lørdag 8. mars 2014

Fortsatt grunn til å rope ut

Jeg ble provosert av denne reklamen som dukka opp på facebook.

At kvinner brukes som pirrende objekter for å lokke menn til å kjøpe biler, hostesaft eller skjorter, er én sak. Det der går begge veier. Menn i bar overkropp brukes for å selge ferieturer, vaskepulver osv. til kvinner.

Men at en kvinnes motivasjon til å trene skal være å overraske en mann med en ny kropp?! Halloooo!

I år er det rekordoppslutning for 8.mars-toget i Oslo, og det er særlig forsvaret av dagens abortlov og motstanden mot reservasjonsretten som vekker engasjement.

Jeg har prøvd å vekke Trollets bevissthet, men akkurat denne saken er jo litt tricky å belyse fullt ut. Det er vanskelig for en tiåring å forstå dette med uønsket graviditet og ønske om abort, men jeg tror jeg kom igjennom. Hennes reaksjon var: Hæ, mener Erna det, hun er jo jente selv!

Sigrid Bonde Tusviks debattinnlegg Skam på skambeinet anbefales. 

Det er reservasjonsretten, sexkjøpsloven, likelønn, pornokulturen, rett til heltidsarbeid. Det bør finnes noe som interesserer enhver kvinne, noe det er verdt å kjempe for. 

Gratulerer med dagen, kvinner!

Er du engasjert i kvinnesaker?Elisabeth, som skal gå i 8.mars-tog for første gang5 kommentarer:

 1. Jeg synes det er litt merkelig jeg. At så mange kvinner skal ut i dag og forsvare abortloven. Den er jo ikke truet. Reservasjonsmulighet må man gjerne protestere mot, men det er ingen likhetstegn mellom ja til reservasjonsmulig og nei til abort. Den sammenhengen er mediaskapt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes de to sakene likevel kan sees i sammenheng. Leger kan reservere seg mot å utføre et abortinngrep, den saken kunne vi godt også ha utfordra for min del . Å gi fastleger noe av de samme rettighetene betyr at vi flytter retten alt for langt ut i forløpet, i næringskjeden om du vil. Hvor skal grensa gå? Skal leger nekte å hjelpe pasienter med livsstilssykdommer? Jeg synes det er en interessant debatt og respekterer at vi har forskjellig syn.

   Uansett sak synes jeg det er positivt at mennesker samles for apeller og marsj, jeg synes samfunnet generelt har blitt for individualistisk og egoistisk.

   Slett
 2. Men for F...! Det er fortsatt grunn til å rope ut ja.

  Jeg gikk i tog i dag. Og jepp, i år gikk jeg bak "nei til reservasjonsrett"-parolen. Tidligere år har jeg gått for andre saker. Det ene utelukker ikke det andre. Og det som var ganske interessant, var at vi havnet sammen med en gjeng engasjerte kvinner og menn som hadde gått for/vært med i "Kvinneaksjonen for selvbestemt abort" i 1974. Og de opplevde absolutt reservasjonsretten som et angrep på abortloven.

  SvarSlett
 3. Ja, jeg er opptatt av kvinnesak. Er så glad for at jeg ikke er alene om det. Her jeg bor føles det av og til slik :)

  SvarSlett
 4. Jeg har debutert i tog i dag. Med unger. Prøvde å forklare sjuåringen om det med reservasjonsretten, men merka at det var mange (for en andreklassing) vanskelige ting som måtte inn. Tror ikke jeg lyktes så godt.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...