torsdag 28. juni 2012

Fint finn-funn og finne farge

Med den overskriften så hadde det vært kult å skrevet hele innlegget på F, men DET gidder jeg ikke altså, eller er i stand til er vel mer riktig.

Jeg har tidligere ytra min begeistring for finn.no og også vist fram kontorstolen jeg fant under "gis bort" der.

Og det er mer, serru. Det har kommet flere finn-funn inn i dette huset. Det endelige målet er det nye fine loftet vårt. Her kan du se hvordan det så ut før. Nå ser det annerledes ut, kan jeg love. Og jeg vet dere sitrer av spenning og venter på et skikkelig interiørinnlegg fra toppetasjen. Fatt mot, det kommer, det kommer!

Jeg viser heller noen drypp. Som en ertende teaser, liksom.  Som dette fine nattbordet som bare måtte bli mitt. Ja, det var ett eller annet med den enkle formen eller det solide treverket som appellerte såpass kraftig at jeg heiv meg rundt og freste forbi fra jobben en fredag og snappa det foran øya på flere andre.
Trengte jeg det? Overhodet ikke! Men når man blir så tiltrukket av noe, må man bare følge sine lyster. Det er snakk om et nattbord altså. Man skal ikke forfølge alle lyster som setter hjernecellene på vent, nei man skal ikke det. Men nå skulle det ikke handle om lyster og moral.

Det skulle handle om farger. På loftet har vi jeg bestemt at det skal være sommer hele året og alle farger er lov. Sterke farger er også lov.  Så hvilken farge skal det lille nattbordet som jeg ikke trenger, og som det strengt tatt ikke er plass til på loftet til likevel, men som det definitivt ikke er plass til noe annet sted, få?

Legg merke til at hvitt er fraværende blant fargeprøvene. Å velge hvitfarge er jo langt vanskeligere enn å velge en skikkelig farge! Hvit er ikke bare hvit. Hallo, det finnes alt for mange nyanser av hvit. Det fikk vi erfare da vi skulle velge hvitfarge til veggene på loftet. Jo mer vi titta, jo mer klødde vi oss i huet. Mens Trollet løp rundt i butikken og klødde på alle varene, noe som ikke akkurat bidro til en mer avslappa stemning rundt det viktige fargevalget.

Valget falt til slutt på Sjel, forøvrig. Etter metoden "nå orker jeg ikke mer, den der er sikkert fin".

Men tilbake til nattbordet og dets fargevalg. For øyeblikket holdes en knapp på knall gul, som jeg ikke har fargeprøve på. Med hvite vegger sjel på veggene og lysegrå sofa, tenker jeg at gult kan være kult, ja. Men så  liker jeg også de litt mer duse i fiolett og lys turkis også.....Hm.

Jeg har ikke klart å bestemme meg. Derfor står nattbordet fortsatt umalt. Til spott og spe. Men hey, man skal da ha noe å sysle med i ferien også?! For da blir det selvfølgelig oppholdsvær og passe utetemperatur for maling. Da kan det hende det blir solgult nattbord. Skulle jeg malt nå, hadde det blitt mer grålig.....

Elisabeth


Er du glad i farger, så sleng deg med på sommerlotteriet mitt, om du ikke allerede har gjort det. Trekningen er om to dager.


24 kommentarer:

 1. Finfint funn fra finn!!!
  Mal den i en gladfarge, det blir knællbra :)

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å se hvordan det blir tilslutt :-) Hadde nok landa på en av de lilla jeg.....slutter nok aldri å like lilla jeg ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 3. Jeg tror ikke hodet mitt klarer å ta fler fargeavgjørelser. Nå har vi endelig bestemt oss, og jeg svevde rundt på maxbo etter avgjørelsen ble tatt. For en befrielse. Men fint funn!

  SvarSlett
 4. Neiiiii, dette var vel en av de fåååå tingene som kunne få meg til å ønske at jeg fortsatt hadde leiligheten min i Bergen.... Sukk! Jaja.. Nattbordet ville blitt veldig flott i himmelblå farge! Litt knall blå :)

  SvarSlett
 5. Finn er konge, punktum.

  Farger er vanskelig. Det å finne den ultimate gulfargen er også vanskelig. Jeg synes den var fin den varme orangegule der jeg. Kanskje ikke helt upåvirket av at det er årets trendfarge blandt klær, og har fått den inn ubevisst dirversse ganger. Fin er`n lell da ;)

  SvarSlett
 6. Du skriver så morsomt! :)
  Jeg var nettopp i malebutikk for å kjøpe presis den malingen du har fargeprøve av der (den orange), men de kunne ikke blande den til meg i andre malinger enn Bengalakk....Heh??? spurte jeg da. Hva er vitsen med fargeprøver hvis dere ikke kan blande dem??? Nei, det visste ikke fyren som jobbet der...
  Jeg følger spent med videre hvilken du velger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss, kun bengalakk? Hadde tenkt meg vannbasert, jeg. :-)

   Slett
 7. Det er vanskelig å bestemme seg for farger, ja. Men gøy å male! Lilla er fint sammen med grått, synes jeg :o)

  SvarSlett
 8. Jeg hadde helt mot blå-turkise farger skal det være sommer. Lysegrønt...? Men nå er jeg grekofil da. Og hadde elsket et helt loft med sommer.

  Jeg malte forresten en teakskjenk i knallrød bengalakk. Funny.

  SvarSlett
 9. Flott funn fra finn. Fargen fiolett er fin!!
  Klem

  SvarSlett
 10. Ja, det er det som er så genialt.
  Det skal være skikkelig fast møbelskum og slitesterkt trekk.
  Men klart prisen er jo deretter og da. 5000 tusen. Vell verdt penger synes jeg når man kan bruke det til så masse forskjellig. Men klart det blir ikke det første vi kjøper til det nye huset...

  Fin hælg da Elisabeth!
  Her skal vi for alvor starte pakkingen.
  Være ute om litt over en uke. Huset er selvfølgelig forsinket, så vi lurer på hvor vi skal bo etter at vi flytter ut av hytta når frosten kommer. Hos svigers i 4 mnd er liksom ikke aktuelt...greie de altså, men alt med måte...

  Siw

  SvarSlett
 11. Jeg hadde gått for turkis :-) Men så fint som treverket er i dette nattbordet, tror jeg at jeg hadde gjort ett eller annet for bare å få dette enda tydeligere frem?
  Gleder meg til interiørinnlegg ;-)

  SvarSlett
 12. Jeg ser alltid ETTERPA hvilken farge jeg egentlig skulle valgt... ikke lett, nei. Lilla? Gratt? Vi lever i spenning pa den store avgjorelsen!

  SvarSlett
 13. Flott funn! Trudde oransje var din farge?
  Lykke til med valget iallefall.

  SvarSlett
 14. Vad med grönt? det gillar jag. Men gult är också fint! (det var ju ingen hjälp alls....)

  SvarSlett
 15. Jeg setter en (eller to) knapp på skogsgrønn eller lilla.

  SvarSlett
 16. Jeg stemmer for retroblå,-har du sett den?
  Kjempefin!
  Eller den lilla.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fin, men tror faktisk den vil bli for dus her.

   Slett
 17. Ut i fra fargeprøvene som lå dandert på nattbordet skulle jeg si at at jeg ville satset på den lyyyyysblå fargen (bare for at jeg eeeeelsker lyyyyysblå!).
  Men etter at du har foreslått knall gul - så JA! Velg knall gul! Det blir bra :D

  SvarSlett
 18. Ja, å velge farge er ikke så lett.. Jeg likte også den gule fargen, vil passe fint på et lite møbel som dette søte nattbordet. For meg er det verste å komme igang med maleprosjekter. Derfor venter et skap i garasjen fortsatt på å bli malt etter at det ble funnet for 3-4 måneder siden... Ønsker deg en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 19. Ville definitivt gått for ein gul-oransje farge -så matcher den både crocs og husvegg! :) Flott funn forresten!

  SvarSlett
 20. Den blå liker jeg da, gult er også kult, ogvorange.....

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...