søndag 29. juni 2014

-Send kaka oppover hit a!

-Send kaka oppover hit til oss også, da! Vi er en stor gjeng som en varm og god sommerdag har lekt, grilla og kost oss. En sånn dag som de som har anlegg for sånt, reflekterer over livet, vennskap og kjærligheta. Inntil myggen blir for plagsom. Nå er det klart for kake og voksen-kaffe rundt terrassebordet.

-Jada, jada. Vent litt, må bare ta bilde av kaka først.



God kake forsvinner fort


-Sånn, her kommer den, ta i mot.

Minutter etter var fatet tomt og folk smattet lystig. Komplimentene hagla, noe som er ekstra hyggelig når man har tatt en sjanse og laga noe for første gang, noe man ikke har smakt sjøl.

-Mmmm, jeg må få oppskriften av deg.

Gjest fikk oppskrift, og det tenkte jeg bloggens lesere også skulle få. Gode, enkle oppskrifter bør deles. En frisk ostekake som ikke trenger steking er perfekt på nydelige, sosiale sommerkvelder. Den passer sikker om du er aleine også, ditt sosiale liv eller kakefråtsing skal jeg ikke legge meg opp i.

Oppskriften er visst opprinnelige fra berømte Nigella Lawson.

Jeg synes ofte det blir litt mye fyll og litt lite kjeksbunn på ostekaker, så jeg har justert litt på denne oppskriften også. Og så liker jeg godt at den er uten gelé og dermed litt mykere i konsistensen. Dessuten er den såpass nøytral i smaken at du kan ha hva du begjærer på toppen, velg smak selv.


Frisk ostekake med valgfri smak


  1. Knus ca. 200 gram (1/2 pakke) Digestive-kjeks i en kjøkkenmaskin.
  2. Bland inn 75 gram mykt smør.
  3. Trykk blandingen ned i en form som er ca. 20 cm i diameter. Jeg har en sånn kjekk Bake it Easy fra Porsgrunn Porselen, den er helt suveren til ostekaker og paier.
  4. I en bolle, visp sammen 300 gram Philadelphiaost (skikkelig vare, ikke lettvarianten), 1/2 ts saft fra sitron, 60 gram melis og 1 ts vaniljesukker (som man helt sikkert kan sløyfe)
  5. I en annen bolle visper du 2,5 dl kremfløte til krem.
  6. Bland innholdet fra de to bollene sammen.
  7. Bruk en slikkepott og fordel blandingen over bunnen.
  8. La stå kjølig i minst 3 timer (gjerne over natten).
  9. Sleng på noe godt på toppen. Jeg valgte jordbær og blåbær denne gangen. 
  10. Server, nyt, cash inn husmorpoeng og ta i mot komplimenter og spørsmål om oppskrift. Da kan du bare henvise til denne bloggen - praktisk!


Smatt, smatt.


Elisabeth



5 kommentarer:

  1. Smatt smatt ja, denne kan godt lagres for ettertiden.
    Vi trenger sånne lettvindte løsninger.
    Tusen takk, ha en flott kveld videre.

    SvarSlett
  2. Har ei liknande oppskrift sjøl, som eg presterte å lage 4 ganger på 4 dager. I varierende størrelser. Doble oppskrifta så kan den lages i langpanne. Like god kvar gang! (har ikkje prøvd sitron i kremen - skal testes neste gang!)

    SvarSlett
  3. Ostekake er godt! Og kanelsnurrer! (Har planer om å bake det i ferien...) ;-)

    SvarSlett
  4. Enkelt og greit, faktisk! Passer det å møtes på..... torsdag, kanskje?

    SvarSlett
  5. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...