mandag 26. januar 2015

Å tilfredsstille seg selv

Beklager om du har googla etter lettkledde tips og havna her, dette skal ikke handle om hvordan du kan forlyste deg til et klimaks. Nei, dette handler om en amatørsydame på 40+ som finner så stor tilfredsstillelse i å kunne kreere noe hun trenger. Det skal handle om den store dosen herlig, pirrende  mestringsfølelse man kan oppnå ved å ha tilgang til riktig utstyr og ha evnen og kunnskapen til å utnytte det når et behov melder seg, å tilfredsstille seg selv.





Jeg irriterte meg over at alle sminkepunger tilgjengelig var for korte til å romme penselen, den stakk alltid utafor. 

Jeg hadde altså behov for en skreddersydd sminkepung. En pung akkurat passe stor for akkurat de få tingene jeg vanligvis bringer med meg. 

En kul stoffbit jeg hadde spart til en passende anledning ble sammen med en bit voksduk og glidelås nokså raskt forvandla til akkurat det jeg trengte. 







Halleluja!

En liten ting, liten innsats og stor tilfredshet.

Det er en egen tilfredsstillelse med det å kunne løse små, men likevel irriterende nok, behov som dette. Jeg er så glad for at jeg for noen år siden kjøpte meg symaskin og meldte meg på kurs for å bli venn med den. Det har gitt meg så mye.

En slik opplevelse unner jeg alle. Funderer du på å lære deg å sy? Sett i gang!

Alle kvinner fortjener å bli tilfredsstilt med en skreddersydd sminkepung.




Elisabeth, tilfredsstilt sydame




onsdag 14. januar 2015

Brød og sirkus og faglige kommentarer

"Brød og sirkus" er et uttrykk som stammer fra romertiden da myndighetene delte ut gratis brød og viste gladiatorkamper for at ikke folket skulle protestere mot det politiske styret.

Er vi mette og tilfredse med underholdninga så bryr vi oss ikke så mye om å stille kritiske spørmål.

Vi er i januar, slankemåneden over alle slankemåneder, flere er slettes ikke mette - og heller ikke underholdt. Eller så er det nettopp diskusjonen som er selve underholdninga.

Andre igjen forsvarer underholdningsdronninga, og ytrer at det må da være lov å gi seg ut for å være noen andre enn den man egentlig er i kommentarfelt på blogger. Ær'e så nøye a?

Vi snakker selvfølgelig om denne fotballfrua, som vi fortsetter å kalle fotballfrue til tross for at hun har byttet navn på bloggen og ønsker å bli oppfatta som noe mer enn frua til en fotballspiller.

Men i siste kapittel i denne herlige hverdagsunderholdninga så er fotballmannen i aller høyeste grad involvert. Han har innrømmet å ha skrevet kommentarer på sin frues blogg hvor han har utgitt seg for å være fagpersoner som lege og ernæringsfysiolog. Dette er etter hva jeg forstår beskyttede titler og det kan være straffbart å bruke disse feilaktig. Den siden av saken får noen andre diskutere.

Når det stormer rundt din kjære, hun mottar kritiske spørsmål og kan trenge noen på sin side av banen, da er det klart at man ønsker å støtte. Men kunne du ikke ha støttet på annen måte, fotballmann? Du kunne ha holdt rundt henne, fortalt at hun er pen og dyktig og lekker på håret og alt hva hun måtte ønske å høre. Hjemme hos dere selv, privat, i sofaen eller på tredemølla eller et annet egna møbel hvor dere synes det er behagelig å være. Om du hadde ment at denne støtta burde være synlig for andre, kunne du ha kommentert i bloggen under eget navn med "jeg har hørt at...." eller "Jeg tror at....". Å bli avslørt som falskner på denne måten bør være pinlig. Åååå, jeg håper du er flau.

For jeg synes nemlig ikke det er ok. Jeg ler litt av hele sirkuset, men jeg synes prinsipielt at man skal holde seg for god til å skrive falske bloggkommentarer. 






Tidligere er det blitt avslørt at mye av staffasjen er sirkus. Det finnes støv i krokene også hos de perfekte bloggerne, de kan også bli ramma av en krise-kvise, tørt hår og sure ektemenn. Bilder er redigert og manipulert. Vi vet jo det. Det er jo dette vi kaller underholdning.

Det burde derfor ikke komme som en overraskelse at kommentarer også kan være falsk underholdning, men der går tydeligvis grensa for mange.

Jeg må innrømme at jeg vanligvis underholder meg på andre måter enn med blogger som stort sett viser vakre bilder og handler om en plettfri hverdagslykke og anbefalinger av ymse produkter, men jeg har ramla innom fotballfrua en håndfull ganger.


Og vet du hva? 1) Jeg har lagt igjen en faglig kommentar en gang. Jeg blei tipsa om at frua i en kort setning hadde omtalt et produkt jeg i min betalte jobb har markedsføringsansvaret for. Selv om hun omtalte produktet i positive ordelag, helt vederlagsfritt, ga hun også et råd som vi som produsent ikke kan gå god for. Flere hadde allerede kommentert dette, men jeg tenkte at en hyggelig og saklig kommentar fra produsenten var på sin plass.

Og vet du hva? 2) Den kommentaren er sletta!

Ha ha ha. Jeg antar hun foretrekker de faglige kommentarene som kommer fra hennes egen ektemann.

Lykke til videre med sirkusunderholdninga i familebedriften.



Elisabeth


Bilde lånt fra kjendis.no


fredag 9. januar 2015

Ung pyroman


-Mamma, jeg tenner på huset!

Elleveåringen står der med fyrstikkene klare.

Herregud, hun er i ferd med å tenne på kåken. Redd det som reddes kan. Fotoalbumene, iPadene....bunader har vi ikke, gudskjelov.

Hvor har vi sviktet som foreldre? Hvordan har vi kunnet feiltolke de mørke øynene og det store smilet så totalt. Hjelp, vi har skapt et monster, en pyroman som er i ferd med å sette fyr på hjem og familie!




Jeg rakk å tenke alle disse skremmende tankene i det halvannet sekundet det tok før jeg forstå at det slettes ikke var huset vårt hun ville tenne på.......






Så legg ned telefonen, ingen grunn til å ringe Barnevernet.

Puh.


Elisabeth


PS. Lysestaka er fra Kremmerhuset, om du er opptatt av sånt.

søndag 4. januar 2015

Det jeg liker best med jula....

...er at vi har det så ryddig og fint på kjøkkenbordet.





Nei, søren, rakk visst ikke å dokumentere det.

Vel overstått. Etter en lang juleferie med sene morgener, kontinuerlig påfyll av mat og snop, er det igjen klart for hverdagen. Med det vanlige, rotete kjøkkenbordet. Hverdag er fint, det. Rot er ikke så fint, men det får vi leve med. Det er sånn vi er. Tydeligvis.


Elisabeth
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...