søndag 27. januar 2013

Hva er greia med spa?

Nå kommer jeg sikkert til å opprøre og fornærme mange, men jeg velger å tro at det finnes flere som meg som lurer på hva greia med spa-behandling er?

Om du er av typen som senker pulsen og kjenner nytelsen bare ved ordet "spa" så bør du kanskje slutte å lese allerede nå. Da slipper du å ta noe "rødt i glasset" for å berolige deg etterpå. Eller, om du trenger en unnskyldning for å helle noe rødt i glasset, les videre.

For hva er egentlig greia med spa?

For det første skal man kle av seg. Hvor mange kvinner i Norges land er fullt ut fortrolig med å sprade rundt i bikini og nyte? Temmelig få, tipper jeg.

Da jeg i jobbsammenheng besøkte Farris Bad for en god stund sida, ble vi fortalt at spa-kotyme er å være helt naken. Det var egentlig ikke lov å ha på seg bikini eller badebukse!

Kjære Farris Bad og likesinnede. Jeg kommer aldri, aldri til å tusle rundt i nettoen i all offentlighet sammen med fremmede av det annet kjønn og nyte tilværelsen. Aldri! Om du hadde trua meg på livet, skulle jeg kanskje kledd av meg og smøget meg rundt og forsøkt å gå i ett med veggene. Melkehvite veggfliser hadde her vært en fordel. Men det er jo alltid sånne mørke gusjefarga fliser på spa. Men jeg hadde aldri kledd meg splitter naken helt frivillig. Hvem vet om ikke det var en spion tilstede, en med spesiell interesse for husmordotter? En som muligens diskret forsøkte å samle data til en markedsundersøkelse om hvor utbredt Brazilian waxing egentlig er?

Helt uaktuelt å sitte i Eva og Adams drakt sånn lettere henslengt i badstuen, unnskyld saunaen, sammen med sjefen min. Flesk til flesk med din overordnede kommer aldri til å bli et gunstig utgangspunkt for framtidig profesjonelt samarbeid. Beklager.

Så skal man altså bevege seg mellom kulper, fotbad, soft sauna, finsk sauna, dusj og dæsj. Og det er mineraler og salt og herbal bath. Og panfløyte og klukkende vann over høyttalerne så man blir tissetrengt.

Og man skal nyyyyyte!

Og om du blar opp en solid bunke sedler så kan du få "Seventh Heaven", Coconut rub, Aroma wraps eller Fruity Beaty eller Skin surf eller en annen behandling med et oppfinsomt navn som skal virke forlokkende.

Og man skal nyyyyte!

Det er en prøvelse, det er det det er. Man skal krabbe opp på en alt for høy benk, noe som umulig kan gjøres grasiøst, spesielt ikke med tanke på den fjonge papirtrusa du har blitt utstyrt med. Du smøres inn i gjørme, pakkes inn i folie, blir liggende der for deg selv mens du blir veldig oppmerksom på det klukkende vannet i høyttalerne og bare blir mer og mer tissetrengt. Så blir du pakka ut og får beskjed om å hoppe ned av benken, nok en ugrasiøs øvelse, og du tripper bort til dusjen mens du prøver å etterlate så lite gjørme-spor som mulig. 

Når du vender tilbake etter dusjen er det å krabbe opp på benken igjen og den svenske, spinkle ungjenta av en spurv du har fått utdelt forteller at "den her scruben kann gjøra lite ondt", mens du knapt merker at spurven tar i deg og funderer på hvor stort spekklag du egentlig har. Og hvor ekkelt spurven må synes det er å rugge og kna på deg. 

Eller så blir du lukka inne i et mørkt kammer med saliggjørende saltvann hvor du kan ligge og duppe og angre på at du barberte leggene samme morgen. Det eneste positive er at sviinga tar fokuset bort fra eventuelle klaustrofobiske tanker. Og så kan det hende at du blir glemt der inne i saltkammeret og døra ikke blir låst opp for deg før mannen din 40 minutter på overtid begynner å etterlyse deg i resepsjonen. 

Og etterpå blir du loppa for 1500 kroner, får et kritthvitt smil til hilsen og du går derfra og lurer på hvor det ble av nyyyyytelsen. 

Jo takk. Jeg sparer heller de 1500 kronene og tar et bad i mitt eget kar. Der kan jeg slappe av - naken og komfortabel, uten saltvann eller gjørme i  øregangene.

Elisabeth


Hun her nyyyyyter. Illustrasjon fra totallycoolpix.com


39 kommentarer:

 1. Hehe, godt skrevet! Jeg ville heller ikke følt meg komfortabel! Jeg lå i bare underbuksa under en full kroppsmassasje på et cruiseskip og aldri har jeg vært så oppmerksom og bevisst på at jeg hadde lite annet enn et håndkle over rumpa!

  SvarSlett
 2. Haha! Og så kan man undres på hvor hardt de må massere før tampongen spretter ut...Neitakk, spa er fint hvis jeg får a. ansiktsbehandling og b. fotstell. Det i mellom er mitt eget.

  SvarSlett
 3. haha - jeg er så enig!!! Hvis noen gir spa-opphold til meg, gir jeg det pent til noen andre. Kan ikke orke det. Har aldri prøvd,men vet at det ikke er noe for meg. Hører mange sier det er nydelig med ansiktsbehandling og rens og sånt også. Jo takk - gjorde en gang. Ikke det granne deilig! Fotpleie går an, men der går grensa ;)
  Takk for herlig innlegg!

  SvarSlett
 4. Jeg er så enig. Ikke takler jeg massasje heller. Prøvd det en gang og fikk helt hetta av at det sto en fyr å knadde på meg. Mer stiv i musklene når jeg kom ut en før.. Farris bad er forresten ikke plassen jeg liker. En venn av meg ble bedt om å gå på rommet når hun skulle amme, det var nemlig støtende.. Men naken på spa... Jadda...!

  SvarSlett
 5. Hahaha! Eg ler så tårene renn. Og eg er så enig, så enig!

  SvarSlett
 6. Jeg har aldri vært på spa og jeg tror det aldri kommer til å skje heller. Har venninner som har foreslått spaweekend og jeg skjønner ikke helt den greien. Godt å høre at det ikke bare er meg, var til tider redd for at det var bare jeg som var sær. Kan strekke meg til litt ansiktsbehandling.

  Ps! Godt skrevet!

  God uke!!

  SvarSlett
 7. Fantastisk beskrevet!!!

  Naken sånn i all offentlighet???! Nei takk, den delen går ikke jeg heller med på. Er absolutt ingen nudist! Skal jeg på spa, er det for å sitte litt i boblebadet, iført badetøy, og med et glass hvitvin i hånda. Jeg tar gjerne ei behandling hos hudpleieren, men da er det snakk om ansiktsbehandling, litt rygg- og nakkemassasje eller fotpleie. Det kan jeg nyte. Jeg prøvde en gang for mange år siden en sånn full kroppsoverhaling, og kan ikke si det var behandlingen for å nyte, nei.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare så du kan skrinlegge helle spa-ideen; Vet du hvor mange bakterier det er i et sånt boblebad eller badestamp? :-) Nyt heller vinen i en god sofa.

   Slett
  2. Usj! Vil helst ikke tenke på det! Men vinen er god i sofaen, ja :) Egentlig så er det i det hele tatt veldig godt å være hjemme... (tegn på at jeg begynner å bli veldig voksen...?)

   Slett
 8. Godt beskrevet! Nei, vi vil ha klær på. Så det så.
  En gang for hundre år siden (da jeg var 33) fikk jeg et gavekort på ansiktsbehandling. Jeg var lite bevandret i denne verden og så for meg litt damp og rens og vakker sminke etterpå. Ordna meg med barnevakt til mine søte små og hadde planer om en etterlengtet dag for meg selv, ansiktet først og butikkvandring eterpå. Det var sjelden kost på den tiden...
  Vil bare si at jeg tok først mulige buss tilbake til heimen etter ansiktsbehandlingen. Uheldigvis var det sol, jeg hadde ingen paraply eller hette å gjemme meg under. Hoven, rød og med blod på nesen etter en meget hardhendt behandling, totalt sminkeløs (for det hørte ikke med...) kom jeg skuffet hjem. Jeg har aldri turt prøve dette igjen.
  Jippi for badekar og egne skrubbkremer, talglys og musikk:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, for en brutal behandling. Been there, done that. Unte meg ansiktsbehandling før bryllupet vår for hundre år sida. Jeg reagerte allergisk på en nøtteolje som ble brukt....say no more.

   Slett
 9. Felles - spa er ikke for meg heller. Derimot fotbehandling, nakkemassasje og napping av bryn helt alene med den proffe er derimot flott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, behandlingene du beskriver er innenfor min komfortsone.

   Slett
 10. Mens jeg kan både le hjertelig av dette innlegget samtidig som jeg kan nyyyyte farris bad. Dog ikke naken. Jeg nyter også badekaret hjemme så ofte jeg kan. Det ene utelukker ikke det andre på noe vis hos meg! God aften!

  SvarSlett
 11. åhhhh, halleluja!!!! Flere som er som meg!!! Jeg får frysninger(ikke av den gode sorten) av å måtte dra på spa. Jeg klarer ikke å slappe når en villt fremmed skal tafse på kroppen min og i tillegg på jeg vise frem hele herligheten til resten av spaet..... ikkje bra!!!!
  Herlig skrevet og tusen takk:)

  SvarSlett
 12. Hurra. Frigjørende å lese at vi er flere. Jeg skjønner heller ikke greia - og har regnet med at det får jeg bare holde tett om - fordi det liksom skal være så utrolig stas å punge ut for slike pinlige aktiviteter. Not me.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du er ikke alene! Og nå gidder vi ikke holde tett om det lenger. :-)

   Slett
 13. Er hjertens enig!

  Selv går jeg på ansiktsbehandling og til massasje av skuldre, nakke og hodebunn. Det er så langt min nytelse rekker, men DET er jammen deilig også!

  Kan legge til at spraybruning også foregår i sånn liten papirtruse. Sprikende med armer og ben skal en da altså stå, i kaldt rom, forran et fremmed menneske, som inngående glor på deg, mens du blir spayet av noe som lukter og smaker kloakk. Nei, fysj!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og la oss ikke snakke om voksing der nede.....

   Slett
  2. Huff, ja, la oss ikke snakke om det...

   Slett
 14. Herlig innlegg - ler og nikker gjenkjennende alt om hverandre.. hihi!

  Ønsker deg en fabelaktig start på uken, her er det full rulle hele uken, før vi avslutter med en helg på Beito.

  Smil og klem
  -Maia

  SvarSlett
 15. Og i hvert fall ikke med kolleger!! Seriøøøst?
  Vi var noen venninner på Fornebu og ydmykelsen startet i garderoben da ingen av oss fikk morgenkåpen rundt maven. Men ellers hadde vi en fin kveld. Heldigvis var vi en og en som fikk massasje og alt foregikk i sømmelige former. Bortsett fra rullepølsene som tøt ut av morgenkåpen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånne One size fits all badekåper er en fornærmelse!

   Slett
 16. utrolig bra skrevet :-) Kommer nok i alle fall ikke til å bestille meg full spa nå ;-)

  Ha ei flott uke - klem Siv

  SvarSlett
 17. Ha ha, har hatt både gode og mindre gode spa-opplevelser. Å velte meg rundt naken sammen med andre, kan jeg spare meg for. Og den panfløytemusikken.

  SvarSlett
 18. Hahaha, spa blir nok aldri meg. Men en nakkemassasje hadde vært noe... Hekling mot søvnløshet er ikke det helt store.

  Men, har fått gjort ferdig noen prosjekt iallefall :D

  Natti

  SvarSlett
 19. "Flesk til flesk med sjefen" - hahahahahah! :D

  Personlig er jeg nok mer tilbøyelig til å nyyyyyte - men ikke naken, og slett ikke sammen med kolleger! :)

  Du burde prøve thaimassase: http://frujohansen.no/?p=867 ;)

  SvarSlett
 20. Vet du. pus, jeg er helt på linje med deg. Personlig liker jeg minst å bli tafset på av fremmede; Dozzz mazzage feel goooood..? Uæææh.

  SvarSlett
 21. Herlig befriende at jeg ikke er alene om å ikke skjønne meg på den spa-greia. Takk for alle kommentarer.

  SvarSlett
 22. Tenker jeg holder meg til å spa jeg.. med en helt vanlig spade. Og med klærne på!

  SvarSlett
 23. Takk for at det er flere som ikke takler SPA. Jeg får helt fnatt av den panfløyta og de eteriske oljene. Eller er det duftlys? Samma det. Æsj.

  SvarSlett
 24. Jeg trodde seriøst det bare var meg som ikke var frelst på spa, så jeg har ikke turt å si det til noen... Har bare snakket det bort når venninner har prøvd å få meg med.
  Jeg setter stor pris på bloggen din, og har i dag anbefalt den som en av mine favoritter :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 25. TAKK! Jeg fatter heller ikke greia med spa. :P

  SvarSlett
 26. Helt enig, jeg liker ikke spa!! Var invitert på spaopphold og dama i resepsjonen så rart på meg da jeg spurte om jeg MÅTTE ta spa-behandlingen.. heldigvis måtte jeg ikke og min søster fikk en ekstra...

  SvarSlett
 27. Aldri vært på SPA, frister ikke, ihvertfall ikke med kolleger. Morsom lesing uansett!

  SvarSlett
 28. Eg lo godt då eg las innlegget ditt. Du skriv godt.

  Sjølv har eg vore på spa flerie gonger, heilt frivillig ;) Til dømes spa i Polen der ein sterk fyr gav meg rygg- og nakkemassasje i ein time. For meg var det heilt fantastisk, sidan eg slit med vonde skuldrar.
  Eg kjenner meg ikkje heilt att i opplevinga di av spa, spa kan vere så mangt. Men eg har ingen problem med å forstå at spa ikkje er for alle ( men dumt at folk ikkje tørr prøve, for det er så mykje å velje mellom ). Dei som jobbar på spa har nok sett alle sortar folk, så det er nok ingen grunn til å vere flau. Uansett, det må vere opp til kvar enkelt om ein vil gå på spa.

  SvarSlett
 29. Lol...nevrotiske kjerringer livredde for sin egen kropp..

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...