fredag 12. oktober 2012

På tide å tenke jul

Irriterer du deg over at julemagsinene og julemarsipanen finnes i butikkhyllene allerede første uka i oktober?

Vel, marsipanen trenger man strengt tatt ikke, men den er sikkert fint tilbehør mens man blar i de glansede magasinene.

Greia er jo at man må begynne å tenke jul nå! Ja faktisk.

Om juleforberedelsene ikke skal bli en svett og dyr affære så må man begynne nå. Stikkordet er tid. Du skal ha tiiiiiiiiiiiiiiiid til å planlegge. Du skal ha tiiiiiiiiiiiiiiiiiid til å fundere. Du skal ha tiiiiiiiiiiiiiiiiiiid til å ordne, fikse og lage. Og derfor kommer julemagasinene nå. I tilfelle du skal strikke mariusgensere til hele familien.

Du skal ha tiiiiiiiiiiiiiiiiid til å handle - helst på et tidspunkt ikke så mange andre er ute i samme ærend. Jula blir ikke artig om du lille julaften løper hekken av deg etter røde stearinlys eller sorte skinnhansker størrelse 7 til tante Gudrun. Sorte skinnhansker i størrelse 7 blir utsolgt i november. Akkurat som bikinitruse i størrelse 40 er utsolgt lenge før fellesferien.

Jeg mener bestemt at juleforberedelsene skal være noe hyggelig. Slik hygge må planlegges. Og det er altså nå det begynner, enten du liker det eller ikke.

Første prosjekt er kalendergaver.  Julaften er ennå et godt stykke fram og vi trenger ikke ha familieråd og ta en avgjørelse om ribbe, kalkun, skinke eller pinnekjøtt den 24. desember riktig ennå.

Men 1. desember er mye nærmere. Og kalendergaver er et pes, spesielt for de som har mer enn ett barn har jeg skjønt.

Så derfor begynner vi nå. Hver gang du kommer over noen gode tilbud eller ser noe smart mens du er i butikken, kjøp det! Ta en tur innom ebay, shopping fra sofaen er digg. Trenger du tips for ebayshopping, anbefales dette innlegget. 


Dårlig bilde av den spede begynnelsen på julekalendergavehaugen


Og vips har du 24 småting innen utgangen av november. Da har du god tid til å pakke inn alle de små gavene før 1. desember også. Og er du ekstra smart så kjøper du deg enda mer tid ved å legge fram eller henge opp kun én gave ad gangen fram til 24.12. Da kan pakkejobben strekkes langt inn i julemåneden. Bare vær obs på at det stadig kommer til mer som skal pakkes i det tidsrommet - julegavene!

Julegavetips får bli i neste juleinnlegg, det er kalendergavene vi skal fokusere på nå. Klar, ferdig, gå!

Elisabeth

PS. Nå så jeg at fjorårets første jule-innlegg ble posta allerede 8. oktober og med ett følte jeg meg litt på etterskudd...


19 kommentarer:

 1. Legokalender skal ordnes i neste uke, ser jeg. Jeg har en håndsydd julekalender, men det er Lego som gjelder for eldste. Yngste tror jeg skal nyte godt av tipset ditt om å starte nå.

  SvarSlett
 2. Gavekalender fikses senere. Tre julegaver er faktisk i boks! Ellers blir høsten å bestå av en del tankevirksomhet på sofaen... men de tre gavene jeg har fikset lettet veldig mye.
  Dessuten har vi 7-årsbursdag først og den er nok årets høydepunkt. Over julen :-)

  SvarSlett
 3. Har såvidt begynt å skrape sammen til kalender her og. De to yngste vil visstnok ha kjøpekalendere i år, men eldstemann (som er 21...) får pakkekalender. Man blir aldri for stor for påskeegg og kalender:-)
  Jeg synes det er kjekt å begynne så tidlig som mulig, mens det ennå er stas å holde på med. Så jeg har store planer om å få ferdig kalenderen i løpet av neste uke. Litt ambisiøst kanskje, men forhåpentligvis er vi godt i gang i hvert fall:-)

  Lykke til med forberedelsene!!

  Ps!
  Og du som er så driftig med symaskinen; erteposer er gøy å få i kalenderen. Eller sjongleringsposer om du vil. Det høres litt kulere ut:-)

  SvarSlett
 4. Vi tar pause fra den kreative kalenderen frem til ungene trenger noe de kan få i kalenderen igjen. Når de flytter ut, kanskje?

  I år blir det kjøpekalender til alle tre. Diskusjonen om hvilke tar vi i slutten av november. Ja, om de ikke kommer på tilbud før, da. *gnien*

  SvarSlett
 5. Hehe, ja da er vi i gang, gitt!
  Jeg liker lego- og playmo kalendere veldig godt. Supergodt, faktisk!
  Ellen :)

  SvarSlett
 6. To av tre kalendere er kommet i hus, og julekortene skal bestilles snarest ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja fader, julekortene ja! Takk for at du minte meg på det. :-)

   Slett
 7. He, he, du vet hva jeg har bedrevet i ettermiddag. #skikkeligovenpåjegnåsålengedetvarer

  SvarSlett
 8. Ler av innlegget under her, og koser meg med dette også:))
  Ja,ja..jula kjæm..okkesom:))..men du er inne på noe:))
  Ha ei god helg videre, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 9. Jeg kjøpte faktisk de første kalendergavene på julesalget i fjor! Og har egentlig lært meg å ha øynene åpne for smågaver hele året. Nille, feks, har alltid ei tilbudshylle med nedsatte varer. Greit når man får ting med verdi 50,- kr til sånn ca. 20,-... Nå skal jeg snart ta en vareopptelling! *hilsenhusomsomregelererseintutemedaltannet* ;-)

  SvarSlett
 10. Pinadø, kanskje jeg skal begynne å kjøpe kalendergaver allerede nå? Takk for spark bak, Elisabeth!

  SvarSlett
 11. Andre uka i Oktober er eeen ting. Store plakater hvor det annonseres at de har BYENS BESTE JULEKAKER i midten av September er drøyt tidlig....evt det eneste tidspunktet de kunne påstå d... ;p

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Vi kan da ikke spise julekaker hele høsten, da er det ikke noe stas når jula kommer.

   Slett
 12. Hei Elisabth!
  Ja, man bør nok begynne å tenke på det, og det fikk meg til å lure på: Skal jeg ha julekalender på blogge min i år? Jeg har hatt det i 3 år, men hadde vel egentlig tenkt at det fikk bli med det. Det er ganske mye jobb. Men så vet jeg ikke - blir du skuffet i så fall? Kanksje jeg skal ha en liten avstemning på bloggen min?

  Men barnebarna får i hvertfall julekalender, og det må jeg begynne å tenke på, ja!

  God helg til deg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 13. Syntes det er knall at man er i gang litt tidlig. Allerede nå er jeg ferdig med 4 julegaver og 12 kalenderaver ligger i skapet. Istedet for å skamme seg over at man er ovenpå (for en gangs skyld) så skryter jeg hemningsløst om hvor i rute jeg er.
  Desember vil jeg bruke til pynting av hus, kakebaking og familiehygge og god mat. Et sted har jeg hørt at det er viktig å sette seg mål i livet så det har jeg gjort for årets jul :)

  SvarSlett
 14. Oppdaget den koselige bloggen din nå ikveld,og la meg til som følger!!! Gleder meg til fortsettelsen!!! Her har jeg allerede begynt planleggingen til jula...og kjøpte et julemagasin igår!!! Elsker førjulstida jeg,og iår har jeg tenkt å IKKE stresse:-)Så får vi se hvordan det går!!! Fortsatt god helg!!! Klem Ruth

  SvarSlett
 15. Yepp, jeg liker godt juleforberedelser i oktober - så kan jeg faktisk få kost meg litt i desember :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...