søndag 16. september 2012

Putebonanza?

Husker du den nye grå sovesofaen vår? Den på det fine, nye loftet som vi er blitt så glade i? Nå har familiens tre medlemmer hver sin etasje å boltre seg på. Her en kveld satt jeg i første etasje og daffa med Grey's eller noe lignende på kassa, Trollet sov søtt i andre etasje og Mannen hadde fornuftig og helt frivillig trukket opp i tredje for å se fotball. Idyll!

Men tilbake til sofaen. Den ble jo valgt for at den sommerlige puta fra Trine skulle komme til sin rett.

Og så drømte jeg om en skikkelig putebonanza i sofaen, en eksplosjon av fargerike, glade puter.

Men Mannen var ikke enig: -Neiiiiii, nå skal ikke du lage et putehælvete med daue dyr og pledd og alskens faenskap, nå får ikke du ødelegge (fritt etter hukommelsen).

På det tidspunktet hadde jeg sydd én glad-pute. Denne her:

Hipp uglepute

Kanskje ikke så flæsjende fargerik, men veldig hipp med ugler, da.

Her en dag kom jeg opp på loftet og fant Mannen liggende på magen i sofaen med de to putene knøvla under haka. -Neiiiiiii, du kan ikke behandle de putene sånn, det er pynteputer, gispet jeg, og forløste dem fra hakestøttejobben, rista dem og plasserte dem fint tilbake i sofahjørnet der de hørte hjemme.

Ja ha ja, Mannen hadde funnet ut at det ikke var så dumt med puter tross alt. Puter kan ha sin misjon. Som hakestøtte for eksempel, når man ligger på magen med fjeset vendt mot flatskjermen.

Hver pute til sitt bruk. Og fint for Mannen at han har en Madame som kan oppfylle alle hans ønsker *kremt*, for nærmest med et trylleslag (samt fleece-stoff, saks, symaskin og knyteteknikk og en dose tålmodighet ) var mageliggeren forsynt med en egnet pute. En stor, god pute for mageligging.Ny hakestøtte

Mannen var veldig fornøyd: -Her kommer jeg jo til å sovne! var hans spontane kommentar.

Puta er en drøm for alle sydamer med glidelåsskrekk. Alle andre som ønsker å sy en pute også. Kan du sy tre nokså rette sømmer på en vanlig symaskin, fikser du denne. Jeg har tatt bilder underveis i prosessen så jeg tror sannelig det blir et helt eget innlegg om den puta. Nesten en sånn tutorial, DIY, eller den norske betegnelsen SDS. Jepp. Så sannelig. Nå sitrer du vel av spenning og forventning? Det kommer, det kommer.


Elisabeth


Begynnende putebonanza

19 kommentarer:

 1. Jeg ler høyt her jeg sitter - samme greia her hjemme. Har nettopp sydd og strøket de fineste putetrekk, og etter en halv time i sofaen ser de ut som et takras.... Mannen min pleier å brette putene for så legge hodet oppå. Pynteputer finnes ikke i heimen her :)

  SvarSlett
 2. Det går i puteproduksjon her også. Mine gutar likar å bruke puter, så då får eg tåle litt skrukker:) Spent på diy'en din...

  SvarSlett
 3. Uglepute!! Veldig fine de andre også, altså, men - UGLEPUTE! Ihhh! :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, må ha blitt påvirka fra noe sted hmmmm. Jeg tenker på deg, den største ugledama jeg vet om, hver gang jeg sitter i sofaen. Og slår deg i Ruzzle he he he.

   Slett
  2. Daaah! Jeg har da vunnet én gang også, da! Minst! ;o)

   Slett
 4. Hehehe, mannen her klaga på putehelvete i sofaen. Ja, vel, Jeg tok vekk alle. Da skal jeg si det var en som ble sur da han plutselig en dag skulle sove middag på sofaen. D

  SvarSlett
 5. Tre nokså rette sømmer? Også ble det sånn flott pute? Har du fletta kanten? Med den så rykket puta flere divisjoner opp. Kan jeg bestille en slik av deg til vår sofa? Grå er greit, men brun hadde passet bedre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, fingerheling av enkleste sort rundt kanten. Det er derfor jeg beslutta å lage en DIY for jeg syntes det var genialt enkelt og dekorativt. Sånn i all beskjedenhet, he he.

   Slett
 6. Hakeputa så jo veldig deilig ut da :-) Skjønner godt at han ser for seg at han kan sovne der. Blir vel mange puter til slutt, tenker jeg ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 7. He, he, ja, puter kan være både til glede og til besvær.
  Sånn er det hjemme hos oss også:-)

  SvarSlett
 8. Se her, ja! Bra med puter!

  SvarSlett
 9. Herlige puter!!
  Har noen av dem her også.... flatklemte.. men men...

  Fin søndag!

  SvarSlett
 10. at ikke disse mannlige familiemedlemmene som ruger på sofaen om kveldene ikke har skjønt at puter har følelser!

  SvarSlett
 11. Fiiiine puter, og SDS/DIY?? Gleder meg :)

  SvarSlett
 12. Puter er topp!! Nå ble jeg inspirert til å sy noen nye.
  Gleder meg til DIY :) Likte godt kanten på fleece puta.

  SvarSlett
 13. Mannfolk er noen underlige dyr......
  Har for tiden 8 puter i sofaen og Handyman vet bedre enn å protestere ;) Da tar jeg Handyman-puta hans.......

  SvarSlett
 14. Så flotte puter da :)

  Jeg har et blogglotteri på gang så smett gjerne innom og trekk noen lodd :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...