onsdag 30. januar 2013

Skjørt på banen

Noen håndballjenter er misunnelige på tennisjentene og bandyjentene. Håndballjentene vil også spille i skjørt!

Klart det!

Bort med den høyst upraktiske shortsen, inn med miniskjørtet! Hvilken sport utføres ikke bedre med en tube stoff rundt stuss og hofter? 

Jeg synes i grunnen flere bør tenke så innovativ som disse hånballpikene. Hvorfor har ingen fortalt for eksempel Cecilia Brækhus at hun burde bokse i skjørt? Og Tora Berger hadde da sett mye bedre ut ute i skisporet med et fjongt plisséskjørt, ikke sant? Et som mætsjet børsa på ryggen.

Et herlig, befriende, luftig plagg, er skjørtet.

Ah, så deilig med et plagg som er forbeholdt oss jenter! Gutta på fotballbanen, på skihoppet eller i seilbåten kan bare ha de upraktiske benklærne for seg selv, vi jenter velger skjørt!

Jeg kan ikke skjønne annet enn at de blir misunnelige på sine kvinnelige med-idrettsutøvere og snart oppretter en offisiell mannedag, går i protesttog, brenner boksershortsene sine og krever likestilling!


Men skjørtefriheten, skjørte-eneretten, skjørte-godet gir vi ikke opp så lett. Forsvar din rett til sportslige skjørt. Slip sverdet, til barrikadene!


Disse damene har skjønt det.

Elisabeth 


Ill. rappa fra skottgarden.com

17 kommentarer:

 1. Synes å kunne ane en viss ironisk tråd gjennom innlegget ditt. Men jeg synes det var så utrolig bra skrevet at jeg heller bruker tiden til å humre og de for meg andre arenaer der skjørt fin kan taes i bruk. Jeg nevner i fleng: butterfly (svømming), skiflyvning, sleggekast, alpint, roing, rappelering. ..jo tyngre og lengre skjørt, jo bedre! OOO, og mamelukker og strømper som går nesten opp og lar oss ha et illrødt, iskaldt parti midt på låret.

  Kjør på :D

  Klem fra Olgamors finurligheter :D

  SvarSlett
 2. De vurderte skjørt for OL-bokserne. http://sport.aftenposten.no/sport/boksing/article220434.ece

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er som man lurer på om det er en aprilspøk. Jentene må ha skjørt for at vi skal se forskjell på kjønnene.....javel.

   Slett
 3. he he - ser for meg Tora Berger med skjørt der hun elegant slenger seg ned for liggende skyting :-D

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 4. Å gå på ski med sammenfryste nesehår er stusslig. Håper det er dekket godt til andre steder der det kan rime også...

  SvarSlett
 5. Hvis de er villige til å ofre noe av sin sportsferdigheter for forfengeligheten så må de gjerne gjøre det.

  Gjør det valgfritt - shorts eller skjørt. Kjør på! Så får vi se hvor lenge det varer... ;)

  SvarSlett
 6. Jeg møtte opp i spinningtimen med mitt knall rosa løpeskjørt (det er jo en sykkelbukse under). Og gjett om det ble suksess! Morsomste timen noensinne, men siden min "bukse" var kort fant jeg ut at den faktisk ikke passet på en intervalltime. Vi snakker brannsår, ja...

  Forresten, når man ser noen av de "damene" som representerer det norske flagget er det et par som faktisk trenger et skjørt for å vise hvilket kjønn de faktisk har. ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, det var vel heller et større problem med de russiske damene på 80-tallet.

   Slett
 7. Ein blir noko oppskjørtet av slike forslag!

  SvarSlett
 8. Må bare slenge inn en komentar at faktisk så har cecilia brækhus bokset i skjørt. Hun falt ikke helt for den så siden har vi ikke sett henne i skjørt under boksekamp.

  Bordtennis damene bruker også ofte skjørt. Isdans m.m. bruker velskjørt de også.

  Og vi prøver ut å bruke skjørt i agility. Hundesport. :)

  Så skjørt ivei!

  SvarSlett
  Svar
  1. Cecilia var et tilfeldig valgt eksempel, men der traff jeg visst, ja.

   Takk for info.

   Slett
 9. Haha, jeg går i skjørt ca. to ganger i året. Jeg har jo virkelig ikke skjønt det! Nå skal jeg jaggu ta meg sammen og få med meg fotballaget mitt på å spille Fjellhamarcup i skjørt neste helg, det blir sikkert godt mottatt. Tror vi går for tyll.

  SvarSlett
 10. Det må vel føles befriende å hoppe på ski iført skjørt? Litt mer skeptisk til ishockey...

  SvarSlett
 11. Før brukte damer skjørt både når de red og når de gikk på ski. Jeg tror det var en grunn til at de sluttet med det, muligens av praktiske årsaker. Selv trives jeg best i bukser. Det er ytterst sjelden jeg går i skjørt.

  Cecilie

  SvarSlett
 12. Du vet at de (ytterst få) kvinnene som gikk tur (i fjellet, med og uten ski)på slutten av 1800 -/begynnelsen av 1900 tallet gikk med bukser under skjørtene...

  SvarSlett
 13. Ja syns jeg hadde sett det Tora berger hiver seg ned på bakken med beina ut til hver side i skjørt ha ha:)Jeg er selv ingen skjørte dame,går i bukser her:)

  Takk for fine ord inne hos meg..Kaken ble best på bildet ikke like fin i virkeligheten...Dette sa også min mann:Linda så fin kaken ble på bildet ha ha..jeg er ingen kake pynter å ble super stolt over resultatet selv hi hi!

  Nå skal bordet dekkes til gjestene kommer,og guttungen har bestemt at maten i dag skal være hjemmelaget pizza...Så da er det vel bare å sette i gang og starte dagen:)

  Nyt helgen med dine:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...