tirsdag 1. juli 2014

Et ordentlig oppussingsinnlegg lissom

Jeg har svinsa innom nok interiørblogger med flotte innlegg om oppussing til å ha kætsja formelen på sånne innlegg.


Punkt 1 Vis et bilde av det ferdige resultatet

Dette er jo motsatt rekkefølge enn om man forteller en historie med en start og et sluttpoeng, men ok samme formel gjelder for nyhetssaker. Og dette er jo faktisk en nyhet, en stor nyhet: Vi har pussa opp gangen. Eller, vi har vel mer bygd på gangen enn pussa totalt opp. Vi har ikke flytta på vegger og røropplegg og forvandla noe skikkelig shabby til å bli skikkelig lekkert. Men gudene skal vite at å gjøre om vår bittelille gang til en litt mindre bitteliten gang har bydd på nok utfordringer.
Man skal kanskje ikke nøye seg med kun ett bilde? Ok, da viser man ett til. Et som er bare bittelitt annerledes enn det første.Og når man er i gang så kan man være raus og slenge ut et bilde fra en annen vinkel.


Opprinnelig skyvedørsgarderobe til venstre Punkt 2 Vis et før-bilde

Ja, sånn så det ut før vi (les Svigerfar) satte i gang.


Samme skyvedørsgarderobe som på bildet overPunkt 3 Drøss på med bilder av prosessenOmrådet rett utenfor døra skal bygges inn.
Den "klossen" i taket, i skillet mellom gammel og ny del,  bød på noen elektriske overraskelser
Det var ikke spart på limet den gangen gulvbelegget ble lagt for 12 år sida.


Jeg oppdaga at det ikke er lurt å lene seg på moderne malingspann med plastlokk.


Punkt 4 Vis nærbilder av interiøret

Her bør det helst være loppefunn, noe fra en reise, noe etter tante Dagny som overraskende (og til hjertebank) plutselig dukka opp på loftet og som nå har fått hedersplassen i det nye rommet.
Vel, hva sier du til en matte fra Åhlens til 39 kroner? Strengt tatt er det en spisebrikke, men det å bruke noe som noe annet enn det det var tenkt som gir vel plusspoeng? Og 39 kroner kan sies å være et kupp vil jeg påstå. Men den spisebrikka er allerede merket av skitne støvler, så da velger jeg å fremheve stumtjeneren fra Åhlens. Den er oransje og fin og det beste av alt; den bikker ikke over av 14 jakker og seks vesker.


Stumtjener uten 14 jakker og seks vesker, men styla (les ribba) for anledningenPunkt 5 Materialdetaljer og fargekoder

Dette er et veldig viktig punkt. Alle slike opplysninger er ment å gi folket det de vil ha, det de trenger for å løpe ut og skaffe akkurat den samme malinga og tapetet. Så slipper du å måtte svare på sånne spørsmål i kommentarfeltet. Sånt er jo så slitsomt...


Å velge hvitfarge er ikke enkelt....


Ok, veggene er malt med Egghvit 0502-Y. Takmalinga er det umulig å lese etiketten på etter at jeg moste lokket (og meg selv) ned i malinga, ref. bildet over her.

Etter lange, harde forhandlinger hvor undertegnede viste det ene tapetet mer crazy enn det andre til Mannen, virka det første avslåtte forslaget likevel levbart (tips til hvordan få vilja si), og vi endte opp med et tapet fra Storeys med to rette, to vrange masker. Det var mer levelig for Mannen enn de fargeblyantene og sauene jeg først foreslo. For som han påpekte - Det er jo barne-tapeter! Han hadde rett, jeg fant de fleste av mine favoritter under fanen "barn".


Viktig at tapetet mætsjer minst ett hodeplagg 


Vi skulle gjerne hatt fliser på gulvet, men siden det finnes en luke ned til krypkjelleren der, måtte vi nøye oss med vinylbelegg. Valget falt på denne spenstige her....øh.Veldig spennende gulvbeleggPunkt 6 Pass på å gjøre innlegget kort nok til at leseren ikke detter av
...Søren.Sånn, da er det bare å vente på alle de hyggelige kommentarene om hvor flott det har blitt og hvor flinke vi har vært og så videre. Meldinger med stor WOW-faktor. På forhånd takk.Elisabeth, sliten interiørblogger
20 kommentarer:

 1. Sykt bra resultat!!!! (litt moderne kommentar, men jeg mente at det var kjempefint!!! )
  Gratulerer!

  SvarSlett
 2. 1.den matta fikk du liksom ikkje vist så godt, kunne bare skimtast på eine bildet. Og lesarane er nysgjerrige!
  2. Hang det et politisk ukorrekt dødt dyr på stumtjeneren?
  3. Resultatet vart vakkert! Kul tapet! Dåke er flinke! Inkludert svigerfar

  SvarSlett
  Svar
  1. 1. Nei, den matta var fin, men rakk å bli stygg før jeg fikk tatt bilder. Sånn er det når man bruker flere måneder på å fullføre et innlegg. Tar selvkritikk.
   2. Ho nei, falsk som tusan.
   3. Tusen takk.

   Slett
 3. Jeg sier bare woooow -sykt fint!!!! Weeeeee!!!
  Men jeg mener det faktisk, og jeg lar meg imponere av alle som faktisk får til å bli ferdig med et bygge/pusseopp-prosjekt...fikser liksom ikke det vi.. ���� en annen gang.

  SvarSlett
 4. Kuult :) Godt jobba, og likte den tapeten 2r 2vr..og lua som matcha!!

  SvarSlett
 5. Knallbra interiørinnlegg!! Og d med den malingsbøtte har jeg gjort og... Skulle jo baaaare trykke likket GODT PÅ, som man er vant til med metallbøtter.. "Plupp" hele armen nedi bøtta så malingen skvatt veggimellom!!
  Haha ����

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp, akkurat sånn var det. Dårlige plastlokk. Burde vært forbudt.

   Slett
 6. WOW fra meg også, det ble kjempestilig! Og ikke datt jeg av underveis i innlegget heller, det hadde jeg gjort hvis det var meg som hadde pusset opp!

  SvarSlett
 7. Wow til meg også som endelig klarte å kommentere fra en iPad. Anonym=mydays123

  SvarSlett
 8. Det vert eit stort WOW frå meg også. Godt jobba, flott resultat og interiørbilder på høgde med dei beste i landet. NIB neste?

  SvarSlett
 9. Interiørinnlegg fra deg er best. Jeg er enig med de andre - tapeten var flott. Også er jeg helt sikkert på at nå etterpå er dere fornøyd med innsatsen og den nye gangen.

  SvarSlett
 10. WOW! Knallbra jobba!
  Sånne ting tar tid og det er en masse jobb. Jeg vet!

  SvarSlett
 11. Endelig et oppussingsinnlegg med overflod av bilder MED humor! :D

  Gangen ble kjempefin, den. Det er rart åssen boligen kan se fin ut når den ribbes. Veldig vellykka ribbing av stumtjener ;)

  SvarSlett
 12. WOW! Er det mulig lissom - for en forandring, jeg er imponert :-)) Og tusen takk for fargekode - nå skal jeg rett ut og løp og kjøp! ;-)

  Fra spøk til alvor - gangen deres ble veldig fin, og så deilig det må være med ekstra plass :-)

  Ha det godt

  SvarSlett
 13. Hehe :-) dette fortjener skryt og et skikkelig WOW, definitivt :-)

  SvarSlett
 14. WOW!! Dere har vært flinke! Så får vi se åssen det ser ut om et år etter at katta har rasert det meste...

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...