torsdag 16. mai 2013

La folket spise kake!

17. mai er vi så glad i
Kaker vi spiser fra morra til kveld. 
Da er det så du
Om vi er mett du
Tar vi et stykke til


Hurra, i år er jeg fjerdeklassingmamma og fjerdeklasseforeldre har intet ansvar for skolens sytttendemaiarrangement. Trodde jeg.....

-Er det sant, har vi ingen oppgaver i år? Man bryter ut i et aldri så lite før-syttendemai-hurra. Slipper vi oppmøte kl. 07:30 for å bære fram stoler og bord i regnværet, ledet av noen helt uten erfaring med slikt koordineringsarbeid? Slipper vi å selge lodd eller stå i pølseboden eller lede sekkeløpet? Er det virkelig sant!?

-Ja, foreldre i fjerdeklasse har ingen oppgaver, sånn er det.

Herlig! Da skal jeg bare koooose meg i år. Jeg skal sitte på en benk, nyte sol og korpsmusikk og dytte fjeset fullt av kaker med den unnskyldningen at man må jo støtte skolens planer om innkjøp av flere elev-pc'er, klatrevegg, grusbane eller hva det er pengene skal gå til i år. Det vil passe meg utmerket. Spesielt siden jeg vil humpe rundt på krykker i år. Krykker og sekkeløpansvarlig er dårlig kombinasjon. Krykker og pølsebodvakt også for den sakens skyld. Krykker lar seg i grunnen dårlig kombinere med det meste. Kun kompatibelt med å sitte på en benk og dytter kaker i fjeset.

-Ja, vi har ingen oppgaver i år, fortsetter klassekontakten. Vi skal bare levere en kake til kaféen. 

-Que? Bildet av benk og kakefråtsing svinner i hodet mitt.

Bare levere en kake liksom!? Jada jeg kan bake, jeg kan gjerne bake, men jeg liker ikke å bake sånne kaker som folk vil kjøpe! 

For etter gang på gang å ha lagt flid, penger og tid i å bake noe spesielt, noe godt, noe egnet for transport i ferdig oppskåret  form, kaster jeg inn håndkleet (og krykkene) og tyr til Toro jeg også. Langpanne sjokoladekake, sånn jeg er blitt fortalt alle vil ha. Så kan vi heller konkurrere om hvem som har den artigste pynten? Nei, for det er seigmenn det skal være, en på hvert av de ferdigoppskårne stykkene.


Guuuuuuuud, så kjedelig. Men det folket vil ha, skal folket få! La folket spise kake! Langpanne sjokoladekake med seigmenn.

Jeg får heller sitte kakeløs på den benken. Med mindre noen andre avviker fra "alles" krav og baker sitron-brownies, saftig appelsinkake med sjokolade eller mangokake med kokostrekk (farlige linker). Da skal jeg støtte innkjøp av elev-pc'er, klatrevegg eller hva det var.


Elisabeth 

PS. Om du lurer på det med krykkene; Skulle ikke forundre meg om jeg vier et helt eget innlegg til å syte om det. En annen dag.

15 kommentarer:

 1. Den er god - må bare si det. Alle barna var ville etter den i bursdagen her :) Lykke til med pyntingen, og KOS DEG med en lang pause i morgen :)

  SvarSlett
 2. Det er lenge siden jeg har kjøpt kake på 17.mai. Vil nok foretrekke Toro fremfor litt tørre hveteboller bakt dagen før.(Det siste har jeg ofte sett på kakebordet på skoleplassen 17.mai)

  SvarSlett
 3. Jeg lurer på krykkene! :-)

  Sikkert godt med toro-kake.. sikkert.. hm. men kjedelig hvis alle lager den samme da.

  Ha en fin 17.mai åkkesom.

  Og du..å kalle kakebaking "Ingen plikter".. da syns jeg de overdrev må jeg si. :-D Eller underdrev. Alt ettersom.

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner jeg hang meg mer opp i de krykkene enn kakebaking... men lykke til med kake og krykker :)

  SvarSlett
 5. Mangokake med kokos hørtes ikke ut som noe jeg liker. Vanlig sjokoladekake er bedre.
  Vi har to som skal stille i full uniform kvart over sju et sted og en som skal stille i full uniform et annet sted.
  Ha en fin dag i morra, lykke til med rekonvalensen.

  SvarSlett
 6. Hipp hurra for Toro!
  Ha ein god 17. Mai. Vi rømmer til hytta, yr lover sol og 20 grader!

  SvarSlett
 7. Er med på at bare sjokoladekaker i ruter blir en smule kjedelig i lengden :-)

  SvarSlett
 8. Sjokoladekaken fra Toro er super den;)
  Hva sier du? Hopper du rundt på krykker? Uffda...

  Ønsker deg en fin 17 mai feiring
  Klem Tonje

  SvarSlett
 9. Kake meg her og kake meg der.....
  Jeg er dritt lei hele 17 mai. For fjerde året på rad er jeg med og arrangerer. Det er nemlig 3 og 4 klasse som står for dette, og når man har ungene tett er dette takken!
  I tillegg må jeg levere en skuffekake for yngstefrøkna, en blautkake for mellommannen og et fat med påsmurt for eldstemann.
  Jeg skal være glad når 18 mai er her :)

  Har du fiksa på hallux valgusen din? Det har jeg også gjort ;)

  God bedring og fin 17 mai til deg :)
  KLÆM

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, ikke "hallus vallus" som jeg gjerne kaller det. Det er visst heavy greier. Dette er mindre inngrep med et navn jeg selvfølgelig ikke husker....

   Slett
 10. haha. De fleste kaster inn håndkleet og tyr til Toro tilslutt. Jeg har selv vært der, og gitt opp! Er og blitt en Toro-mor! :=)

  SvarSlett
 11. Toro er en venn i nøden! Slike må vi også ha... Men jeg kjøper ikke slike kakestykker til meg selv, nei. Hadde det derimot vært som de under farlige linker hadde nok pengene sittet løst!
  God bedring til tåa:)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...