mandag 9. september 2013

Valgvake

Da har jeg gjort borgerplikta mi og gitt min stemme til den flokken jeg mener er mest kapabel til å styre landet de neste fire åra. Fnt, da har jeg rett til å både klage og rose styre og stell.

Vi har det ganske så bra her på berget, generelt sett. Og akkurat det tror jeg ikke det blir så stor endring på uansett hvem som besitter ministerpostene.

"Her stemmer Hareide", "Erna har gitt sin stemme" og lignende har vi fortløpende kunnet lese på landets nettaviser gjennom dagen. Det er jo hemmelig valg, men er det virkelig så spennende å se bilde av Hareide som dytter en papirlapp ned i en sprekk? Vi veit jo hva han stemmer. Vi kan i det minste anta det. Hadde det derimot blitt avslørt at noen av politikerne ikke stemte på eget parti, da hadde jeg muligens ikke skrolla meg forbi saken. Kanskje.

Da kan man i grunnen finne mer spenning i å spekulere i hva naboen, kompisen eller kollegaen stemmer. Vi har hatt noen politiske diskusjoner rundt lunsjbordet på jobben i det siste og selv om ingen høyt og tydelig har proklamert "Jeg stemmer Venstre" eller lignende, aner man jo fløyene. Jeg tipper vi er ganske representative for landsgjennomsnittet. En del rødt, noen blå og et par veldig blå- Kanskje i tillegg til et lite innslag av grønt og gult.

Jeg er ikke så fan av musikklenker i blogginnlegg og trykker sjelden på dem. Det er så lite gemt å underholde folk på bussen med andre folks musikksmak. Men om du har ørepropper eller på annen måte ikke risikerer å forstyrre andre akkurat nå, anbefaler jeg å bruke noen minutter på å la deg underholde av dette innslaget fra 1997:


God valgvake!


Elisabeth
6 kommentarer:

 1. Jeg gjorde min borgerplikt i går :-) God valgvake!

  SvarSlett
 2. En klassiker- vi har varmet opp til valget med denne godsnutten de siste dagene. Faktisk en meget inspirerende valgoppmuntringssak... Langt mer effektiv enn mye annet som har vært i media!!

  God valgvake!

  SvarSlett
 3. Takk skal du ha, da var Spice Girls på hjernen...men det er jo egentlig helt greit med en pause fra det
  O´store spørsmålet om hva reven sier ;)
  ...and the elephant goes toot!

  God valgvake - vi spiser valgkake for å feire stemmeretten og vårt deilige Norge, så får vi heller godta at resultatet ser ut til å få helt feil farge for min smak..
  Som du sier - vi bor i et veldig bra land, sånn generelt sett.

  What does the fox say? Ring-ding-ding-ding-dingading-ding

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt med litt variasjon i musikken, ja.
   Her svelges lakrisbåter.

   Slett
 4. Hoho, dagens gode latter! Takk for den :-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...