søndag 19. desember 2010

Å rydde er en uting

Jeg beskylder Mannen for å leve etter regelen "Alt jeg har bruk for det nærmeste halvåret lar jeg ligge fremme". Denne leveregelen er høyst upraktisk når man deler bolig med andre. For et ordinært hjem er vanligvis ikke skapt for at flere kan leve etter samme regel. Det blir kaos. Så jeg rydder og Mannen beskylder meg for å gjemme sakene hans.

Vel, av og til hadde jeg kanskje hatt nytte av om det var jeg som var den heldige utvalgte i dette hjemmet som kunne leve etter "ligge fremme"-regelen.

Her i sommer en gang så rydda jeg en bunke cd'er. Jeg husker at jeg la alle (2 stk) jule-cd'ene sammen på ett sted. "Nå legger jeg de HER så finner jeg dem i desember", husker jeg at jeg tenkte. Vel, nå er vi i desember og jeg kan jeg ikke huske hvor HER er..


"Hallo", tenker du kanskje nå, "Kan det være SÅ vanskelig å finne et par cd'er? "De er vel i cd-hylla!"

Mitt problem blir muligens klarere om jeg viser et utsnitt av cd-hyllene innerst i veien.
For alder og sviktende hukommelse er det ikke! Nei, nei. Her finner vi andre unnskyldninger og håper på et klart øyeblikk i nærmeste framtid for i juni har jeg ikke bruk for Sissel og Peter Jöback i vakker duett.

Elisabeth

25 kommentarer:

 1. Ha, ha, lykke til i jakten på jule -CD´ene! Begynner du å lete nå bør du imidlertid ha en fair sjanse til å finne igjen CD´ene til julaften:-)

  SvarSlett
 2. He he, litt av ei samling....

  SvarSlett
 3. Hmmm litt av en samling å lete gjennom
  Lykke til med letingen

  Ha en fin søndag
  Klem

  SvarSlett
 4. Du verden for en samling! Har dere tid til å høre på alt det der?

  Forøvrig begynner jeg snart å lure på om din Mann og min Mann er en og samme fyr... ;o)

  SvarSlett
 5. Å, det samme skjedde med meg et år. La de på et veldig lurt sted. Plutselig kom juleverksteddagen, og hun som lover jul fra 12-24 sleit. Var uken til å bo med før boden var tømt g cd'ene funnet. Skrekk og gru!

  SvarSlett
 6. Oj, da blir våre 3 hyller en bagatell å regne.
  Kanskje du har lagt dem på J for jul, eller D for desember.

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 7. Hørtes ut som et kjent problem, men jeg har ikke så mange hyller å lete gjennom.
  Dessuten hadde jeg ikke i min villeste fantasi kommet på å legge julemusikk i CDhylla heller, fordi de hører jo til JUL..
  Lykke til.
  :)

  SvarSlett
 8. Hehe... flott samling :)
  Kjenner til denne "Jeg legger dem her, for da husker jeg hvor de er..."

  SvarSlett
 9. Aldeles fortreffelig unskyldning ;o)

  SvarSlett
 10. Lyder kjent - "jeg legger dem på et lurt sted". Jeg har gjort det sammen med julekortlisten. Heldigvis har jeg en gammel versjon på mac'n.

  Litt av en samling cd'r. Kanskje dere kunne legge dem inn på data og skaffe egen server hjemme? Det er det min kjære vil gjøre her hos oss. På den annen side, hvis noen hadde foreslått at jeg skulle kvitte med med bokhyllene og bare lese elektroniske bøker hadde jeg blitt sint.

  SvarSlett
 11. Eh... *dåne*
  Kanskje prøve Spotify eller Wimp for å finne disse julesangene? Som en slags nødløsning?
  Her er alt sortert alfabetisk (og kronologisk). Alfabetisk etter artist/gruppe. Kronologisk etter utgivelsesår når det er mange album/singler fra samme artist/gruppe. :)
  Også har jeg også laget en egen samle-CD-"seksjon". Men egentlig kan jeg tenke meg å bare rydde vekk hele samlinga, for jeg har rippet alle CD'er... Også går Spotify omtrent dagen lang. ;) Ikke samme sjarmen, men dog. Musikk blir det!
  Lykke til med jakten på julesangene :)

  SvarSlett
 12. Haha, såpass ja;P
  Håper du kommer gjennom bunkene før jul, så du slipper julemusikk i sommer:) Evt spotify som en annen nevner her!

  SvarSlett
 13. Å rydde kan rett og slett være katastrofalt. Jeg har laget et nytt system for perlene, og hva har det gitt som resultat? Jeg leter, leter og leter.

  Kanskje du kan alliere deg med en nabo når du finner CD-ene? Gi vedkommende i oppdrag å levere de til deg i desember 2011. Hvis denne naboen skulle være like glemsk, får du gi et ord, så skal det nok bli jule-CD.

  Nå har supersalget av smykker startet, så får vi se hvordan det går.

  I kveld er det julekonsert, og det gleder jeg meg til.

  Ha en flott søndag videre.

  Klem

  SvarSlett
 14. Sånne lure steder har jeg også mange av, og slike ting dukker ofte opp rett etter at man trenger dem, sånn type 1.nyttårsdag. Haha. Imens er det vel bare å boltre seg på Spotify.

  SvarSlett
 15. djeeeeeses! For en samling! Lykke til i jakten :)

  klem :)

  SvarSlett
 16. Ånei!Sånne 'lure' steder viser seg ALDRI å være lure når alt kommer til alt.Jeg leter fremdeles etter en Sinatra-juleplate som jeg gjemte på et såkalt lurt sted i juni for tre år siden.Det blir jul uten Sinatra i år også for å si det sånn.Håper Sissel og fløtepusen dukker opp:D
  Ha en finfin søndag!

  SvarSlett
 17. Jeg har nettopp sortert alle cd-ene alfabetisk, så var veldig fornøyd da jeg var ferdig med det prosjektet. helt til jeg gikk igjennom bunka og fant en cd jeg ikke hadde hørt på årevis, og finner ut at coveret er tomt. Og den neste. Og den neste. For cd-ene hadde jo eksen tatt og lagt i cd-mapper som han tok med i bilen(e) eller med på hytta eller f. vet hvor. Så nå går det i spotify ja. :P

  SvarSlett
 18. Hjelpe og trøste!! Har nokon skap med CD og LP her, men ikkje sååååå mange. No er musikken digtal her i huset, og takk og lov for det, elles hadde det blitt slike tilstander her også :)

  SvarSlett
 19. Wow for en samling! Lykke til på jakten!
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 20. Du kan jo prøve spotify. Her er min juleliste, litt Sissel innimellom, også finner du også den nye til Kurt og kringkastingsorkesteret, og den nydelige "home for christmas"av Maria Mena
  http://open.spotify.com/user/fysiosiw/playlist/3L8FNB3164nDf8ydpEI0sO

  SvarSlett
 21. Hehe. Og jeg som trodde vi hadde mange cd-er. Men det hadde kanskje vært smart å legge de sammen med julepynten ja. Det tenkte jeg ikke på før nå. Det skal jeg gjøre. Takk til Bondekona.

  SvarSlett
 22. Nei, å finne noe ett eller annet sted i denne samlingen ser ikke spesielt enkelt ut...fnis. Lykke til!

  Gjør selv som flere over her - bruker Spotify og lager egne spillelister. Ergelig er det uansett å ikke finne det man vet ligger der ;)

  SvarSlett
 23. Jeezez Elisabeth! Jeg brukte sommeren 2008 på å laste opp alle cdene mine, overføre til iPod og så gi de bort. Deilig. MEn jeg hadde ikke sååååååå mange, hehe!

  SvarSlett
 24. Hoi, hoi! Hvem er det som kjøper cd`er hos dere a? Mye musikk var det i alle fall!

  SvarSlett
 25. Hmmm, det aner meg at dere må ta i bruk Spotify innerst i veien. Tenk all plassen dere får frigjort! Er nesten som en kompis av meg sa til sin fru da han skulle overbevist henne om at de burde kvitte seg med den digre kolossen av en gammel widescreen-TV (med sånn diger dings bakover liksom). Kommentaren hans var som følger: "Med de kvadratmeterprisene i Tromsø sparer vi jo tusenvis av kroner ved å frigi en liten kvadrat". Godt tenkt ;-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...