mandag 2. mai 2011

Bunad og markedsføring

For tida er det mange som tenker på bundad, ja det er høysesong for bunadstenking. Og folk tyr til nettet i sitt søk etter bunadskunnskap. Dette fører til at mitt innlegg om å velge bunad fra mai i fjor, har seila opp som det mest leste innlegget den siste måneden....!

Og siden jeg ikke er nærmere et valg av bunad enn jeg var for et år sida, søker jeg på nettet jeg også. Det er jo en kjensgjerning at mange gir opp å komme inn i bunaden de fikk til konfirmasjonen, kanskje er den allerede sydd ut så langt det går. Og fortsatt er målet om en bunadskledd syttendemai uoppnåelig. Noen resignerer totalt og prøver å selge stasen. Der kommer jeg inn. Jeg håper å finne en passende stakk på Finn.

Og  det er også en kjensgjerning at på Finn finner man mye rart. Blant annet en annonse med dette bildet:


Ja, bildet ligger denne veien også i annonsen

Kjære selger, jeg skal gi det et helt gratis markedsføringstips: Om du selger et eksklusivt produkt, som vi vel kan være enige om at dette er, du krever tross alt tjue lapper, så skap et inntrykk av eksklusivitet og kvalitet. Sørg for at produktet kommer tydelig fram, uten forstyrrende elemnter, skap en god stemning så en potensiell kjøper faktisk får lyst til å handle.  Med andre ord: RYDD!

Ærlig talt, skjerpings!

Elisabeth, fortsatt bunadssøkende

.

23 kommentarer:

 1. humre humre. . . Hvordan folk bor sier jeg. . . Jeg håper nesten det er en bod

  SvarSlett
 2. er det mulig?? ja det er visst det.

  SvarSlett
 3. Hihi, helt enig med deg her!! Og kanskje man kunne lagt ut et bilde av bunaden PÅ en person, litt lettere å se den da liksom!!
  Trenger jo ikke sjekke Finn lengre, jeg kan jo bare gå inn til deg og lese om alt det rare folk skriver og legger ut der:-)

  Ha en fortreffelig maidag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 4. Er det mulig? Man trenger da ikke bachelor i markedsføring for å skjønne at det der er et dårlig salgstriks!? Godt du stiller opp og gir dem råd, Elisabeth :) Lykke til med bunadsjakten!

  SvarSlett
 5. En heller dårlig markedsføring av denne Finn-selgeren, ja...
  Er som deg, jeg. Har innsett at jeg aldri kommer inn i bunaden fra konfirmasjonen, og har planer om å selge den og kjøpe ny. Bare at jeg får jo aldri ut fingeren og legger den ut for salg... Hver 17.mai angrer jeg.

  SvarSlett
 6. HALLOen, lite gjennomtenkt stratergi det der! Lurer på om den er verd 20 lapper når man ser på omgivelsene og mangel av intresse for å markedsføre den på en skikkelig måte!?

  Lykke til med letingen!
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 7. Det der var en skrekkelig utdriting *fniiis* og jeg er helt enig med deg!

  SvarSlett
 8. Nå leste jeg innlegget ditt fra i fjor. Jeg har selv i voksen alder fått Nordmørsbunaden og er veldig glad i og stolt av den.

  Ellers har jeg en utavokst Oslodrakt - den er helt nyyyydelig, men har "krympet i skapet"...
  Kanskje den passer deg?

  SvarSlett
 9. Jøss, at det går an. Folk burde jo ha såpass vett når de skal selge noe slikt. Jaja, du får ha fortsatt lykke til i din søken. Jeg er av dem som aldri har hatt bunad og faktisk ikke har savnet det:). Men fint, ja det er det virkelig!

  SvarSlett
 10. Hahaha! Dei er god, dersom dei får solgt denne :)

  SvarSlett
 11. Hm... noen mennesker er litt rarere enn andre. :)
  Jeg hadde ikke gidda kjøpe denne - selv om det var akkurat den jeg leita etter - på trass!

  SvarSlett
 12. Jeg ville nesten trodd at de skulle selge biblioteket sitt, eller kanskje en av de gamle kurvene som står oppe på skapet - bunaden var i alle fall ikke den første tanken min :-P

  Lykke til i jakta - klem fra Siv (som heldigvis har en bunad som passer)

  SvarSlett
 13. Hahaha, det er helt sykt hvordan folk legger ut ting på Finn.no

  SvarSlett
 14. eller: finn en bar vegg! Eller en gardin som bakgrunn. Det verste er de som faktisk ikke har bilde i det hele tatt!

  SvarSlett
 15. Nå kan ikke jeg påberope meg særlig gode fotokunnskaper, men selv jeg ser at dette er helt feil (ikke bare at bildet ligger feil vei).

  Bunadene har en lei tendens til å krympe, så jeg gjorde en skikkelig investering for noen år siden. Måtte få sydd nytt liv, forlenge sølvbeltet osv. I år er imidlertid problemet at den er litt romslig, men det er som kjent ikke farlig med den pølsa som er for lang.

  Klem

  SvarSlett
 16. Her har man ikke tatt seg mye bryet med å rydde, nei. Hvem vil kjøpe den bunaden der liksom? Hvis eieren har tatt like gode vare på den som hun gjør på huset sitt blir man jo litt skeptisk!

  Lykke til videre i jakten, Elisabeth!

  SvarSlett
 17. Hehe :)
  Masse flott som kommer for salg senere ser jeg, når bunaden fremdeles er usolgt..... Var det en bunad der eller var det en brodert gardin????

  SvarSlett
 18. He he, det kan være en markedsføringsstrategi, det der...

  SvarSlett
 19. bunaden var fin da............og blir sikkert solgt til halv pris?


  Men er jo helt utrolig hvor lite gjenomtenkt man kan være da!


  Helt enig med deg i alt!

  Og bra påminnelse om at jeg snart må sjekke bunadene i heimen!

  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 20. hahahahahahahaha, helt fantastisk !!!! Veldig bra bilde ! Har du sett min bunad?Ligger på bloggen:)Vel nå skal jeg ikke "banne i kirken" for får kjeft fra enkelte av å kalle det bunad, er jo en festdrakt;) Selvlaget fra mitt hode og er kjempe fornøyd!! :)) Mangler bare et skikkelig bunadskjerf til halsen så er jeg i boks:)Cape har jeg fått sydd i år!Og det er en STOR sorg at jeg ikke kan bruke den i år pga magen :((( Men ok er jo verdt en baby isteden ;))
  Ha en fin dag
  Klemmer

  SvarSlett
 21. Har en mistanke om at dette er et salg fra dødsbo. Det ligger flere tilsvarende på Finn, men bilder tatt midt i rydde/tømme/fordele kaoset. Uansett dårlig salgsstrategi.

  SvarSlett
 22. Så skremmende:)

  Hva er det egentlig som er til salgs her bøker,rot eller bunad...

  Dette er ut som min bunad,jeg har vest telemark og det er vel dette om jeg ikke tar helt feil...Får ikke brukt min i år er for feit etter to tette svangerskap:)

  Har ikke lagt ut bunaden etter at jeg fikk den til konfirmasjonen for 20 år siden.Dette er noe jeg skryter veldig av,men sannheten er at jeg sist hadde den på meg i 2004,og da var den veldig trang:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 23. Fniiiiis! I det minste er det bilde, jeg har lett etter barnevogn på Finn (og funnet, hurra!) og det er ikke alltid folk gidder å legge ut bilde av det de skal ha flere tusen for.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...