fredag 9. november 2012

De store spørsmålene her i livet


Hvilken vei i oppvaskmaskina skal bestikket stå?

Det er vel et av de største spørsmålene i livet, eller hva?

Min erfaring er at det er et spørsmål som opptar mange. En ting er hjemme, hvor det tross alt er begrensa med involverte brukere, men hva med på arbeidsplassen? Der skal ofte alle sette inn sitt eget skitne bestikk, og kaffekopper. Ikke alle får til denne fysiske øvelsen og legger heller bestikk og asjett i oppvaskkummen og setter koppen på benken, til andres irritasjon. Men akkurat det med andres skitne kaffekopper lar vi ligge denne gangen. Nå skal det handle opp bestikket. Veldig viktig tema det også.

Men hvilken vei skal altså bestikket stå? Med knivseggen og gaffeltaggene opp - eller ned?

Da jeg kom over denne artikkelen så trodde jeg at vi endelig skulle få en avklaring på hvilken leir på jobben som hadde rett.

Men neida, her argumenteres det for både den ene og den andre veien. Bestikket vaskes bedre om det står med spiseenden opp, men samtidig så kan dette være farlig. Ja en skotsk dame døde sågar etter å ha falt inn i sin egen oppvaskmaskin, grøss og gru.

Så da fortsetter vel hver enkelt på jobben å følge sin egen overbevisning med bestikket. Noe som igjen skaper unødig ineffektivitet når det kommer til neste ledd i prosessen - å ta UT rent bestikk av oppvaskmaskina. Tenk hvor mange sekunder vi kunne spart på den jobben om alle kunne fulgt samme innleggingsprinsipp? Vi vasker tross alt minst fire kniver og seks gafler hver eneste kontordag.

Vi burde kanskje stemme over saken og la flertallet avgjøre? Utarbeide klare retningslinjer og protokollføre eventuelle avvik?

Vi kan jo starte her. Jeg har mekka en fjong meningsmålingsgreie. Hvilken vei skal bestikket stå? Nå har du mulighet til å si hva du mener. Stem i vei!

Edit: Jeg hadde mekka en fjong sak som faktisk virka.....sånn i ca. to minutter. Jobber med saken.

Edit 2: Vi driter i den fjonge saken. Saker som går treigt eller ikke virker, er ikke fjongt likavæl. Ja ja, skriv svaret ditt i en kommentar, da. 


Og hvordan gjør vi det hjemme innerst i veien?
Vi har bestikkSKUFF. Noen er mer opptatt av å holde et system der enn andre. Den saken tar vi en annen gang...

Fin fredag!

Elisabeth
30 kommentarer:

 1. Sett kniven ned, så slipper du blod... Ønskermeg igjen slik skuff... men den blei igjen i huset med eksen... jaja neste maskin....

  SvarSlett
 2. Vi har samma løsning som deg, så da slipper vi det dilemmaet.

  SvarSlett
 3. Spiseenden opp, sortert i kurven (for slik har vi, med fem rom, 1) kniv 2) gaffel 3) spiseskje 4) teskje 5) ostehøvel o.l.). Den som tar ut av oppvaskmaskinen vasker hendene først (nei, dette er ikke en selvfølge) og så PRØVER man å ta så langt ned på bestikket som mulig.

  Og ja, jeg er opprinnelig fra helsevesenet. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere har virkelig satt det i system! *applaus* Her er det mest jeg som har system og ikke de to andre i husholdninga, ergo jeg har ikke system likevel.

   Slett
  2. Selv ungene får til dette. Og så sier de at hjernevasking ikke funker? Mohaha, sier slemme mamma, og tar litt mer rødvinsgløgg!

   Slett
 4. dersom kniv, gaffel, skje osv har sitt bur, burde de stå med skaftet opp. Da kan man jo raskt og enkelt tømme bestikkkurven ved å ta i håndtaket....... men tror spisedelen ned, må bestikket skylles først.....
  Uansett er det en jobb å gjøre, for de som setter inn, eller de som tar ut ....
  God helg

  SvarSlett
 5. Alt med skaft ned, bortsett frå skarpe knivar som vert sett med skaft opp. Dette heng igjen frå då ungane var små, og skulle "hjelpe" til.

  SvarSlett
 6. Hehe - jeg har litt av hvert, for da synes jeg de blir reinest. Før satte jeg dem alle med spisedelen opp, men syntes ofte at de klistra seg sammen slik at de ikke ble helt reine, så da gjorde jeg denne forandringa som synes å virke noe bedre.... Go helg :)

  SvarSlett
 7. Ikke like gøy å skrive skaft ned, som å stemme via fjong meningsmåler, men, men....

  Vi plasserer altså med skaft ned, og det gjør vi for at mann i huset skal behold sjelefreden. Personlig klarer jeg ikke å la meg engasjere stort av dette dilemmaet- men hiver meg med glød inn i debatten omkring plassering av kaffikopper på jobben om du tar saken opp!!

  SvarSlett
 8. Her i huset tar vi sjansen på at vi ikke faller over bestikkurven, så vi plasserer med de farlige endene opp.

  SvarSlett
 9. Skaftet nedi her ja.. eller æ har jo ikke oppvaskmaskin lenger(dåååååån), men plasseres med skaftet nedi bestikkholderen uansett.. =D

  SvarSlett
 10. Hm.. Ingen oppvaskmaskin her. Eller - JEG er oppvaskmaskinen...

  SvarSlett
 11. Bosch du æv? Jeg stod faktisk og tenkte over saken i stad da jeg puttet bestikket i bestikkskuffen på maskinen vår, hvor sykelig opptatt jeg er av system i den kørja der. Det er viktig at alle like bestikkdeler stables siden av hverandre, med likt mellomrom og teskjeene skal helst ikke tippe. Og selv om jeg liker at Bustemannen rydder opp etter seg, får jeg helt fnatt av at han roter til systemet.
  Før, da vi hadde sånn annen greie, så satte vi skaftene ned og de farlige delene opp. Har aldri vært spesielt redd for å ramle inn i maskina...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå måtte jeg inn på kjøkkenet og sjekke. Det er en Siemens.

   Slett
 12. Jeg vil også ha en slik skuff! Siden det bare er jeg som følger SYSTEMET her i huset. Hvilket system? Det med å sette bestikket med de farlige delene NED, seff. :-)

  SvarSlett
 13. Hjemme setter jeg taggene opp og satser på at jeg holder balansen og ikke faller i maskina...på jobb setter jeg taggene ned, for der er det alle som skal ta opp bestikke å legge i skuffa....:)))
  Ha ei riktig god helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 14. Her er alle skafta ned og vi har hittil ikke hatt noen knivulykker eller blitt smitta av livsfarlige bakterier, så vi tar sjansen og fortsetter i samma tralten... :)

  SvarSlett
 15. He, he, he, morsomt tema som skaper debatt ja :o) Vi setter alt med skaftet ned da vi ikke gidder å skylle av, og noe jobb må jo maskinen få gjøre når den først er ansatt. Av en eller annen grunn er det de to fremste rommene som blir fulle først. Rimelig tynt i rekken bak. Kan det ha noe med at jeg ikke åpner og trekker ut skuffen helt, men liksom smetter bestikket nedi med halvåpen dør fordi jeg tror det er raskest slik. Tallerkener havner selvfølgelig også i front med det til følge at kurven blir rimelig framtung når noen andre skal sette inn... :o)

  God helg fra Nina :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, dere er nok ikke alene om å oppleve sånn framtunghet.

   Slett
 16. Både kjørler og bestikk bør skylles før det plasseres i oppvaskmaskinen. Spisebestikket skal settes slik at spisedelene peker opp. Slik gjorde vi det hjemme hos min mor og reservefar. Så vidt jeg vet var det ingen som ramlet inn i oppvaskmaskinen. Man skal jo leve litt farlig også. :-;

  Cecilie

  SvarSlett
 17. Farlig enden opp, og sortert etter type bestikk. Her er jeg skikkelig streng faktisk!

  SvarSlett
 18. Nå har jeg funnet bloggen din og sitter her og lest - og jeg må innrømme jeg har småledd litt. Du skriver med en utrolig bra snert - og det liker jeg :) (heter det "snert" forresten? jeg aner ikke, men poenget var å si at du har en festlig tone i innleggene dine!)- Og når det kommer til bestikk her i huset, så er vi uenige. Jeg setter spisedelene ned, mannen setter de opp - og mener han har helt rett. Det har han sikkert også, men etter jeg stakk meg på en skarp kniv, ble det ned ;) mye lurere med sånn skuff som dere har.
  Her kommer jeg tilbake siden og leser mer. Likte meg her :) god helg! klem

  SvarSlett
 19. Nå ler jeg høyt her jeg sitter - dette er nemlig en diskusjon som foregår i heimen, og det er selvsagt jeg som har rett ;-)

  Her settes bestikket med knivblad og gaffeltagger OPP (bortsett fra de skarpe knivene som biffbestikk og sånn), og nå har jeg innført regime på at alle knivene skal stå i et rom, alle gaflene i et rom osv. DA sparer man masse tid på den kjedelige jobben med å rydde ut av maskina :-D

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 20. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 21. Vi har også bestikk skuff... og jeg er den her i huset som sorterer og lager "orden" i oppvaskmaskina... ;)

  SvarSlett
 22. Haha. Du Elisabeth, du Elisabeth. Morsomt dette her.
  Her kjører vi spissene opp. Og ja, jeg vet alt om at det er vanskeligere å ta dem ut uten å berøre spisedelen med hendene, men jeg syns tross alt det er bedre at de også blir skikkelig vasket.

  SvarSlett
 23. Vi klarte ved en feil å bestille bestikkskuff på siste oppvaskmaskin...... Jeg blir gal av å måtte legge ned en og en gaffel....... Så nå er skuffen ute og erstattet med god gammeldags kurv. Og med det spiselige opp :-)) Selvsagt sortert etter type da......

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...