onsdag 14. januar 2015

Brød og sirkus og faglige kommentarer

"Brød og sirkus" er et uttrykk som stammer fra romertiden da myndighetene delte ut gratis brød og viste gladiatorkamper for at ikke folket skulle protestere mot det politiske styret.

Er vi mette og tilfredse med underholdninga så bryr vi oss ikke så mye om å stille kritiske spørmål.

Vi er i januar, slankemåneden over alle slankemåneder, flere er slettes ikke mette - og heller ikke underholdt. Eller så er det nettopp diskusjonen som er selve underholdninga.

Andre igjen forsvarer underholdningsdronninga, og ytrer at det må da være lov å gi seg ut for å være noen andre enn den man egentlig er i kommentarfelt på blogger. Ær'e så nøye a?

Vi snakker selvfølgelig om denne fotballfrua, som vi fortsetter å kalle fotballfrue til tross for at hun har byttet navn på bloggen og ønsker å bli oppfatta som noe mer enn frua til en fotballspiller.

Men i siste kapittel i denne herlige hverdagsunderholdninga så er fotballmannen i aller høyeste grad involvert. Han har innrømmet å ha skrevet kommentarer på sin frues blogg hvor han har utgitt seg for å være fagpersoner som lege og ernæringsfysiolog. Dette er etter hva jeg forstår beskyttede titler og det kan være straffbart å bruke disse feilaktig. Den siden av saken får noen andre diskutere.

Når det stormer rundt din kjære, hun mottar kritiske spørsmål og kan trenge noen på sin side av banen, da er det klart at man ønsker å støtte. Men kunne du ikke ha støttet på annen måte, fotballmann? Du kunne ha holdt rundt henne, fortalt at hun er pen og dyktig og lekker på håret og alt hva hun måtte ønske å høre. Hjemme hos dere selv, privat, i sofaen eller på tredemølla eller et annet egna møbel hvor dere synes det er behagelig å være. Om du hadde ment at denne støtta burde være synlig for andre, kunne du ha kommentert i bloggen under eget navn med "jeg har hørt at...." eller "Jeg tror at....". Å bli avslørt som falskner på denne måten bør være pinlig. Åååå, jeg håper du er flau.

For jeg synes nemlig ikke det er ok. Jeg ler litt av hele sirkuset, men jeg synes prinsipielt at man skal holde seg for god til å skrive falske bloggkommentarer. 


Tidligere er det blitt avslørt at mye av staffasjen er sirkus. Det finnes støv i krokene også hos de perfekte bloggerne, de kan også bli ramma av en krise-kvise, tørt hår og sure ektemenn. Bilder er redigert og manipulert. Vi vet jo det. Det er jo dette vi kaller underholdning.

Det burde derfor ikke komme som en overraskelse at kommentarer også kan være falsk underholdning, men der går tydeligvis grensa for mange.

Jeg må innrømme at jeg vanligvis underholder meg på andre måter enn med blogger som stort sett viser vakre bilder og handler om en plettfri hverdagslykke og anbefalinger av ymse produkter, men jeg har ramla innom fotballfrua en håndfull ganger.


Og vet du hva? 1) Jeg har lagt igjen en faglig kommentar en gang. Jeg blei tipsa om at frua i en kort setning hadde omtalt et produkt jeg i min betalte jobb har markedsføringsansvaret for. Selv om hun omtalte produktet i positive ordelag, helt vederlagsfritt, ga hun også et råd som vi som produsent ikke kan gå god for. Flere hadde allerede kommentert dette, men jeg tenkte at en hyggelig og saklig kommentar fra produsenten var på sin plass.

Og vet du hva? 2) Den kommentaren er sletta!

Ha ha ha. Jeg antar hun foretrekker de faglige kommentarene som kommer fra hennes egen ektemann.

Lykke til videre med sirkusunderholdninga i familebedriften.Elisabeth


Bilde lånt fra kjendis.no


11 kommentarer:

 1. Så det ene seriøse rådet fra den som faktis visste hva den snakket, det ble slettet? Vettuhva! Det går da ikke an.
  Jeg tror vi alle bare får ta det for det det er, enkel hverdagsunderholdning. Hennes tips om treningstøy og øvelser, er nå i alle fall ikke for meg. Og så får man drømme om det som fremstår som perfekt...hvis man vil det.

  SvarSlett
 2. Hahaha, det gjorde jo hele greia bare enda morsommere!
  Jeg har masse jeg har lyst til å si om leken og steken og sånt, men... gidder ikke. Jeg ler litt i stedet.

  SvarSlett
 3. Hahahahahaha!

  SvarSlett
 4. Ja sånn kan det gå :) Godt vi kan velge hvilke blogger vi kan lese sjæl.... men at ditt seriøse svar ble sletta viser jo seriøsiteten ganske godt da... Ellers gjør jeg også som Bustenellik -flirer litt av det hele. Brød og sirkus ja!

  SvarSlett
 5. Å, de må være så flaue! Håper jeg...

  SvarSlett
 6. Dette er ingen falsk kommentar... ;-) Jeg ma innromme at livet I utlendighet har fort til at jeg ikke har noen anelse om hvem disse menneskene er eller hva de har gjort. Og det kan nok vaere like greit, tror jeg :-)))

  SvarSlett
 7. Vi, både bloggere og lesere, kan irritere oss grønne. Men vi må ikke ta av helt. Det er så mange og mye verre ting både i landet vårt, og i verden :-)

  SvarSlett
 8. Jeg må innrømme at jeg stikker innom frua en sjelden gang for å finne ut hva disse avissakene handler om. Leser i sjul og skammer meg over at jeg klikker inn. For det ender alltid alltid alltid at jeg blir irritert over hårreisende meninger eller kommentarer. Og det kommentarfeltet. Kan nesten starte en ny blogg bare bestående av kommentarene. Grøss.

  SvarSlett
 9. Hahaha, fantastisk! Du skulle fått sjefen din til å sett nærmere på den saken ;)

  Jeg har lest alt jeg har kommet over om frua, til min store irritasjon, jeg ER da for pokker ikke interessert. Men så blir jeg det likevel.... Jeg tok meg selv i å syne synd på henne i starten, og spesielt etter det innlegget der hun skrev om alle de forferdelige kvinneforumskvinnene som bruker hele livet sitt (høres det ut som) på å slenge dritt om fotballfrua. Men så begynte jeg å tenke på hva de EGENTLIG hadde gjort. Og det er ikke greit. Da hjelper det ikke at hun skriver det ene innlegget etter det andre om hvor trist alt er og prøver å lure frem medfølelsen vår slik at den egentlige saken blir dyssa ned.

  Nei, opp alle jordens bloggere, la oss vise verden at det finnes annet enn rosa perfeksjonisme der ute!

  Klem! :)

  SvarSlett
 10. Jeg må innrømme en ting: Jeg tror dette er et velredigert spill. Kanskje ikke at hun og mannen ble "tatt" , men alt etterpå. Hun driver butikk, og har et stort apperat av rådgivere bak seg. Joda, hun fremstår som en uskyldig rosablogger, men det er salg og klikk det dreier seg om. Det er derfor nesten genialt å ikke legge seg flat for kritikk slik de fleste nå gjør, men i stedet legge skylda på alle kommentarene og fortelle at "nå bryter jeg snart sammen". Da leser vi alle, rister på hodet, kommenterer og klikker gang på gang på bloggen. Og får med oss hvilke hundeprodukter og treningsklær vi skal løpe å kjøpe akkurat nå. Nei, det er ikke greit å oppføre seg slik hun gjør hvis hun skriver en blogg. Og det er heller ikke greit når du driver en profesjonell markedsføringsbedrift slik jeg oppfatter at hun gjør.
  Dette var det godt å få sagt! :-)

  Klem fra Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har et poeng når det gjelder antall klikk og det kommersielle. Triste greier.

   Slett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...