tag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post1884966729852457742..comments2023-10-28T13:33:16.210+02:00Comments on Innerst i veien: Husmortips i grøtsesongen Elisabeth, innerst i veienhttp://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-21521948243797230082012-11-24T17:08:01.856+01:002012-11-24T17:08:01.856+01:00Vi bruker ofte tipset ovenfor. Gjerne midt i uka, ...Vi bruker ofte tipset ovenfor. Gjerne midt i uka, også. Koker opp grøten om morgenen før vi går. Setter hele grøtkjelen i steikeoven (må ikke varmes opp på forhånd). Når vi kommer hjem fra jobb, varmer vi den bare opp og grøten er ferdig!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11082710197345347175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-84589763289148529402012-11-24T07:58:10.670+01:002012-11-24T07:58:10.670+01:00-eller la den stå med litt vann og oppvaskmakinpul...-eller la den stå med litt vann og oppvaskmakinpulver (kanskje tablett funker?) over natten. Funker også fint på ildfaste former og sånt som ikke er så lett å koke opp. :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-74810585764188625922012-11-23T21:43:26.805+01:002012-11-23T21:43:26.805+01:00Takk for et kjekt tips! Her i huset svir jeg både ...Takk for et kjekt tips! Her i huset svir jeg både det ene og det andre,både titt og ofte :) God helg!!Randihttps://www.blogger.com/profile/12730142413326983218noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-85803056528237458592012-11-23T14:07:24.443+01:002012-11-23T14:07:24.443+01:00Jeg kan ikke annet enn å be om tilgivelse. Jeg har...Jeg kan ikke annet enn å be om tilgivelse. Jeg har altså stjålet tipset ditt i dagens innlegg. Rett og slett. Jeg bare måtte. Og jeg skal prøve å komme opp med mine egne tips heretter, ok?? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-4704331349868101062012-11-23T10:29:17.729+01:002012-11-23T10:29:17.729+01:00Eit anna grauttips eg fekk som er bra: varm opp st...Eit anna grauttips eg fekk som er bra: varm opp steikeovnen til 200 grader samtidig som du setter på grauten. Når grauten har kokt opp med melka så slår du av både plate og ovn, setter lokk på gryta og setter den inn i den varme ovnen. Så kan den stå der og godgjøre seg sjølv ein time eller to til du er klar til å ete. Det krever litt planlegging og du må begynne tidlig, men til gjengjeld er det ingen røring og ingen sviing - veldig lettvint! Elisahttps://www.blogger.com/profile/11115276196873527964noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-27773178709456935442012-11-22T23:11:02.559+01:002012-11-22T23:11:02.559+01:00Ikke ukjent med Fjordland heller. :-)Ikke ukjent med Fjordland heller. :-)Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-53354806737635761422012-11-22T23:10:32.977+01:002012-11-22T23:10:32.977+01:00*liker**liker*Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-83855525544826881732012-11-22T23:10:05.095+01:002012-11-22T23:10:05.095+01:00Så bra!Så bra!Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-22802671329342140662012-11-22T22:24:14.893+01:002012-11-22T22:24:14.893+01:00Fjorland er helt supert.
Smaker himmelsk, ja bedre...Fjorland er helt supert.<br />Smaker himmelsk, ja bedre enn mange jeg har fått servert. ;)<br />Ingen oppvask :)<br />Her kjøper/koker vi kun Fjorland grøt :) <br />Super til riskrem også.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-87513558146160306612012-11-22T21:52:18.898+01:002012-11-22T21:52:18.898+01:00Hei igjen :-) Her har jeg kasta meg rundt i beste ...Hei igjen :-) Her har jeg kasta meg rundt i beste husmorstil og svidd av en kasserolle med grøt - måtte jo prøve tipset ditt ;-) Og du - det funka MYE bedre enn mitt. Mitt tips erklæres derfor for utgått på dato - det er sikkert fra tida FØR oppvaskmaskin :-P Hi hi<br />SivSnertne sneller og små nøsterhttps://www.blogger.com/profile/08614663731573722724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-202911106074712992012-11-22T21:49:47.946+01:002012-11-22T21:49:47.946+01:00Fantastisk! Dette kom som bestilt. Gryta som har s...Fantastisk! Dette kom som bestilt. Gryta som har stått i oppvasken siden tirsdag fikk med dette bein å gå på.. All banning og sverting helt unødvendig.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-75783838058024668332012-11-22T21:42:15.565+01:002012-11-22T21:42:15.565+01:00Genial ide...
Men du, jeg slettet adressen din......Genial ide... <br />Men du, jeg slettet adressen din... <br />Kan du sende den på nytt til petrusogpetrine@gmail.com ? Petrus og Petrinehttps://www.blogger.com/profile/09665835063963646935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-51668929528452269362012-11-22T21:24:47.833+01:002012-11-22T21:24:47.833+01:00Det er også et alternativ. Minimalt med oppvask - ...Det er også et alternativ. Minimalt med oppvask - genialt!Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-33460742852544386832012-11-22T21:24:02.594+01:002012-11-22T21:24:02.594+01:00Ok, jeg er av den mer utålmodige typen. 20 minutte...Ok, jeg er av den mer utålmodige typen. 20 minutters koking er mer enn nok. :-) Lykke til med skryteblogginnlegg om grøtkoking.Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-69842959591896546232012-11-22T21:20:57.811+01:002012-11-22T21:20:57.811+01:00Godt tips!
På induksjonsovn er det nesten umulig ...Godt tips! <br />På induksjonsovn er det nesten umulig å ikkje svi grauten. Må ha veldig svak varme.Shyhttps://www.blogger.com/profile/11663563005311833355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-27223327509225423422012-11-22T21:18:07.166+01:002012-11-22T21:18:07.166+01:00Eller bare kjøpe Fjordland. Hallelujah! Eller bare kjøpe Fjordland. Hallelujah! Lenehttps://www.blogger.com/profile/04445982618969122879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-83660807751030586682012-11-22T21:16:21.019+01:002012-11-22T21:16:21.019+01:00Genialt tips! Men for å være ærlig så svir grøten ...Genialt tips! Men for å være ærlig så svir grøten seg sjelden her... jeg rører ikke hele tiden heller. Men den koker på veeeeeldig svak varme og jeg bruker bare laaaaaangkok-grøt. Og har gammal kjele. Du verden, jeg kunne skrive skryteblogginnlegg om grøtkoking :)Mormorfarmor Ingerhttps://www.blogger.com/profile/12768335313069615399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-11856943762389437392012-11-22T21:09:32.244+01:002012-11-22T21:09:32.244+01:00Hva skulle vi gjort uten husmortipsene innimellom?...Hva skulle vi gjort uten husmortipsene innimellom?? :-) Her er det risengrynsgrøt HVER eneste lørdag. Pga melkeallergi spiser ikke jeg grøt (unntatt på lillejulaften, for da vil jeg gjerne finne mandelen), og det er heldigvis litjtupp som lager grøten nesten hver eneste uke. Ikke så ofte den brenner seg, men det hender - da pleier jeg å vaske kasserollen så ren det går, og så tar jeg i litt varmt vann i bunnen og en god dose bakepulver - funker det også :-)) Skal prøve tipset ditt neste gang.<br /><br />Ha det godt - klem SivSnertne sneller og små nøsterhttps://www.blogger.com/profile/08614663731573722724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-55785834934246007652012-11-22T21:04:38.297+01:002012-11-22T21:04:38.297+01:00Litt skeptisk til Plumbo, Siri. Oppvaskmaskinmidde...Litt skeptisk til Plumbo, Siri. Oppvaskmaskinmiddel ment for ting mang skal putte i munnen er nok tryggere.Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-49378105833701237702012-11-22T21:03:23.100+01:002012-11-22T21:03:23.100+01:00Jeg håpa du skulle komme med en veiledning, Åshild...Jeg håpa du skulle komme med en veiledning, Åshild. Tusen takk. Har ikke teflongryte for tida, men får til jul så da skal det bli andre tider. Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-35430316151723610502012-11-22T20:57:52.714+01:002012-11-22T20:57:52.714+01:00Herregud må da ikke finne på å bruke plumbo til de...Herregud må da ikke finne på å bruke plumbo til dette formålet .<br />Tenk den gassen om du skulle finne på å koke det opp også .<br />Så vær så snill ....ikke TENK tanken en gang :-(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-75918270777918854172012-11-22T20:54:43.740+01:002012-11-22T20:54:43.740+01:00Tjukk bunn i gryta, og røre hele tiden - det er de...Tjukk bunn i gryta, og røre hele tiden - det er det som gjelder :) men... dette tipset er superbra og funker, det kan jeg skrive under på når det gjelder andre fastbrendte matrester også!3prinserhttps://www.blogger.com/profile/14040680354458506551noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-81382522111514720252012-11-22T20:50:42.061+01:002012-11-22T20:50:42.061+01:00Som vanlig må jeg blande meg inn: Det er ikke så l...Som vanlig må jeg blande meg inn: Det er ikke så lurt å koke noe med melk i en kjele i rustfritt stål. Det vil alltid svi uansett om du rører og bruker svak varme. Teflon/titan eller tilsvarende belagt tykkbunnet kjele er mye bedre. Temperaturen bør uansett ikke være for høy.Åshildhttps://www.blogger.com/profile/12667042216047875533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-9640602585407058542012-11-22T20:47:27.455+01:002012-11-22T20:47:27.455+01:00Plumbo funker også :-))Plumbo funker også :-))Sirihttps://www.blogger.com/profile/09609120375992466223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5151541992928605546.post-18118913220002947982012-11-22T20:32:01.726+01:002012-11-22T20:32:01.726+01:00Tror du jeg er helt amatør?!! Jeg rører og rører f...Tror du jeg er helt amatør?!! Jeg rører og rører for tusan. Elisabeth, innerst i veienhttps://www.blogger.com/profile/01392943504830812217noreply@blogger.com