søndag 8. februar 2015

1, 2, 3 - sov!

Nylig kom jeg over en artikkel (eller flere artikler om det samme, aviser og nettsider har en tendens til å kopiere hverandre) om en pusteøvelse som garantert skal lede deg inn i den vakreste skjønnhetssøvn.


Kort fortalt skal du puste gjennom nesa mens du teller til fire, holde pusten mens du teller til sju og så puste ut mens du lager en hysjelyd og teller til åtte.

Teknikken kalles 4-7-8.Det kreves visstnok litt øvelse før man mestrer teknikken og faktisk faller i søvn.

Det forstår jeg godt. Det finnes en rekke forstyrrende elementer:


 • Faktisk huske teknikken og slippe å finne mobilen for å lete den fram.
 • Lukke munnen og puste med nesa når man er forkjøla og tett som ei potte.
 • Lure på hvor glup du ser ut mens du holder på.
 • Lure på hvor glup du høres ut mens du holder på. Best å gjøre øvelsen i ensomhet, egner seg ikke på tog, fly eller andre offentlige kommunikasjonsmidler hvor det å legge inn en liten blund korter ned reisetida.
 • Fundere på hvorfor i all verden det skal være akkurat 4, 7 og 8 du skal telle til. Hvorfor er det ikke heller 4, 6 og 8 eller 2, 4, 6 eller 2, 4, 8 eller noe annet som passer din systematiske hjerne bedre? Hva gjør det sjutallet der, det passer jo ikke inn? 7 ganger 7 er 49. Hvordan var resten av sjuganger'n? Hvordan går resten av den lille multiplikasjonstabellen, klarer jeg den? Ohoi, hva med den store multiplikasjonstabellen? Hva var det Pippi Langstrømpe kalte det, pultimikka....? Nei. Søren, hva var det? Eller roter jeg nå, var det ikke Pippi som hadde et artig ord på det?
 • Aaaaaarrrgh, den hjernen vil jo ikke slå seg av!Jepp, det tar nok litt tid å lære seg, ja.

God natt. Etter hvert.Elisabeth12 kommentarer:

 1. Jeg hang med opp i dette med 4-7-8. Hvorfor akkurat de tallene?

  SvarSlett
 2. Jeg fikk en aha-opplevelse ang pusting da jeg var på yoga. Nemlig at når du puster inn, skal du vide ut ryggen, slik at pusten spenner ut ryggen og brystet i bredden. Hvis man gjør det, holder 4-5 sekunder og så slipper helt ut - og enda litt... da får man kanskje ikke sove, men skuldrene senkes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er visst relatert til yoga, det har jeg forøvrig aldri prøvd.

   Slett
  2. Forsøkte yoga for noe år siden, det var for komplisert og raskt for meg g fungerte ikke. Nå går jeg på soft yoga, det er noe heeelt annet. Det handler om å puste, mestre, pause, gjøre det kroppen vil, ikke hva instruktøren sier. Fantastisk!

   Slett
 3. Sånn fungerer hjernen min også, og derfor fungerer det ikke å puste sånn. Eller høre på sånne "gode" råd i det hele tatt. Noen ganger lurer jeg egentlig på om de noen ganger har slitt med å sove, de som skriver disse artiklene? Og om de har småbarn? Hvordan få nok søvn med småbarn?

  SvarSlett
 4. haha - jeg hang meg også opp i de talla.... tror jeg går for å telle sauer baklengs, selv om det er vanskelig også, for plutselig husker man ikke om man skal begynne på femtini eller førtini... og da er det på'an igjen...

  SvarSlett
 5. Hva er telleteknikken for å komme seg i senga??

  SvarSlett
 6. Du kan så seie..
  og ikkje minst før ein telle bør ein finne senga...

  God natt ;-)

  SvarSlett
 7. Hi, hi, det høres helt merkelig ut, spør du meg! Mer distraherende, enn avslappende. Sove kan man gjøre en annen gang, liksom! Jeg snur meg bare over på siden og sovner jeg - ikke noe tull med det! Men først leser jeg 1 kapittel i boken jeg holder på med i øyeblikket. Og når jeg får den i hodet, er det på tide å sove! Hi, hi!

  Takk for hyggelig kommentar hos meg! Ja, barnebarnet har vært veldig flink og utholdende, og gleden over å ha strikket sin egen Skappel-genser er stor! Jeg håper jo at hun fikk mersmak!

  Ønsker deg en flott, ny uke!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 8. Ha ha :) Synes jeg ser og hører Handyman i det jeg begynner å puste å pese...... Det holder lenge med å snu seg på magen og krølle dyna godt rundt seg ;)

  Klæm Guri

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...