mandag 11. juni 2012

Instagramania - Og Instagram for dummies


Ja, jeg har slengt meg på Instagram jeg også. Vet ikke om jeg er så besatt at det kan kalles en mani, men jeg tror det finnes noen som er lettere maniske og poster et titalls bilder per dag. Og noen er sikkert avhengige av sin daglige dose Instagram-elskov med likesinnede.

Noen poster pene bilder, andre poster teknisk gode bilder, atter andre igjen tar artige bilder. Og så trykker vi resten "liker". Jeg prøver å finne fine, artige eller merkelige saker. Aldri gode tekniske bilder....


Svimlende trapp, stygg mat, appelsin med rumpesprekk og saftispause


Matbilder er populære. Vanligvis danderer jeg minst en cherrytomat på fatet. Her valgte jeg med vilje et stygt matbilde. Ellers er det mye lekre kaker og desserter som frister.Hostaen ble rosenkål med kul app, fotpleie, tannlegetortur og sykkelturInstagram er vanedannende. Hver morgen på bussen titter jeg innom en annen som gjerne legger ut bilder fra sin busstur. En med langt mer spennende utsikt en min.

Hver dag ser jeg hva folk holder på med, hva de møter på sin vei, hva de spiser og hva de leser. Og det er fascinerende! Jeg er en titter! Jepp, en nysjerrig nabokone som får med meg alt hva du gjør. Jaha, nye sko, ja. Mye klesvask i den familien. Fisk til middag i dag igjen, flinke folk. Joggetur i skumringen, barn som bader, handlekurver, nykjøpte smykker og gode kaker. Men du lar meg se. Du vil at jeg skal se. Du vil at jeg skal trykke liker eller kommentere.

Og det vil jeg når det gjelder mine bilder også. Men jeg velger selv hva jeg vil du skal se.

For Instagrams verden er åpen for alle med mindre du har stengt din konto for andre enn de du selv godkjenner. Og Instagrams verden er stor. Stor, spennende og detaljrik. Den er større enn de vennene du følger.

Jeg skal vise deg hvordan. En Instagram for dummies, en forklaring på hvordan man kommer i gang. For det savna jeg etter å ha laste ned appen. Så får dere drevne Instagram-superbrukere bære over med meg og min enkle framgangsmåte.

Først må du laste ned appen selvfølgelig. Og lage deg et brukernavn og passord.
Så er det klart for å poste ditt første bilde, et bilde som skal deles med verden - ohoi. Er du klar?


1) Trykk på knappen i midten, den som ser ut som et kamera.2) Velg om du skal ta et nytt bilde eller bruke et fra arkivet ditt.

3) Velg eventuelt blant redigeringsmulighetene, de med trær. Her kan du få kule effekter. I dette tilfellet har jeg valgt å poste et særdeles spennende bilde av min ryddige kontorpult...

4) Så kan du legge inn "tags", eller etikett på bildet ditt. Det gjør du ved å sette en # foran etikettnavnet. I eksempelet under er "hverdag" den spenstige tæggen. Tast mellomrom og eventuelt en forklarende tekst, spørsmål eller andre kloke ord.

For mange går det sport i å finne på de mest originale tag-navnene, MEN om du for eksempel velger "sommer" så er det større sannsynlighet for at andre instagrammere har kommet på det samme. Og det kan være en fordel. Fordel om du ønsker å spre dine vakre bilder til så mange som mulig. For vi mennesker er nå en gang sånn at vi søker likesinnede. Så om jeg poster et bilde med "sjokoladekake" så er det ikke helt utenkelig at jeg trykker på den tagen og får innpass i alle andres sjokoladekakebilder. Og de andre sjokoladekakefotograferende instagrammerne finner mitt sjokoladekakebilde og kanskje trykker de liker - og det er jo mye av poenget. Kake til folket!

Du kan selvfølgelig søke på alle mulige tægger uavhengig av hvilke du selv har brukt, men nå skulle vi fokusere på de enkleste operasjonene. Du kan poste på Facebook og Twitter også, men la oss holde oss til det enkle, som sagt.

5) Vent på at noen skal finne deg. Eller så kan du finne noen å like og å følge. Det gjør du ved å trykke på knappen helt til høyre, markert med rød ring i bildet under Der kan du søke både på tags og brukere.
Når noen liker bildet ditt, har kommentert (å ja, man kan kommentere!) eller lagt seg til som følger hos deg, vises dette som tegn ved hjertebobla, markert med gul ring i bildet over. Trykker du på den så får du en oversikt over kommentarer og likere.

Hjem-knappen er markert med turkis ring. Der finner du de siste oppdateringer, det vil si bilder fra de du har valgt å følge.

Ok, dette var en enkel forklaring, Instagram for dummies, om du ønsker å komme i gang. Du bestemmer selv hvilket omfang det skal få i hverdagen din. Men det er altså en fare for å bli avhengig av å knipse, poste og like at noen liker.

Men det er ikke bare en dille altså, man kan poste spørsmål, be om råd og så videre. Greit om man er i tvil om man skal velge ask- eller eikeparkett for eksempel. Da står vi instagrammere klare med gode råd og veiledning.

Lykke til!

Håper vi sees.

Elisabeth
30 kommentarer:

 1. Instagram er moro! Kan ikke si jeg er avhengig, men det er jo litt snodig å se litt mere private bilder, iforhold til på bloggene! Nå følger jeg deg :)

  SvarSlett
 2. Har lastet ned app'n, men valgt å ikke gjøre noe med den...enn så lenge..det blir mye å følge med på etterhvert:O) FB tar jo sin tid, blogg sin tid, WF litt sin tid...så jeg venter med Instagram:))
  Nyt bildene, klem fra mæ som takker for god info!!

  SvarSlett
 3. Jeg liker best å poste bilder av meg selv i heisen jeg! ;) Og litt annet småsnacs. Det ER jo morsomt å dele!

  Flott oppskrift forresten! Og nå skal JEG skrive mitt instagramblogginlegg, for det var jeg på vei til da jeg så ditt poppet opp! Jeg hermer ikke assa, jeg skal bare slenge ut noen bilder jeg. Av meg selv i heisen ;)

  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. du inspirerte meg til et heisportrett i helga..delvis fordi jeg så det hos deg, og delvis fordi jeg nesten aldri tar heis :)

   Slett
 4. Hmmm, føler at også dette innlegget er rikta mor meg. Men holder meg unna, har ikke tid til mer nå. Men sikkert noe man lett kan bli hekta på:)

  SvarSlett
 5. Instagram er VELDIG avhengighetsskapene :) Jeg heter _frujacobsen_

  SvarSlett
 6. Takk Gud for at det finnes leketøy for oss over 40!
  Jeg er nybegynner, så denne veiledningen kom godt med. :)

  Hørtes deilig ut m sykkeltur igår kveld da.
  Fint bilde av prinsessa på feis.
  Siw

  SvarSlett
 7. Og du, si ikke at det det var kontorpulten din?
  Enten så har du innmari lite å gjøre, eller så er du den mest streite dama jeg veit om ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, jo jobbkontorpulten. Men den ser vanligvis ikke sånn ut, slapp helt av. Det var vaskebyrået som ba meg rydde hele pulten så de kunne vaske skikkelig for en gangs skyld, ikke bare kjøre slalåm med kluten. :-)

   Slett
 8. Flott forklaring, men jeg har ikke noen "apper" for jeg har ikke en slik mobil/liten datadings (er faktisk usikker på hva de kalles :) som "alle" nå til dags har...
  Jeg er en olding, og egentlig litt stolt av det...
  Ikke det at jeg har noe imot andre som leker- det er viktig å få frem, men jeg synes selv det er godt å kunne slippe flere tidstyver :)
  (Men hvis jeg ombestemmer meg så vet jeg hvor jeg skal kikke først :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Respekterer fullt ut at ikke alle vil være med på denne mobil-dillinga. Selv finner jeg det utrolig hensiktsmessig med "hele verden" i hånda og spill og programmer som Instagram er fint å fylle ventetider med, som på bussen når det ikke er noen å skravle med og sånt.

   Slett
 9. Har vore på IG i meir enn 1 år, og er blitt hekta , ja!
  Håpar at Pia studerer dette innlegget og hiv seg på. ;-)

  SvarSlett
 10. Alts, hadde det ikke vært for instagram måtte jeg sikkert brukt time på time på jakten på det perfekte gulv, så sånn sett har det muligens kanskje blitt tidsbesparende.. Kanskje. Avhengig blir man ihvertfall.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nei, du hadde neppe klart å kjøpe gulv overhodet uten støtten på Inst.

   Slett
 11. Fantastisk Elisabeth!
  Du lærer fort! Synes det er rååååkult (som ungdommen liker å si) at du endelig ble med på leken!

  SvarSlett
 12. Takk for gode forklaringer!!
  Jeg er veldig fristet til å hive eg på jeg også....
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kom igjen! Jeg poster ikke så mange bilder selv sammenlignet med mange andre, det trenger man ikke, men jeg følger med på andre. Kjendiser også.

   Slett
 13. God forklaring.Jeg har vært der en stund,men ikke skjønt hvordan jeg fikk lagt inn tags...Så takk for hjelpen:=)

  Jeg er hobbyvimsa:)

  Klem Linda:)

  Nyt uken!!

  SvarSlett
 14. Jeg skal legge det på min minnebrikke i mitt hode... og ta det fram hvis jeg en gang kjøper meg en moderne telefon, hihi.. :)

  SvarSlett
 15. Tusen takk for god innføring, tok meg i å si AHAAAA et par ganger ;) De bildene dine, spesielt spørrekonkurransen i dag, er innimellom ubetalelige. Kip øpp teh gudd vørk! :)

  SvarSlett
 16. Lastet det ned for ett år siden, tok det første bildet (det med bilene) for noen mnd siden, ble hekta i forrige uke.... Hihi :)

  SvarSlett
 17. Har lasta ned appen for ei stund siden, men ikke gjort noe mer med den. Men jeg vurderer... God forklaring i hvertfall :)

  SvarSlett
 18. Jeg er så enig, Elisabeth...
  I både: instagramering er knallgøy!
  Og: kake til folket!!
  Jeg kunne ikke sagt det bedre selv...

  SvarSlett
 19. Eg er også hekta... skikkelig hekta. Sniker med meg mobilen i lomma og går på do midt i arbeidstida og lar meg oppdatere av andre sine kvardagsliv. Eg er også ein kikker, men liker også å dokumentera når noko spesielt, eller ikkje, skjer i kvardagen. Burde gjerne vore ein mulighet å laga dette om til ei dagbok nett som med bloggen?

  No skal eg sjå om eg finn deg, for eg elsker humoristiske bilder som appelsin med rumpesprekk - då ler eg høgt og lenge - og eg elsker å le!

  Klem Eli (elinernes på instagram)

  SvarSlett
 20. Har app'en, men har ikke brukt den. Na har jeg jo fatt innforingen, sa da er det jo bare a sette igang! :-)

  SvarSlett
 21. Takk for gjennomgangen - lærte jaggu noe nytt i dag også :-) Å nå følger jeg deg :-)

  SvarSlett
 22. Jeg er mer enn dummies - prøver å legge til tags men får det ikke til... får ikke opp etikettnavn slik som her ... sukkk - hva i all verden gjør jeg feil?

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...