mandag 11. august 2014

Truseposer til folket!

Til min store overraskelse er majoriteten av min omgangskrets truseposeløse!

I min organisatoriske naivitet trodde jeg alle bosatte i i-land, i det minste oss fra møblerte hjem, var eier av en trusepose. Uten trusepose blir det jo rene anarkiet - i kofferten.

Kvalitetsprat på Messenger


Truser og annet undertøy kan ikke flyte fritt i kofferten. Det går bare ikke an. Nei, truser, bh'er og sokker må fraktes på en ryddig og hensiktsmessig måte.

Trusepose er en menneskerett! Alle fortjener en trusepose, alle truser fortjener en trusepose.

Å bruke en simpel Rimi-pose er hverken bra for undertøyet, humøret eller imagen. Muligens for miljøet - om du bruker same Rimi-pose i ti år eller noe.

En kjøpt pose i nylon, eller helst stoff,  kan aksepteres.

De mest kreative av oss har selvfølgelig en som er selvsydd, med applikasjon må vite.
Etter ovennevnte chatsamtale, samt lignende samtaler med flere venner, følte jeg meg forplikta til å gjøre noe med situasjonen. Du vet, det er så mye snakk om alt det gale i verden og de fleste sitter bare med hendene i fanget og sukker "Ja, men det er jo ikke noe lille meg kan gjøre noe med". Men jeg er ikke sånn. Jeg tar tak i utfordringene kloden står overfor og gjør noe, utretter noe, retter opp feilene.

Det var bare å sveive igang symaskina.


Hittil har jeg sørga for at syv mennesker kan si farvel til sitt triste, truseposeløse liv, og gå framtida lyst i møte, og jeg føler jeg har bidratt litt til at verdenen har blitt et bedre sted. Husk, om vi alle bidrar litt hver, kan vi utrette mirakler. Alle bekker små osv.


Truseposer til folket!


Om du skulle være så uheldig å tilhøre den truseposeløse kasten, eller ønsker å bidra til å få andre ut av en slik fattigslig situasjon, fortvil ikke. Løsningen er nær. Om kort tid vil jeg poste et innlegg som i detalj tar for seg hvordan man med begrensa midler og idealistisk tankegang kan sy en enkel trusepose og dermed bidra til å forbedre samfunnet vi lever i, og hindre anarki i koffertene. En såkalt DIY, tutorial, SDS med andre ord.

Straks tilbake...


Elisabeth, trusepose-eier og bidragsyter25 kommentarer:

 1. Rekker opp hånda som truseposeløs, og plastposebruker. Ser jeg må følge veldig nøye med i neste innlegg, siden jeg har mangler i koffertverdenen.

  SvarSlett
 2. Svar
  1. Tombola med trusepose som hovedpremie? For en nydelig tanke.

   Slett
  2. Haha - jeg tenkte det samme! :D

   Slett
 3. Jaggu godt noen tar ansvar før det hele bukker under her...

  SvarSlett
 4. Jeg har ikke trusepose. Ikke kan jeg sy heller. Sist gang jeg var på tur, kjøpte jeg 18 nye truser, fordi de jeg hadde pakket hadde forvillet seg inn i en fleecejakke jeg slettes ikke fikk bruk for. Kan coop-poser gjøre nytten, eller skal jeg ta fram symaskinen og gråtetoktene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja der ser du hvor kaotisk det blir uten trusepose! Ta fram symaskina!

   Slett
 5. Gleder meg! Jeg har en (kjøpt) pose med gule prikker til trusene nå, men regner med jeg sover bedre im natta med egensydd!

  SvarSlett
 6. Hæhæhæ... Sorry! Seriøst? Truseposer? Aldri hørt om og aldri tenkt tanken, må jeg innrømme. Finnes det noen andre enn deg som har det, Elisabeth? Fram til nå? ^^

  Stemmer uansett for giveaway! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke hørt om??? Jeg ligger straks på gulvet og gisper etter luft. Det er tydeligvis et umettelig behov for poser.

   Slett
  2. Tror du bør skynde deg og ta patent! ^^

   Slett
 7. haha - dette var virkelig et nyttig tips!

  SvarSlett
 8. Holder det ikke med egen lomme i kofferten? Tror jeg da må ha minst 2 poser,bruker så store størrelser,sjø ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. ha ha ha. Joda, egen lomme i kofferten er selvfølgelig ryddig nok, meeeen en snerten pose kan enkelt tas ut av kofferten og henges på en knagg på bestemmelsesstedet....

   Slett
 9. Ja, dette var nytt. Jeg har alltid brukt sko-nettet som er inne i kofferten til trusene mine jeg. :) Give-away tror jeg vil hjelpe å få sprett denne geniale ideen.

  SvarSlett
 10. Trusepose? Dette er første gangen jeg har hørt om det.
  Mulig jeg må gå i skammekroken nå.

  SvarSlett
 11. TruseposeTØS, den kommentaren sørget for kaffe på nettbrettet..... men livet mitt er ikke komplett da jeg ikke innehar en trusepose. Ser frem til grundig forklaring slik at mine døtre ikke vokser opp like uvitende som sin mor.

  SvarSlett
 12. Slenge rundt i kofferten? Det er jo alltid ei lomme på lokket eller mellom delane som er i netting og med glidelås - det er vel for trusene? Ikkje? Det fungerer i alle fall finfint! :)

  SvarSlett
 13. Selvfølgelig MÅ man ha trusepose! å sokkepose.. å skopose.. å overdelpose.. å underdelpose... å håndarbeidspose.. osv.osv..
  Jepp, jeg har orden i sysakene, eller i dette tilfelle kofferten! ����
  Å, du så glad jeg var for det den gangen koffertglidelåsen sprakk på koffertrullebåndet, det eneste folk så utenom poser var bibelen min....������
  (Takk til ho med ødelagt koffert på Kirkenes lufthavn tidlig på 2000-tallet, ho sto febrilsk å plukka blondetruser og andre plagg som kom en og en bortover rullebåndet mens latteren kokte rundt ho.... Det gjorde uslettelig inntrykk på mæ����)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å huff. Jeg har også stått ved bagasjebåndet og sett en enslig sko, en paraply, en tannbørste osv. komme seilende nedover. Veldig glad det ikke har vært meg som matte stå og plukke opp en og en ting.

   Slett
 14. Et herlig innlegg!
  Det minner meg om en bok jeg leste for lenge siden, hvor heltinnen fra den sanne arbeiderklasse var invitert hjem til sin adelige kjæreste, og ble ganske fortvilet etter ankomst til herkspasboligen. Ikke bare hadde et obsternasig kvinnfolk pakket ut kofferten hennes, hun fikk i tillegg beklagelse fra samme:«I couldn’t find your clus kawer» (som naturligvis skulle være clothes cover).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, der ser du hvor viktig det er å ha orden i sakene. :-)

   Slett
 15. Trusepose, faktisk! Wow... jeg ser poenget med skoposer, men truseposer? Her i huset er vi glade når vi klarer å putte skittentøyet i en plastpose (alltid en hit med pose fra den lokale supern, når vi er i utlandet. Hvis det i tillegg er kun klær for den respektive kofferteier oppi.
  KJenner selvsagt nå at jeg trenger en trusepose.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er en tilfreds truseposeeier. Det er jo mine som er avbildet i innlegget, jo... :) Bergljot

   Slett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...