søndag 31. oktober 2010

Hallo vin!

Om man er en samtidsblogger som blogger om aktuelle saker, så er vel Halloween saken å blogge om nå?
Nå er ikke jeg en samtidsblogger som blogger om aktuelle saker, men Halloween skal jeg likevel spandere noen ord på.

Jeg har vel ikke vært særlig entusiastisk for dette amerikanske fenomenet, Halloween, men har innsett at det er kommet for å bli. For dagens barn blir det vel et helt naturlig innslag og om noen år er en runde med knask eller knep like naturlig som å gå julebukk var for meg da jeg var liten.

Dessverre er det noen småpøbler som bruker Halloween som påskudd for rampestreker. Har selv hatt en pågående guttegjeng med foten innenfor dørstokken som krevde å få egg, mel, dopapir eller ferdig kokt spagetti. Yeah, right! Hærverk er ikke kult, samme hva du kaller det.

En positiv side har jeg funnet, julepyntinga i butikkene må vente til de oransje gresskarene, maskene og skjelettene er solgt ut. Men så straks restene er rydda bort, dukker nisser, snøkrystaller, gull og glitter fram. Tipper vi ser en bølge allerede på mandag.Mens barna samler godis i nabolaget (og forhåpentligvis ikke gjør hærverk), så kan vi foreldre ta voksenvarianten; Hallo vin!

Anbefaler følgende innlegg, skrevet av bloggere med Halloweenkunnskapen i orden og med positiv erfaring; Eirin forteller og Mamma & mer for å få et mer riktig bilde av denne skikken.

Skål!

Elisabeth

12 kommentarer:

 1. Her i huset kaller vi det (på dialekt) "halle vin". Da drikker vi en halvflaske hver og er ferdig med den feiringa!

  SvarSlett
 2. Hmm, den varianten har eg ikkje høyrt før! Likte Janet sin også.:) Det er elles lite Halloween feiring her, berre nokre få barn som kjem. -Og forhåpentlegvis ingen pøbler!

  SvarSlett
 3. Jepp, vi har hatt hallo vin i flere år, og gjerne flere kvelder rundt selve denne aktiviteten. jeg regner med at det blir litt hallo vin i kveld også, jeg har spart en høvelig mengde av en flaske.

  SvarSlett
 4. Den fornorska vrien har jeg ikke hørt om, men den hørtes slett ikke dum ut ;-) Ha en fin kveld og skål :-D

  Klem Siv

  SvarSlett
 5. Jeg er nok litt der at jeg er glad for at mine minste er så små at de ikke bryr seg enda.... er ikke overbegeistret for Halloween....
  Håper du har en deilig søndag :) Jeg har en liten utfordring til deg på bloggen min. Jeg vet ikke om du liker å ta imot slike utfordringer men den ligger der i alle fall :)

  SvarSlett
 6. Her feires Halloween på voksen måten! På en søndag.. Ganske koselig egentlig :-)
  Klem Igi

  SvarSlett
 7. Her kom det litt vin i glasset til middag, og det blir nok et glass til i kveld.. To unger har vært ute på "tokt", jeg har sagt ja for første gang i år. Det var ikke så mange som kom hit til oss, til tross for det skumle kjøkkenvinduet vårt..

  Skål!

  SvarSlett
 8. Er du en samtidsblogger?
  Har blitt lite hallovin her, veldig mye halloween, godteriet og parykker flyter. Og nå mener du at vi skal dra fram jula?
  Ja, ja, ha en fortsatt god kveld, madame.

  SvarSlett
 9. Hallo vin hørtes fortreffelig ut! Går for den!

  SvarSlett
 10. Følger deg jeg, hallo vin:)
  Har aldri fått eller hatt noe forhold til denne skikken, men den er nok kommet for å bli, ja;)
  Nyt kvelden, klem fra meg;)

  SvarSlett
 11. Morsomt,hallo vin...Ikke dumt:)
  Ja det er nok kommet for å bli,noen tjener jo masse penger dette.
  Ha en fin kveld videre!

  SvarSlett
 12. Har ei heller sett poenget med denne jippoen med Halloween... Enhver butikk med respekt for seg selv tar jo inn bøtter og lass av alt man bør kjøpe og IKKE kjøpe. Jeg holdt lenge igjen i år. Men ga til slutt etter... Lykker ble stor da snuppa fikk en sms med spørsmål om hun ville gå sammen med noen nye små venninner!
  Så igår gikk vi en skokk - i flokk og følge. Rundt 12 barn og på høyden 6-7 voksne. Noen voksne hadde kledd seg ut, jeg bar mine bunnyører stolt oppi veien. Eneste kruxet var at det blåste så jeg fikk så ører satt... *ler*
  Etter halvannen time kunne vi konstatere at vi IKKE kommer unna Halloween - ei vil vi ikke unngå å ha det så moro til neste år som vi hadde i går.
  ...mor er solgt og har tatt imot feiringen med måtehold...

  :o)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...