mandag 20. desember 2010

Jakten på julestemninga - luke 20 Julesang

Jeg renser min røst og mitt nebb...
Glaaaaaade jul, heeeeeeelige jul, ugler daler ned i skjul..

Litt sang kan kanskje mane fram litt julesteming?

Du røde glitrende ugle, god dag! Velkommen, du som vi ser så gjerne, med store øyne og med gull i nebb og høyt i toppen den blaaaaanke stjerne..
Allsang nå..

Deilig er den ugle rød, trist det er å se den dø, hvor de gyldne stjerner blinker, hvor de smiler, hvor de vinker ..

Det er lov å synge med uansett lyd i nebbet...

tennes tusen julelys, det stråler rundt vår fugl. Og himmelens stjerner blinker ned til påske og til jul..


Hva er din favorittjulesang?

Juleugla Julia


Julekalenderen "Juleugla Julia: Jakten på julestemninga" går hver dag fram til julaften vekselsvis her og hos Pias verden. Alle som legger igjen en kommentar er med i den store trekninga 24. desember hvor det hele avgjøres. Hvem får gi Juleugla Julia et nytt hjem?

16 kommentarer:

 1. Det er en som ikke synges så mye, jeg opplever at den står litt i fare for å bli glemt. Det er Deilig er den himmel blå.

  Ellers synger jeg gjerne Deilig er jorden av full hals vekselsvis med tett hals fordi jeg blir så rørt...
  Alf Prøysen sine tre står også høyt i kurs.

  SvarSlett
 2. Kan ikke velge. Men må jeg så blir det jo Deilig er jorden. Men også Det lyser i stille grender, Det kimer nu til julefest og Nu tennes tusen julelys. Og så Kling no klokka - med høy kirkestemme!!

  SvarSlett
 3. Har akkurat vært inne hos Trine, så nå er det "julenissens bjeller" jeg traller på...
  "Tenn lys" er fin. Og "Deilig er jorden", sjøl om det er en allround låt.

  SvarSlett
 4. Jeg skiller litt mellom julesanger og julemusikk. Den sistnevnte er ofte amerikansk og kan spilles på fullt som musikk til arbeidet.Som Winter Wonderland og Merry litle Christmas.
  Vi har mange flotte julesanger. Fordi jeg ikke har noen religiøse begrunnelser for julen så er jeg litt ambivalent til flere av dem, selv om de er vakre. Får litt dårlig samvittighet når jeg gleder meg over O helga natt uten å legge noe budskap i den.

  Svært alvorlig ble visst dette.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 5. Det lyser i stille grender! Når noen drar igang den sliter jeg med gjenstridige tårekanaler og blir fylt av hjemlengsel.

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig glad i "Walking in the air" - sangen fra tegnefilmen om Snømannen. Og "When you wish upon a star", og "Så går vi rundtom hver eneste busk", "Tenn lys" og "O helga natt" og nattasangen til Månetoppen ;)

  SvarSlett
 7. Dette var et vanskelig spørsmål, for det er så mange flotte julesanger! Jeg er spesielt svak for korsang, og når jeg hører sanger som "Oh holy night", "Det hev ei rosa sprunge", og "Deilig er jorden" i flerstemt korversjon, DA får jeg gåsehud! Og så hører jeg mye på klassisk julemusikk som Händels Messias og Juleoratoriet av Bach. Nydelig!

  SvarSlett
 8. O, helga natt er den desidert vakreste julesangen:-)

  SvarSlett
 9. Oi. Velge en favoritt er håpløst. Selv julesanger kan jeg kategorisere i ulike sjangere. Gla' jul, melankolsk, verdslig, julaften, romjul, kveld, morgen...
  Deilig er jorden er vel den ultimate julesangen. Den siste som spilles i kirka før jula ringes inn og skuldrene bare må senkes. Da er det bare for jula å komme uansett hvordan du ligger an.

  SvarSlett
 10. Dette er lett som bare det! Den aller aller aller finenste julesangen er "Mitt hjerte alltid vanker".

  SvarSlett
 11. Mahalia Jackson, Silent Night! :)

  SvarSlett
 12. The christmas song (chestnusts roasting) og Deilig er jorden. Men det er egentlig en haug andre jeg også er veldig begeistret for!

  SvarSlett
 13. For noen flotte julesanger :-) Det er så mange fine sanger, så det er vanskelig å velge ut en favoritt - Silent Night og Nå tennes tusen julelys kommer i alle fall høyt på lista :-D

  SvarSlett
 14. Jeg er veldig glad i Driving home for christmas av Chris Rea.

  SvarSlett
 15. min absolutte favoritt er 'misteltoe and wine' med cliff richard. Så kommer 'himlen i min famn' med carola. En stjerne skinner i natt. O helga natt. Det eneste jeg sliter litt med i forhold til disse sangene er at jeg har nok ikke noe forhold til budskapet liksom. . . Og syns det er litt rart å synge med når man ikke tror på det man synger. Men utfordringen er ikke værre enn at gleden over en vakker sang som oftest vinner ;)

  SvarSlett
 16. Er så mange fine julesanger!
  O Helga Natt (gjerne i Ole Paus sin versjon Hellige Natt)
  Deilig er Jorden
  Himmel på Jord
  Julenatt
  Det lyser i stille grender
  En stjerne skinner i natt
  osv...

  Nynner meg gjennom hele desember!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...