fredag 21. januar 2011

Middagsskriblerier fra gjestebloggeren

Gjesteinnlegg ved Trollet (7):


Jeg lager mat med mamma (dette var overskriften, red.anm.)


Jeg lagde Suppe med mamma Jeg skjærte gulrot og fiskepudding når vi spiste det. Det var got.
Og det var det den ivrige gjestebloggeren orka denne gangen. Hun kunne fortalt at hun styla maten på bordet, bretta serviett og danderte den i lomma på bordbrikken. Hun kunne fortalt at hun ikke spiste brokollien, at den fungerte kun som artig, fargerikt innslag i hennes porsjon.

Men Trollet skal virkelig ha kredit for å være ivrig i matlaginga. Hun vil gjerne hjelpe til med skrelling, røring, kutting og søling. En flott egenskap som vi gjør vårt for å holde på....selv om mora blir en smule utålmodig av og til og ikke er så pedagogisk i kokkeleringsveiledninga som hun burde vært.

Så da kan jo bloggredaktøren komme med en oppfordring til andre kokker om å bruke barna som kjøkkenhjelp. Det finnes mye annen lære underveis, mål og mengde for eksempel. Og Trollet er mer positiv til å smake noe nytt eller annerledes om hun har vært med på å lage det sjøl. Om du trenger flere tips for å skape matglede hos barn, da kan du lese dette innlegget hos "Leken Hverdag". (Yes, der var det en link.)
Og før noen hyler om husmorpoeng, forter jeg med å presisere at vi bare pimpa en ordinær posesuppe. Men det fungerer suverent, det.

Elisabeth

22 kommentarer:

 1. Tenker den maten hun er med på å lage, smaker MYE bedre enn når du lager den alene! Sånn er det bare med den saken :-))
  Moro når ungene vil være med å lage ting på kjøkkenet...ser hvordan det gikk med minsten min..han begynte å bake mens han fremdeles gikk i bleier..og nå er han ferdig utdannet som nettopp det :-))

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Så koselig! Det er viktig å lære ungene å lage mat, enig! Det handler om mestring. Og når ungene blir større kan man faktisk be de om å lage middag. Verdt litt ekstra søl når de er små det. Og - det er en hyggelig fellesaktivitet!

  SvarSlett
 3. Jeg er VELDIG for at ungene kan hjelpe til med matlaging og baking :-) De har stor nytte av det, og dessuten er det mulig at du faktisk kan komme hjem til dekket bord når ungene har blitt litt større ;-)

  Syns gjestebloggeren din hadde et fint innlegg jeg :-D

  Riktig god helg, Elisabeth - klem Siv

  SvarSlett
 4. God kveld kjære kokk!!
  I dag har jeg laget pannekaker med hjelp fra mine to små. Jeg må si jeg er glad for at jeg for en gangs skyld klarte å lukte katastrofen før den var skjedd. Prinsessa fikk nemlig beskjed om å ta av prinsessekjolen FØR kjøkkentjenesten, og det var hun enig i. Prinsesser står nemlig ikke på kjøkkenet i ballkostyme :)

  Gratulerer så mye med nomineringen. Det er velfortjent!

  Elisabeth

  SvarSlett
 5. Så flink gjesteblogger du har! Og en ordentlig flink liten hjelper på kjøkkenet! Kanskje det er det jeg skal bli flinkere til? Få ungene til å bidra mer i middagslagingen? Sånn at de spiser mer grønnsaker og ikke kicker hvis mat blir blandet? Godt tips :-)

  SvarSlett
 6. Det ligger forresten en utfordring til deg inne hos meg :-)

  SvarSlett
 7. Så god ut den pimpingen din!Og småkokker er alltid bra å ha med seg. Men spiser dere på en rumpe?! ;)

  SvarSlett
 8. Dilli; Ha ha ha, ja det er Mannen som fungerer som spisebord. ☺ Dårlig stelt her innerst i veien. Mandag, onsdag, fredag er mine dager å være bord på alle fire, lørdag og søndag trekker vi lodd om.

  SvarSlett
 9. Gi nå jentungen en egen blogg!
  Og god helg!

  SvarSlett
 10. Flott med god hjelp på kjøkkenet-og på bloggen tydeligvis...der har jeg kanskje litt å lære.
  ;)

  SvarSlett
 11. Skikkelig lurt det der altså. Ps. Kjipt med gølvet, håper det ordner seg.

  SvarSlett
 12. Ungene ligger i hardtrening her:-) De skal absolutt ikke bli like håpløse på kjøkkenet som sin far...

  SvarSlett
 13. Trollets Matblogg.
  Jeg heier på at ungene får være med. Viktig det!

  SvarSlett
 14. Jaaaaaaa jeg vet er helt høy her på det skapet;)
  Gleder meg som en unge til det kommer i hus..

  Min stemme er sendt i dag også,håper flere stemmer går din vei,jeg heier fortsatt på deg:)

  Den suppen så god ut,godt utført pimping fra dere begge,broccoli blir bare til pynt her også for tiden,minstevimsen kaller det æsj,og den gravide mora fikk beskjed hos legen nå at hun hadde et jernlager som en blod dopet idrettsutøver:)Så jeg måtte holde meg unna blandt annet broccoli:)

  Ha en herlig helg!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 15. Jeg pimpa en tomatsuppe i dag - funker fint det:-)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 16. Hei igjen!!

  ja da jeg stemmer bare en gang om dagen,men håper andre folk også gir deg sin stemme:)

  Prøvde og stemme to ganger etter hverandre men det gikk ikke nei,tenkte å lure dataen:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 17. Fin morsom blogg jeg fant via Linda, ble følger jeg :) Håper ok :) Kanskje jeg skulle også stemt på deg :)) Ha en fin helg

  SvarSlett
 18. Da skjønner jeg..Da kan ikke jeg hjelpe deg mer:(Trodde vi skulle stemme hver dag jeg.Men da ser jeg at naboen min over her har funnet deg,og gir deg en stemme,så da hjelper vel det kanskje litt:)
  Klem Linda:)

  SvarSlett
 19. Kjekt å ha ungane med å lage mat. Jenta her likar godt å vere med. Med eg veit av erfaring at denne interessa pleier gå over, dessverre...
  Kjedeleg med vann på avveier...

  SvarSlett
 20. Klart jeg skal stemme :)) og jaaa kjempe gøy og "designe " bunaden selv selv om det sikkert er siste gang jeg designer noe klær hehe. Hvordan stemmer jeg egentlig ?:)) kanskje du har lyst å bli følger hos meg ?:)) legger ut give Æsia snart :)) ha en fin lørdag

  SvarSlett
 21. Små kjøkkenhjelpere er jo fantastisk!
  Her har de fått være med på det de kan (alt etter alder) alltid:) Jeg elsker å være på kjøkkenet selv, så jeg håper jo det smitter litt over;)
  Satser på at det kommer flere kokeleringsinnlegg fra gjestebloggeren:)

  Ha en nydelig lørdag♥

  SvarSlett
 22. Jepp, småguttene vil gjerne hjelpe til her i huset også. Og så har vi store unger som hjelper til og det er sannelig min ikke dumt det heller.
  Ellenn :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...