torsdag 7. april 2011

Billige flybilletter har sin pris

Når man mener man gjør et kupp og reiser med et billigbillettflyselskap, la oss kalle det Brian Air for enkelthets skyld, betaler man med annet en kroner og øre...

Man står en time i kø rett opp og ned ved gaten fordi det ikke er plassbilletter og man må hive seg inn for å kapre plasser til hele reisefølget.
Og man finner seg i det, for billetten er så billig.

Man må dytte håndveska og taxfreeposen ned i ett kolli håndbagasje på max 55x40x20 cm. Og det står så raust at du kan ha med deg hele 10 kilo i håndbagasjen, men det skal altså ned i 55x40x20 cm og da er man i grunnen like langt. Med mindre det er gullbarer du bærer med deg.
Og man finner seg i det, for billetten er jo så veldig billig.

Man må være gjerrig med hva man pakker for kofferten kan ikke veie over 15 kilo. Gjør den det, er det 20 Euro per kilo i straff.
Og man finner seg i det, for billetten er jo så superbillig.

Man må sitte ukomfortabelt rett opp og ned i flysetet sitt, det kan ikke legges bakover. Og er du over 170 cm høy, må du regne med sår på knærne etter gnissinga mot setet foran.
Og man finner seg i det, for billetten er jo så sabla billig.

Det finnes ingen lomme i stolryggen foran så man må ha iPod, bok og annet man har planlagt å benytte under reisen, i fanget under hele turen.
Og man finner seg i det, for billetten er jo så jævla sabla billig.

Man betaler blodpris for en svampete sak de kaller sandwich, servert av en treig, sur flyvert.
Og man finner seg i det, for billetten er jo så jævla sabla dritbillig.

Man må høre på en teit fanfare og skryt over høyttaleren når flyet lander før tida, når du veit at flyselskapet har lagt til 15 minutter ekstra i oppgitt flytid for å kunne hevde at de er Europas mest punklige flyselskap.
Og man finner seg i det, for billetten er jo så faens jævla sabla dritbillig.

Men skal man finne seg i at flyreisen blir en dårlig start og avslutning på en ellers fin ferie, eller skal man velge et annet, ikke fullt så "billig" flyselskap neste gang?Illustrasjon fra iStockphoto

37 kommentarer:

 1. ja, det er jo en mulighet:)
  har aldri reist med Brian air, men dette ser jo helt forferdelig ut:(
  ha en fin dag, Elisabeth.
  Trine:)

  SvarSlett
 2. hehe, vi flyr med brian med jevne mellomrom, utstyrt med niste, koffertvekt og hellig overbevisning om at så lenge det er billig og ikke transatlantiske flyvninger så overlever vi...

  SvarSlett
 3. Jeg ville valgt et annet enn "Brian Air". Firmaet, og særlig firmaets leder, har et frynsete rykte og deres ansatte har dårlige kår. Jeg har reist med dem én gang (jobbreise til Italia) og det fristet ikke til gjentakelse. Personlig boikotter jeg dem.

  SvarSlett
 4. Jeg har fløyet "Brian air" en gang. Nå reiste vi en stor gruppe men med minst en rutinert Brian-air turist som kastet seg frem og reserverte 8 seter med jakker og vesker og et armbånd.
  Reisen ble full av humor. Mat hadde de ikke, tross langsom utdeling av glansete brosjyrer og full reklame over høyttaler av noen som ikke snakket noe vi forsto.
  Røykfrie sigaretter og blågule lodd... nei, jeg holder meg egentlig til de som flyr fra Gardermoen jeg. Selv om jeg har et par ræva historier å fortelle om... la oss kalle det... æsj, la oss bare si det som det er; Norwegian.

  SvarSlett
 5. Jeg har kjørt noen ganger med noe som heter Ryan air, det kunne minne litt om dette. Men på korte reiser der du ikke trenger så mye bagasje, er det jo greit nok.
  Men ellers får man vel kanskje ofte for det man betaler..

  SvarSlett
 6. Hehe, bra skrevet. Men det er jo noen som reiser med de, så da får de jo fortsette. Heldigvis flyr de ikke fra Kr.-Sand, men jeg hadde uansett ikke flydd med de, og jeg gidder IKKE å kjøre i 3 timer til Torp bare for å komme "billigere" frem. Blir aldri billigere..
  Nå er vi så heldige, at vi flyr på poeng...gubben reiser mye vettu, så vi får langturer til kun flyskatt-prisen. Men det er jo ikke alle som kan det...

  Fly med SAS eller KLM neste gang, bedre å betale mer enn slik elendig selskap!

  Ha en flott dag og klem fra meg

  SvarSlett
 7. Høres ikke ut som noe som frister til gjentakelse...

  SvarSlett
 8. Visste ikke at de la til 15 min på flytiden for å kunne spille fanfare. Kreativt!

  Stolseter uten lomme er noe herk for oss som trenger plass til brilleskift, bøker, hekletøy, medbrakt iste osv.

  SvarSlett
 9. He he he, reiser man alene på en kort svipptur, kanskje. Reiser man m familie på lenger tur, NO F***ING WAY!! Ikke verdt de kronene man sparer, med mindre man ikke har råd til noe dyrere da...
  Håper imidlertid det i mellom flyreisene var bra da:-)

  SvarSlett
 10. Ler masse! Med smaa barn? Nei! Ellers? Ja

  SvarSlett
 11. Hatt en fin tur?


  Man får vel som man betaler...trist nok.

  SvarSlett
 12. Nei, billig er ikke alltid det beste, og man lærer det etter å ha erfart det du beskriver! Det gjelder vel det meste. Men kan vel oppsummere det slik: Er det for billig til å være sant, så er det antageligvis det!

  God tur med et annet selskap neste gang!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 13. Kjenner meg igjen - og jeg kommer ikke til å kjøpe billett hos verken ryan eller brian air igjen. Ikke bare fordi passasjerene behandles som kveg, de spiller ekle fanfarer over høyttaleranlegget når de lander på tida eller fordi de lurer en masse gebyrer inn for alt myeli - like mye fordi jeg vet at de ansatte behandles som dritt. Jeg angrer litt på at jeg reiste med dem, selv om det sparte meg mye, mye reisetid. Men fra nå av boikotter jeg.

  SvarSlett
 14. Så godt skrevet! Noe gjenkjennbart der...

  SvarSlett
 15. Det ble et morsomt innlegg av det da så litt avkastning fikk du jo..... ;)

  SvarSlett
 16. Eeeh.... vi skal ut å fly med dette ... Brian air om en ukes tid. Nå gleder jeg meg, kjenner jeg! Bare jeg får ha min 200cm lange Bustemann siden av meg, så driter jeg egentlig i hvor jeg sitter, men trangt blir det garantert. Godt det bare er en times tid. Skeptisk...

  SvarSlett
 17. hehehe... veldig godt beskrevet. MEN 'Brian' Air har vaert en lykke for meg som er hjemme i Norge 5-7 ganger i aret og som derfor ALDRI tenker pa om jeg har rad a reise hjem eller ei... Har bare laert meg at slik er reisen og overse det. Gleder meg for jeg skal hjemom en tur om to uker!

  klem Mette

  SvarSlett
 18. ha ha ha
  jeg er ingen "brian" air fan for å si det sånn.... og det mest irriterende syns jeg er at du havner langt ut i gokk et sted, og må bruke evigheter på å komme deg inn til den byen du faktisk skal til...men du kan få sagt det du. jeg ler fortsatt jeg....

  SvarSlett
 19. Vi fløy Brian Air våren 2010 og skal det igjen om halvannen måned. Med prisen er jeg forberedt på ting, rett og slett. Jeg er ikke imponert, men heller ikke avskrekket. Men jeg skulle og skal, bare til London, mulig jeg ikke hadde valgt det om jeg skulle på en lengre tur....

  (Og bare så det er sagt, vi fløy med Air Lingus fra Cork til Gatwick hjem igjen, pga Islandsk skit, og det var en FORNØYELSE! Når jeg skal til Cork igjen blir det nok de fremfor Brian Air, OM prisen er like god ;) )

  Og OBS! Du får ikke bare 20 Euro i straff pr kilo OVER, men for ALLE kiloene... Jadda! ;)
  Jeg har betalt ekstra denne gangen, LONDON BABY, så jeg kan ha med 20 kilo... og håndvekt. ;)

  PS: Pga Island fikk vi pengene tilbake i løpet av noen dager da vi valgte annet flyselskap hjem, raskere enn forventet!

  SvarSlett
 20. Jeg har aldri reist med hverken Ryan eller Brian.... Og jeg kjenner at jeg får pustebesvær bare ved tanken. Og jeg tror neppe du ville fått tilslag på evt jobbsøknad hos Brian eller Ryan......etter dette innlegget. Men det er sikkert ikke i planene dine heller. Så like greit!

  SvarSlett
 21. Huff og huff. Ikke stas. Men hva gjør man ikke for de sparte pengene? Kanskje ikke alt det der, alltid.

  SvarSlett
 22. Hehe, veldig godt beskrevet! :D
  Men sånn er det jo ofte, uansett hva det er snakk om, er det billig så tar de det igjen på noe annet!
  Jeg har kun flydd med "Brian Air" en gang, til Paris, og det var helt greit. Kort tur, bare min kjære og jeg, og hadde det ikke vært for prisen hadde vi ikke hatt råd til å dra, så så enkelt var det.
  Men man skal ikke bare se på selve flyprisen, heller, for når du legger til bagasje, flyskatter og ikke minst, transportkostnader til/fra Torp og på destinasjonen, kan det ofte være omtrent lik pris som for eksempel Norwegian.

  Men håper dere hadde en fin tur allikevel! :D

  SvarSlett
 23. Jeg flyr ganske lite. De få gangene jeg er ute og farter reiser jeg med SAS. Jeg har hørt mange skrekkhistorier om disse billigselskapene så jeg stoler ikke på dem.

  SvarSlett
 24. Hjelp - ER det sånn??! Det kommer jeg aldri til å reise med, kjenner jeg!
  Ha en nydelig torsdag!:o)

  SvarSlett
 25. Øh!!Brian Air flyr vel ikkje til Island...? ;)

  SvarSlett
 26. Hahahaha, dette blogginnlegget ble sendt til alle mine kollegaer her i reiselivsbransjen til glede for lattermusklene.
  For å si det sånn; har man jobbet en måned i denne bransjen reiser man ikke med Brian Air eller andre søsken av Brian for den saks skyld.

  SvarSlett
 27. http://www.youtube.com/watch?v=HPyl2tOaKxM&feature=share

  SvarSlett
 28. Takk Karin Hakalax for link - glimrende underholdning!

  Ja, jeg kunne nevnt det med usentrale, usjarmerende flyplasser, men synes kanskje det var dårlig gjort overfor de som faktisk bor ved Rygge eller Torp...

  Jeg kunne nevnt alle gebyrene som tillegges den billige billetten, men sannheten er jo at totalen ofte er billigere enn konkurrenten.

  Jeg kunne nevnt det ulogiske i at du må betale, er det 150 kroner.., for å få lov til å betale for billetten din. Og det er PER PERSON.

  Men jeg nevnte ikke disse punktene, for da hadde jeg ikke gitt meg på "faens jævla sabla dritbillig". Det kunne blitt stygt. Selvsensur, med andre ord.

  SvarSlett
 29. Ja vi lar oss lure :) Har aldri fløyet med dem, men skal på sangærtur til Dublin i august, og da er det nok det selskapet som skal frakte oss fra Rygge ja.. Vi har allerde begynt å planlegge pakking, og hvor mye vi kan kjøpe der borte og evt. kaste (papirtruser, finns det lenger tru???)

  SvarSlett
 30. Brian Air...haha. Ja de har jeg hørt mye dårlig om, så vi satser på Norwegian til sommerferien.

  SvarSlett
 31. Hadde nok vurdert hakket dyrere billetter jeg :-) Heldigvis er vi sånn at vi glemmer fort, og etter ei stund snakker vi heller om hvor billige billetter vi var heldige å få tak i :-P

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 32. nei takke meg til Norwegian. der ligger man godt og trygt oppi bagasjehylla.

  SvarSlett
 33. Har hørt en del historier som din om Brian Air, dog ikke like morsomme;) Selv har jeg faktisk ganske god erfaring med Brian. Spørs om det vedvarer ...

  SvarSlett
 34. Haha jeg betaler alltid ekstra for å slippe unødvendige mellomlandinger og ekstra service. som regel er det ikke mye som skal til.

  Ønsker deg en nydelig fredag!
  Klem fra Sophie Mari

  SvarSlett
 35. Hei,håper reisen var hyggelig på landjorda..Man gjør valg hele tiden.Av og til lar man det økonomiske få være det avgjørende for valgene man tar.
  Men selv om man presser prisene,så trenger man ikke å behandle folk som"kveg"..
  Har nettopp kommet hjem fra reise med SAS.Takk til de for frokost,kaffe/te aviser,valg av seter,hyggelig verter....

  Ha en hyggelig dag..

  Mvh Wenche

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...