mandag 4. april 2011

Nysgjerrighet og reklame

Jeg er en nysgjerrig sjel og liker å finne ut hvordan ting og tang fungerer eller smaker. Kommer det en ny yoghurtsmak, da tester jeg. Kanskje jeg ikke liker den, man da vet jeg, da har jeg gjort meg en erfaring.

Da jeg nylig kom over en side som heter "Sponset Blogg", pirret det min nysgjerrighet.

Bloggen er jo hobbyen min og jeg har ingen intensjon om at det skal bli noe annet. Ikke liker jeg for mye reklame på blogger heller og irriterer meg over blinking og flæsjing for alle mulige produkter. Det går jo an å være litt selektiv også.

Men når jeg leser:

Sponsetblogg.no hjelper bloggere med å få sponsorer. Vi har avtaler med flere selskaper som ønsker å sponse bloggere, men kan ikke se gjennom alle søknadene. Vi velger ut de bloggene som vi ser passer til sponsoren og sender bloggeren et tilbud.


Da ble jeg såpass nysgjerrig på å sjekke ut hva det var, og vips hadde jeg trykka på en link og registrert meg.
Og så måtte jeg skrive noen ord for å presentere "Innerst i veien" og gjøre meg attraktiv for potensielle sponsorer. Eh, hva skriver jeg om da? Hverdagen min....eller små utdrag av den. Ikke kaffekopper, nye stuegardiner og lysestaker og sånt, men mer om truseinnlegg med e-vitamin, herlige diskusjoner med sjuåringen og mine spede forsøk på å leve opp til husmorrollen. Tviler på at de store kosmetikkleverandørene finner meg attraktiv å sponse, he he.

Men nå tester jeg ut å ha et par-tre reklamebannere i margen her, gjør meg en erfaring. Er forresten litt i beit om et tilbud. Det er fra en leverandør jeg bruker, men banneret de tilbyr er en  flash, det er flere bilder som beveger seg sidelengs...hmmm, usikker på om det blir for urolig.

Men nå må jeg logge av for her skal det ryddes. Forventer at det snart står en fullasta trailer utafor med all slags gods og gull. Ja, for det er vel sånn å bli sponsa???

Om du er like nysgjerrig som meg, så kan du trykke på bildet over. Kanskje kommer det en trailer til deg også?

Hva synes du om reklame i husmorblogger som denne?
ElisabethIll. fra filestube

18 kommentarer:

 1. Så dette jeg også, men torde ikke, redd for hva det fører med seg, men jeg regner med at du kan vel si nei hvis det blir for blinkende;) Får følge med deg å se hva som skjer:O))

  SvarSlett
 2. jeg er en av dem som sjelden husker reklamer:) Bortsett fra reklamen for Norsk tipping og VG da:)
  Du må bestemme hva som er bra for deg, Elisabeth, vil jo lese bloggen din...selv om du velger reklame:)
  Lykke til med valget:)
  Trine:)

  SvarSlett
 3. Det spiller ingen rolle for meg og det er reklame eller ikke. Litt irriterende er det likevel hvis reklamen ligger i store bilder mellom innleggene slik at jeg nesten ikke finner hvor jeg skal kommentere.

  Må vi trykke på reklamen for at det skal dryppe noe på deg?

  SvarSlett
 4. Jeg ble gjort oppmerksom på dette med sponsing av blogg, men etter å ha lest noen linjer fant jeg ut at slikt ihvertfall ikke var noe for meg. Hvem i all verden skulle sponse en blogg der det meste handler om smykker? Det måtte i så fall være en leverandør av smykkeutstyr.

  Dessuten synes jeg det er nok vissvass som kommer på mail. Jeg lar bloggen min være som den er, og koser meg med kommentarene jeg får. Det er faktisk rikdom nok i det.

  Klem

  SvarSlett
 5. jeg må innrømme at reklame i blogger er en av de tingene som irriterer meg fryktelig. Jeg har lurt litt selv på hvorfor det er sånn, og jeg tror det er fordi jeg leser blogger som jeg forholder meg til på et delvis personlig nivå- kommenterer, som kommenterer hos meg, og jeg følger med på liv og laden. Da blir det litt som å stikke innom en kompis for en kopp kaffe, mens denne forsøker å selge meg saker.
  Samtidig blr det jo også litt sånn at det er jo en k o m p i s, og kompiser er fine folk og får strengt tatt lov til å holde med på akkurat hva de vil.

  Såh. Det er din blogg, og der bestemmer du!
  (Jeg har nemlig firefox med adblock og slipper dermed å se reklamen på internett! God løsning, hva?)

  SvarSlett
 6. Jeg ikke ha reklame hos meg selv, men synes det er helt greit at andre har det:).... Men må likevel innrømme at store annonser og masse blinking er litt irriterende...

  SvarSlett
 7. Jeg er i utgangspunktet skeptisk. Men jeg blir her jeg! Leser jo andre blogger med reklame og. Så lenge det ikke tar helt av. Men det tror jeg forsåvidt ikke at det gjør her. Ser liksom ikke for meg at skjermen regner ned med orange crocs som man må fjerne for å lese teksten under... (Uff, nå begynte jeg å synge på den sangen, "It`s raining crocs, hallaluja..."

  SvarSlett
 8. Tja, vanskeleg å seia. Dette er jo noko ein brukar ein god de tid og energi på, reknar eg med, så å faktisk tena litt på det òg, burde ikkje vore noko gale i.. Men er einig i at det kan bli for mykje av det gode... ;) Og så er det jo også skilnad på reklame for sminke og reklame for ting som ein faktisk treng :P

  SvarSlett
 9. Flæshy reklamer for sminke og outfits passer vel ikke helt i en husmorblogg. Men små rolige reklamer ute på siden gjør meg ingenting - jeg har jo satt inn et par sjøl også. Men om man tjener noe på det, er en annen sak...

  SvarSlett
 10. Slitsomme reklameblogger med blinkende annonser mellom, over og under, og på sidene har jeg problemer med.
  Men noen få, rolige på siden gjør da ikke noe.
  Så lenge de ikke tar oppmerksomheten bort fra selve bloggen.
  :)

  SvarSlett
 11. Er det de to små uskyldige utpå sidelinja der du snakker om? De gjorde meg ingenting. Men hvor mye vil det betale seg, mon tro? Er spent på å høre.
  Liker IKKE de som har mellom innlegga, sånn at det er vanskelig å vite hvor man skal trykke for å kommentere. Ellers syns jeg Figenschou sa det på en billedlig måte.

  SvarSlett
 12. Vi er vel så vande med reklame på nettet at vi ikkje legger merke til nokon her. Det hadde eg heller ikkje gjort om eg aktivt såg etter de.

  SvarSlett
 13. Helt ærlig, så liker jeg ikke reklame på blogger.
  Jeg liker rene og ryddige blogger, som har fokus på tekst og bilder.Og det de ønsker formidle. Urolige bakgrunner, og masse reklame og rot på sidene gjør meg svimmel og ør. Tut og kjør.

  SvarSlett
 14. Jeg bryr meg ikke noe saerlig om det. Det ma vaere opp til deg. Men jeg har sett andre blogger ta det bort etter en stund for de finner ut at det var lite som 'dryppet' pa dem... Gjor som du vil, du. Jeg blir og leser allikevel!

  ha en fin fin dag.
  klem Mette

  SvarSlett
 15. Det er din blogg og du må bestemme selv om du vil ha reklame eller ikke. Reklame kan for øvrig være både informativt og morsomt.

  SvarSlett
 16. Jeg har også sett det der, men klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg kunne tenkt meg å være med på det eller ikke. Jeg er også redd for flashing ol....men litt sponsing hadde jo ikke vært å forakte ;-)

  Ha ei fin uke - klem Siv

  SvarSlett
 17. Takk for gode innspill. Jeg liker heller ikke reklame mellom innleggene og man kan selv bestemme hvilke reklamer man ønsker å ha.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...