Etter å ha fulgt "Harry og Charles" på nrk kan det være passende med Dronning Maud-fromasj. Den ble angivelig komponert av en kokk i Haugesund i forbindelse med Haakon og Mauds signingsferd i 1906 og kalles derfor også Haugesundsdessert.
Litt usikker på om Maud kan lages i en stor form. Det er en fordel siden desserten skal klargjøres hjemme og fraktes. Kanskje vi skal gå for Tiramisu? Det var en hit i fjor.
Tiramisu er godt, men ikke så barnevennlig. Hva med Clafoutis? Aldri prøvd før, men kom over en oppskrift på dinmat.no. Det er bær med en slags pannekakerøre. Hørtes godt ut i alle fall.
Tilslørete bondepiker er en klassiker, mmmmmm. Problemet med den i denne sammenheng er at den bør serveres helt nylaget, før smulene blir bløte.
Det enkleste desserttipset fant jeg på tines sider; Ferdig Piano mandelpudding forsøkt gjort litt festglad med bær til pynt!
Hm, nå finner jeg fram sjokoladen fra skapet og surfer videre..
Bilder er lånt fra dinmat.no og tine.no.
Fromage hadde vært veldig godt!:-))) Tilslørte bondepiker er jo en god gammel favoritt og den må absolutt ikke serveres med en gang!Gleder meg til nyttårsaften:-) IL
SvarSlettMmmm- masse digg her!
SvarSlettAner ikke hva jeg ville valgt, med tanke på at det skal fraktes... Selv lager jeg panna cotta, og det er jo ganske enkelt. Kan lages i plastglass, for så å velves på serveringstallerken. Og med litt jordbærsaus og et mynteblad, er det vel slik at barna også kan spise det....
Lykke til i valget!
Kan alt om Dronning-Maud-fromasj / Haugesundsdessert. Familiedesserten framfor noen her hos oss. Går veldig fint å lage f.eks. i en stor glass-bolle. Og poppis blant små og store. Godt nyttår og klem! H-p
SvarSlettDet ble Dronning Maud. Ser veldig god ut, gleder meg til å smake i kveld.
SvarSlett