tirsdag 12. juli 2011

Som en ørn

Heisann.
Det er sant som de påstår, det er deilig å være norsk i Danmark.
Men å bli lurt opp i "Ørnen" i Djurs Sommerland, var kanskje ikke feriens høydepunkt (he he)  for min del. Ja, jeg er en pyse på høyder og ender opp med å passe på vesker og kameraer når familien gjester sånne fornøyelsesparker.

Jeg fatter ikke hvorfor folk betaler for å la seg slynge hit og dit, høyt og lavt, rundt og rundt. Nei, hvorfor noen frivillig utsetter seg for sånn kvalme og svimmelhet, er utenfor min fatteevne. Noen påsto nylig at det er mennesker med god balanse som lettest blir sjøsyke og sånn. Den kan jeg støtte. Apropos balanse, bankkontoen lar man være å sjekke i ferien....

Ørnen - flere hundre meter over bakken, minst. Ok, det står visst 20 meter på hjemmesida...


Men altså, hvordan jeg havna i denne ørnen høyt til vers, skjønner jeg ikke helt. Men det gjorde jeg. Til stor forlystelse for de som sto trygt nede på bakken. De observerte en voksen dame, den eneste med beina rett ut, som hvinende ble forsøkt beroliget av en lattermild sjuåring i setet ved siden av. Heldigvis overlevde jeg.


Men jeg gikk ikke på limpinnen flere ganger. Selv ikke sjuåringens forsøk på overtalelse nytta: -Mamma, du tør det der, du er jo mye tøffere enn meg, du tør jo til og med skjære i fisk!

Fortsatt god sommer, høyt eller lavt.

Elisabeth, med beina godt planta på jorda heretter

24 kommentarer:

 1. Haha, ser det heilt for meg!! Er som deg, men har stått unna presset og passar framleis berre på vesker og slikt;) God sommar vidare til deg og!

  SvarSlett
 2. Jeg var drittøff i yngre dager. Nå vet jeg for mye til å stole på slikt. Men min femåring, han kryper oppi alt hans far lar ham få lov til.... jaja...

  SvarSlett
 3. He he :) Fikk noen fine bilder inne i hodet mitt av en lettere hysterisk mamma 400 meter opp i lufta ;)

  SvarSlett
 4. Tøffa! Selv om det var aldri så ubehagelig, kan du jo hvertfall skryte på deg å ha gjort det! :D Jeg har blitt tvunget med i en karusell én gang, og aldri mer!
  Jeg er slettes ikke redd for høyder, men jeg har god balanse og blir derfor fort syk av sånne greier. Balansen er imidlertid god som følge av at jeg har drevet med roing, så det skurrer litt i teorien med tanke på sjøsyke? Skjønt, jeg trives best på vannet når jeg faktisk SER vannet. Å befinne seg midt inne i danskeferja uten havsutsikt, MED høye bølger, se det er ikke så behagelig :-/ Hmmm...

  SvarSlett
 5. Jeg har vært ram på slike opplevelser, men vet ikke om jeg gjør det idag:O)...men kan så levende se deg for meg:O)

  SvarSlett
 6. Ah, kjenner meg igjen. Jeg kjørte hva som helst av karuseller da jeg var ung (yngre?). Men nå? Nope. Er en pyse. Men så skal man jo ikke ha det på seg at man er feig heller?! Dermed havna jeg i havet her om dagen. Bada i mer eller mindre isvann! Fordi 8-åringen sa: "Mamma, du er vel ikke feig""???

  Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
 7. Hahaha, jeg er enig, jeg FATTER ikke hvorfor folk betaler for slik tortur - og jeg ville IKKE latt meg overtale ! :) Fortsatt god ferie! :)

  SvarSlett
 8. Jeg likte veldig godt alle slags greier på tivoli da jeg var yngre jeg også, men så skjedde det et eller annet med meg - nå er jeg også veldig snill ifht å passe på for alle andre ;-) Tok en meget snill berg og dalbane i København, og jeg tror jeg var den som brøla høyest, og kløp barnet sitt hardest :-/ For å si det sånn - vi kjøpte IKKE bildet som ble tatt av oss :-P

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 9. Blir kvalm bare ved å lese hva du har gjort jeg ,-) Nei, passer på bakken med oppakkningen. Ha fortsatt fine danske dager!!

  SvarSlett
 10. Mye kjekkere å lese om andres opplevelser enn å oppleve dette selv :)

  Men det er rart å tenke på at jeg selv syntes at det var toppen av lykke å være med på slike ting tidligere...? Nå er det noe av det værste jeg vet. Likevel føler jeg på det innimellom- at jeg burde prøve igjen, bare for ikke å bli stemplet for evig og alltid som pysemamma... Eller? :)

  SvarSlett
 11. Å, jeg blir helt rørt over å ikke være aleine om å ikke digge sånne attraksjoner.

  SvarSlett
 12. Får gåsehud og begynner å hyperventilerer bare av å se bildet jeg, Elisabeth:)Du er jammen tøff:)

  Også skjærer du fisk tilogmed, da kan du godt prøve strikkhopp;)

  Trine:)

  SvarSlett
 13. Alltid vært en pingle når det gjelder sånne ting. Mer en velvillig til å passe jakker og vesker. Ble lurt opp i stry i Danmark selv av de søte små. Se den Mamma, ikke farlig, bare koselig lite tog. Trodde jeg. Viste seg at de hadde gjemt jævelskapet bak en høy vegg, med loop og diverse nærdøden opplevelser på løpende bånd. Aldri mer, står her med jakkene jeg :)

  SvarSlett
 14. Jag trivs best på flata marken.....

  Jeg er imponert over innsatsen. Ingen får meg til å gjøre sånne ting.

  Klem

  SvarSlett
 15. Skrekk og gru, så tøff du er!
  Jeg har også vært med på slik galskap, men nå tror jeg at jeg har lagt opp!

  SvarSlett
 16. Å guri-land! Hvordan klarte noen å få lurt deg oppi der da? Fant du ikke ut hvordan det var før dere var godt i gang, så det var for sent å hoppe ut? Stakkars deg!!

  Jeg passer meg vel for å la meg lure opp i sånt, og smiger hjelper heller ikke.. heller fiskeskjæring på meg, for å si det sånn. :-D

  SvarSlett
 17. jeg satt meg i hengekøya i går med mini og ble svimmel! Konstaterer herved at jeg er old :/

  SvarSlett
 18. Jeg er som deg og holder meg på bakken.

  SvarSlett
 19. Oj, har du satt på mobilversjon av bloggen? Veldig rart.

  Jeg er selv sånn middels glad i sånne. Nekter ikke, men er ikke først i køen heller. Det med balanse og sjøsyke stemmer ikke på meg. Er snublefot, men blir sjøsyk som bare det..

  Tøffing!

  SvarSlett
 20. Jeg elsker karuseller!! :D Tjuhuu!

  SvarSlett
 21. Jepp! Det er damen sin det, som trosser sin egen frykt! Måtte le da jeg leste kommentaren fra sjuåringen... om fiskeskjæring! Det viser så tydelig at våre frykter er så forskjellige og at de sjelden er relevante. Vi voksne er bare flnkere til å bruke unnskyldninger når vi ikke lengre tørr det vi turde før...

  SvarSlett
 22. Tusen takk for husmorpoeng forresten - det er første gang noen har gitt meg det :-) :-)

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 23. Hei Elisabeh!!

  Grtaulere med at du tok utfordringen:)

  herlig kommentar fra sønnen din:)

  Nyt uken og resten av ferien,takk for dine gode ord inne hos meg:)

  klem Linda:)

  SvarSlett
 24. Ha ha ha, akkurat sånn er jeg også!!!:-) må si du var skikkelig tøff ,altså.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...