Ostepai kalte hun den, men jeg synes vi godt kan kalle den for baconpai også. Det er også purre i paien, men å kalle den purrepai ville være misvisende. Selv om purrepai definitivt er morsomst å si, særlig om man legger trykket litt annerledes enn normalt.
Men smaken er langt viktigere enn navnet. Det er det inni som teller, vettu.
Og denne paien er god! Og ikke minst lett å lage, sånt er jeg veldig begeistra for. Ingen venting underveis mens noe heves eller godgjør seg, men om du ønsker det kan du lage den halvveis og så fullføre rett før sultne gjester ankommer.
Jeg har laga denne oste/bacon/purrepaien flere ganger nå og alle smaksprøvekaniner har vært veldig enige i at den er god. Jeg driver jo seriøs, objektiv forskning så respondentene har uoppfordra kommet med sin hyllest. Det er ikke sånn at jeg har stått med en skarp kjøkkenkniv i den ene hånda og en hevet kjevle i den andre og brølt "Sant den er god, sant! Du er vel enig, du har vel ikke forderva smaksløker og skada hjerneceller og mener noe annet?". Nei, jeg har ikke oppført meg truende i det hele tatt. De positive tilbakemeldingene har kommet helt frivillig.
Gjestene kasta seg over paien før jeg rakk å ta bilde - et godt tegn |
Jeg er ikke en sånn som kokkelerer så mye, men jeg elsker å komme over oppskrifter som er diggbare og det er et godt tegn at jeg har laget denne paien flere ganger nå og ikke gått lei. Verken av å lage den eller å spise den.
Så derfor denne hyllesten, for jeg tenkte andre kunne bli like begeistra.
Oppskriften finner du hos Mat i Bestemors hage.
Bon appetit!
Elisabeth, som i dag har meska seg med reparerende burger og pommes frites etter gårsdagens våte sommerfest.
Jeg elsker pai! Takk for oppskriften - den hørtes god ut :)
SvarSlettSkal inn å se, for Bestemor lager mye godt og flott, og pai er god mat;)
SvarSlettHar vel aldri før fått sånn skryt. Det er veldig hyggelig. Og jeg synes bildet gir en veldig god indikasjon på at det smakte godt. Jeg tror også at du vil like bryllupsmenyen. Den presenterer jeg om ei uke. Veldig elegant og godt(håper) jeg, og så enkelt å lage som overhodet mulig.
SvarSlettTakk for tips. Skal testes ut etter vi har spist opp fryser'n. Jeg kunne kanskje prøvd meg på en ribbepai eller pinnekjøttpai? Eller bare vente til fryser'n er tømt og vi kan spise det vi har lyst på igjen!
SvarSlettTakk for tips. Skal testes ut etter vi har spist opp fryser'n. Jeg kunne kanskje prøvd meg på en ribbepai eller pinnekjøttpai? Eller bare vente til fryser'n er tømt og vi kan spise det vi har lyst på igjen!
SvarSlettmmm... ja den var/er god! Jeg skal legge ut en oppskrift på kylling pai som også er veldig god, den ble testet i dag :)
SvarSlettSlik pai lagar mannen her! Smakar godt!
SvarSlettPai er godt. Den der høres ut som quiche lorraine? Det er den jeg helst lager. Med variasjon. Pluss den har et snasent navn. Tror du kan kalle den der det.
SvarSlettIkke kvalifisert til å svare på det, Janet. Googla og fant en oppskrift som ligna ja, men den var med gressløk. Og mange oppskrifter som ikke ligna så mye.
SlettElevene mine syntes også at Quiche lorraine var et stas navn, og hadde litt mer svong enn ostepai. Så Janet har helt rett.
SlettDen så jamen god ut! Må inn å se oppskrift ja!
SvarSlettMå også skryte av fornøyelig lesning! Jeg har nå prøvd å si purrepai med trykk på absolutt gæli sted :)
Ha ha, man kan finne god underholdning i så mye.
SlettÅshild har mange gode oppskrifter - vi hadde fest på jobben og tro til med scampien hennes:)
SvarSlettOh pai, jeg elsker pai! Men aldri lagd selv. Nå fikk jeg skikkelig lyst til å prøve meg på denne.
SvarSlettSå gøy at du har spart på alle Ikea katalogene de siste årene, imponerende. Fikk jeg lyst til å begynne med selv. ;D SIkkert veldig artig å se tilbake på stilen om noen år!