fredag 30. november 2012

Hjemmestrikka julegaver på den enkle måten


Tanken på et kjøpesenter fullstappa med folk, sure folk, siste helga før julaften er lite fristende. Jeg kjenner at det er så langt fra den oppladinga til julefeiringa som jeg ønsker. Jeg ønsker ikke svette armhuler, sure folk, tomme butikkhyller og julemusikk over høyttalerne. Jeg vil at det å handle julegaver skal være en glede, en fryd, en kosestund. Det beste stedet for å oppnå harmonisk julehandel er sofaen!

Jada, i fred og ro kan du finne mye fint. Og du kan bruke god tid på å finne det. De 15 minuttene på bussen, de 10 minuttene mens du venter på poden utenfor håndballhallen, de kan benyttes til konstruktiv nettsurfing.

Eller du kan sette av et par timer en kveld i sofaen. Sett deg godt til rette, plasser et glass med noe leskende i nærheten. Obs obs, ikke hele pappvindunken, da kan du lett miste gangsynet og juleshoppinga ta helt av.

Jeg har tidligere slått en slag for Ebay. Sjekk innlegget "Ebay for dummies" (link). Jeg eeeelsker Ebay! Men skal du handle noe som skal fraktes fra andre siden av jordkloden må du være ute i god tid. I fjor opplevde jeg at to bestilte julegaver ankom lillejulaften, dagen etter at vi hadde hatt pakkebyttedag med de tiltenkte mottakerne. Kjedelig. Jeg hadde selvfølgelig fiksa andre gaver, ingen tårer på julaften, nei.

Om du holder deg til norske nettbutikker har du litt bedre tid. Og hvilket sted er ikke bedre å begynne julehandelen enn epla? Jeg eeeeelsker epla også!

Fy søren så mye fint og billig som finnes. Det er jammen meg mange strikkesjeler i dette landet. Og mange av dem har eplabutikk, etter min syn den enkleste og minst tidkrevende måten å gi bort hjemmestrikka gaver.

Her har jeg funnet noen få favoritter.
Nydelige Selbuvotter størrelse 0-1 år fra Strikk. Til den lille niesen? 
Og vott til mobilen. Fra Den Lille Vottefabrikken. Til venninne?
Artig og trendy iPadtrekk i mariusmønster fra Uglestua. Til ene svigerinna?
Varmende flettesokker fra byRenate til moder'n?
Lue fra Altavgarn. Til nevø?

Florlett sjal fra Drømmestrikk. Til andre svigerinna?


Jeg har to par votter kjøpt i Tallin. Familier og venner som drar østover får tips om å handle sånne votter. De er så myke, gode og ikke minst varme. Men vet du hva, nå har jeg oppdaga at man slettes ikke trenger å flytte på seg for å skaffe seg sånne fine votter.


Mønstrete votter fra MadeinEstonia. Til svigermor?Så om du ikke strikker selv så er det likevel fullt mulig å gi bort hjemmestrikka gaver.

Kanskje finner du noe fint du kan ønske deg selv også? Et velkjent fenomen. Jeg skal eeeegentlig handle gave til svigerinne, men ender opp med å handle til meg selv og dessuten finne flere ting å sette på ønskelista. For verken Mannen eller Svigermor handler på nettet. De svetter fortsatt på kjøpesenteret, stakkars, og trenger tips.

Fin fredag!
Elisabeth 
11 kommentarer:

 1. Mange lekre saker. Det florlette sjalet var nydelig. Tror jeg skal prøve den lokale håndtverksbutikken. Der er det mye fint.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Slett ikke så dumt :-) Jeg har ikke kommet dit enda at jeg bestiller så mye på nett. Tør liksom ikke helt sette i gang - er redd det kan ta helt av ;-) Heldigvis har jeg fått strikka litt selv, og jeg har vel en del planer om noen av de andre gavene :-D

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 3. Måtte inn å se trodde du hadde strikket de:)
  Du har jo tatt helt av bak symaskinen så nå
  trodde jeg det var strikke pinnene som hadde
  blitt varme:)

  Epla er genialt jeg har butikk der,og har selv
  handlet mye der:)

  Har gjort unna nesten alle julegavene i dag.Var på
  plass sa kjøpesenteret åpnet,og stakk kl 12 da begynte
  det å fylle seg opp:)Glad jeg snart er ferdig hater å
  kjøpe gaver og ikke minst pakke det inn:)Ingen fine kreative
  innpakninger fra meg...kun enkelt og greit:)

  Nyt helgen med dine!!

  Klem Linda:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt jobba med julegavene i dag! Jeg synes også det er noe pes å pakke inn...

   Og jeg kan faktisk strikke. Strikka mye før, men så fikk jeg problemer med håndleddene så nå er det kun veldig små prosjekter.

   Slett
  2. Pakke inn er da det aller enkleste og hyggeligste. Heldigvis er det så få vi har på lista vår nå så innkjøpene tar kort tid. Gavekort på hagesenter med definert kjøp var en suksess i fjor. Og ungene vet jeg hva skal få.

   Slett
 4. Trodde først du hadde vært utpå med pinnene...Mye fint på epla, ja. De lange sokkene så gode ut. Har ei svigermor (og ei mor også) som er flinke til å strikke, så jeg kan jo ty til dem hvis jeg er kald på beina. Eller henda.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Dette var en drømme innlegg for enhver kjøpesente-sky-mann, og jeg skal brine tipset videre! Må inn og se selv jeg nå! Ellers er jeg tidlig ute jeg også, og gjør meg ferdig før lunch! Men nå skal jeg lage julekalender, og da spørs det om jeg får noe tid til det! Gavekort kan jo være tingen! God handlefri helg!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 6. Kan det bli betre enn heimelaga og handling frå sofaen?

  SvarSlett
 7. Ah, fant yndlingsflettesokkene! Lekre.

  SvarSlett
 8. Og man kan jo imponere gud og hverman med slike saker. Bør jo ikke understreke hvem som har strikka dem akkurat?

  SvarSlett
 9. Vil bare tipse om etsy.com. Originalen til epla, dvs. billigere og mer utvalg. Du kan kanskje rekke det før jul, hvis ikke får det bli neste jul. ;)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...