onsdag 29. august 2012

Farvel til rotet?

Da en venn sist vinter klaga på facebook over rotet i gangen og posta et bilde med to - 2 - par sko hensatt på de italienske flisene, da måtte jeg vise dama hva virkelig rot var.

Så jeg tok dette bildet av gangen vår og viste hvor ille det kan se ut. Hverdagsrealisme rett i fleisen.

Sånn kan det bli når Selvaagbygg mener at en familie skal fungere med en gang på størrelse med en spisebrikke.

Dette rotet har vi levd med i ti år. De første åra vi bodde her, da vi bare var to voksne og en katt, holdt vi det sånn noenlunde ryddig. Ikke at katta hadde så mange skopar eller jakker som skapte uorden,  hun bidro mest med å dra sanda si utover.

Etterhvert som det kom et barn inn i huset, eskalerte det. Det var votter, det var sko, det var luer, det var solbriller, det var hauger med jakker, parkdresser, regntøy og så videre og så videre. Kan du se for deg en parkert sportsvogn på denne spisebrikken av en entre? I tillegg til henslengte bagger, bleieposer, sekker og vesker?

Vi vurderte tidlig å sette inn skyvedørskap. Men prisen.....prisen var avskrekkende. 7000 kroner for to speildører. Det smakte beskt og vi unnlot å investere.

Jevnlig dukka ideen om skyvedører opp, som sure oppstøt, spesielt i lue/votte-sesongen, men hver gang landa det på at vi rett og slett syntes det var for mye penger for noe så "lite".

Men sist vinter, da var begeret fullt for Madamen. Da smalt det. Bonusen var kommet på bok. De skulle ikke brukes på reise, et lekkert smykke eller et designerplagg. Nei, de ekstra midlene skulle jammen meg brukes på noe så kjedelig som skyvedører, koste hva det koste ville.

Det ville koste 7000 kroner.

Og en vakker søndag, avsatt for formålet, lekte Mann og Madame Pompel og Pilt og slet seg gjennom jobben det var å sette opp herligheta. Da hadde dørene allerede ligget et unevnelig antall uker midt på stuegulvet i påvente av en felles fridag. Og det tok en hel dag....

Men se så flott det ble.Ok da, det ser vanligvis mer sånn ut:Greit, sånn da....minst:Og rotet? Det er der fortsatt.
Neste prosjekt er å finne en god løsning for skoene inni skapet. I dette huset kan sånt fort ta ti år.

Ute av syne, ute av sinn.

33 kommentarer:

 1. Hehe, herlig lesning. Takk! Har det sånn i gangen vi og. Skuffer på halv tolv, overfylte, på tide å rydde? Ja, sikkert. Men så vet jeg det at etter jeg har brukt en dag på å rydde og svette ihjel, så går det maks en uke, så er det like ille igjen. Liten motivasjon till å rydde. Jeg roper høyt JA for rotete ganger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dere er ikke alene, og snart er det dags igjen for alskens votter, luer og skjerf...og jeg har store unger. Jeg henger meg med på ditt JA til rotete ganger!

   Slett
 2. Godt gjenkjennelig rot!!
  Jeg gir jentungen penger for å holde gangen ryddig ;o)
  Så da står skoene på rekke og rad... så lenge det varer...

  Fint ble det med speilene, en god investering!!

  SvarSlett
 3. Dette så ikke så ille ut. Omtrent som vår gang på en bra dag.

  SvarSlett
 4. Kom og se vår gang - da skal jeg vise deg rot :) Går med planer om ei skohylle, men må bare få målt om den passer i skapet. Så en billig en på Jysk, ,men det blir nok Ikea... De har noen som kan stables.
  (Utrolig så vanskelig det er å få gjort slike enkle ting...)
  :)

  SvarSlett
 5. Jenta di har like joggesko som meg! Var det fyrste som slo meg;) Og så er eg veldig glad for at det er fleire som har det rotete!! Skal me laga ein klubb? Smart med speilskyvedører, og stilig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper ikke dine sko er størrelse 33 også. Fnis.

   Slett
 6. Huff ja det rotet i gangen kan få enhver til å dra seg i håret. Men man blir vant til det og til slutt ser man det ikke så godt. Tenker av og til at nå må det IKKE komme folk? for hva vil de vel tro om oss? Haha, og det er jo slik det ser ut til daglig.

  SvarSlett
 7. Og så skulle jeg si at det ble kjempefint med de speildørene :)

  SvarSlett
 8. Huff ja det rotet i gangen kan få enhver til å dra seg i håret. Men man blir vant til det og til slutt ser man det ikke så godt. Tenker av og til at nå må det IKKE komme folk? for hva vil de vel tro om oss? Haha, og det er jo slik det ser ut til daglig.

  SvarSlett
 9. Synes dette viser en aktiv og levende familie!
  Det ble flott med skyvedører da. Skjønner ikke at noen ting skal koste så mye, men kan tenke meg det veier opp for livskvaliteten man får etterpå. Det hadde jeg også prioritert...Når jeg hadde skjønt det da. Tar litt tid.

  SvarSlett
 10. Genialt!! Jeg ønsker meg dører her også, men ting tar tid!!! Vi har hyller fra gulv til tak, fungerer det også, men rot, ja det har vi!!!

  SvarSlett
 11. http://iensving.blogspot.no/2012/08/utfordring-hverdag-ogeller-fest.html?spref=fb <----tenkte bare tipse deg om denne her jeg.. :-)

  Godt å se at til og med DU har det slik. ;-)

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva i huleste mener du med til og med DU? Ha ha ha, om jeg har gitt inntrykk av en flekkfri tilværelse her innerst i veien, så er jeg litt forundra. Og kanskje litt smigra. :-)

   Slett
 12. Så fint det ble :-) Og garantert verdt pengene....designerplagg kan du alltids kjøpe senere vettu ;-)

  IKEA selger en smart patent til sko inne i skap - kjøpte det til eldstetøtta (som har en hel leilighet på størrelse med en spisebrikke).

  http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/20107972/

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips. Så fin ut den, men jeg er skeptisk til om denne familien er i stand til å TRÆ på skoene, tror det er litt for mye forlangt. :-)

   Slett
 13. Ja, ja, Elisabeth, kan minne om vår gang dette, altså FØR skyvedørsgarderoben deres:) Vi er 4 personer med mange jern i ilden:) Har Labrador og hun sover i gangen om natta:) Må gjøre noe drastisk vi også.....fikk inspirasjon jeg nå:)
  Trine:)

  SvarSlett
 14. Hehe! Dette virker kjent . Sko ligg det overalt, bare ikkje på skohylla.
  At ting tar så lang tid, er også heilt normalt her.

  SvarSlett
 15. Ha ha, noe av det jeg liker best med nyhuset er den garderoben nede med skyvedør. Fantastisk å bare lukke døra. Jeg kommer aldri til å få det helt strøkent og ryddig...

  SvarSlett
 16. Skyvedør i gangen var noe av det første vi investerte i da vi flyttet inn i boligen vi bor i nå. Men vi var heldige. Slo til da det var 40 % på Elfa-dører og -innredning hos OBS Bygg. For rot blir det. Med skyvedører kan man skjule det for omverdenen. Så lenge man lukker dørene da. Der sliter vi. Ungene klarer liksom ikke den store arbeidsinnsatsen det krever å dra dørene igjen når de har hentet noe i kurvene sine. Hva er greia liksom??!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ho ho ja, fryktelig vanskelig å dra i de dørene for enkelte.

   Slett
 17. Hahah, dette virket kjent, selv om vi bare er to voksne og en hund. Det er utrolig hvor mange sko man har - og så brukes bare et par av dem.
  Tror jeg skal skrive meg en skyvedør bak øret når vi en vakker dag får pusset opp.

  Jeg tror forresten jeg ELSKER skriveriene dine. Så vet du det. :)

  GOD torsdag ønskes! :)

  SvarSlett
 18. Har jeg noen gang nevnt at du er helten min? ;o)

  SvarSlett
 19. Veldig bra, Elidabeth:-) rot er greit då lenge det kan skjules med et enkelt grep
  hilsen Bergljot

  SvarSlett
 20. Vi har jo flytta fra nullgang til en kvadratgang. Interessante morgener når alle skal ta på seg sko, og ingen skal stå på den nylagte parketten innafor. Gud forby. Også viser det seg at for noen år siden, så hadde borettslaget avstemning om hvorvidt de skulle bygge ut en sukkerbitaktig sak, så alle fikk mer gang, eller bare et bittelite overbygg som ikke kan brukes til noe annet enn å stå på når markisesnora i etasjen over ryker etter å ha bodd her i noen uker. Og de trauste dølene valgte det siste ja. Og fortsetter å klage på størrelsen på gangen alle mann.

  SvarSlett
 21. FANTASTISK! Det er så godt å sjå at andre har rot i gangen, me burde hatt trampoline i staden for dørmatte slik at me kunne tatt sats og hoppa over alle joggesko, fotballsko, converse, tøfler, sandaler, leggskinn, sekker, fotballsokker, poser med ymse innhold, katt, bøker, tomflasker... Ja, det er utrulig kva ein kan få plass til i ein liten gang rett og slett. Me har heller ikkje skyvedørsgarderobe, og får det neppe heller... Men har klart å laga eit visst system likevel, som tydeligvis ikkje vert overholdt. Angåande orden på sko bak skyvedørene, trur Ikea har slike skoposer som kan henge i lag med kleda. Der putter du skoa oppi "lommer" eller kva eg no skal kalla det... Om det blir brukt er ein annan sak.

  Takk for fantastiske innlegg over her. Du får meg til å le, igjen og igjen!

  Klem Eli

  SvarSlett
 22. Ble jo flott med skyvedører da :) har selv tenkt tanken x antall ganger, men her er det så skjevt at det er en utfordring i seg selv. Har et meget gammelt skap fra Ikea i stedet, der alt, og da mener jeg alt, raser ut når en drister seg til å åpne dørene, skohylla ved siden av, med to etasjer har to rader med sko på hver hylle (opp på hverandre) og under og bak, + alle som står på golvet....jeg skulle vært flinkere på å kaste... :)

  SvarSlett
 23. Fantastisk og utrolig gjenkjennelig!!! Vi har litt større plass, men mye mer rot. MYE.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...