onsdag 1. mai 2013

Alt for farlig fristelse

Jeg har vært ganske restriktiv når det gjelder kakespising de siste par åra. Jeg har klart å si nei takk til både den ene og den andre fristelsen. Kakefråtsing i arbeidstida har vært bannlyst. Ingen bursdagskaker og vunnetkontrakstboller på meg. Helt til forrige uke. Da gikk jeg på en smell. En kjempesmell!

Da serverte nemlig en kollega en sjokolade slæsj kokoskake og jeg ramla utpå sukkersklia. Jeg kunne unnskyldt meg med at jeg var trøtt, sliten, hadde PMS eller....Nei, jeg har ingen unnskyldning. Kaka så bare så god ut og rundt meg sto et tjuetalls kollegaer og bekrefta den mistanken med smatting, mmmm-ing og nikking. 


Bakes i liten langpanne og rutes 


Og kaka var veeeeeldig god! Så jeg gidder ikke tenke på kaloriene, man kan unne seg en sånn bombe av og til synes jeg.

Og i dag har jeg bakt samme kaka sjøl. Med ingen annen unnskyldning enn at jeg måtte jo teste ut oppskriften, det er fridag midt i uka og at det kommer en fin gruppe tøser på besøk til meg i kveld. Jeg frykter forresten at halvparten av den gruppa har begynt å planlegge bikinisesongen og er litt for standhaftige, men jeg håper de lar seg friste....sånn som jeg gjorde sist uke. Jeg drar med meg flere i inn i sukkersynden!

Seig og god

Om du lar deg friste og blir med i fallet, finner du oppskriften HER. Og det gjør seg forresten veldig god med is eller krem til. Kaloriene har vi for lengst slutta å telle.....


Elisabeth 

PS. Det er kanskje feil å belønne seg selv med husmorpoeng for denne kakebaksten når man egentlig har litt dårlig samvittighet for å meske seg sånn midt i uka, men det har jeg likevel gjort. 10 poeng faktisk.

17 kommentarer:

 1. Syns alle husmorpoeng du gir deg selv er fortjent i aller høyeste grad jeg ;-) Kaka så veldig god ut, men nå skal jeg bli litt restriktiv - og nå er det tomt etter bursdagen for et par dager siden :-))

  Kos deg - klem Siv

  SvarSlett
 2. Hjemmebakt kake kvalifiserer selvsagt til husmorpoeng:-)
  Den så grådig god ut!

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke vanskelig å få utpå i hvert fall, tok meg i å klikke på all uthevet tekst for å se om det lå en link til oppskriften... Husmorpoeng får man på en sånn kake!!

  Anne Kristine

  SvarSlett
 4. Den så sinnsykt god ut! Godt jeg er ferdig med bikinisesongen for i år (balituren er over)

  SvarSlett
 5. Høres innmari god ut! Sjokolade og kokos er en god kominasjon :-)

  SvarSlett
 6. Den så kjempegod ut! Den må prøves!
  Og jeg syns virkelig synd på dem som aldri unner seg litt kake innimellom. Skal man leve hele livet ved å bare tenke på kalorier og bikinisesong? Når man da kanskje sitter der, kanskje tynn og skranten på sykehjemmet - hva tenker man da tro? Er man ekstra fornøyd med livet? Jeg bare spør.... ;)

  SvarSlett
 7. Den så veldig god ut!! Jeg ramla over en ny App her en dag som heter KKSøtt, det var ikke særlig lurt å laste ned den. Plutselig bare måtte jeg prøve ei slags karamellkake.... Men noe så søtt og klissete har jeg aldri bakt før, og karamellen stivna ikke, så det ble bare et salig klin, som havna i søpla.... :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, plutselig må man bare teste. Test gjerne denne. :-)

   Slett
 8. Ser veldig godt ut! Og det er jo minihelg i dag... Klart man må forte seg og nyte fri og kos da ;)

  SvarSlett
 9. Jeg er en kakemons, så denne skal nok testes, ja;)
  Det er LOV å spise kake av og til! Jeg tror men blir snill av det. Kniiis;)

  SvarSlett
 10. Åh, nam!! Den skal prøves... Og siden du fristet meg så veldig, så sender jeg en fristelse i retur ;) http://trinesmatblogg.no/2011/09/22/hummingbirds-brownies-og-ostekake-med-bringebaerkrem/

  SvarSlett
 11. Mmmm, ser herlig ut ja! Takk for oppskrift:).

  SvarSlett
 12. Ser altfor god ut. Eg har aldri vore nokon kakebakar. Men eg lever farlig her i bloggverda, ein vert jo inspirert både til det eine og det andre.

  Blogger er forresten tullete no for tida.Nye blogginnlegg frå nokre av dei eg følgjer, kjem ikkje opp på bloggrollen min. Og når eg fyrst tek meg tid til å lage nye innlegg, så vert dei ikkje publisert før mange timar etter at eg har trykt publiser. Irriterande. Skal tru om det er andre om opplever dette?

  SvarSlett
 13. Hi, hi, ja selv den sterkeste kan rives over ende når fristelsen har storms styrke! Men det er jo ikke en liten utskeielse i ny og ne som river ned, men alle de andre dagene uten utskeielser som bygger opp!!! Oppskrift og argumentasjon er notert!

  Klem Cathrine :-))

  SvarSlett
 14. Hmmmmmm nå ma jeg få mannen til å bake ;)

  SvarSlett
 15. Bikini hva?! Her snør det i MAI! Blir parka hele sommeren dette. Kake here I come!

  SvarSlett
 16. Legger merke til at "alle andre" sier at denne skal de prøve.
  Jeg knaller heller til med: Denne bakte jeg i helga, og mange likte den svææært godt. Mulig det kommer av sirupen :D

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...