mandag 30. november 2009

Min helt, Luke!

En tankerekke ledet meg til Luke Macahan fra "I ville Vesten" på nrk på begynnelsen av 80-tallet en gang. Åh, Luke, som var så barsk og kjekk der han langhåret og brunbarket sloss mot urettferdighet og forsvarte sin familie.

Om du ønsker å mimre mer er det faktisk mulig å få kjøpt serien på dvd. Eller kanskje det er best å bare bevare sine barndomsminner akkurat som man husker dem...?

Små hverdagsgleder


Akkurat nå gleder jeg meg over:

At det snør

Alle julelysene i vinduene rundt omkring

At naboen midt imot har byttet ut fjorårets energiske discokule med mer normale adventslys

søndag 29. november 2009

Gammel julekalender

Da er vår julekalender kommet fram igjen. Den lagde mamma av strie, stoff og filt en gang på midten av 60-tallet til storebroren min. Da jeg kom til verden måtte han dele den med meg. Husker det hang en Twist-sjokolade på hver dag og vi fikk en hver andre dag. Det var tider, det!

I mange år hang den tom, kun som en julepynt. Noen år ga mannen min og jeg små gaver til hverandre annenhver dag. Nå skal den fylles med små og store pakker til vårt lille troll fram til jul. Vi henger opp en ny pakke hver natt, kalenderen tåler neppe vekta av alle pakkene samtidig. Og den lille posen ment for skatten på selve julaften er jo alt for liten!

Noen av tallene har forsvunnet gjennom årene og flere av de små nissebarna blunker ufrivillig etter at et filtøye har ramlet av, men det er jo noe av sjarmen.


Første søndag i advent!





Da er det plutselig blitt første søndag i advent og det er lov å begynne julepyntinga. Min ene elektriske vindusstake mangler en lyspære. Når jeg tenker meg om, tror jeg jeg jaktet forgjeves etter riktig sort i fjor også...

Litt pynt har det blitt. Har fått fram fire lilla lys og litt dill. I tillegg har jeg kjøpt to telysestaker i sink og et hjerte som nå har fått plass på dodøra. Telys og hjerte fra den nydelige butikken Sjarm på Grünerløkka. Det er jo strengt tatt ikke adventspynt, men ingen vits å legge det sammen med resten av julepynten på loftet og finne fram igjen om kort tid.
God advent!

Debut


Hei. Nå tar jeg sjansen! Inspirert av så mange spennende blogger rundt omkring, har jeg nå også laget min egen. Her blir det sikkert hummer og kanari etterhvert.

Vi starter med noe jeg virkelig savner. Disse gode pretzelsene med cheddar var lenge favoritten, handlet på Ultra. De var stadig utsolgt og jeg dro titt og ofte innom for å sjekke. Nå har Ultra sluttet å føre dem, men ryktene sier at de finnes i noen kinokiosker...! Jeg holder utkikk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...