspunktet har jeg planer om å befinne meg på en bedre restaurant i Oslo. Der bør det vel finnes stearinlys, men spørsmålet er om taklyset slukkes. Ja til dunkel belsyning en lørdagskveld på byen!

torsdag 25. mars 2010

Syforespørsel

Jeg trenger en hette til en sliter på kjøkkenet, Nei, det er ikke Mannen, selv om han kunne trengt en tenkehette av og til. Nei, jeg tenker på denne fyren her:



Om jeg kunne sy så hadde jeg sydd en hette denne karen kunne pynta seg med mellom slagene, kanskje i voksdukstoff? En hette som ville beskyttet Mr. Braun fra støv og smuss.

Det hadde sikkert vært enkelt det, om jeg kunne sy. Det kan jeg ikke, i hvertfall ikke såpass at jeg kunne ha fiksa dette. Såpass selvinnsikt har jeg.

Så da er spørsmålet. Finnes det noen der ute som har evnen, muligheten og lyst til å sy en hette til meg, eller rettere sagt kjøkkenmaskina, mot betaling selvsagt.

Send meg gjerne en mail, adressen står til høyre.

Elisabeth

Vårpuss

Gjennom vinteren forfaller jeg. Leggene møter barberhøvelen sjeldnere, brynene ser lite til pinsetten og føttene har glemt hvordan et varmt fotbad med påfølgende lotion kjennes.

Det er liksom så mørkt og trist og ikke noen vits. Men nå er våren i anmarsj og man rekker faktisk å bevege seg ute et par timer i dagslys på hverdagene også.

Derfor har jeg satt igang vårpussen. Først ut var brynene. Siden det var grodd igjen var det best å få det profesjonelt gjort. Intensjonen er alltid deretter å vedlikeholde flittig på egenhånd med pinsetten....Før eller siden gis det opp og jeg tar en ny tur til den proffe damen med voks og utstyret i orden.



FØR: Blekt ugress



ETTER: Brunere og ryddigere


Litt skummelt med sånne store nærbilder på skjermen. Jeg visste for eksempel ikke at jeg slurver med mascaren ytterst på venstre øye hver dag..Rynkene kaller vi sjarmerende smilerynker, ikke sant?

Jeg er alltid så redd for å farge for mørkt så det ser unaturlig ut, særlig med skikkelig vinterblek hud. Kunne hatt en anelse mørkere denne gangen faktisk.

Noen driver vårpuss på båten eller siste loppemarkedfunn. Mitt neste vårpussprosjekt er føttene. Etter påske skal de få profesjonell hjelp og bli klare for sprading.

Elisabeth

onsdag 24. mars 2010

Feilslått garnslanking

Jeg har litt garn liggende. Når jeg sier litt, betyr det altså mye. Det er garn i en pose i kottet, det er garn i dunk i kottet, det er garn i en skuff og det er garn i en stor amerikakoffert.

I vinterferien lykkes jeg å slanke garnsamlinga med noen få nøster etter å ha strikket en lue og et lite skjerf (som jeg ennå ikke har festa trådene på og derfor ikke har slengt ut skryteinnlegg om her).

Nå hadde jeg satt meg fore at jeg skulle teste ut en strikkeoppskrift på noen artige tøfler og dukka ned i garnuniverset. Her er det garn i bomull, ullgarn egnet for toving, nydeligste mohair og alpakka for både tynne og tykke pinner. Jeg var ute etter et par nøster Babyull til prosjektet mitt. Hadde jeg Babyull i mine gjemmer? Hva tror du? Poeng til den som trodde "nei".

Og hva må man gjøre når man da virkelig har bestemt seg for at man skal teste akkurat denne tøffeloppskriften med akkurat det garnet? Jo, da må man jo oppsøke en garnforrretning. Og i garnbutikken var det "ta tre, betal for to" og et sånt tilbud må man jo benytte seg av.

Opptelling i poser, dunk, skuff og koffert viste da +3. Hurra for garnslanking!

Elisabeth
Fire nøster fra Sandnes Garn

tirsdag 23. mars 2010

Gratis du liksom

I nærleiken finnes et stort og flott, nyutbygget  kjøpesenter. Skal du besøke dette store, flotte kjøpesenteret må du benytte parkeringshuset. Parkeringshuset er trangt med mange søyler og rette vinkler som jeg er helt sikker på noen som trodde de hadde bøybar gummibil har mislykkes i å komme rundt. Med andre ord, ikke et parkeingshus som står i stil til det fasjonable handelshuset.

Ikke nok med de kummerlige forholdene der nede i garsjen, det finnes nok en ting å irritere seg  over; Parkeringsreglene!

3 timers GRATIS parkering mot billett. Altså, for å få benytte dette enestående gratistilbudet når du skal handle dine økologiske gulrøtter, Ilse Jacobsen gummistøvler eller Samsonite koffert, må du huske å trekke billett. Og om du ikke husker å trekke billett så du kan stå parkert de tre gratis timene, ja da er det jammen meg 610 kroner i bot!

Det er bare så inn i granskauen frekt.

Og om du bruker litt lang tid på å bestemme deg om du skal ha hvite eller sorte gummistøvler eller om kofferten skal ha to eller fire hjul. Da kanskje tar du en tur på treningssenteret  for å klarne hjernen og forbigå beslutningsvegringen. Etterpå er du kanskje sulten og vil spise ved et av serveringsstedene.  Og kanskje resultatet blir at de overskrider dine tre gratistimer mens du sprer dine penger hos kjøpmennene, ja da er det jammen meg 610 kroner i bot.

Frekt, frekt, frekt!

Og attpåtil reklamerer de med herligheten. Akkurat som det er noe å skryte på seg å ha et privat snikparkeringsselskap som lurer bak hver søyle (aha, derfor det er så mange søyler i parkeringshuset..), som ligger på lur og spretter fram med et sleipt smil om munnen når de oppdager en stakkar som glemte å trekke billett.

Så noen ler hele veien til banken mens andre slutter å handle på senteret og blir støttemedlem hos SATS.

Takk for oppmerksomheten, det var deilig å få det ut. Pust.

Elisabeth

Blogglotteri?

Heisann.

Telleren begynner å nærme seg 10.000 og da bør man vel ha blogglotteri, er det ikke sånn det er? Jada, jeg vet at telleren ikke er det samme som antall besøk, men trenger vi være så nøye da? En del av disse klikkene har jeg jo sørga for selv, he he. 

Tenkte bare jeg skulle lodde stemninga på hva slags premier som vil være populært i et rent hypotetisk, eventuelt blogglotteri, også kalt giveaway eller gi-bort.

Derfor har jeg nå gått på leting etter tilgjengelige saker her innerst i veien.

Hva sier du til en eske med nesten ubrukte bøker fra NMH for ti år sida? Står neppe noe om sosiale medier der, men SWOT-analyser og Maslows behovspyramide er vel fortsatt aktuelt?


Eller hva med et dusjhjørne?  Det er ekte vare fra Ifø, kun brukt et års tid.




Er du dyrekjær vil du kanskje velge naboen katt? Så kan den bæsje på din terrasse i stedet for vår.




Hva synes du?

☺Elisabeth

mandag 22. mars 2010

La meg presentere...

...mine tre nye nydelige venninner; Blomsterjenta, Elisabeth og Elianne.



Disse herlige trykkene er fra Carambatack Design, kjøpt via epla.no.

Jentene har fått plass i gangen og ønsker oss og besøkende velkommen.



Jeg hadde forresten trengt en ny vegg i huset. Jeg flytter rundt på bilder og har alltid en god bunke "til overs". Bilder som hadde treng en vegg. Stua er liten nok som den er. Ellers hadde en løsning vært å snekre en ekstra vegg midt i, så hadde vi fått mye bedre plass til alle bildene.
Muligens litt upraktisk å ha sofaen på en side og tv'en på den andre..?

Elisabeth

søndag 21. mars 2010

Hvor stort er et rumpehull, mamma?

Ja, som foreldre må man være forberedt på det meste. Da snakker jeg ikke om å huske ski til skidagen og gul mat til skolens påskelunsj eller et eller annet teaterkostyme.

Nei, uten forvarsel forventes det at man skal svare på de merkeligste ting. Barn undrer over stort og smått og de SPØR. Ikke rart barn lærer fort, de spør jo om alt de lurer på hele tida. Vi voksne har nok rett og slett mindre tid til rådighet til å undres og spørre (eller google seg fram til svaret). Vår tid slukes av å betale regninger, vaske hus, smøre ski og lage eggerøre på fritida.

Så, før jeg snakker meg bort, tilbake til rumpehullet. Eller rettere sagt spørsmålet om rumpehullet. Seksåringen tittet forventningsfult på sin mor, guruen som vet alt.

Men mor lot seg ikke vippe av pinnen. Inn på banen for illustrasjonsformål kom - ta ta - en rosa gymbag!



Og mor viste med gymbagen rumpehullets funksjon og fiffige utvidelsesmekanisme med imaginært fyll.
Den undrede var veldig fornøyd med svaret og lærte noe nytt om denne snåle kroppen vår som driver med så mye rart helt uten at vi tenker over det. Og mor var strålende fornøyd med seg selv og sin handlekraft. Tenk, så kom denne rosa gymbaggen vi fikk med gratis ved ranselkjøpet i fjor, til nytte!



Gleder meg forresten til neste ukes program med Jan Thomas i Hollywood,  da skal det vissnok handle om bleking av rumpehull - WHAT?

☺ Elisabeth

Filmanbefaling

Hurra meg super film. Må sees!

Lørdag var filmkveld innerst i veien. Vi fikk endelig sett Slumdog Millionaire - og for en film!

En spennende historie, intelligent laget, nydelige bilder.

Forstår godt at denne vant hele 8 Oscars i 2009.

☺ Elisabeth
Bilde lånt fra cdon.com

lørdag 20. mars 2010

Frokostvaner

Huset på Planen har en spørreundersøkelse om frokostvaner på gang, i samarbeid med Quaker.

Det skal svares på to spørsmål:
  1. Hvordan er frokostvanene hjemme hos deg? Spiser dere frokost hver dag?
  2. Hva er ditt beste tips for en hyggelig hverdagsfrokost?



Innerst i veien spiser vi alle sammen frokost hver dag, men ingen av oss spiser samtidig. Jo, kanskje katta og jeg, forresten.

Vi har innarbeidet raske og effektive hverdagsmorgener. Jeg rekker akkurat en brødskive eller havregrøt og et glass melk mens førsteklassingen svinser litt og gjør alle sine "skal bare" + kler på seg yttertøyet, ofte med en eplebit eller lignende i hånda. Så går vi sammen mot skole og jobb.

Hun spiser frokost på SFO under litt roligere forhold. Da er det som regel yogurt og brødskiver.

Mannen spiser frokost hjemme, men han ligger i heatet etter meg og katta og smører sine skiver etter at jvi andre har forlatt åstedet.

Ingen samlet frokostgjeng hos oss, altså. Det er tilpasning til busstider, skolestart og lønnet arbeidstid som fører til denne uryddige strukturen, men det funker.

Tips til hyggelig hverdagsfrokost? Hm, jeg har det jo hyggelig jeg, selv om jeg bare har selskap av lokalavisa ved frokostbordet. Føler at fasitsvaret her er "å ha god tid om morgenen slik at hele familien kan nyte en sunn og god frokost sammen". Jeg tror heller svaret herfra må bli "få i seg noe som gir en energi til å starte dagen."

Hva er dine frokostvaner?

Elisabeth

Bildet er lånt av Huset på Planen

fredag 19. mars 2010

Min første leilighet

I lunsjen på torsdag snakket vi om interiør og valg av farger. Jeg fortalte om min første leilighet hvor jeg bodde fra 1992 til 1998. Der malte jeg nemlig i gult på soverommet, knall blått på kjøkkenet og knall grønt i gangen. Ingen som hadde hørt om hvit minimalisme på den tida.

Etter lunsjen fikk jeg en innskytelse og søkte på Finn om det var noen leiligheter av samme sort som min gamle eller noen leiligheter i nærheten som var til salgs.

Hva fant jeg? Jo, akkurat min leilighet var til salgs! Må ha vært min sjette sans eller noe som fikk meg til å sjekke Finn angående dette akkurat nå.

Ikke mye farger igjen her, nei. Se for deg 16 flere møbler i denne stua, blomstrete gardiner, furuhyller samt ølflasker og fylte askebegre på det luta salongbordet og en gjeng unge mennesker i heftig EU-diskusjon.



Badet skjønner jeg godt det ble gjort noe med for det var semmert. Vi arva etter tidligere eier turkisgrønne fliser og en spraglete, mørk tapet med "gullflekker". Radiatoren hadde de prøvd å gjøre stilig med gullmaling! Gulvet hadde lysegrønne mosaikkfliser. Rundt sluket var noen løse og kunne avsløre hvite og svarte fliser under mosaikken. Tapeten fikk et par strøk hvitmaling av oss, men resten forble som det var. Med andre ord passe shabby og veldig lite chic. Ingen hadde hørt om shabby chic på den tida heller forresten.

Kjøkkenet gjorde vi litt mer med. Der rev vi ned fliser og murveggen fulgte med, gitt. Bygget var fra rett før krigen og de hadde vært rause med sanda da de murte. Da var det bare å mure opp vegg og prøve å få det bra nok til at nye fliser ville sitte. Våre hvite kjøkkenfliser ser ut til å være det eneste som er igjen fra vår tid i denne leiligheten.


Under oppussing i 1993, legg merke til den tapeten og de mørkebrune skapdørene. Den gule kaffekanna man kan skimte øverst til høyre hadde vel vært retro-hot igjen nå.


Ferdig oppusset kjøkken. Vi var veldig fornøyde. Legg merke til det matchende blå silkebåndet som er trædd inn i blondekappa i vinduet - hey, hey, vi snakker gjennomført.

Anno 2010, flisene er de samme.

Denne leiligheten betalte jeg 135.000 for i 92. Ja, du leste riktig, etthundreogtrettifemtusen norske kroner cash kontant. Seks år senere solgte vi for 465' eller noe. Nå er prisen nesten 1,5 mill + fellesgjeld.

Jeg mener ikke å ødelegge for selgeren, men det med optimal planløsning.....Joda, man skriver vel helst ikke "gjort det beste ut av det"? I følge annonsen er det "romslig soverom" og det kan hende det om man kun ønsker å ha en liten dukkeseng der. Vi kunne akkurat gå rundt vår seng på to sider. Leiligheten har lagt på seg også, den var 39 m2 da vi bodde der, nå 40. Det er sikkert riktig. Og jeg som har skrytt på meg å bo to voksne og en katt "på noen og tredve kvadrat".

Men for all del. Dette var en kjempefin leilighet da vi var unge og hadde færre regninger enn nå. Vi trivdes veldig godt, det var sentralt og praktisk med kolonial i første etasje. Etter hvert ønsket vi oss større plass og det var himmelsk å flytte til 65m2 og en hageflekk.

Å, dette vekket minner. Det var den herlige tida i begynnelsen av tjueåra, uten så mange forpliktelser og bekymringer. Vi hadde arvemøbler i alle slags farger og materialer. Vi levde på spagetti og traff venner hver dag og kunne sove så lenge vi ville hver lørdag og søndag.


Hmmmm. ☺

Hele annonsen kan du se her.

♠ Elisabeth

Bilder fra finn.no og egne fra før digitalkamerats tid.

torsdag 18. mars 2010

Ugh, ugh, uggly Uggs

Det er mye mellom himmel og jord jeg ikke forstår meg på. En ting jeg overhodet ikke skjønner er Uggs.
Beklager om jeg tråkker på noen semska tær nå, men Uggs storhetstid er muligens på hell i moteverdenen så jeg tar sjansen.


Bilde fra miniugg.com

Jeg vet det er et aldringstegn når man velger komfort fremfor utseende ved skovalg, og der er jeg. Likevel er det første som slår meg at Uggs er jo ikke pent! Om du har brede andeføtter er nok Uggs en befrielse, men for resten av oss er det da ikke nødvendig med så brede, runde skotupper? De kan kanskje være søte på småbarn, men ikke på voksne kvinner..Dessuten har jeg sett mange par på gata hvor de liksom har seget ut bak, som en liten bulk. Det hjelper ikke særlig på det estetiske inntrykket.

En annen ting er prisen. De er da ufattelig dyre! Over 2000 kroner, har jeg sett.

Bilde fra greatgreenshoes.com

Disse i strikket utgave er jammen meg de morsomste. De kan umulig være noe særlig på slapseføre eller under snøsmeltinga? Men så brukes disse uggsa gjennom hele året. Sommerkjole og Uggs, det er snodig, det. Jeg bryr meg fint lite om noen smekre berter i Hollywood tusler rundt med disse på solfylt shopping, forresten. 

Jeg roper ikke høyt, bare undrer litt. Selv har jeg to par Crocs, som vel er litt i samme kategori: Stygge, men komfortable.

Ja, ja..tilbake til gyngestolen og heklearbeidet - hvor er brillene mine? Å, ja, jeg hadde de på hodet. Nå skal det bli godt med kamferdrops, må bare finne tennene også. Knirk knirk.

☺ Elisabeth

Hva er størst?


Er det Erna som sier dette om Sivs attributter?

☺ Elisabeth

Kilde: Dagens VG

onsdag 17. mars 2010

Skal gå og legge meg, men først skal jeg bare...

..titte innom bloggen. -Å, en hyggelig kommentar fra en hittil ukjent blogger. Ny blogg må sjekkes ut. -Oj, så nydelige bilder, det må kommenteres. Man blar videre og finner flere underholdende innlegg.

Hva ligger på bloggrollen her, da? Flere spennende, nye blogger, som igjen leder deg til nye blogger og flere kommentarer som skrives. Se her, ja. En som lager nydelige smykker og en som bygger hus og enda en til som pusser opp kjøkkenet - spennende!


Klikk, klikk, klikk. Oj, er klokka SÅ mye? Ok, bare innom egen blogg en siste gang før stengetid. -Næmmen, enda en ny kommentar, inn på ny blogg og titte rundt. -Det var jammen en flott sofa, har hun sydd de gardinene selv? Liste over bokanbefalinger, mye nyttig å ta innover seg. Hva ligger på denne bloggrollen da.....


Og så var vi i gang igjen og det ble nok en sen kveld.


Noen som kjenner seg igjen?


/Elisabeth

Grønn st.Patrick's day

I dag er det visst St.Patrick's day. Det betyr ingenting for meg egentlig, men jeg har fått med meg at dagen står i fargen GRØNN.

Det betyr en gylden anledning for meg å vise fram min herlige Stjerneteller-kjole designet av Ellen med bloggen EllenSand Design.

Amatørbilde tatt med selvutløser. Hopp og sprett i stua med hverdagsrotet vårt.

Da Ellen presenterte denne kjolen på bloggen sin for en stund siden følte jeg at denne kjolen, den måtte jeg ha. Jeg var på vei til fjells - uten bredbånd og måtte handle raskt. Jeg kunne ikke risikere at noen kom meg i forkjøpet og snappa godbiten foran nesa på meg.

Et bilde til i hopp og sprett amatørserien

Jeg kasta meg over tastaturen og sparte Ellen for arbeidet med å legge ut kjolen for salg på nettet.


Mer profft bilde tatt av Ellen, gjengitt med tillatelse

Nå i ettertid koser jeg meg med kommentarene Ellen fikk i dette innlegget. Det snakkes om miiiin kjole!

Happy St.Patrick's day - i grønt!

Elisabeth

tirsdag 16. mars 2010

Vanneksperiment

Da mor lurte seg til tre narsisser i lotteriet nylig, valgte altså seksåringen denne boka.


Akkurat den begivenheten ble kun raskt nevnt i forrige innlegg, mor var så nyforelska i sine narsisser (kulere navn enn påskeliljer, ihvertfall om en ikke lesper) og glemte helt å vise fram datteras bok. Med dette innlegget håper jeg å gjøre det litt godt igjen. For det er jo en artig bok og fortjener omtale.

Søndag holdt far og datter på med vann inne på kjøkkenet, inspirert av nevnte bok. Herlig å søle med vann, fylle og tømme - alt i eksperimentets tjeneste. De dro fram flasker av ulike størrelser og testa hvilken som inneholdt mest vann. Til og med mors Eva Solo fløtemugge ble involvert, hmfg.



Etter en stund mista den yngste litt interessen og tok noen turnøvelser på kjøkkengulvet i stedet, mens far fortsatte like ivrig med fylling og tømming. Klass og sprut.

Mor ble tilkalt for tidtaking så nå vet jeg at det tar like lang tid å tømme en plastflaske om den holdes på skrå eller rett opp og ned.....kjekt.

Resten av studien vet jeg lite om for jeg fant ingen skriftlig rapport.....

Etter at jeg begynte å blogge har det blitt helt naturlig for seksåringen at mor stikker fram kameraet både her og der, tar bilder av tegningene og skolearbeidet hennes. Mannen derimot rister på hodet, men lar meg holde på. Men det kommer noen syrlige kommentarer, som i går:

-Nå skal jeg inn på musikkbloggen min. (lystig stemme)
-Å, har du oppretta en egen musikkblogg!? (glad og overrasket stemme, musikk er tross alt Mannens store lidenskap)
-Ja, nå skal jeg spre noen sjeldne cd'er utover bordet og ta bilde av dem og så skal jeg blogge om det (sarkastisk stemme)

Ok, det ser kanskje litt snodig ut å dandere plastbokser på kjøkkenbordet for deretter å opptre som en pressefotograf - jeg tar den!

God tirsdagskveld, folkens. I morgen publiseres bilder av meg her - av nyere dato - i farger - i helfigur. ☺

♠ Elisabeth

mandag 15. mars 2010

Rask mat og noe å ha det i

Tenkte jeg skulle dele med de som måtte trenge det, et supertriks for enkel hverdagsmat.

Stuede rotgrønnsaker er lett og raskt å lage og passer dessuten til "alt". Jeg elsker sånn smakk smakk ferdig på en fei, særlig når det er passe sunt i tillegg. Så kan vi spare de selvdyrkede økologiske gulrøttene til lørdag...ehem.



1 pk. frossen lapskausblanding
2 ss margarin
2 ss hvetemel
1 bunt kruspersille (jeg bruker evt. tørka, blir ikke helt det samme, men pytt)
5 dl melk
1 ts salt

Smelt margarin i en kjele og ha i lapskausblandinga. Vend inn mel og persille og ha i melka. La det småkoke under omrøring i 10 minutter. Smak til med salt.

Sleng på tallerkenen ved siden av kjøttboller, fisk, pølser eller lignende.  Voila!

Når vi først er på kjøkkenet passer det å vise mine nye kjerringbokser, altså Tupperware. Jeg har faktisk samla en del de siste 18 åra (herregud, som tida flyr). Masse kjerringpoeng i skapet her, men etter alle disse årene med erfaring er jeg faktisk enig i at det er sant at Tupperware er uslåelig på kvalitet.

Svigermor har bokser som er eldre enn meg og de er fortsatt i bruk. Fargene endrer seg litt fra år til år og hennes oransje var håpløst 70-talls for 10 år sida. Nå er oransje igjen i Tupperwaresortimentet.



Jeg er veldig spent på hvordan den er i bruk den gule boksen bakerst på bildet. Den er nemlig sammenleggbar, som et trekkspill! Trenger minimalt med skapplass - genialt! Den blå er siste utgave av boksene for mikro. Har en som sikkert er nærmere 10 år gammel og den er superduper. Putter midagsrester i boksen og når man skal varme det opp, setter man hele stasen i mikroen etter å ha vippet opp en ventil. På denne nye blå trenger man ikke vippe opp ventilen en gang, den hvite silikonventilen ordner det automatisk.

Som ekstragave fikk jeg denne saken her.
Oppdatert: Ekstragave betyr atlså at jeg ikke har bedt om den, den var en overraskende gave!



Ser ut som en revesaks, men er en liten paibaker....Jeg fatter ikke hvordan jeg har klart meg uten.....

Man skal altså stikke ut deig og legge den nedi formen, fylle med godsaker og klappe sammen revesaksa. Ta-daaa en liten lukket pai eller pirog, vil jeg kalle det.


Dette hendige redskapet minnet meg om mitt aller første Tupperware-party for lenge lenge sida. Da var det en ung liten sak på rundt 20 som demonstrerte en rund plastdings. -Denne er veldig kjekk når jeg lager hamburgere, altså. Jaha, ungpiken, som fortsatt bodde hjemme hos mor og far, kokkelerte både titt og ofte og diska opp med selvlagde hamburgere - særlig! Vel hun fikk ikke solgt den kjekke plastsaken til denne jenta, like gammel, men kanskje med bedre selvinnsikt. Jeg kokkelerte ikke på det nivået, selv om jeg hadde mitt helt egent kjøkken allerede.

Nå må jeg rydde plass i skapet til Tupperwaren min, ha det så lenge!

♠Elisabeth

søndag 14. mars 2010

Rim-moro for 79 kroner

Nå føler jeg at jeg må komme med et mer kulturet innslag, ikke bare forplantning, bæsj og dovaner:

I kassakø på Ark falt mine øyne (spraglete brune, forresten) på denne boka her.


Tre ting fanget min interesse:
  1. Pris. 79 kroner er rasende billig, men jeg blir alltid litt skeptisk til tilbudsbøker, at det sier noe om kvaliteten siden de ikke er blitt solgt til ordinær pris.
  2. Illustrasjonen var spennende
  3. Oversatt og gjendiktet av Erlend Loe, som kan være morsom
Den ble med hjem og vi har ikke angra et sekund. Morsomme rim og flotte illustrasjoner. Både liten og stor morer seg.

Her er vår favoritt:



Jeg har pusset nese nå
i godt og vel en uke
Jeg har en tønne full av snørr
den har jeg tenkt å bruke

Til å tømme ut i bakken
grønn og herlig gørr
Tenk, hvor fint, en sommerdag
å stå på ski i snørr


Flere enn oss som digger denne boka, flere leseranmeldelser finner du HER.


Ok, det ble visst ikke et høykulturelt innlegg likevel, mer gørr herfra.....hmm.
☺ Elisabeth

Mine kollegaers dovaner

Ja, jeg har ingen grunn til å mistenke at mine kollegaer ikke vasker seg, pusser tenna og steller neglene sine, men deres dovaner hadde jeg minimal kjennskap til.

Jeg mener å ha lest at vi har flere bakterier, ja kall det gjerne at vi er skitnere,  i munnen enn bak i stumpen. Nå har jeg ikke giddet å søke etter studier som støtter den teorien og dessuten er slike studier tungt lesestoff. Med mindre f.eks. Dagbladet presenterer saken på førstesida med overskrifter som inneholder minst ett pronomen i fete, store bokstaver. Med noen vekttall statistikk fra BI å lene seg på avslører man fort Dagbladet og deres like når de prøver å gjøre studier mer folkelig forståelig. De har en tendens til å trekke ut og utvide små deler av en større sammenheng.

Men nå skulle det ikke handle om tabloidjournalistikk, men om min egen studie i dovaner. Uten egentlig å ha en hypotese, hang jeg opp en lapp på kontorets jentedo med overskriften "BRUKERUNDERSØKELSE - Legger du papir på do-setet?"

Jeg valgte å begrense utvalget til kvinnelige ansatte (eller kanhende ansatte som går på jentedoen). Grunnen til at samme brukerundersøkelse ikke ble foretatt på guttedoen er to: 1) Antakelig måtte instruksene vært mer grundige. Jeg tenker på at det måtte forklares at man kun skulle svare på papirleggingen i de tilfellene der man faktisk satte seg på setet. Dette igjen kunne føre til, i denne sammenheng unødvendige, diskusjoner om menn faktisk bør sitte og tisse. Dette er vissnok spesielt gunstig for godt voksne menn, og de har vi en del av på jobben. 2) Jeg var mest interessert i vanene til mine kvinnelige kollegaer siden det er de jeg stort sett deler doring med. (Ja, i nødstilfeller bruker jeg guttedoen - men jeg trives ikke like godt der, bare så det er sagt.)

Vi hadde visst trengt litt klarere instrukser på jentesida også. Ett ja-svar er gitt med kommentaren "Kommer an på hvor". Jeg har derretter gitt tilleggsinformasjonen "HER!". Og jammen er det ikke respondert med et "OK!" senere. Herlig kommunikasjon.

For å få igang folk satte jeg like godt tre kryss med det samme, ett for "ja" og to for "nei", hi hi.

Jeg hadde forventa at noen ville kommentere oppslaget, diskutere det rundt lunsjbordet, spørre hvem som hadde hengt det opp og til slutt peke på meg. Det er i grunnen kun jeg som kunne finne på noe sånt. Men nei, oppslaget hang oppe i over en hel uke uten at jeg fanget opp noen diskusjon eller kommentar. Jeg konkluderer med at folk trodde dette faktisk var en seriøs undersøkelse fra HMS-ansvarlig. Oppslaget kom tilfeldigvis opp samtidig som vi fikk innkalling til årets bedriftshelsesjekk også..

Flere av mine kollegaer har helsefaglig bakgrunn og er over gjennomsnittet opptatt av hygiene. Vi er derfor alle indoktrinert med nødvendigheten av håndvask. En god ting har forresten denne svineinfluensapandemien ført med seg, fokuset på håndhygiene som den viktigste faktoren for å hindre smitte. Vet du forresten hvor på hendene vi vasker oss minst grundig, hvor vi glemmer å knukke? Simuler håndvask nå og gjett. Svaret kommer lenger ned.

Så, disse håndvaskfantastene, legger de papir på dosetet? Når man trekker fra mine tre juksekryss er resultatet 0-6 for "nei". Det er jeg faktisk litt overraska over. Statistikeren  konkluderer med at brukerne av kontordoen føler seg hjemme der og oppfører seg på samme måte som på sin hjemmedo, for der er det vel ingen som legger papir på dosetet? Kanskje har mine kollegaer hørt det samme som meg, at man er renere i stumpen enn andre steder på kroppen.

Bare for å ha nevnt det, det om at neste uke undersøker vi tørkevanene, er bare tull. Det er ikke alt vi trenger å vite om hverandre.

Svaret på håndvaskspørsmålet over er forresten høyre tommel (for høyrehendte). Er du enig?

God dotur og husk håndvask!

♠ Elisabeth

lørdag 13. mars 2010

God samvittighet og påskestemning for 100 kroner

På vei inn i matbutikken i dag tok vi fem lodd hos noen ungdommer som skulle på tur til Polen, men vant ikke. Mannen følte vi hadde vinnerlykke i dag og mente vi burde ta flere lodd. -Bare vi tar mange nok lodd, vinner vi! Øh, ja, ganske logisk i grunnen.

Så på vei ut av butikken tok vi flere lodd - og vant!

Sekssåringen underholdt handlende folk med en gledesdans og løp til premiebordet. Mor etter, for hun er skikkelig skjip og ville ha et ord med i laget - det var jo tross alt hennes penger. Seksåringens innsats hadde begrenset seg til å trekke lodd og åpne dem. Ja, og så den gledesdansen da.

Der var det sjokoladeegg, kaker og annet godteri, men mor spottet med en gang hva hun ønsket seg: Tre nydelige, påskegule narsisser! Hun følte dette kunne gi beboerne litt god stemning innerst i veien, en oppmuntring mens de fortsatte å spa unna kattemøkk fra terrassen, en gul glede på spisebordet.

Seksåringen derimot hadde sett seg ut en bok om "Spennende eksperimenter". Si meg, får hun ikke nok læring på skolen? Mor prøvde å deale; -Om du velger blomstene, kan du få en annen bok av meg! (Hun hadde nemlig sett noen bøker om jordkloden og sånt til en veldig rimelig penge på bokhandelen.)

De turplanleggende ungdommene hadde med seg en voksen som bisto i denne alvorlige familiedisputten. Og hun visste råd. -Ta begge deler dere! Ohoi, for en løsningsorientert dame!

Så mor og datter gikk derfra, fornøyde begge to.

Narsissene har fått kurv og pynt av selvlaget pompong av påskeserviett.



God lørdagskveld!

☺Elisabeth

fredag 12. mars 2010

Vårmøkk

Mange har lengtet lenge etter våren og nå som snøsmeltinga har begynt, lurer jeg på om det er dette vi har ventet slik på.

Etter som snøen forsvinner mer og mer fra terrasssen innerst i veien, blir det klart at en eller annen katt har brukt stedet som do gjennom vinteren. Så madamen er ute med spade og graver og hakker fram etterlatenskapene. Mens andre hageentusiaster snakker om stiklinger og planlagte rosebed, driver jeg og hakker løs kattebæsj i min hage. Dette er ikke en særlig fornøyelig aktivitet uten at jeg skal gå i detaljer.

Jeg mistenkte den nærmeste naboens katt. En stilig fyr i oransjstripet pels. Dette er hans første vinter og han liker veldig godt å luske rundt hos oss, sitte på trappa vår, trone på gjerdet vårt og pile under trappa.

Vi har et godt forhold til naboen og jeg nærmet meg temaet forsiktig ved å spørre om herremannen har kattedo inne. Det hadde han. Så måtte jeg spørre om fortypen. For hvilket for en katt får vises godt på avføringen og kattepusen som hadde tatt i bruk terrassen vår så ut til å livnære seg på noe som ikke var bra for magen. Naboens katt får godt for. Naboen og jeg måtte le, for det er litt av et tema for naboer,  sånn helt naturlig snakk over hekken, konsistens, lukt og farge på katteavføring. ☺


Vår egen katt, Olme Beist, som ikke er mistenkt i saken, men kun brukes som illustrasjon i dette innlegget


Langs fortau og veier er det hundemøkka som dominerer. Møkk som hvit snø hittil har kamuflert. Nå kommer det til syne og gjør den korte veien mellom hjem, skole og bussholdeplass til en utfordring. Oh, odør! En ting er katter, der er det en vanskelig oppgave for eieren å holde koll på en eventuell tømming på et uegnet sted. Hunder derimot, ærlig talt, skjerpings hundeeiere. Om du ser at kjøteren din tømmer seg i veikanten, plukk det opp for svarte!

Da jeg henta seksåringen på SFO fredag, kunne hun opplyse at "vottene mine lukter tåfis". Og ja, det gjorde de. Det er noe råtten i skolegårdens snø.

Hundebæsj, tåfislukt og skitten snø - er det disse vårtegnene vi har lengtet slik etter? Jeg er veldig glad for at vi har skikkelige årstider i dette landet. Det er bare disse mellomperiodene som ofte er litt vanskelige å like. Så nå gleder jeg meg til dugnadene rundt i nærområdet er i gang og vi kan gå tørrskodd til skolen.

Mer om dovaner i et senere innlegg, menneskelige sådane. Men frykt ikke, det er ikke så ille som det høres ut som.

God fredag!

♠ Elisabeth
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...