fredag 30. september 2011

Markedsundersøkelse: Forlystelsesvibrator

Blant annet Kondomeriet må ha gjort en sabla god jobb med det norske folks holdninger til soveromsleker når for eksempel jeg føler meg unormal fordi jeg ikke er i besittelse av en dildo - eller forlystelsesvibrator, som jeg synes er en mer beskrivende betegnelse.

Om vi hopper over å undersøke om det faktisk er så vanlig å eie et slikt leketøy, så kan vi  (les meg) heller undersøke norske menns holdning til en forlystelsesvibratorer i et parforhold. Jeg mener, en vibrator er jo først og fremst ment for å tilfredsstille kvinnen (jada, menn har hulrom de også, men).  Vil en mann føle seg utkonkurrert i senga om hans hustru trekker fram et leketøy fra nattbordskuffen i det det begynner å bli hett en sen lørdagskveld?
Hypotesen blir som følger:  H1,  Menn føler seg truet av forlystelsesvibratorer.
Mothypotesen, som vi ønsker å forkaste: H0,  Menn er positive til forlystelsesvibratorer

I en slik undersøkelse må man ha et utvalg av populasjonen, atså et visst antall mennesker som spørres om sine meninger.

I denne undersøkelsen må det innrømmes at utvalget av praktiske årsaker ikke ble det foretrukne "tilfeldig utvalg", men mer "bekvemmlighetsutvalg", et slumpmessig utvalg siden ideen til undersøkelsen kom under en fest (surprise!) og man da måtte benytte de menn man hadde tilgjengelig.

Det er ikke noe i veien for å benyte et slikt slumpmessig utvalg, det gjør tv-stasjoner og aviser stadig vekk når de for eksempel stiller seg under en paraply på Karl Johan og spør hva folk synes om sommerværet. Eller når tv2 sender sånne sinna-debattprogram og folk skal bruke en tier på å ringe inn og svare "ja" eller "nei" på om bensinprisen er for høy.

Da er det kun meningene til folk under paraplyen på Karl Johan eller de sinna tv-titterne som faktisk ser på tv-programmet og som dessuten er villige til å betale for å bli hørt, som blir målt. Man kan stille spørsmål om en slik metode gir et godt nok representativt utvalg av Norges befolkning. Men hey, godtnok for tv2, godt nok for meg.

n= 3
Metode: Kvalitativ undersøkelse.

De utvalgte kandidatene ble forelagt følgende scenario: Din hustru medbringer en tredjepart i ektesenga; en forlystelsesvibrator. Hvordan reagerer du?

Noen ganger blir sånne seriøse forskere som meg overraska over resultatene i sin egen forskning. Dette var et slikt tilfelle.

For hele utvalget, alle respondenter, 100% mente at den nevnte tredjepart ville være et interessant tilskudd. Samtlige respondenter mente at dette vitnet om engasjement og initiativ fra kvinnens side, noe som ble vurdert særskilt positivt. Ingen av respondentene følte seg truet av en rosa tredjepart belagt med silikon.

H1 forkastes med andre ord.

Dette er jo i grunnen gode nyheter for lekne kvinner, men likevel lurer lurer jeg på om jeg må komme opp med en ny hypotese:
H1: Det er en negativ korrelasjon mellom mannlig positiv holdning til forlystelsesvibratorer og erfaring med sådanne.

Jepp.

Om du nå ble interessert i å lese mer om temaet, så anbefales sidene til Statistisk Sentralbyrå. Ja, vi snakker temaet statistikk, ja.

God fredagskveld! Du bestemmer selv hva du vil bruke den på..

20 kommentarer:

 1. Haha, den festen skulle jeg gjerne vært på! Vil anta at du har et poeng i H1, leder meg til neste fest du skal på, så vi kan få svar. God helg!

  SvarSlett
 2. "gleder meg" skulle det være...

  SvarSlett
 3. Karen, du var på den festen.....Jeg opererer i det stille.

  SvarSlett
 4. Hei høpp!!

  Interessant forskning dette Elisabeth:)

  Om hobbyvimsa skulle hatt med seg en tredjepart måtte det selvfølgelig bli den rosa med diamanter ha ha:)

  Nyt helgen med eller uten en tredjepart:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 5. Den rosa med diamanter var jo riktig så lekker! Hi hi
  Ha en nytelsesfull helg ;-)

  SvarSlett
 6. Jeg benytter fredagskvelden til å forspise meg på reker og drikke alkoholfritt øl. Ha en fin fredagskveld alle andre også. :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 7. Er det ille at jeg lot meg fasinere mest av forskningsteorien? ;P

  God helg!

  SvarSlett
 8. Ja det får'n si!
  Meget imponert over statistikk-innholdet. Det må jeg bare si altså!

  Jeg bedriver freddan med å ha spist ferske reker. Og sett på TV.
  Thæts læif.

  Go fredda ;)

  SvarSlett
 9. .. og under over alle under...
  vi skreiv på likt til hverandre!

  SvarSlett
 10. Bra fest, det kan jeg skrive under på!

  A

  SvarSlett
 11. He he :) Interessante fester hos dere skjønner jeg :))
  Ha en koselig fredag :)
  Klæm

  SvarSlett
 12. Ska man testa flera på en och samma kväll, är man ju illa hjulbent veckan efter antar jag...

  SvarSlett
 13. hohoho! Ler av Osloskånskan over her.
  Spørs om eg skal ta litt privat forskning på dette...:)

  SvarSlett
 14. Ja værsågod, Shy. Hyggelig å kunne inspirere til videre forskning.

  SvarSlett
 15. Ja, hva man ikke diskuterer på fest :-)

  Du gjør i allefall skikkelig arbeide!

  Min fredagskveld bestod av innkjøp av mat for uka og tv-titting...

  SvarSlett
 16. Ok, først og fremst leste jeg først at du ikke følte deg unormal fordi du EIDE en vibrator, og jeg tenkte, jaha, hvor bærer dette hen, hehe.

  Så, jeg tror - og har lest et sted en gang i tiden *kremt* at menn slett ikke føler seg truet av sexleketøy, MEN, og det er et stort men - dersom den blotte størrelsen på verktøyet stiller seg i skarp konkurranse med mannens eget "verktøy", så sees saken (så å si) i et heeelt annet lys! ;)

  SvarSlett
 17. Jeg ler så jeg griner både av innlegget og Osloskånskan's herlige kommentar:-)))
  Og at et lystig lag må være en genial målgruppe for en slik undersøkelse er klart, kan jo ikke få bedre innspill enn det;-D


  Ha en intresant lørdag!
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 18. Endelig litt seriøs forskning her i Bloglandia. Verdsettes :)

  SvarSlett
 19. Jøss, dette var et ordentlig stykke godt markedsarbeid, gitt! Og du har selvsagt helt rett, så lenge man argumenterer for hvorfor man går bort fra prinsippet om tilfeldig utvalg er det helt uproblematisk.

  Ser frem til du skal teste din nyeste hypotsese. :-)

  SvarSlett
 20. Forskningen er avslutta. Ved spørsmål til mannen om korleis han hadde reagert dersom eg hadde med medbrakt, svarte han: "Det ville vere ei fornæming!" :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...