tirsdag 11. september 2012

Hodearbeid ved symaskina

I sommer har jeg sydd noen vesker, blant annet de jenteveskene i dette innlegget.

Og når man skal finne på sjæl og ikke slavisk følge en oppskrift, en bruksanvisning, en tutorial, en DIY eller SDS, som er den norske betegenslen (Skap Det Selv, ikke Sodium Dodecyl Sulfate som hadde virka rimelig meningsløst i denne sammenhengen), ja da kan jeg bare finne fram hodepinetablettene først som sist. Eventuelt rødvina. Men Paracet er langt rensligere blant stoffene enn flytende, rød væske.

For det er utrolig mye hodearbeid involvert for en glad amatør som meg, når man skal sette sammen noe med fór og glidelås og knapp og bånd og alt det derre der.
Når man ønsker å ha en lomme på utsida og tror man er smart og tar øvre del av veska i et annet stoff så man enklere kan sette inn glidelåsen, hvordan gjør man det da med innsida av lomma? Når skulle jeg satt inn det stoffstykket liksom? I alle fall før veska var helt ferdig.......En dameveske er rotete nok som det er og små ting har en tendens til å forsvinne, om ikke glidelåslomma viser seg å være bare en glidelås, ikke en lomme.

Og hvilken vei skal egentlig skulderremmen når du syr sammen foret slik at sømmene på remmen blir inn mot veske og skulder? Og samtidig har man gjort det vanskelig for seg selv og valgt et bånd til lukking som har trykk kun på én side sånn at man må tenke med vridd hjerne og speilvendt og opp ned slik at den også kommer riktig i samme moment. Samtidig som det er en fordel at foret kommer riktig vei OG at man har huska en liten åpning i bunnet slik at man faktisk får vrengt stasen til slutt. 

Ja, du skjønner vel at den Paraceten kommer godt med. Kalde omslag eller en rask gange rundt nabolaget kan også gi hjernen nok krefter til disse akrobatiske øvelsene. 
Og man skal jo ikke være dårligere enn at veska får en mætsjende pung, kan du skjønne. Herremin, akkurat som om hodet ikke var i ferd med å eksplodere allerede. Neida, pung skal det være. Pung med legg, bisebånd, glidelås og fór. Treffe riktig med sidesømmen, foret riktig vei og en glidelås som ikke setter seg fast, tenke tenke tenke.

Puh, endelig ferdig! Veske med både fór, bånd og rem riktig vei, samt en glidelåslomme som faktisk er en lomme og ikke et stort hull. Og en pung med forholdsvis rette sømmer og en glidelås som glir og ikke gjør skam på navnet sitt.

Puh.

Skål!

Elisabeth

PS. Og så viste deg seg at jeg ikke var ferdig likevel for i det jeg leverte denne gaven oppdaga jeg at jeg hadde glemt den aller siste sømmen, den langs åpningen rundt hele veska. Søren.

27 kommentarer:

 1. Flott både veske og pung - og ja, rødvin funker fint også i slike sammenhenger ....

  SvarSlett
 2. Kjempe fine........hodebry her og av og til.
  Det er bare å stå på og forsette.
  Fin kreativ kveld til deg

  Klem

  SvarSlett
 3. Ho, ho, gjett om jeg kjenner meg igjen!
  Det blir så utrolig komplisert med en gang man skal gjøre det ordentlig å ha
  i for. Jeg trodde jo det var så enkelt å lage bunadsvest med for, og sydde i vei med ullstoff og for rette mot rette hele veien rundt, og laget en liten åpning nede til vrenging. Svært fornøyd med meg selv vrengte jeg arbeidet, og ooops, ingen huller til ermene...

  Tar av meg hatten for syprosjektene dine. Når man har begynt å fore arbeidene sine OG sy i bisebånd, DA er man en proff sydame!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha Barbro, du er neppe den eneste som opplever ting a la den vesten. Undertegnede inkludert.

   Slett
 4. Ha, men det blei jo kjempefint! Sånne innvendige glidelåslommer er vanskelige nok med oppskrift - eg tør ikkje tenke på korleis det er å prøve å finne ut av det sjølv.

  SvarSlett
 5. hehe... sånn er det her også innimellom :) Har flere ganger trodd at nå, nå kan jeg det, bare for å oppdage at skulderreima er vridd, eller at foret havnet feil vei osv...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nesten godt å høre dette av slik en proff. :-)

   Slett
 6. Veldig fin! Jeg er lykkelig for at noen selger på epla, så jeg slipper rive meg i håret, glidelåser og søm og klipping sliter jeg med.

  SvarSlett
 7. Jeg syns du er kjempeflink! Det er skikkelig hjernetrim å sy. Jeg prøver meg også med noen småting, men har på langt nær kommet så langt som du. Men jeg kjenner igjen frustrasjonen. Enormt tankearbeid, det der.
  Skål!

  SvarSlett
 8. Åhh, jeg blir så imponert! Så FLINK du er! :)) Jeg har så lyst på symaskin, og en vakker dag skal jeg kjøpe meg det. DA, min gode sosialemediervenninne, skal jeg komme til deg på KURS! Med RØDVIN! (og litt paracet for dagen derpå.)
  Ok? :=)

  Klem!

  SvarSlett
 9. Synes du er flink jeg, Elisabeth :-))

  SvarSlett
 10. Kjempefin veske! Eg skjønar at eg ikkje har hovud til slikt;) God betring!

  SvarSlett
 11. Steiki, så flink du er! Har du forresten vurdert å sy med pulsklokke på? Dette må da gi kanonbra uttelling på forbrenninga??!

  Godt du fikset det med glidelåslomme og faktisk lomma. For du har helt rett. Bare glidelås UTEN lomme blir litt toskete i grunnen. ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, høres ekstra stressende ut med pulsklokke.

   Slett
 12. Skjønner så veldig hva du mener, men er likevel dødsimponert!!
  Og takk for pakketips lenger nede i bloggen her. Hva er det med menn og T-skjorter? Hvor mange trenger de egentlig? Hmm, de svetter nok mer enn oss, men likevel.
  Fin dag til deg.
  Klem :-)

  SvarSlett
 13. Pjuh! Ble helt svett jo!! Godt jobbet! Kjenner godt til det styret der.... Sjeldent jeg orker styret med ingen sømmer inni pungen/veska.. Selv om det blir myyye finere! Jeg prøver heller og gjøre det pent inni. Og som regel er det ingen som bryr seg om sømmene inni.. Men skulle gjerne tenkt meg å vært litt dyktigere på skjulte sømmer/vrangsying...

  SvarSlett
 14. Finfin ble den!! Fine farger!!
  Håper hodepinen har gitt seg, og at du fortsatt har hår igjen ;-)

  SvarSlett
 15. Den ble jo flott da - selv om det var stress å sy den :)

  SvarSlett
 16. haha, du er ikke snau. jeg ville aldri ha sydd en veske uten mønster eller en eller form for tut. Bisebånd prøvde jeg på en putefor mang år siden. Aldri mer.
  Veska og pungen kan du være veldig fornøyd med.
  Ellen :)

  SvarSlett
 17. Wow! Lekkert veskesett og imponerende lesning om prosessen underveis!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...