onsdag 30. mars 2011

Å se framover

Februar:

-Du, nå som det er blitt litt mildere, vi skal ikke måke unna noe av sørpa nederst i trappa?

-Ssssss, nei, det smelter jo til våren...


Mars:

tirsdag 29. mars 2011

Jeg vil også være ukas elev!

I sjuåringens klasse praktiserer de "Ukas elev". En uke hvor en skal bli spesielt godt behandla og satt pris på.



Og høydepunktet er at alle i klassen skriver pene ting om den utvalgte.



Jeg ble så glad på Trollets vegne over alle de vakre ordene fra klassekameratene.



Alle kan skrive anonymt, men flere har valgt å signere.



Jeg merker meg at flere framhever de fine klærne......Jeg velger heller å ta det som ros til mora som står for det meste av klesinnkjøpet, heller enn å spekulere i det overfladiske i interessen for klær blant en gjeng andreklassinger.


Jeg kjenner også en smule misunnelse. Jeg vil også være ukas elev og få ros i skriftlig form!

.

Noe å bryne meg på - utfordring

Ohoi, jeg har fått noe å bryne meg på fra Siv, som påstår hun har "Et helt vanlig liv". Jeg har faktisk fått den samme utfordringen fra Siri med "Hverdag - mer eller mindre" også. Og så sannelig har jeg ikke fått akkurat de samme spørsmåle fra Hege Aida "The not so perfect mum-blogg"!

Jeg får jo sjelden somla meg til å svare på slike utfordringer sånn med en gang på momanget. I dette tilfellet var det utrolig taktisk å være bortreist på ferie og ikke få svart med en gang. Jeg elsker å være effektiv altså.

For før jeg fikk summa meg, så fikk jeg utfordring fra Guri "Livet i Fjøset" også, he he.

Og etter at jeg hadde skrevet ferdig innlegget, men ennå ikke publisert det, så slang også Ingrid og "Tingene våre" seg på og slang award og spørsmålsutfordringa til meg.

Så da er det virkelig på tide at jeg svarer på disse spørsmåla, før antall giverblogger overskrider antall spørsmål....

Spørsmål 1: Hvorfor startet du å blogge?
Det var ikke noe jeg hadde tenkt grundig over. Var lei av å spille Farmville på Facebook og plutselig hadde jeg trykka på en sånn "Oprett blogg"-knapp...

Spørsmål 2: Hvilke blogger følger du?
Stort sett de som kan karakteriseres som "hverdagsblogger", blogger som med et godt språk belyser stort og smått. Fjas og skrøn liker jeg. Men også flere hobbyblogger og noen interiørblogger.

Spørsmål 3: Hva er ditt favoritt makeupmerke?
Det får bli Lancome, har holdt meg til dette merket i øyenskygge i ca. 12 år. Hjertet brast da 105 Moon Light  gikk ut av produksjon for noen år sida, og gleden var desto større da den kom tilbake i fjor eller deromkring.

Spørsmål 4: Hva er ditt favoritt klesmerke?
Har ingen desidert favoritt. Alt som er komfortabelt og så flatterende som mulig, er av interesse.

Spørsmål 5: Hva er ditt "må-ha" makeup-produkt?
I tillegg til Lancome øyenskyggen, er det mascara, for tida Diorshow.

Spørsmål 6: Hva er din favorittfarge?
Føler meg programforplikta til å svare oransje, har på en måte utnevnt meg selv til oransje-ambassadør. Men jeg liker godt lilla også.

Spørsmål 7: Hva er din favorittparfyme?
Jeg snuser litt rundt, men ender alltid tilbake til Laura fra Laura Biagiotti.

Bilde lånt fra perfumezilla

Spørsmål 8: Hva er din favorittfilm?
Muriel's wedding! En artig film med Abba i bakgrunnen. Filmen er fra 1994, lenge før Meryl Streep & Company gjorde Abba  hipt igjen. 

Se en lang og herlig snutt her:



Spørsmål 9: Hvilket land ville du besøke og hvorfor?
Canada! Vet ikke hvorfor, men tror jeg ville føle meg hjemme der.

Spørsmål 10 skal jeg finne på sjøl.....Hvilken følelse er du glad i?
Og da må jeg si at jeg liker veldig godt følelsen av å være effektiv....

Og så er det vel meninga at jeg skal sende denne utfordringa videre til 10 nye blogger, men nå virker den som den har vært rundt i mitt bloggsamfunn, så da er jeg såpass kjip og lar det være.

.

mandag 28. mars 2011

Se hva jeg har kjøpt!

Vet det er mange som bedriver slike innlegg som jeg kaller "Se hva jeg har kjøpt!" i stor skala. Det ligger ikke helt for meg. Kanskje fordi jeg ikke kjøper så mye spennende å vise fram, hvor spennende er liksom dopapir og en skummamelk? Kanskje er jeg for lat til å ta bilder, kanskje jeg ikke er flink nok til å ta bilder, sånn med riktig lyssetting, vinkling og greier?

Men etter å ha rapportert fra herlige Madrid - tusen takk for alle kommentarer, forresten, det varma like mye som den spanske sola- var det minst to som mente jeg måtte vise fram hva jeg hadde handla i Spanien. Og man vil jo tekkes sine lesere, så jeg begynte å lage en liste over hva jeg fikk pressa ned i kofferten på returen:

  • En Desigual collegejakke
  • To gensere, hvorav en Desigual
  • Fire hvite topper og en hvit singlett. Ja, hvite topper er jeg storforbruker av sommerstid og når man kommer av noen helt ålreite som koster 3, 5, 6, 7 og 9 Euro, da er det klart man hamstrer.
  • Ett par komfortable ElNaturalista sandaler
  • To vesker
  • Seks armbånd
  • To par ørepynt
  • Ett iPad-cover
  • To bukser
  • En bluse
  • Tre skjerf
  • Ett speil, to magneter og ett bokmerke fra Prado-museet
  • En morsom t-skjorte

    
    Desigualjakke og impulsveskekjøp i knall oransje.
     
 Eh, skal vi se, hva mer? Jo:
  • En sommerkjole/tunika, hvis ene stropp røyk allerede i første vask. Ja, ja, man skal kanskje ikke forvente stort for 12 euro?
  • Et kjede
  • To sammenleggbare nett
  • En brosje i tova ull

    Veske med masse lommer, super til feriereiser og matchende kjede
Ja, jeg tror jeg har huska alt da, kanskje...

Og dette var til meg selv. I tillegg ordna jeg ikke mindre enn åtte gaver til andre.  Og hadde jeg hatt ubegrensa med koffertvolum/vekt hjemover, hadde jeg vel hatt alle julegavene i boks, for jeg var i skikkelig shoppingmodus, som du kanskje aner.



Skjerf og lærarmbånd med magnetlås
Og Mannen handla seg også sko og klær. Men vi fikk plass i koffertene og holdt oss innenfor de rigide vektreglene til lavprisflyselskapet, hvis navn jeg ikke nevner fordi jeg ikke vil reklamere. Faktisk hadde vi ett kilos margin på den ene kofferten og et halvt kilo på den andre. Håndbagasjen viste 10,0 kg - snakk om blink!

Kan forresten godt hende det snart dukker opp enda ett "Se hva jeg har kjøpt"-innlegg, for jeg har fått en spennende hentelapp og iler til PIB (Post i Butikk). Og da kan jeg samtidig flire av at det finne en PIK, Post i Kiosk et sted i Norge, en barnslig artighet jeg blir minnet på hver gang PIB nevnes. Beklager. Men mitt motto er "Greit å være barnslig så lenge man ikke er naiv", nemlig.

Men jeg gjør neppe "Se hva jeg har kjøpt"-innleggene til en fast greie.

Elisabeth

.

søndag 27. mars 2011

Ironi - og det å gå fem på

Ironi i skriftlig form er en delikat øvelse. For hvordan sikrer man at leseren virkelig forstår din ironi, sarkasme og vennlige harsellering?

Når jeg skriver om vår familie "som synger i trestemt harmoni mens mor og far holder hender og ser hverandre dypt i øynene" eller noe lignende, så håper og tror jeg at du forstår at dette er en smule overdrevet.

Hadde jeg lest samme tekst høyt for deg, hadde du definitivt forstått min ironi ettersom jeg hadde hatt hodet på skakke, oppsperrede øyne og tilgjort stemme.

Jeg liker å tro at jeg oppfatter andres ironi, men noen ganger går jeg fem på....

For det var dette med det skriftlige språket da......I lørdagens vg på side 2 leste jeg kommentaren til journalist Eirik Mosveen om en ukas mest omtalte saker.



Mosveen hevda at det virkelig offeret i overgrepssaken i Frp var stakkars Siv Jensen, at 15-åringen som hadde vært på det hotellrommet ikke var mer skada enn at han uttaler seg til presse og politi og at denne Mo virkelig ikke kunne bebreides for at han ikke tok kontakt med den mindreåriges foreldre. Foreldre til 15-åringer har jo nok å bekymre seg over om de ikke også skal være engstelige for at ungdommen deres blir utnytta seksuelt.

Da jeg begynte å lese artikkelen, slo det meg at dette måtte jo være ironi. Men på et eller annet tidspunkt ble jeg overbevist om at denne journalisten virkelig mente at Siv hadde grunn til å sutre og klage over pressens grafsing. Han hadde jo til og med skjorte og slips på profilbildet!

Og jeg ble skikkelig provosert på denne typen som syntes Siv var et offer, at hun burde slippe å ta ansvar.

Hadde det ikke vært for at vi var på vei ut døra for å besøke gode venner, så hadde jeg vel kasta meg over tastaturet og dundret sammen et blogginnlegg.

Jammen godt jeg ikke gjorde det! Noen timer senere viste jeg aviskommentaren til Mannen og han lo høyt.
-Kjære Elisabeth, du forstår vel at dette bare er ironi!?

-Nei, men det er jo så velskrevet og han har jo skjorte og slips også, argumenterte jeg.

-Du, google han Mosveen da så skjønner du hvilket standpunkt han har.

Ja, så googla jeg da. Og fant blant annet denne kommentaren fra samme mann.

Da pusta jeg letta ut. Verden var ikke så gæærn at en av Norges største aviser lot en så snerverynt sann Frp-fan få slippe til på side 2 i lørdagsutgaven. Puh.

Jeg er letta, men samtidig føler jeg meg dum som gikk fem på. Men ikke dummere enn at jeg har skrevet dette innlegget.

For det handler jo ofte om å kjenne avsender. Har du lest bloggen min før, kjenner du igjen når jeg driver gjøn. Hadde jeg oftere merka meg hvem som skriver i vg, hadde jeg forstått at støtten til Siv var bare tøys i dette tilfellet.

Hender det at du går fem på og ikke forstår ironi og sarkasme?

Elisabeth

lørdag 26. mars 2011

Slukk lyset og still klokka!

I kveld skal man, om man er et slik opplyst, samfunnsbevisst individ som bryr seg om planeten vår, slukke lyset for en time fra kl. 20.30.

I kveld er det også landskamp i fotball på tv og jeg ser for meg familier foran apparatet, omgitt av et hav av tente starinlys. Oh, vi snakker 100% go'stemning for både mor og far. Lekkert!

Kveldens videre forløp er muligens avhengig av utfallet av kampen.

Du kan lese mer om Earth Hour ved å klikke på denne linken.



Og du kan like godt venne deg til mørket, for natt til søndag skal klokka stilles en time fram. Det betyr at når man akkurat har rukket å fryde seg over hvor lyst det er blitt når man smetter hjemmefra rund 07.30, så blir det mørkt på samme tidspunkt igjen. Men man får igjen den timen på ettermiddagen.

Er det klokka 02.00 man skal stille klokka på 03.00? Ja her er det i praksis litt slingrinsmonn. Er du av typen som legger deg kl. 22 en lørdagskveld, kan du godt stille klokka før du legger deg. Er du mer av en party-party-type, så husk at baren plutselig stenger en time før. Uansett, husk for all del å stille vekkerklokka så den viser riktig tid før du skal opp og på jobb mandag morgen. Mulig det er litt flaut å komme en time for seint, for oss som ikke har så fleksibel fleksitid.

Så folkens, slukk lyset og still klokka - God lørdag!

.

fredag 25. mars 2011

Løp i gang vaffelpressa!

Husker du Reidar i Øyvind Bluncks skikkelse fra en gang på åttitallet eller deromkring? Reidar satt på "privaten", sikla på bildet av Samantha Fox og ropte at muttern skulle "løpe i gang vaffelpressa"!

I dag er det den offisielle vaffeldagen!

Det er ni måneder til jul og vafler har på mystisk vis blitt symbolet for å feire Den Hellige Ånds besøk hos Maria. ..

Jeg elsker vafler og trenger ikke en unnskyldning for å spise noen plater med brunost på, men kjekt likevel at det finnes en egen vaffeldag.

Om du vil bli inspirert til å løpe i gang pressa, kan du begynne med å ta en titt på denne videoen av Reidar og gjengen.

For de som er mer oppatt av å spare de deilige kaloriene, så kan disse kule bordskånerne slæsj gryteklutene i silikon fra BARKBazar gi like mye kos.



Bildet er lånt fra 2 i Spann og om du trykker HER så kommer du rett inn til de herlige vaflene. Oppskrift på vaffelrøre kan du google sjæl, jeg pleier bare blande litt sånn på måfa.

God vaffeldag!

.

torsdag 24. mars 2011

Min vakreste pute

Det er dårlig med husmorpoeng og ferdige hobbyprosjekter for tida, men Trollet fortjener poeng. Til bursdagen min hadde hun brodert en pute til mammaen sin.



Hver mandag i flere uker har det skjønne trollet mitt brodert sting etter sting på SFO. Og hun var sprekkferdig av stolthet og kunne ikke vente med å gi bort verket sitt. Så jeg var pent nødt til å pakke opp gaven kvelden før selve dagen min.

-Og siden favorittfargen din er oransje, mamma, så lagde jeg en oransje stripe til slutt.

Den beste gave en mamma kan få!

onsdag 23. mars 2011

Alene......

Nå er begge de to andre Elisabethene borte.....

Bilder lånt fra Movies-Knige og fanpop

tirsdag 22. mars 2011

Rapport fra Madrid

Hola!
Vi er hjemkommen fra fem herlige dager i Spanias hovedstad. Det sies at et bilde kan si mer enn tusen ord....Nuvel, det kommer sikket an på bildet.....Uansett, dette gjøres herved om til en fotoblogg...nesten.

Det ble shoppings. Mannen hevder han har brukt mesteparten av ferien på å vente utenfor butikker. Hey, det var MIN bursdagstur og jubilanten ville sjekke ut den der butikken....og den.....og den der borte...


Madrid har, som flere andre europeiske storbyer, en velfungerende og oversiktlig metro. Den benytta vi oss flittig av. Mange linjer som krysser hverandre, kort avstand mellom stasjonene og avganger hvert fjerde minutt- suverent! Hit burde noen dra på studietur, ta gjerne en andel av mine skattepenger til formålet. Om det kan bety hyppigere avganger på t-banen i Oslo.


Den første dagen var det duskregn og vi hutra og snufsa litt, men så...så kom sola - og varmen! Sandaler i mars (nyinnkjøpte El Naturalista), svalende fotbad i en fontene og uteglemt solkrem på sart, kritthvit nordboerhud ueksponert for solstråler de siste seks månedene. Au! Men sandalene var oh så myyyke. Vi damer på førti setter pris på slik komfort. Komfort framfor hip fæsjn.



Til tross for at vi sto og gikk i åtte timer hver dag, klarte vi neppe å forbrenne alle kaloriene vi putta i oss, både via vått og tørt.  Hva sier dere forresten til middag utendørs (oksehale) klokka halv ti om kvelden? Herrrrrrlig!


Vi bodde forresten på et flott hotell med fascilitetene i orden, inkludert badevekt på rommet. Den var finfin å veie koffertene på........Minibaren var den mest vellfylte jeg har sett noen gang, vi benytta oss ikke av akkurat den, men tv med blant annet BBC World og CNN var veldig ålreit, da holdt vi oss oppdatert på situasjonen i både Japan og Libya.





Søndag er markedsdag, jeg elsker markeder! Det var sjoka fullt med boder og folk i et stort område (El Rastro) og man kunne handle alt fra skjøteledninger via sexy og usexy undertøy til lommebøker og loppeklær. Eller vesker laget av LP-plater.


En ferie har dessverre en bakside av medaljen. Mens man nyter sin sangria og blir solbrent på Plaza  Mayor, går livet sin vante gang hjemme. Så nå venter uhorvelig mye arbeid på kontoret og jammen meg er det litt å administrere på hjemmefronten også.

For ikke å snakke om blogglesing. Bloggen har levd sitt liv med forhåndsplanlagte innlegg mens jeg har vært borte. Jeg har rukket å kose meg med alle kommentarene som dere, kjære bloggvenner, har lagt igjen de siste dagene. Nå håper jeg å få gjort gjengjeld inne hos dere, men jeg må nok bruke noen dager på den oppgaven. Og har du sett, et par nye følgere har lagt seg til i mitt fravær også, velkommen! Og tre awarder er jeg blitt tildelt også, takketitakk. Mangla bare en gevinst i et blogglotteri, men man klager ikke, nei nei.

Elisabeth, fattig på penger, men rik på opplevelser (oh, den var dyp.....eller klisjeaktig).

.


mandag 21. mars 2011

Med E i sprekken

Hva er det de har funnet på nå? E-vitaminer i truseinnlegget???



Hvorfor? Why? Pourquoi? Warum? Perché? Miksi? Og så videre...

Hvorfor skal jeg ha e-vitamin i skrittet? På Wikipedia kan jeg lese at mangel på e-vitamin kan føre til fertilitetsforstyrrelser.........Ok, så om du har mensen, så er du ikke gravid, og hvis du ønsker å bli gravid, så bør du i alle fall ikke mangle e-vitaminer. Men burde de ikke heller ha satsa på e-vitaminer i bindene eller i tampongene i stedet da?

E-vitamin er visst antioksidanter, mon tro hvor mange truseinnlegg man må forbruke for å dekke dagsbehovet..?
.

søndag 20. mars 2011

Å reise med tommelen

Er det noen som haiker lenger? Verden har jo blitt så farlig, skepsisen råder og dugnadsånden har forduftet...



Innenriks med fly kan man reise med fingeren. Man legger bare en utvalgt finger på en brikke og vips er man klarert for videre ferd gjennom den stadig mer omfattende sikkerhetskontrollen. Jeg antar man kan velge å bruke tommelen til denne reisen...

.

lørdag 19. mars 2011

Hverdagslige redninger

-Mamma, mamma, kom fort! Trollet roper fra andre etasje.

-Hva er det, jeg holder på med middagen, svarer den aktive husfruen nedenunder.

-Du må komme og se! Fort deg!

Det er ikke uvanlig at jeg blir bedt om å "komme og se noe" og som regel er det en tegning eller et annet verk som det i grunnen ikke haster voldsomt med å få sett sånn akkurat på sekundet.

-Du må komme NÅÅÅÅÅ! Det er et dødt dyr på rommet mitt!

-Et dødt dyr? Mora frykter det verste. Kan det være en mus, en stålorm, en flaggermus, en tiur...?

-Det er et dødt dyr i skuffen min!

Og mor iler til.



-Ta det bort, mamma, ta det bort. Mamma, hva skal du, hvorfor går du igjen? Du må ta bort den døde humla. Ta den bort nå, mammaaaa. Trollets stemme har nådd de lyseste tonene i det jeg returnerer med kameraet. -Hvorfor tar du bilde av den døde humla, mamma? Ta den bort, ta den bort!



Jo mamma tar bilde av den døde humla for mamma har en blogg og en blogg trenger innlegg - om enn av det mer innholdsløse, hverdagslige slaget....

.

onsdag 16. mars 2011

Pieces of peace

-Mamma, jeg skal ha et sånt one-merke.

-One-merke? Hva er det?

-En sånn runding med en Y på hodet inni!

-Å, mener du peace-merke?

-Piis, ja, det var det.

-Hva betyr peace, da?

-Eeeeh, at det henger sammen?


OnePiece og Peace

Ha en fredfylt dag, gjerne i kosedress!



Bilde lånt fra onepiece.no

tirsdag 15. mars 2011

Bøker som har prega meg

Godeste sylærar fru Storlien ga meg og andre en bokutfordring for en god stund siden. Jada, det var i desember. Jada, men noe julekos kan man spare til nyåret, er det ikke sånn? Er det ikke nyåret lenger heller, sier du? Ja, ja....

Bøker kan fenge, bøker kan inspirere, bøker kan gi nyttig læring og bøker kan prege en for alltid.

Man skal altså trekke fram tre bøker og forfattere som har betydd noe for en.

Skyskraperengler av Tove Nilsen
Det gikk gjetord om denne boka på begynnelsen av 80-tallet, i bydelen ikke langt fra der handlingen i boka utspiller seg. I den bydelen jeg selv vokste opp i. Og da endelig mitt navn kom på toppen av ventelista på biblioteket, var det et fillete eksemplar jeg fikk låne. Dette var så nærme vi kom seksualundervisning på den tida, sånne bøker var det venteliste på. Spennende og litt forbudt, men samtidig akseptert lektyre.


Fuglane av Tarjei Vesaas
Det var nynorsk, det var pensum og vi led oss gjennom sidene uten å finne noe underholdningsverdi. Selv den dag i dag får jeg utslett av å høre tittelen. Og blant klassevenninner man fortsatt holder kontakten med, står dette som et av de traurigste prosjektene vi har gjennomgått sammen. Et fellesskap i lidelse vi ennå erindrer, det ordna Vesaas.
Såpass prega er jeg, at jeg ikke brøy meg med å finne bilde av boka og lime inn her.



Den drukner ei som henges skal, Terra Roxa og Vår afrikanske eksplosjon av Jon Michelet
I tredjeklasse på videregående skulle man skrive særoppgave. Det skulle velges en forfatter, leses tre verk og så skrives et visst antall sider med redgjørelse og analyse. Mitt valg falt på Jon Michelet. Jeg mener å huske det var min ungdomskjæreste som tipsa meg om at han skrev korte bøker på et enkelt språk. Hadde vært gøy å lest den særoppgaven igjen nå, 20 år etter. Kan ikke tenke meg det var et stort verk, men godkjent ble den.



Må nevne at jeg året etter fikk anledning til å intervjue den samme Michelet for studentradioen. Da kom den allerede tillærte bakgrunnsinformasjonen om hans forfatterskap til nytte. Han trakk på smilebåndet da jeg konfronterte ham med gjennomsnittlig antall skrevne bøker per år og påsto han måtte være en av landets mest produktive forfattere. Jeg kan rødme når jeg tenker på det intervjuet, men samtidig mener jeg det var et av mine beste intervjuer i min korte radiokarriere. Verket var å finne på kassett en gang i tida, men er forsvunnet nå, så jeg kan leve i trua på at det var et lyttbart intervju. Jo, det må det ha vært for det ble brukt i undervisningen for neste års studenter, kom jeg på nå. Og jeg har i alle fall alltid trodd at det ble brukt som et eksempel på et godt portrettintervju, ikke det motsatte.

Jeg synes følgende bloggere fortjener denne utfordringen, spent på deres bokhistorier.

Puslespillbrikker


HjerteFruen


Dillis Dilldall


Vårt lille univers


Trollmors blogg


God bok!

Elisabeth


Ill. fra skrotnissen.no, cdon.com, skloleverkstedet.deichman.no og bokras.no

mandag 14. mars 2011

Hva for en PAX?

For en Ikea-entusiast betyr PAX et herlig rike av skapplass, en problemløser i brunsvart, eik, bjørk, grått eller hvitt. Samt et eldorado av garderobefronter å velge mellom.

PAX er også et bokforlag, det latinske ordet for fred og betegnelsen på flypassasjerer.

PAX er også en norsk film, som har premiere 18. mars. Sammen med mange andre såkalte mammabloggere fikk jeg være med på førpremieren av denne filmen for en stund siden. Jeg sto utenfor kinosalen og skulte på de andre. Var det mulig å kjenne igjen noen bloggere, mon tro? Joda, der er hun, ja. Ok. Og hvem er hun med de snertne støvlettene? Og de to der, de var det noe kjent med.

Og kanskje noen skulte på meg og tenkte det samme? Ja, bortsett fra det med de snertne støvlettene. Det har sine fordeler å være anonym blogger uten flæsha profilbilde...




Hva skal man si om filmen? Den er påkosta, det er mektig, det er heftig og stort og dramatisk. Det handler om menneskeskjebner, sorg og kjærlighet.



"En flymotor eksploderer. Et fly styrter mot bakken. Mye tyder på at dette er slutten for alle ombord. Men for noen av dem er det en begynnelse."

PAX er spekka med kjente skuespillernavn. Blant annet Anneke von der Lippe, Ellen Dorrit Petersen, Pia Tjelta, Ane Dahl Torp og selvfølgelig Kristoffer Joner, som vanlig i krøllete dressjakke, alkoholånde og uorden i livet. Så toppes det hele med et par svensker også, Samuel Fröler og Thomas von Brömssen. Et stort pluss er det imidlertid at det ikke er de største stjernene som først og fremst bærer historien.

Men historen, ja. Hva skal man si.....det blir voldsomt. Det er som man har prøvd å dytte mest mulig av ulykker, familiesplittelse, krig, selvmordsforsøk, tro, håp og kjærlighet sammen i en stor gryte. Så mange historier å fortelle, og så få minutter å gjøre det på.

Så det blir en smule voldsomt og for mektig, etter min smak. Er det troverdig? Må det være troverdig? Er det bare fordi det snakkes norsk - og svensk, da - som gjør at jeg ikke helt kjøper alle historiene til disse karakterene? Hadde det vært mer troverdig om det var George Clooney, Gwyneth Paltrow og Meryl Streep som satt i det flyet og gjorde opp staus over livene sine?

Jeg vet ikke......Jeg heier jo vanligvis på norsk film......Du får sjekke sjøl og gjøre opp din egen mening.

.

Enkel matte

Vi skal snart til Madrid, på kjærestetur.

Gjennomsnittstemperaturen for Madrid i mars er 15 grader.

For tida er det rundt 10 grader og regn.

Det må jo bety at for hver dag det er 10 grader nå, blir det 20 grader når vi kommer, sant?

søndag 13. mars 2011

Party peek

Sist helg hadde jeg storslått 40-årsfeiring. Jeg hadde bestemt meg for lenge siden at det å fylle det fryktede runde tallet, skulle bli en positiv opplevelse, noe morsomt. Og det ble det.

Jeg inviterte til fargefest og fylte bordet med papptallerkener, servietter og hatter i ulike farger. Da jeg kun fikk tak i hvit papirduk, ble det enkel bordpynt av farget papir, klippet til blomster og hjerter.




Å fylle 40 kvalifiserer til gaver og hva er vel mer naturlig å gi en aldrende dame enn gavekort på hudpleie og den slags? Og gavekort på sportsbutikken så kjerringa kan få tak i noe fancy treningstøy å svinse rundt i.

Jeg ble meget betenkt da noen venner ba om å få låne nøkkelen til festlokalet på forhånd fordi de måtte bære inn gaven og den var så tung...

Gaven var stor ja. Med en artig tale som inneholdt harselleringer om mine frustrerte facebookoppdateringer om utsolgte butikker for Pepsi Max, ble en pall med denne vanedannende drikken avdekket. Jepp, en pall med Pepsi Max! Vissnok ett års forbruk.



Og Mannen holdt morsom og rørende tale med bilder og film. Og vi hadde leker, moro og hoftevrikk.

Å fylle førti er jammen meg stas!

lørdag 12. mars 2011

Flere som burde ta eksamen?

Sakset fra dagens utgave av lokalavisa

Shopping og souvenirer

Det føles merkelig å bable om shopping med tanke på hva som foregår på andre siden av jordkloden, men det var dette innlegget jeg hadde forberedt for i dag. I et større perspektiv kan vel det at vi som er pengesterke fortsetter å shoppe, ses på som et sunt bidrag til å stabilisere verdensøkonomien.


Vi har en kosetur til Madrid nært forestående. Og vår plan er at det skal være en skikkelig avslappende tur med lading av batterier og kjæresteri (notat til meg selv, husk den snertne neglisjeen, bør kunne få plass selv med Ryan Air's rigide vektregler), rusling gatelangs og kafébesøk - og shopping.

Så det store spørsmålet er: Hvilke spennende shoppingmuligheter finnes i Spanias hovedstad?

Oppvokst som man er i Oslo, så har man jo vært bortskjemt med nærhet til de aller fleste butikkjeder, men likevel var det tidligere stas å besøke andre europeiske storbyer og finne nye, spennende butikker.

Nå føler jeg verden har blitt veldig, veldig liten. Vi har fått både Zara, Søstrene Grene, Indiska og mer til her på berget. Så da strykes  disse fra lista over "må oppsøkes" på shoppingtur i utlandet (jada, Sverige og Indiska er utlandet. Eller ja, Indiska var, Sverige er fortsatt..).

Små doser med blomstrete saker fra Cath Kidston kan være verdt å sjekke ut. Finnes Cath i Madrid, mon tro? Neida, kun i UK, Irland og Japan!  Det fantes i det minste i Japan...huff.

El Corte Inglès finnes selvfølgelig, men der har jeg i grunnen aldri blitt inspirert til noe som helst. Men de pleier å ha en ok musikkavdeling så dit vil Mannen som oftest. For at det skal bli noe kjæresteri må alle være på topp og i godt humør, så Mannen får selvfølgelig bevilget tid i musikksjappa. Da surrer Madamen rundt i resten av bygget uten mål og mening og ender opp med å kjøpe en notisbok eller noe annet lite spenstig. Sånn bare for å ha shoppa litt liksom.

Billigkjeden C&A har de flere av i Madrid. Der har vi handla ålreit barnetøy tidligere. Kanskje vi ramler innom nå også. I det minste kan man på sånne steder få med seg en truse eller to for å få stilt kjøpelysten en smule.

Men det er jo ikke de store kjedebutikkene eller kjøpesentrene som gjør at man sitter igjen med gode shoppingminner. Det er markeder, boder, pottemakeriet eller den bortgjemte, lille smykkebutikken som er koselig å finne. Og det håper jeg at vi gjør, også i Madrid, for det er så koselig ha souvenirer fra byer man har besøkt. Og da snakker jeg ikke om et Eiffeltårn i miniatyr eller et krus det det står "I love Crete".  Heller ikke et esel fra Lanzarote, som spytter sigaretter ut av rumpa når du drar den i øra.


Esel med merkelig tarmsystem fra mcphee.com

Nei, jeg liker souvenir-pynt som kan pynte opp på en litt mindre prangende måte. Pynt som faller naturlig inn i interiøret eller saker som kan brukes til noe praktisk og som samtidig kan være et minne om en ferietur.

Derfor har jeg hammer fra London og skjøteledning fra Amsterdam. Nei, det er ikke sant. Men vi har dette på kjøkkenveggen:



Tallerken fra Budapest og trefigur fra fjorårets ferie ved Gardasjøen.

Mulig noen synes dette skilte seg lite fra det sigaretteselet, men smaken er jo forskjellig. Disse sakene går innenfor "souvenir-pynt som kan pynte opp på en litt mindre prangende måte" for meg. 

Og nå har jeg skrevet meg helt vekk...men det er ikke uvanlig. Det skulle jo egentlig handle om shoppingforberedelser før Madrid-turen. Jeg surfer videre.

Har du noen gode tips om shopping i Madrid, del gjerne!

Nå blir det trenings og shoppings her hjemme. GOD HELG!

Elisabeth






.

fredag 11. mars 2011

På den andre siden av kloden

Her sitter jeg trygt på berget og ser de uvirkelige bildene fra andre siden av kloden. Jeg ser menneskers desperate flukt fra tsunamien i Japan.

Jeg stirrer vantro på bilder av små biler som prøver å kjøre fra giagantbølgen som skyller innover land og drar med seg store tankbåter fra havet, bygningsmasse og leire. Inne i disse bilene sitter det mennesker, fortvila, desperate mennesker i sjokk. Jeg kan ikke forestille meg....



Veksler mellom vg-nett, CNN og BBC og mine arbeidsoppgaver blir så uvesentlige. Må bare prøve å skrive det litt av meg.

Et atomkraftverk står i brann. Bølgen vil treffe stadig nye land og legge død bak seg. Det snakkes om Indonesia, Taiwan, Filippinene, Australia, New Zealand, Alaska, Russland med flere.

Det er helt uvirkelig, som en amerikansk, påkosta dommedagsfilm og snart dukker Bruce Willis opp og redder verden. Men Bruce kommer ikke. Dette lar seg ikke redde.

Og her sitter jeg trygt, måpende, med ståpels og klump i halsen.

Elisabeth

Ill. lånt i beste mening fra vg.no


12:13 Jeg må bare skrive av meg litt til og håpe at sjefen tilgir og forstår:

Det er som i begravelser, når du ikke bare gråter for personen i kista og alle pårørende. Du gråter over minnene fra tidligere begravelser og frykten for kommende begravelser.

I dag tenker jeg på 11. september 2001 da jeg satt på jobben og hørte på radioen at et fly hadde styrta i WTC. Jeg trodde det dreide seg om et småfly med motortrøbbel, helt til minutter senere da meldingen om at ytterligere et fly hadde truffet det andre tårnet. Da skjønte vi at noe alvorlig hadde skjedd, noe fryktelig, noe vi ikke forsto og ante konsekvensene av - der og da.

Jeg tenker på 4. januar 2000 da jeg satt på flyplassen i Helsinki og så bilder fra Norge på CNN, et kjent norsk ansikt rapporterte, men jeg hørte ikke hva han sa, bare leste nyhetsoppdateringen som rullet nederst på skjermen. En togulykke i Norge fikk massiv dekning på CNN og jeg satt der på en flyplass i utlandet og følte meg urolig. Ikke var jeg sikker på hvor Åsta var heller.


.

torsdag 10. mars 2011

Salg og prosentregning

Akk, det finnes lærdom overalt. Også i skobutikken, når det er salg.

Trollet trodde alle skoa kosta 70 kroner og lurte på om det var billig. Nei, ikke fullt så billig, men det var 70% avslag på massevis av sko på Skoringen.

Egentlig var vi på vei mot matbutikken, men når det lyser "70%" på store plakater inne i skobutikken ved siden av, ja da er det klart at man ikke lar anledningen gå fra seg. Ja, anledningen til å lære bort prosentregning selvfølgelig, daaaah.

-Om en hel er 100% så er en halv 50%, skjønner du? Og når et par sko er nedsatt med 70% da er det billig, da! Skjønner du?

Nei, det der ble visst litt for komplisert for en sjuåring, men vi endte opp med tre par sko likevel. To til mor og ett til eleven. Satser på at skolen tar seg av det der med prosentregning.

3 par sko til under 700,- Et kupp!

onsdag 9. mars 2011

VÅR!

Ah, det er så deilig med vår!

Veiene er tørre og fine...




Man kan kle seg i småsko og lette, lyse klær.....




I veikanten lyser de herlige, gule.....




Og avisene skriver kun om gladsaker....




Ah, vår, endelig vår!

tirsdag 8. mars 2011

Personlig pusher

Her en kveld kimte det i mobilen, det var "Per-Arne" fra Sats. -Hvordan går det med treninga, ville han vite og jeg syntes han var unødvendig brysk i målet.

Og jeg kjente et ørlite stikk av dårlig samvittighet og kom i forsvarsposisjon med en gang. Angrep er det beste forsvar, er det noe som heter, så jeg svarte: -Ja, det går bra, men det er litt for ofte fullt på de timene som passer for meg. Som i dag, da var det lang venteliste både på zumbaen og spinninga. Puh, deilig å ha gjort researchen sin, for jeg hadde faktisk sjekka dagens treningstimer og konkludert med at Sats-besøket ble droppa.

-Ja, det er populære timer, var "Per-Arne" heldigvis enig i. -Men jeg har et forslag til deg, vil du ha 30 minutters gratis personlig trener?

Ja, her følte jeg at jeg mangla gode argumenter for å takke nei. Så nå har jeg da hatt mine første 30 minutter med personlig trener, eller personlig pusher, om du vil.

Og vet du, det var langt mindre skummelt enn jeg frykta. "Per-Arne" viste seg å være en behagelig ung mann, sånn passe kjekk og veldig sympatisk. Jeg hadde vel sett for meg en brølende ape.

Men han var hyggelig han "PT-PA". Skryt fikk jeg også. Og mellom slagene var han håndlanger med vannflaska mi også. Snakk om service! Men ekstraservice som å støvsuge hjemme hos meg, det ville han ikke. Det var å trekke konseptet for langt.

Det er jo smart med en sånn PT som ikke bare drar deg ut av sofaen, men også sørger for at du trener riktig og ikke minst effektivt. Han viste meg øvelser som dekket flere store muskelgrupper samtidig, tidsbesparende. Sånt liker jeg. Jeg forventer effektivitet, he he.

Men jeg må innrømme at det føltes litt snodig å dilte etter "Per-Arne" til neste øvelse samt ha et fremmed menneske tett innpå seg som med lett berøring sørget for korrekt posisjon mellom ulike deler av kroppen, at hofta er i riktig posisjon og skuldrene godt bakover og sånn.

Akkurat den uvante "dilte-etter-og-forsering-av-intimsone"-følelsen kan jeg sikkert komme over. Verre er tanken på å miste kontrollen over noen nedre muskler mens man har fokus på og trener noen andre, større muskelgrupper, og så slippe en fjert i en sånn posisjon. Herremin, jeg hadde dødd av flauhet!

Vi har kommet et stykke på vei når det gjelder likestilling, men det er fortsatt pinlig å prompe. Gratulerer med dagen, kvins!

Det blir ikke noen PT på meg, den offisielle forklaringa er at det er for dyrt med personlig pusher.


Elisabeth, støl




Bilde lånt fra probat.no

mandag 7. mars 2011

Nye øredobber til....



Random.org har kjapt og enkelt hjulpet meg å finne den nye eieren av disse øredobbene.




Lodd nr. 25 tilhørte Kathrine med "Vårt lille univers".

Send meg adressen din, Kathrine, så kommer det en liten pakke til deg straks. E-postadressen min finner du i høyremargen.

Takk til alle som ville være med i min impulsive, beskjedne mini-gibort og gratulerer til Kathrine. Håper du blir fornøyd.

Elisabeth

.

Min hvite kjempe...

Sist sommer fikk jeg en gave av isbilmannen, en Hvit kjempe, min favorittis. Siden favorittisen ikke lenger var å få tak i, bortsett som en gave fra isbilmannen da, bestemte jeg meg for å spare denne eksklusive ene til en varm og svett sommerdag. Da skulle den nytes i skyggen på terrassen, i ro og mak.

Ja, det er fint med planer og jeg hadde både hagestol og markise for skyggelaging klart. Den markisa kosta noen tusenlapper, men har man en plan, så har man en plan.

Kom det en varm og svett sommerdag så den eksklusive isen kunne konsumeres i skyggen fra markisa? Nei, det gjorde ikke det!


Eksklusiv hvit kjempe konsumeres av sliten dame på 40

Så da ble den satt til livs i sofaen, under pleddet, med fyr på peisen, en sliten søndag.

Suverent det også.

Ha en flott uke, i kveld blir det trekning i mini-giborten min. Se link i høyremargen om du vil slenge deg med  siste lita.

Tada, så lenge.

Elisabeth

PS. Da du leste overskriften tenkte du kanskje det handla om noe heeeelt annet enn is? Kanskje det jeg kaller Mannen for i visse situasjoner, kanskje om min kjærlighet til isbjørner eller et innlegg om innvandringspolitikk? Ja, det var altså en ispinne, he he. 
.

søndag 6. mars 2011

Vi skal til.......

Jeg hadde en strålende, fargerik bursdagsfest i går, med bursdagsleker som Mannen hadde laget. En av oppgavene var å finne ut hvor vi to skal på tur.

Stikkordene var:
  • Hovedstad siden 1606
  • 3,2 millioner innbyggere
  • Prado-museet
  • Diego Forlan

Vi skal til MADRID!



Hola!

Om et par uker er det forhåpentligvis vårlig i Spanias hovedstad, vi har planer om å sitte utendørs med noe godt i koppen, betrakte livet og bare slappe helt av. Å, jeg gleder meg.

For noen dager siden inviterte jeg dere lesere av bloggen til å gjette hvor vi skulle reise. Og selv om det på det tidspunktet var langt færre stikkord å gå etter, var det  faktisk tre stykker som gjetta på Madrid. Well done. Blant de tre har jeg trukket lodd og Gult hus i svingen vil få et souvenir fra Madrid, men neppe et kunstverk fra Prado. ☺

Om noen har gode tips om Madrid, del dem gjerne.


I morgen blir det trekning i mini-giborten min, vil du værra med så heng på!

Addio!

Elisabeth

Bilde av Plaza de Castilla lånt fra Wikipedia
.

lørdag 5. mars 2011

Festforberedelser

Tusen, tusen takk for alle de hyggelige bursdagsgratulasjonene i går. Må jammen meg si det er ganske så stas å runde førti. Ikke farlig i det hele tatt. Jeg våkna selvfølgelig i går med en ny klokskap og en indre ro, gode vibber og fresh aura og en engel på skulderen, ja nærmest en lysfontene var jeg. Eller ja, det var vel egentlig litt som vanlig. Bortsett fra gaver før frokost, det er ikke vanlig.

Jeg har forresten ennå ikke fått vite hvor den hemmelige reisegaven fra Mannen går til. Søndag kan jeg forhåpentligvis avsløre om noen gjetta riktig destinasjon. Så det er fortsatt mulighet for flere gjetninger HER.

I kveld blir det fest og noen ting ordnes på tampen. Jeg føler meg ikke helt som Tom Cruise i filmen "Cocktail" her jeg står ved kjøkkenbenken og smaker meg fram til riktig blandingsforhold mellom ulike mer eller mindre edle dråper.

Jeg mekker velkomstdrink.

Skal vi gå for en blå frostvæske-variant?



Eller den grønne absintlignende saken?



Ah, hvilke store valg man må ta her i livet. Men pyttsann, vi kloke førtiåringer møter enhver utfordring med et smil.

Ha en flott lørdag, folkens!

Elisabeth

.

fredag 4. mars 2011

40 og selvransakelse

40 år!

Det sies at alder bare er et tall, men jeg har forberedt meg mentalt til denne dagen. 4. mars 2011, dagen da jeg runder 40. Ikke fordi jeg tror jeg vil føle meg noe annerledes fra den ene dagen til den andre, men fordi jeg synes 40 forplikter. Er man 40 år så er man voksen, det er liksom ikke noe å diskutere.

Og jeg er jo voksen, jeg har skjønt det. Jeg har skjønt det på mennesker rundt meg og jeg har kjent det inni meg.

Du veit at du er gammel når:

  • Du faktisk eier et par brodder
  • Du utveksler sykdomshistorier med venninner
  • Du leser dødsannonsene i avisa
  • Optiker'n sjekker deg for grå stær når du er inne for linsekontroll
  • Du synes en lørdagskveld i sofaen er toppen av lykke
  • Du ikke kommer på noe å ønske deg i bursdagsgave fordi du "har alt"


Men jeg er voksen på en god måte også:

  • Jeg er tryggere på meg selv, hva jeg kan og hva jeg vet (en klisje, men til min store overraskelse en sannhet)
  • Det er ikke nederlag å innrømme at det finnes ting man ikke kan
  • Det er lettere å skryte av seg sjøl, å innrømme at "ja, dette er jeg sabla god på"
  • Jeg tar meg selv mindre høytidelig og tenker oftere "er'e så nøye a?"
  • Jeg setter større pris på de viktige tingene i livet, som familie, venner og god helse

Men det er fortsatt rom for latter, fjas og moro - i høyeste grad.

Og i dag blir det kake! Hurra for meg!


Elisabeth, 40 år

PS. Det er fortsatt mulighet til å slenge seg med på mini-bursdagsgiborten min. (link)

.

torsdag 3. mars 2011

Supert tips for kalde netter

Flere som er frosne ved leggetid? Jeg har et supert tips:

 
  1. Skaff til veie ett stykk varmblodig barn av en viss størrelse.
  2. Ved barnets leggetid, plasser hun eller han i DIN seng.
  3. Ved din egen leggetid, rull bort barnet, eventuelt flytt over til egen seng på eget barnerom.
  4. Kryp under dyna, hvor det er godt og varmt.
  5. Sov godt!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...