mandag 26. august 2013

Vi leker "Ting du aldri ville sagt"

Noen elsker temafester, quiz og leker. Andre virkelig hater det.

Jeg tilhører første gruppe. Kle seg ut, hurra! quiz, bravo og leker, jippi!

Men man kan gå lei av de spillene man har spilt og de lekene man har lekt mange ganger, så derfor har jeg funnet opp en ny lek. En lek som man ikke trenger å fysisk møtes for å leke. Du kan mores på bussen, i heisen, fra sofaen iført akkurat det du vil, liggende, sittende, med fett hår, usminka, ja til og med rapende og prompende  om du vil. Man spiller nemlig per sms eller chat. Genialt!

Leken heter "Ting du aldri ville sagt" og jeg har testet konseptet med et nøye utvalgte venner.

Det går kort og greit ut på at man skal finne på fraser som er mest mulig utenkelig at den andre ville sagt. Det er en fordel å velge en motspiller med en dose fantasi og humor...og ikke minst sjølironi.  Det er også viktig at spillerne kjenner hverandre godt, ellers kan man kanskje såre hverandre. Det er jo ikke noe moro, og det er meninga at det skal være moro. Om du er fullstendig uvitende om at du halter og motspiller foreslår at du aldri ville sagt "Se så flink jeg er til å balansere en bok på hodet mens jeg går" så vil du kanskje bli såra. Æsj, dårlig eksempel, men du skjønner greia.

Her er et knippe utsagn jeg ifølge mine venner aldri vil komme med:

-Nei, brukergrensesnittet er faktisk best på Android. (Jepp, vedkommende Samsung-eier veit jeg er en ihuga iPhone-fan.)

-Du, jeg synes vi skal kjøpe den ponnien til Trollet, jeg.

-Kan vi ikke bare hoppe i joggedressen når vi skal på byen da?

-Drit i det, tømmer stokk kan godt stå i to ord.


Utsagnene kan være veldig korte.....eller veldig lange......

For sikkerhets skyld, mitt svar i blått er fleip. Spillet kan pågå i ujevn takt over lang tid. Når man kommer på noe, kan man sende den andre teksten pr sms, Viber, Messenger eller hva man foretrekker.

Førstemann som blir fornærma har tapt.Det kan jo fort bli en smule personlig. Her ble jeg nesten fornærma etter som motspiller tidligere har uttalt at han ikke skjønner "den den blogg-greia" jeg driver med.

Det gjelder å finne karakterer som er helt omvendte av hvordan motspilleren din er. Er hun eller han en skikkelig svart rocker, kan det kanskje passe med "Å, det er så synd at Bobbysocks er oppløst". Jeg finner det faktisk enklest å spille med menn med typisk mannlige sysler. Da kan man lage utsagn som går på fotballregler, gjærbakst og kosmetikk av typen "Gud, det var en lekker neglelakk, er det Chanel 505?".

Vel, jeg har hatt mye moro med dette i alle fall. Det sier jo noe om hvordan motspiller oppfatter deg også. Så værsågod, jeg byr på denne. Prøv gjerne selv med en venn! Det blir en test om du har artige venner også. I verste fall får du finne deg nye venner....


Elisabeth, leken


14 kommentarer:

 1. Vi tok runden her. "Nei, takk, jeg har ikke lyst på pepsi max" var det flere som foreslo (til meg)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke dum! Flere den kunne passa på.....

   Slett
 2. Hjå oss elsker han far temafester og ho mor elsker quiz. Og eg må sei eg synest denne leken såg kjekk ut :-) Men kva var det med at nynorsken ikkje var likestilt som skriftemål :-O det er ein sånn som eg nesten kunne tapt på ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, den der om bygd og nynorsk er i grunnen myntet på en intern spøk og kan misforstås for uinnvidde. Var egentlig kun et eksempel på et langt utsagn. Jeg er ikke ihuga motstander av nynorsk.

   Slett
 3. Lag en APP og bli rik! ;-)

  SvarSlett
 4. Hahaha, genialt!! :D Jeg trodde egentlig jeg var ganske uhøytidelig, men jeg kjenner at den kan bli skummel etterhvert, mohahah! :D Må prøves, fortrinnsvis etter en flaske rødvin, hehe!

  SvarSlett
 5. Morsomt konsept! Lurer på om det funker på WindowsPhone... Ha ha.

  SvarSlett
 6. Genialt! Dette kommer til å gå som en farsott over landet... i hvert fall i en kortere periode, før det norske folk er uvenner med alt og alle ;) Nei- jeg satser på at både jeg og mine venner har nok selvironi til å takle leken... Takk for delings!

  SvarSlett
 7. Jeg er ikke av dem som er så veldig glad i miming og utkledning, men denne leken her hadde jeg virkelig sansen for :-) Og jeg vet hvem jeg skal prøve på - jeg har allerede funnet ut hva jeg skal si, og jeg vet allerede at jeg har vunnet :-D :-))

  SvarSlett
 8. oooh, her ser jeg for meg mye gøy! Takk for tipset, jeg har noen bra meldinger som skal sendes i dag - jippi - ho ho ho :-D

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...