lørdag 12. desember 2009

Fløtekarameller

Formen er stigende etter en kraftig reaksjon på svineinfluensavaksinen.
Så nå legger jeg endelig ut bilder fra min aller første karamellproduksjon.
(Oppskrift nederst i innlegget)

Alle ingredienser er i gryta, da er det bare å røre..


Mmmm, begynner å lukte godt!


I formen, klart for avkjøling.


Ferdig innpakket i bakepapir. Dette er ca. halvparten av produksjonen.

Oppskrift

ca. 40 stykker

1 ss smør eller margarin

2 dl fløte

2 dl lys sirup

2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

Smelt smør/margarin i en gryte. Tilsett resten av ingrediensene. Rør hele tida!

Sjekk om karamellene er ferdige ved å helle et par dråper i et glass med kaldt vann. Karamellen er ferdig kokt hvis du kan trille kuler av karamelldråpene etter at det har vært i vannet.

Hell i en form og la det stivne.

Klipp eller skjær i biter og pakk inn hver bit i bakepapir, cellofan eller annen folie.

Regn med ca. en halv times koking/røring. Jeg var så redd for at karamellene skulle bli for myke at jeg nok kokte de litt lenge. Resultatet ble derfor i denne karamelldebuten litt for harde karameller. Neste gang skal jeg sørge for å få de litt mykere så også familiens eldre, som er redde for tennene sine, kan smake.

hmmm, suverent for seksåringen som venter på at sin første løse tann skal slippe taket. Det blir et prosjekt for i morgen..




1 kommentar:

  1. Hei! Så fint at du er på bedringens vei. Disse karamellene så gode ut! :) Ha en fin dag!

    SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...