søndag 28. april 2013

Lese bruksanvisninga?

Jeg er i utgangspunktet tilhenger av å lese bruksanvisninger.

Men noen ganger kan det lønne seg å handle på instinkt.



Hadde man fulgt denne bruksanvisninga på engangsgrillen, så hadde man aldri fått varme pølser å mette magen med på skitur i påsken. 

1) Tag bort pappkartongen och övrigt emballage från grillen
2) Ställ grillen i stativet
3) Placera grillen på et icke-brennbart underlag
4) Efter ca 15 min är grillen klar for änvendning

Vel, jeg valgte å legge til et punkt 3b) Antänn grillen.

Skal jeg komme med en svenskevits? Nei, det trengs neppe.


Elisabeth 



lørdag 27. april 2013

Handmade i hende

Endelig! Endelig fikk jeg også mitt eksemplar av syboka "Handmade" i neven. Etter at Posten fant ut at vi ikke kunne bruke vår store, fine Bruka-postkasse på husveggen, men tvang oss over til et fellesstativ med kasse med syltynn åpning, tar det minst en dag ekstra å få bokpakker. Postmannen har ikke sjangs til å dytte nedi større saker enn kjedelig reklame og enda kjedeligere vinduskonvolutter og jeg må ta turen til PIB (post i butikk) for å hente den ikke-kjedelige posten.

Men altså, endelig fikk jeg Handmade i hende.




Og for en fin bok! Det sier jeg ikke bare for at jeg var så heldig å vinne en plass i den. Jeg har heller ingen prosenter av salget. For meg er det betaling nok om noen vil sy av mitt mønster, gryteremsa.




Jeg syntes en slik sybok burde inneholde minst ett enkelt mønster, uten glidelåser, sidesømmer som må treffe helt presis, rynketråder og andre utfordringer. Ja, å få kantebåndet pent kan i grunnen være utfordrende nok.....
Du kan ta en nærmere titt på  gryteremsa i dette innlegget fra uli 2011.


Det er i alle fall helt klart at jeg skal sy minst ett eksemplar av denne sommerkjolen. Denne er sydd etter det samme mønsteret som den på forsida av boka.






Jeg håper forøvrig at den norske sommeren blir av en sånn art at jeg slipper å bruke paraply til....


Jeg har ikke brukt skjørt siden barneskolen sånn omtrent, men jeg fikk også veldig lyst til å sy et skjørt som dette:



Jeg synes denne hatten var kul, men det spørs om den vil se like fjong ut på meg, gitt.




Men skjerf bruker jeg masse av, så disse rundskjerfene skal jeg definitivt teste ut.




Ja, jeg har mange skjerf. Jeg har enda flere vesker. Men det betyr ikke at det ikke er plass til flere!





Denne genseren seg også behagelig ut:





Punger er raske prosjekter og fine gaver. Jeg har faktisk noen låser som ligger på vent. På tide å la de komme til nytte.




Overlockmaskina mi er endelig tilbake fra reparasjon og stell, så nå er det bare å sette i gang!.

Om ikke samvittigheta leder meg i retning terrassevask i stedet.....


Sy-inspirert blei jeg i alle fall! Det håper jeg andre blir også.


Elisabeth 


tirsdag 23. april 2013

Pytt i panne og søte drinker

En gang for sånn hundre år sida, mens jeg tok lappen og det var noe som het "langveiskjøring" (eller kanskje det var "landeveiskjøring", nei vi hadde motorveier for hundre år sida også så det var nok "langveiskjøring"), avslørte kjørelæreren min sin store kulinariske hemmelighet: Han bestilte alltid retten pytt i panne på veikroer.   Pytt i panne med to speilegg på toppen. Da fikk han et variert kosthold, mente han. Og ettersom pytt i panne strengt tatt er opphakka rester fra i går (minst), så hadde han vel noe rett i det.

Selv er jeg svak for veikro-kjøttkaker med potet og ertestuing, men det er ikke veikromat jeg hadde tenkt å analysere nå, det kan Mattilsynet ta seg av.  Når jeg prøver å skrive "nattinatti" på mobilen forresten, så foreslår autokorrekturen "Mattilsynet". Det har blitt noen "Mattilsynet" fra meg sånn utpå natta etter inntak av søte fristelser fra baren.

Og akkurat da du tenkte at jeg nå hadde skrevet meg helt bort så viser det seg at det faktisk var en elegant bro mellom pytt i panne, Mattilsyn-tasting og bar-fristelser. Så det så! (Ok, det var litt overraskende for meg også at tankerekka kom seg inn på rett spor igjen).

Poenget (om dette innlegget har et poeng, jeg begynner å lure selv) er at jeg bruker noe av den samme tilnærmingen som nevnte kjørelærer når det kommer til flytende føde.

Nå jeg står og henger i en hvilken som helst bar og ønsker noe saliggjørende i et glass, ber jeg om å få en drink som er "søt og artig". Har jeg allerede inntatt flere søte og artige drinker kan det tenkes at jeg legger hodet på skakke og legger til "Litt som meg". Huff. Men altså, med "søt og artig" er det duket for et variert kosthold.

De fleste bartendere elsker en slik utfordring. Da kan de få utfolde seg, svinge flasker, riste og sjeike og vise bicepsen. Nydelige saker.

Og jeg får servert smakfulle, fargerike saker med vodka, ananas, bringebær og en dæsj av ditt og en dæsj av  datt. Og bartenderen blir så glaaaaad når jeg smaker og nikker til deres spørsmål om det var godt. Kun unntaksvis består de ikke testen.

Søt og artig



Men obs obs, sjekk om bartenderen er svensk. Det er de ofte. Da må du bytte ut "artig" med "skoj" eller "kul" eller noe. "Artig" betyr visst høflig i nabolandet. En sånn drink vil vi ikke ha.

Tar du utfordringen med å gi neste bartender på din vei en slik utfordring? Du kan jo tilpasse den din egen personlighet. Moden.....bitter.....muggen? Mulighetene er mange.


Elisabeth 


søndag 21. april 2013

Innerst i veien innerst i hjørnet?

Lørdag ble det arrangert bloggtreff på et utested i Oslo. Undertegnede ble lurt med bedt med på festlighetene og noe sånt bør man vel bloggrapportere om?

Mange av de som skulle komme på dette treffet opererer også på Instagram, og via hashtaggen #bloggfestoslo kunne vi alle utover lørdagen følge med på alle outfit-diskusjoner og -avgjørelser. Veldig kjekt å ha sett både sko og vesker som skulle møte opp....

Så etter å ha pussa tenner og valgt sokker med omhu, bar det av sted for meg også til bloggtreff blant det jeg etterhvert forsto var en gjeng hvor interiørbloggere var i overtall.

Men det var da plass til oss andre også, jeg trengte ikke sitte innerst i et hjørne og glo. Neida, jeg fikk hilst på og skravla med ganske mange, både de estetiske interiørbloggerne og de like vakre alt-annet-bloggerne.

Selv om Pia har prøvd å spre rykte om at grunnen til at jeg aldri viser trynet her på bloggen er fordi jeg har et svært skjemmende arr tvers over ansiktet, håper jeg i det minste jeg fikk avlivet det ryktet og at jeg ikke skremte noen.

Bilder? Eh, jeg er tydeligvis ingen god blogger. Eller Instagrammer. Jeg glemte helt å ta bilder under festlighetene. Den offisielle forklaringen er at jeg gikk tom for batteri på mobilen. Det er ganske sant.

Ett bilde fikk jeg tatt. Dette er tidligere nevnte Pia som så raskt som mulig kom seg ut av de fine høyhæla skoa og inn i noe mer komfortabelt tilbehør til penkjolen i det vi forlot lokalene.





Sånn, rapport slutt.

Elisabeth 



fredag 19. april 2013

Så mye å lære om kroppen...



Ok, så om man får en ulidelig trang til å kose med Scäferhunder så kan det skyldes livmorbetennelse!?

Hva man kan lære av å lese vg på nett!

Fin fredag!

Elisabeth 

torsdag 18. april 2013

Og den heldige vinner er.....

Først må jeg høflig takke alle som tok lodd i mitt syboklotteri, men vi kan ikke dvele for lenge ved høfligheten, for det som er spennende er vel hvem som vant boka etter trekning av den gode gamle sorten med lapper i en hatt (ok lue, da)?


Den heldige vinner av 
"Handmade - Norges beste syoppskrifter" er





Gratulerer!

Gøy at det ble du. Jeg veit jo at du putler litt ved symaskina og gjerne trenger inspirasjon og et puff for å utvikle ferdighetene. Håper boka kan hjelpe deg der. Send meg en mail med navn og adresse så videreformidler jeg til forlaget, som sender deg inspirasjonen direkte.

Handmade er månedens bok i Hobbyklubben og du kan du se flere bilder fra boka i deres blad (link).





Er du ikke medlem i Hobbyklubben og heller ikke har hatt vinnerlykke i et lotteri,så får du  tak i boka via nettbokhandlere og straks også i fysiske bokhandlere.

Jeg håper mitt eksemplar dumper ned i postkassa en av de nærmeste dagene, det blir stas.


Elisabeth

onsdag 17. april 2013

Bare minner om.....

.....syboklotteriet.


Trekning foretas torsdag kveld!





Elisabeth


mandag 15. april 2013

Pippi og curling

-Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert, eller noe sånt, skal visstnok Pippi Langstrømpe ha sagt.


Og noe lignende sa faktisk jeg da jobben skulle drive sosialisering og heiv hele hurven ut på glattisen - i dobbel forstand. Her skulle det drives curling!

-Jeg tror curling er noe for meg, sa jeg. -Der tror jeg jeg er god! Og så smilte jeg sånn lurt som gjør at folk blir litt usikre på om jeg faktisk mener det jeg sier, eller er ironisk.

Men da vi kom ut på isen og skulle føre disse 20 kilos glatte steinene med håndtak helt over til den andre sida av banen (den er mye lengre i virkeligheten enn det virker på tv), og med hårfin presisjon og riktig curl plassere steinene inni den ringen de kaller "boet" og helst i midten, som kalles "knappen", ja så viste det deg at uttalelsen ble en sannhet.


Den rød der er min


Min aller første stein ble nydelig plassert nesten rett på knappen! Jeg var like overraska som alle andre, men jeg fortsatte bare å smile og slang på et "Ja, jeg SA jo at dette var noe for meg!".

Men jeg lurer på om ikke Pippi hadde noe for seg, altså. For tankens makt er stor og det er ikke tilfeldig at toppidrettsutøvere driver mental trening og visualiserer seg selv først over målstreken.

Eller så var det bare sånn nybegynnerflaks.......

Hva tror du, kan man tenke seg til suksess og seier?

Til uka skal det forresten bowles.....

Elisabeth 

torsdag 11. april 2013

Med dopapir i håret

Hvordan få haugevis av midlertidige krøller på en effektiv og nesten helt gratis måte?

Jo, bruk dopapir!






Herremin, er dette et sånt skjønnhetstipsinnlegg? Neida, vi kan heller kalle det karneval-innlegg! For et sånt hår kan gjøre seg sabla godt på neste 70-tallsparty! Bare vent og se.
Puh, der kom jeg meg tilbake til riktig bloggbås igjen.




Du trenger:

  • Hår med en viss lengde
  • Cirka en halv dorull
  • En god venninne
  • Minst én flaske "flytende godt" eller annen kunstig stimuli


Fremgangsmåte:

  1. Vask og tørk håret lett
  2. Fyll det flytende gode i to glass og slurp 
  3. Mimre tilbake til ungdomsåra da dopapir i håret sist hadde sin storhetstid, og bruk lattermusklene
  4. Del opp dopapiret i biter à to "tørk" og rull/tvinn hver bit til slank pølse
  5. Før den falske stimulansen slår til for fullt, igangsett venninne med selve påføringen av dopapir i håret. Dette gjøres ved å ta en del hår, legge dopapirpølsa på lokken, rulle opp og knyte pølse-endene.
  6. Fortsett med latter, vin og gjerne sang, til alt håret er rulla opp og du ser ut som gamletanta til noen.
  7. Le mer av at du ser ut som gamletanta til noen, maksimer gjerne ditt nye utseende med et skaut, men dette er ikke nødvendig for resultatet.
  8. Ligg med gamletante-utseende gjennom natta (ikke forvent noe sengeakrobatikk i tospann)
  9. Fjern alle dopapirpølsene 
  10. Le til ditt eget speilbilde
  11. Gre håret med styrke og frekvens etter eget ønske
  12. Voila, klar for 70-tallsparty!


Jeg ser jeg har overdrevet bruken av brunkrem en smule her, jeg tar den.


Hvis du derimot ikke skal på 70-tallsparty denne morgenen, kan en hårklype eller strikk være nyttig hjelpemiddel.


Godkjent kontor-hår


Og det smarteste av alt - krøllene forsvinner ved neste hårvask.....eller nedbørsdag.


Elisabeth, nå krølltopp


tirsdag 9. april 2013

Sykt irriterende naken dame


-Krise ass! Jeg er naken og sykt keen på et ligg og så klarer jeg ikke flærre av kisen skjorta, for han har kjøpt skjorte på Dressmann med sykt god kvalitet lizzom.....




Man burde kanskje ikke fortsatt la seg provosere av nakne, malplasserte damer i reklame. Men jeg gjør det likevel. Den nye tv-reklamen til Dressmann er bare så utrolig..... teit! Hadde dere enda gjort det med humor! Skjerpings!



Elisabeth, gammal rødstrømpe

mandag 8. april 2013

-Det fikser jeg med en gang!

-Mamma, stroppen på toppen min røyk!
-Det fikser jeg med en gang!

---------------------------------------------

-Mamma, remmen på drikkebeltet er alt for lang. Det holder ikke å stramme helt inn, det sitter fortsatt for løst.
-Det fikser jeg med en gang!

For mamma har eget syloft med symaskin parat, så noen sting fram og tilbake på en stropp eller belte er ingen sak.

Og når mammaen selv finner ut at solbrillene jammen kunne ha trengt en liten polstra pose.....ja da er det fantastisk å kunne fortelle seg selv; -Det fikser jeg med en gang!

Alt som trengs, når utstyret står så praktisk klart, er et lite kreativt kvarter, og vips har solbrillene fått ny habitt og kan unngå riper der nedi veska. Klart for solbrillevær!







Deilig å være virksom, nyttig og løsningsorientert. Og ikke minst effektiv. 


Elisabeth



PS. Takk for alle hyggelige kommentarer på forrige innlegg.
Har du ikke tatt lodd i syboklotteriet, så er det fortsatt mulighet for det (link).



lørdag 6. april 2013

Avsløring av aprilspøk - Og lotteri!

Selv om mange tippa på puppepiercing i min aprilspøk, og sikkert håpa på bildebevis, så var det også flere som tippa riktig.  Av de åtte påstandene var det nummer seks som var helt sann.

Jeg er delaktig i en bokutgivelse!

Det er selvfølgelig ingen fotobok *kremt*, ei heller en krimbok, men en SYBOK!

Jeg er så stolt og beæret at du vil ikke tro det, og jeg har gleda meg lenge lenge til oppfølgeren til syboka Made by Me (link) skulle komme ut, en bok jeg har brukt masse. I et helt år har jeg klart å holde tett om denne store nyheten, men nå kan jeg endelig avsløre gla'saken.

Tenk det, lille amatør-meg har vunnet plass med et prosjekt i denne nye boka! Et bittelite, enkelt prosjekt, men likevel;  På trykk sammen med mange flinke, proffe syfolk! Det kunne vært en aprilsnarr, men er det altså ikke.





Handmade, Norges beste syoppskrifter heter boka, sånn ser omslaget ut, og den kommer 15. april. Den kan forhåndsbestilles i alle nettbokhandlere og er du medlem av Hobbyklubben, så er boka valgt ut som månedens bok i april. Stas, stas!

Jeg gleder meg stooooort til å holde boka i hendene, til å bla opp på "min side" og er selvfølgelig spent på de andre syprosjektene som presenteres og hvem de andre bidragsyterne er. Noen av dem har jeg spotta siden de allerede har hatt blogglotteri med Handmade som premie.

Og blogglotteri blir det innerst i veien også!

Har du lyst på et eksemplar av denne boka, som jeg forventer er helt knall, legg igjen en kommentar under dette innlegget.

Vi gjør det så enkelt, kommentar er lik ett lodd, men følg gjerne med på Motor Forlags facebooksider (lenke). Og det er selvfølgelig hyggelig om du vil linke til dette lotteriet fra egen blogg eller facebookside eller sånn.

Trekning blir 18. april. 


Elisabeth, som er forelska i kjolen på forsida av boka....

PS. Alle bidragsytere er bedt om å ikke avsløre innholdet i boka før utgivelsesdato, ellers hadde jeg selvfølgelig vist fram "min side".

fredag 5. april 2013

Løsning verdens enkleste reiserebus

Jada, løsningen på verdens enkleste reiserebus, var selvfølgelig HAFJELL!

Håper jeg bidro til at mange følte seg både kloke og smarte, og vise atpåtil.





Det skal innrømmes at dette bildet er et par år gammelt. Sannheten er at fra der jeg camperte, så syntes ikke den gamle fakkelmannen på andre sida av dalen. Jeg kunne ha lagt ut et bilde av et snødekt fjell og noen grantrær, men det kunne i grunnen vært hvor som helst så.....Litt troverdig må det jo være. Og det er helt sant at jeg har vært å tur til hafjell, altså! Jobbtur. Jobb og hygge. (På dette praktfulle stedet (link), som jeg ikke har fått noe vederlag for å promotere, men som jeg gir litt PR siden det rett og slett er et nydelig sted med god mat. PS. Det er litt upraktisk med kun ett speil i en leilighet som to jenter deler, fint om dere kunne spandert et i gangen også så man slipper å vente med å legge mascaren til den andre er ferdig i dusjen....Vennlig hilsen.....).

Noen funderte på kombinasjonen joggesko og saliggjørende søtt på flaske. Det er ikke vanskeligere enn at man først er flink og tar en time i treningsrommet etter dagens møte, for deretter å balansere kaloritapet med å drikke seg brisen før middag!

Det blir avsløringer her i morra også, da røpes hvilken påstand fra aprilspøken min som er den sanne. Om du vil, har du derfor fortsatt mulighet til å være med og gjette.

Fin fredag!


Elisabeth



tirsdag 2. april 2013

Verdens enkleste reiserebus

Tid for ny reiserebus, lenge siden sist. Det betyr ikke at jeg ikke har bevega på meg. Jeg har vært litt lenger nord i fylket, helt til Gardermoen. På et seminar, på et hotell.....
Jeg har vært i Trysil. Tre ganger.
Jeg har vært.......eh....mmmm..... Jo, jeg har vært en dag i Trondheim også.
Ok, kanskje ikke så rart det er lenge sida jeg har mekka en reiserebus.
Men her kommer det altså en.

EIE





+





BERG


Den burde være grei. Hva er mitt reisemål?






Jeg vet ikke hva som er typisk bagasje når man skal dit jeg skal, men jeg har i alle fall både joggesko og saliggjørende søtt på flaske.


Elisabeth

Tradisjonell påske?

I dag har det vært tilbake til hverdag og mer eller mindre normal fordøyelse for meg - og sikkert mange andre også.

Men jeg dveler likevel litt ved påsken, som vi nettopp har lagt bak oss.

Hvert år hører vi nyheter a la "Ikke alle drar til fjells i påsken, mange velger å feriere hjemme/på metal-treff/i byen..." osv.

Helt greit. Vi er mange nok som drar til fjells. Faktisk alt for mange. Dette bildet tok jeg fra passasjersetet klokka ni søndag kveld, altså første påskedag.





Her snakker vi omveien, ikke E6 sørover mot Oslo, som ville være den naturlige løypa. Omveien som tar en time ekstra, men som velges når det er kø og atter kø mil etter mil på E6. Kø av alle de som returnerer fra det berømte påskefjellet. Det som vi stadig blir fortalt ikke er det vanligste påskeoppholdsstedet.

Så helt greit at så mange holder seg unna fjellet, DET hadde blitt kaos på ut- og innfartsdagene, det!

Men ok, det er en del av pakka det der med køen, når man velger den tradisjonelle påsken, som vi blir fortalt ikke er så tradisjonell lenger.

Kall det hva du vil, vi har hatt en toppers toppeti topp påske. Såpass toppers at jeg bare dele....sharing is caring, sier noen. Og jeg bryr meg veldig mye.


Vi har nytt sol og skispor.





Vi har grilla ved siden av skisporet.





Da vi satt og nøt sol og appelsin ved en liten skihytte inni skauen, var det plutselig gudstjeneste der! Supert, da kunne vi krysse av åndelig føde på lista også. Amen.






Vi hørte mange skrekkhistorier om rasfaren, så vi tok ingen sjanser og utstyrte Trollet med hjelm før hun fikk teste snøhula......eller noe sånt.





Vi har spist påskegodt, sett påskekrim på tv, lest påskekrim i bokform, hørt påskelabyrint på radio, løst påskekryssord, strikka og spilt brettspill. Og noen var dårlige tapere, mens andre var kåkki vinnere.






Og så var det på'n igjen neste dag. På'n igjen med ny behandling av skia i den flotte, innholdsrike smørebua til Svigerfar. Og hurra, han har hatt Trollet i lære, så hun smører gjerne mammas og pappas ski. Fantastisk luksus!






Vi er heldige, for denne herligheta er vår påsketradisjon.

Håper du har hatt en fin påske også.


Elisabeth 

PS. Du kan fortsatt gjette på aprilspøken min. Riktig svar avsløres først i slutten av uka.



mandag 1. april 2013

Aprilspøk eller.....?

Det er ikke greit å vite hva som er sant på en dag som denne. Selv om jeg personlig synes at aprilspøkene har blitt temmelig lamme de siste åra. I år faller 1. april på en dag uten avisutgivelser igjen. Jeg synes avisspøkene i papirform har potensiale framfor de elektroniske mediene. Papirutgaven følges ikke av en haug med kommentarer som avslører spøken.

Det blir en form for aprilspøk her innerst i veien også. Kanskje vil du finne svaret i kommentarfeltet, kanskje ikke.....

Nedenfor presenteres åtte påstander. Kun én er riktig. Klarer du å finne hvilken?


  1. Jeg er gravid med tvillinger
  2. Jeg har sagt opp kontorjobben min og skal begynne å sy på heltid
  3. Jeg har vunnet 94.000 kroner i lotto og har besluttet å kjøpe campingvogn
  4. Jeg har tatt piercing i puppen
  5. Jeg har klart å holde med unna alt påskegodt i ferien, med unntak av en halv Kvikklunsj på skitur
  6. Jeg er delaktig i en bokutgivelse
  7. Mannen har fått jobb i Stockholm og hele familien flytter dit i juni
  8. Vi skal flytte og jeg må vurdere nytt navn på bloggen; Nederst i bakken






Håper du vil være med å gjette! 

Svaret kommer en av de nærmeste dagene.

Lykke til, og la deg ikke lure!


Elisabeth 


Edit: Til min store overraskelse fant jeg nå ut at det faktisk gis ut aviser i dag....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...