tirsdag 7. februar 2012

Jeg har ikke skjønt greia med vampyrer

Dette Twilight-tullet, jeg har ikke skjønt greia med det. Vampyrer liksom? Hva får folk i alle aldre til å bli så oppslukt og fascinert av vampyrhistorier?  Bøkene er solgt i nærmere 100 millioner eksemplarer!

Hvorfor er jenter godt oppi åra flate av begeistring for en bleik fyr med blodrøde lepper? Nei, jeg har ikke skjønt det. Ikke før nå.


På et hotellrom under en jobbreise for en stund sida, med kun tv'en som selskap, zappa jeg inn på en film som nettopp hadde begynt. Og jeg ble værende på den kanalen. Jeg ble sittende og glo. Oppslukt av spenningen mellom Bella og Edward. Og etter to og en halv time var jeg også forelska. I både Bella og Edward, den bleike fyren med de blodrøde leppene.

Ok, vampyrgreia var jeg vel ikke så interessert i, den var mer et bakteppe i kjærlighetshistorien. Denne umulige kjærleiken mellom et menneske og en vampyr. Altså, det høres jo helt teit ut. Kjærligheten, ærligheten, spenningen mellom de to, uten "third base", kun et par kyss.

Men det fenga likevel. Av en grunn jeg ikke helt forstår.


Denne videoen er iallefall rå.

Er du hekta på vampyrer eller synes du det høres temmelig lamt ut?

ElisabethIll. fra thetwilightsaga.com

40 kommentarer:

 1. Har ikke sett noe av filmene, eller lest noen bøker.. Ikke helt skjønt greia med dette Twilight-greiene...

  SvarSlett
 2. Har ikke fordypet meg i dette jeg. Verken bøkene eller filmene..... Men hadde dette vært for 20-25 år siden, hadde jeg sikkert slukt det rått ;)
  Alt til sin tid :)

  SvarSlett
 3. Jeg er Buffy the vampire slayer fan nr 1!!!
  Så stor fan at jeg faktisk fikk overbevist pappa om å kalle opp bikkja etter henne :)
  Buffy ligger forøvrig i dette sekund foran peisen, på et pledd. Ikke mye slayeraktige tendenser over henne, vi kaller henne pusekatthunden ;)

  Twilight har jeg ikke hatt noen interesse for, men True Blood derimot! :D

  SvarSlett
 4. huff ja.... fikk helt dilla på bøkene en sommer for noen år siden, og leste dem 2 ganger på rappen... på engelsk! jaja... synes ikke filmene er like bra som bøkene, og ja - det er selve kjærlighetshistorien som fenger, ikke at det er vampyrer eller andre monstre.

  SvarSlett
 5. Noen venninner og jeg bestemte oss for at vi MÅTTE jo se dessa Twilight-greiene her engang i sommer, for ALLE skrøt jo så voldsomt av det. Vi så film nummer 1 med begrenset begeistring, men følte liksom at vi måtte fortsette. Vi har enda ikke sett film nummer 3, og det blir nok med de to første. Kjærlighetshistorier er best når de ikke har med vampyrer å gjøre. Og hvorfor syns alle at han duden er så kjekk?? Er det jeg som har dårlig smak?

  SvarSlett
 6. Dette har jeg ikke kunnet unngå. Det begynte i for 5-6 år siden med Emilie som leste første boka. Hun var hekta. Så kom Oda et par år senere. Og siden har det ikke vært fred å få. Og ja, jeg har sett alle filmene. Jeg har fått (ufrivillig) høytlest store deler av bøkene. Jeg har stått i kø for premierebilletter. Jeg har fulgt på nattkino. Jeg har holdt for ørene under middag - i desperasjon over å få ørene proppa fulle av Bella og Edward. Jeg har teipa opp gudvethvormange plakater med bilde av karakterer fra filmene. Jeg har tråkka gatene opp og ned i Montepulciano i Italia etter det ene stedet hvor en scene var spilt inn...... Herregud!!!

  SvarSlett
 7. Ha ha ha, Trine, beklager om jeg satte i gang noe vondt her nå. :-)

  SvarSlett
 8. Megasuperduperkanonhekta!
  Alltid varit!

  SvarSlett
 9. Ååå, Edward...
  Jeg deita Edward i hele sommer <3
  Tanken var å venne seg til å lese engelsk før studiestart i senere alder og jammen falt jeg ikke... Både for Edward og Bella og Jacob.
  Språket er søtt og ungdommen likeså.
  Ikke rart at det gikk opp et lys for deg, også ; )

  SvarSlett
 10. Har lest alle bøkene på originalspråket - rett og slett for å følge litt med på "ka ungdommen lika"...kunne selvfølgelig ha gitt meg etter en bok, men innrømmer gjerne at jeg måtte ha med meg alt. Filmene er jeg ikke så opptatt av.

  SvarSlett
 11. Godt å sjå at eg ikkje er aleine, har liksom skamma meg litt for å ha vore heftig begeistra for Twilight serien, og eg som er vaksen og greier... Har nesten smugsett filmane, gått litt duknakka på kino med kragen på trench coat'en opp og solbriller på ;) Men det er ikkje det at eg er så forelska i Edward - eg er så forelska i at dei er forelska... Det er så fasinerande historie. Når det er sagt - her har eg og mannen sett alle sesongane av True Blood også da. Kanskje eg har ein greie for vampyrar likevel...

  Klem Eli

  SvarSlett
 12. Hehe ikke sett twilight, men True Blood er jeg blodfan av, for å si det sånn. Det er noe spesiellt med disse vampyrene altså, så ville, så maskuline og vise ;)
  Og at de har litt fage på leppene er bare positivt. Heller for mye en for lite. Blir nesten litt skremt av mennesker med bleke, bleke lepper..

  Fin kveld til deg.

  SvarSlett
 13. Digger vampyrlitteratur, og filmer! Særlig den første Twilight-filmen koste jeg meg skikkelig med. Kaja har begynt å mase om å få se filmen, men må pent vente til hun er gammel nok (1 år igjen).
  Om du skulle få ei greie for vapyr-litteratur, så anbefaler jeg bøkene til Anne Rice:-)

  SvarSlett
 14. Jeg skal fortelle deg hva det er.
  Det er musikken. Stemningen. Skuespillet. Det er det du har falt for.


  Det var i allefall det jeg falt for.
  Men kun den første filmen.
  Ikke lest bøkene, og liker ikke Edward. Jeg dras mer not han varulv-typen.

  jajja,ja du.

  SvarSlett
 15. Film nr 1 er bra. Nr to.... eh.. bob bob.. Serien har jeg ikke sett. Bøkene har jeg ikke sett. Og jeg skjønte ikke helt hva som var så bra med Robert Pattinson. Ikke før jeg så Elefanten. DEN må du se ;)

  SvarSlett
 16. Frøken Fryd; Nettopp, forelska i at de er så forelska!

  Ege Denne; Sjekka traileren for "Vann til elefantene", virka lovende. Takk for tips.

  SvarSlett
 17. Vann til elefantene var en - hmm - ganske dårlig film! Boka derimot var bra! ;o)

  Har lest lest alle twilightbøkene, har sett tre av filmene - så langt. Hekta? Nei. Fascinert? Ja. Kanskje mest av fenomenet. :o)

  SvarSlett
 18. Vann til elefantene- nydelig!
  Sier som Guri over. Har ikke sett/lest, ville sikkert gjort det for 25 år siden.

  Så Jernkvinnen på kino i kveld. Fin og interessant.

  SvarSlett
 19. Han er litt søt, da, vampyren..?

  Og så er det jo så utrolig fengende med den usannsynlige kjærleiken..
  ;)

  SvarSlett
 20. Jeg har ikke sett noen av filmene ennå. Eller lest bøkene. Men jeg kan samtidig skjønne fascinasjonen. Jeg lot meg jo rive med av Ringenes Herre. Og Harry Potter. Hadde ikke trodd det. Men noen historier drar deg liksom inn, enten du tror du er mottakelig eller ei.

  SvarSlett
 21. Lest bøkene, sett de tre første filmene. Helt ok. Bortsett fra at jeg fremdeles ikke fatter hvordan en vampyr uten kroppsvæsker kan besvangre et kvinnfolk. men det har vist seg at ingen i hovedmålgruppen synes dette er viktig.

  SvarSlett
 22. Lamt, i likhet med Fantasy:)Greier ikke å leve meg inn i det:)
  Nei, gi meg et skikkelig drama;)
  Trine:)

  SvarSlett
 23. Åååå, jeg ELSKER denne fantastiske serien!
  Jeg hadde samme innstilling som deg, fram til søsteren min mer eller mindre tvang meg til å lese første boka. DA ble jeg hekta. Det er ikke det at han er vampyr, det er kjærlighetshistorien som er viktig her!! Spenningen mellom Edward og Bella er fantastisk;)! Ike helt gæærn i bar overkropp han Taylor Lautner heller da, tihi;)!
  Drøm søtt, klem fra størstepia

  SvarSlett
 24. Tusen takk for kommentar inne på bloggen min :)

  Jeg er i den generasjonen hvor vi syns at det er litt spennende med vampyrer og slikt... True blood er en av mine favoritt serier.. og må innrømme jeg har sett alle twilight filmene.. og har en niese som er totalt bortevekk i han bleike med de blodrøde leppene, hehe ;)
  Min favoritt vampyrfilm er "en vampyrs bekjennelser".. med Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst (som barn) og Antonio Banderas.. Det er også mest av alt en drama film..

  Men mer enn vampyrer liker jeg ting som har med magi å gjøre.. så jeg er mest av alt.. alle filmer som finnes.. om det er mulig, for det skal jeg ikke si sikkert.. fan av HARRY POTTER!!!! Å gud.. det er som en barnedrøm gått i oppfyllelse.. og det er en tragedie at den film-serien er slutt.. *snufs*..

  Det værste av alt er at jeg som ung voksen kvinne ikke blir flau av å si at jeg ELSKER HARRY POTTER FILMENE!! :D

  Haha, dagens bekjennelse :O)

  Ha en god natt :O)

  Klem :O)

  SvarSlett
 25. jeg digger alt som har med twilight å gjøre jeg!
  ..og ingen kan vel si at de ikke synes det fenger, uten å ha sett noe av det?

  ja, jeg er 30 år og liker twilight, og det står jeg for ;)

  SvarSlett
 26. Jeg må si meg enig med deg :)
  Jeg hadde en fasinasjon av "ekte", blodtørste vampyrer, som ikke glitrer i sola, nå jeg var yngre. Men det datt såklart vekk, og jeg forsto ingenting av hysteriet rundt twilight, før jeg faktisk så en film. Jeg datt ut, og ble ganske så oppslukt i denne kjærleighets historien, og over hvor uendelig mye di elsket hverandre.. Så du er ikke alene ;)

  SvarSlett
 27. Har ikkje forstått den greia. Men har heller aldri sett på, trur eg skal unngå å bli hekta på dette også....

  SvarSlett
 28. Hehe. Plutselig var du også hekta? Man blir visst det om man leser bøkene. Jeg jeg så den første filmen og var skuffa. Og så så jeg film nr to og kjedet meg. Inni der prøvde jeg meg på bok nr 1, men måtte gi opp. Jeg blir så irritert på hun dama. Og provosert over hvor glatt det hele er. Så, nei, jeg er ikke betatt av Twilight.

  True Blood, der i mot! Det elsker jeg! Jeg elsker stemningen og den råe fremstillingen. Men kanskje er det litt enten eller? Enten Twilight eller True Blood?

  Syns jo likevel det er kjekt at det bare er oppspinn.

  SvarSlett
 29. Jeg har ikke blitt bitt av vampyrer ennå, nei. Men jeg har ikke gitt dem sjansen heller. Det eneste var at jeg leste alle i serien "Den vesle vampyren" da jeg var en 8-10 år. De var kjekke de!

  SvarSlett
 30. Jeg er så gammel at jeg husker andre vampyrhistorier jeg. Skikkelige. ;-) Ikke det Twilight-greiene, som jeg har fordømt uten å ha sett et eneste minutt... ;-)

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 31. HIhihi er nok dessverre hekta på Twilight....;)

  SvarSlett
 32. Var hekta for lenge siden! Har lest bøkene og hele pakka. Det er som du sier... spenningen.

  Ja, og det å kikke på pene mennesker har alltid vært en favoritting hos meg. I filmen mer på jentene enn på guttene egentlig. Det er mange nydelige scener i disse filmene.

  SvarSlett
 33. True Blood sier jeg bare. We love it!
  Jeg har aldri vært særlig glad i noen form for sci-fi og andre virkelighetsfjerne greier. Inkludert vampyrer. Men gubben har klart å få meg til å se både det ene og det andre.
  Men altså...se True Blood. Kul serie :)

  SvarSlett
 34. Har sett alle filmene og liker de like godt alle sammen! Den siste var spesiell, og jeg hadde "vondt" da jeg så den, men gleder meg veldig til slutten. Liker best varulvene jeg :)

  SvarSlett
 35. Jepp. jeg er hekta. har lest bøkene og sett filmene. Skylder på at det er viktig at jeg som lærer og mamma bør holde meg oppdatert på ungdomslitteratur :-)
  Klem

  SvarSlett
 36. Har skjønt at dette er fascinerende, men har ikke lest om de to...eller sett filmer..men skjønner faktisk at ungdommen faller for dette;) En av mine elever leste seg opp 2 karakterer på å lese bøkene på engelsk, ikke verst:O)
  Nyt tida mor helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 37. Hadde LoveFilm i desember og fikk den forste filmen for a se hva det dreier seg om. Nei, ikke min greie. Helt ok, men blir litt matt og utalmodig av 'umulig' kjaerlighet som det ikke finnes losning pa... Kanskje jeg ma se flere av filmene for a se om det finner en losning?

  SvarSlett
 38. Jeg ELSKER vampyrer. Av en eller annen grunn, tviler jeg på at det sjokkerer deg, hehe. Jeg har lest bøkene, og de går filmen en høy gang. Og de er temmelig fjortis i formen. Men fiiine, ja! :)

  SvarSlett
 39. Er ikke veldig opptatt av vampyrer, men historien...ååh, den historien....*dåån* Jada, man kan være fjortis selv om man er 32 år ;)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...