fredag 15. mars 2013

Vaffelrøre og mer røre

Trollet på ni er aktiv skiløper. Det betyr at vi foreldre ikke bare må stille opp som smørerteam og støtteapparat, men også bidra med dugnadsarbeid.

For en liten stund siden skulle undertegnede ha kafé-vakt under et skirenn. I dette lå det også å medbringe en dose vaffelrøre. 

Og det var ikke bare å skvette litt av ditt og litt av datt i en bolle og røre, sånn jeg vanligvis gjør. Neida, alle vaffelrøremakerne fikk tilsendt en oppskrift. I grunnen en veldig grei ordning det, da ville alle literne med røre som det skulle stekes vaffelplater av, være helt like. I teorien.

Og røra skulle leveres i 2 melkekartonger a 1,75 liter. Det merka jeg meg. 2 kartonger, ja. Vi kjøper sjelden 1,75 litere, det måtte jeg huske, ja. 2 kartonger 1,75, husk husk.
Og jada, jeg huska å handle 2 slike kartonger 1,75-litere med lettmelk. Yes, her fulgte vi planen. Og egg og mel og smør og kardemomme havna også i handlekurven. Dette skulle vi fikse helt etter oppskriften, ja. Her skulle det leveres 2 kartonger a 1,75 liter vaffelrøre klokka åtte en søndag morgen. 2 kartonger, skal bli, no problem. Denne mora skulle oppfylle rørekravet.

Lørdag kveld fant jeg fram den største bolla fra skapet og satte i gang. Jeg smelta smør, målte opp mel, helte opp i melk.......og det ble raskt klart at den største bolla var for liten! Enda en stor bolle ble henta fram og røra forsøkt fordelt på begge før resten av ingrediensene ble fordelt. Med et håp om at det ble sånn cirka lik blanding i begge boller. Herremin for et søl!

Og så tynn den røra blei! Men jeg hadde jo fulgt oppskriften nøye og kunne fylle på de 2 nå tomme melkekartongene a 1,75 liter. Jeg fikk faktisk en hel del til overs også......

Søndagen kom, jeg fant fram til skistadion sånn nesten til klokka åtte - med vaffelrøre på 2 kartonger a 1,75 liter.

Så satte vi i gang med vaffelstekinga.

-Herregud, hva er det med den røra her? Hørte jeg bak meg. -Den er jo alt for tynn. Min vaffelstekepartner rista oppgitt på hodet, vaska vaffelrøresøl og skrapa vaffeljernet fri for noe som ikke var i nærheten av å ligne på noe som kunne selges.

-Hm, ja, den røra der var litt....... Her kunne man ikke skylde på at jernet ikke var helt varmt eller andre faktorer, konkluderte jeg. Det var nok røra, ja. Og jeg var stygt redd for at det var min røre vaffelstekepartneren hadde begynt med.

-Hvor vanskelig kan det være å lage en skikkelig vaffelrøre, mente partneren, vi fikk jo en skikkelig oppskrift. Det var jo bare å følge den. Min røre ble skikkelig tjukk og fin, denne er jo alt for tynn..

-Ja, vi får bare kaste den der, var jeg enig i. Inni hodet tenkte jeg at jeg hadde feilet med den fordelingen av ingredienser i to boller. Best å fjerne alle spor.

Da mine 2 kartonger med vaffelrøre var dumpa i søpla, gikk vaffelstekinga som en drøm. De andre melkekartongene inneholdt tjukk og fin vaffelrøre som enkelt lot seg omskape til fine plater som kunne gi klingende mynt i klubbkassa.

Først mange timer senere, i bilen på vei hjem, slo det meg........Jeg skulle levere 2 kartonger a 1,75 liter røre. Jeg hadde huska å kjøpe 2 kartonger a 1,75 liter melk og jeg hadde brukt 2 kartonger a 1,75 liter for å lage røra. Hvor mye melk sto det at det skulle være i den vaffeloppskriften?

18 desiliter!

Ha ha ha, jeg kunne ikke annet enn å le for meg selv. Le av meg selv. Jeg hadde vært så fokusert på å skaffe 2 kartonger a 1,75 liter å frakte røre i at jeg helt automatisk hadde tømt innholdet i de 2 melkekartongene i røra også! Dobbelt så mye melk som det skulle være, altså. Ok, ikke rart den røra var tynn og ikke lot seg steke.

Hvor vanskelig det er å lage vaffelrøre? Skikkelig vanskelig når man konser for mye tydeligvis....

Neste gang skal jeg fokusere på hva som skal i røra, ikke hva røra skal leveres i. 

Elisabeth
15 kommentarer:

 1. Hi hi - skjønner fortvilelsen, men kan ikke annet enn å humre litt da :-) Jeg har gjort tabben med å ta i 6 dl sukker i stedet for 6 spiseskjeer - da brenner det seg :-P

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 2. Ja, de er strenge på vafflene, disse idrettslagene! Nå har jeg nettopp stått og rørt ihop 3 liter til fotballaget, og er redd jeg får skjenn i morgen. Jeg messet for mannen at han måtte huske å kjøpe helmelk, for det skal det være i røra her. Han glemte selvfølgelig det. Så det ble skummetmelk - til tross for den strenge tonen i oppskriften om å følge den til punkt og prikke! Og røra ble tjukk nok den altså... Problemet var å få den inn i de små melkekartonghullene. For å si det slik; jeg leverer ikke tre liter i morgen... (Bilde på Ig) Det lå "noe" igjen i vasken... Etter å ha laget Gud-vet-hvor-mange-liter til laget opp gjennom alle årene, feiler jeg fortsatt her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oppskriften "min" sa ingenting om type melk, så jeg valgte lettmelk. Etter emballasjen å dømme hadde andre røremakere også brukt det.

   Og du ser av bildet hvor mye søl det ble da jeg prøvde å få røra opp i kartongen. Ikke så lett når man er aleine hjemme og ikke kan tilkalle et par ekstra hender for å holde heller....

   Slett
 3. HAHAHAHHA!! Fantastisk! Og helt etter oppskrifta på noe jeg selv kunne gjort ;)
  Hvis det er noen trøst da...

  God lørdag! :)

  SvarSlett
 4. haha - herlig vaffelhistorie! Neste gang gjør du det på din måte, men husk nå endelig å handle inn 2 kartonger á 1,75 liter. Drikk opp, ha de tomme på lur. Det kan jo umulig bli den samme vaffelsteikinga med en bøtte på 3,5 liter... Ante ikke at det fantes så svære kartonger jeg heller. Gøy med dugnad, ikke sant ? :)

  SvarSlett
 5. Hohoho! Det der kunne like gjerne vore meg!

  SvarSlett
 6. Ha, ha, kanskje vi ikke skal melde veslesnuppa inn i skolekorpset likevel.
  Regner med det er høy vaffelfaktor der og:-)
  Og jeg kunne definitivt gjort det samme som deg...

  SvarSlett
 7. Hahaha, høres ut som noe jeg kunne ha funnet på:). God helg:).

  SvarSlett
 8. HIhihi- jeg skjønner veldig godt at den feilkoblingen oppstod... og tror jeg lett kunne gjort det samme. Digger at du ler aå godt av deg selv.

  SvarSlett
 9. Jeg er så barnslig jeg at hvis jeg hadde fått beskjed om å lage vaffelrøre for så å få oppskrift å bruke så hadde jeg brukt en helt annen oppskrift "ingen skal fortelle meg hvordan jeg skal lage vaffelrøre nei":-))

  SvarSlett
 10. *rister alvorlig på hodet* ikke bra å følge oppskrift, altså! Jeg er sikker på at du hadde fått perfekt røre dersom du hadde laget den som du pleier. Ikke bra å avvike fra det kjente, altså.

  Litt flaut, men røde kinn er fint i ble ansikter..

  SvarSlett
  Svar
  1. "i bleke ansikter", skulle det stå.

   Slett
 11. Morsom lesning :-) Jeg jobbet et år i Sjømannskirken, og stekte vafler nesten hver dag. Skulle helst følge oppskrift, siden hver stasjon hadde sin egen. Det hendte likevel at vi gikk tom for en ingrediens og måtte improvisere, med vekslende hell....

  SvarSlett
 12. Hihihihihiiiii!! Akkurat som om jeg skulle ha gjort det selv! Jeg endte opp med å helle en kilo salt i en sjokokake en gang, enda (eller fordi) jeg hadde venninnen min i røret som guidet meg gjennom oppskriften....Det er så mye annet viktig som må diskuteres innimellom ingredienser vet du...hihi!

  Jeg er akkurat der med deg når det gjelder vesker. Teller ikke, nei....det er en godt bevart hemmelighet!!
  klem, M

  SvarSlett
 13. :) Det er ikke så lenge siden jeg lagde "potetsuppe" istede for potetmos. Ble ingen slager i heimen akkurat :p

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...