tirsdag 9. desember 2014

Alt du trenger til jul


Det er jo ingen hemmelighet at jeg er storfan av raske og enkle løsninger, intet unntak når det gjelder julekos. Julekos av den sorten du føler at du må utføre for å kunne stråle på julaften med god samvittighet. For at jula skal bli vellykka rett og slett. Da snakker vi ikke om tellekanter i linskapet, nypolerte potteplanter og bøker sortert etter farge i bokhylla. Sånt har jeg sortert bort for lengst. Men selv jeg føler at man må få plass til litt juleri før man kan slenge seg på sofaen igjen og fortsette sitt late liv.

Hygge av plikt er ikke kos, bestem  selv hvor mye juleri du trenger å utføre før den 24. desember.

Etter fem års blogging har jeg vært innom temaet tidligere, innlegg med gode tips for rask førjulskos. Som en sørvis til mine lesere, har jeg derfor funnet fram igjen tidligere publiserte innlegg under etiketten jul. Du trenger med andre ord bare finne dette ene blogginnleggett for å sikre deg en glad jul.


Julegodteri
Her kan du velge å springe rundt i spesialbutikker for å handle inn ingredienser du aldri har hørt om før, bruke en hel kveld på å røre sammen noe som skal se lekkert og innbydende ut, men som i dine hender ligner mer på noe katta stolt har slept hjem som jaktbytte.
Eller så kan du fikse noe som er raskt, enkelt og godt: Romkuler (link)

Og går du tom for godteri midt i den lange romjulsøkta på sofaen, blir du fysen på noe snop mens du ser på "Love actually" for trettende gang, da sender du barna ut på tiggerferd (link).

Pepperkakebaking
Dette er en obligatorisk øvelse for alle med barn. Det der klineriet skal liksom være så hyggelig. Jeg synes ikke det. Jeg synes det er noe styr. Nei, det hjelper ikke med ferdigkjøpt pepperkakedeig, det er likevel et styr med den kjevlinga og alle stekebrettene som det ikke er plass til på kjøkkenbenken For å ikke glemme mangel på stekebrett. Nei, sånn "kos" overlater jeg til andre. Sånn fikser du det (link).


Småkaker
Hvem fant på dette med 7 slag til jul? Finnes det fortsatt noen som driver med dette? Mel- og smørprodusentene? Nei, vi trenger ikke så mange slag, men det er ålreit å ha noe å legge på kakefatet i jula om du får besøk. Da er mitt tips å gå for Brune pinner (link). Det krever minimalt med ferdighet og kreativitet.

Plusser du på med kransekakestenger (link), så kan du virkelig sole deg i bakeglansen.


Julepynt
Av en eller annen grunn skal man lage ny pynt hvert år. Jeg elsker jo å føle meg kreativ, men også på dette feltet er jeg tilhenger av raske, enkle løsninger. Disse papirkulene (link)  som vi mekka for to år siden oppfyller det kravet. Øvelsen krever dog en viss dose forberedelse med innkjøpt av papir, men kanskje utklipp fra noen glossy magasiner også kan gjøre nytta? Om du er av typen som har sånne glossy magasiner, da. Jeg kjøpte papir på Søstrene Grene.
Julepynting
Huset skal pyntes til jul. Du kan velge å bruke timer på å avgjøre hvilket tema du skal ha i år, hvilken fargepalett som er den rette osv. Eller så er det noe som heter "det enkle er det beste" (link).

Og det er mulig å fikse en hjemmelaga dørkrans på et par vips og smekk. En masseprodusert kvistkrans surres med et bånd og pyntes med noe stæsj.

Julegaver
Jeg digger ebay, men det er litt sent å satse på gaver derfra nå, men norske nettsider har kortere leveringsfrister og kan fortsatt være løsningen. Du kan til og med legge hjemmestrikka julegaver (link) innpakket under juletreet. Er du skikkelig frekk så later du som om du har strikka selv.


Sånn, da har vi dekka det obligatoriske. Dette bør hjelpe deg til å gjøre akkurat passe med juleri denne måneden.

Ha en effektiv førjulstid, folkens.


Elisabeth 
8 kommentarer:

 1. Mange gode tips å raske med seg her, ser jeg :) JA til å kose seg i adventstida, ikke stresse :)

  SvarSlett
 2. Det var DIN brune pinner-oppskrift jeg prøvde meg på! Sannelig! Med hva gjorde jeg feil når hele deigen bare smuldret opp og jeg måtte pøse på med sirup for å få den til å holde sammen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Sannelig ikke godt å si, den oppskriften er jo bombesikker. Svensk smør?

   Slett
  2. Jeg brukte Melange ... :/

   Slett
  3. Det var en spøk det det med det svenske smøret, men i julekaker bruker vi smør og ikke Melange. :-) Nei, vanskelig å si hva som gikk galt. Jeg er ingen bakeblogger, tror du må vende deg til annetsteds for å få et svar.

   Slett
 3. He, he, takk for enkle og gode tips nå i julestria! Det trengs:-)
  Jeg er helt enig i at pepperkakebaking ikke er spesielt kos.
  I dag skal jeg til med 7. runde med pepperkakebaking på jobben. Herlig!!

  SvarSlett
 4. Etter fjorårets sykdom på ALLE er det veeeeeldig lungt her om dagen. Det blir jul, uansett ;)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...