onsdag 15. desember 2010

Sortering og nominering

Jeg digger Melodi Grand Prix. Ikke fordi jeg er så opptatt av musikk fra enhver avkrok i det stadig større Europa, men fordi jeg digger å stemme. Og da mener jeg ikke å bruke penger på å sende en sms for å sørge for at den ene eller andre vinner konkurransen. Nei, der er jeg ganske kjip. Jeg digger våre egne stemmeskjemaer hver år hvor det er rom for ekstrapoeng for "mest bisarre sceneopptreden", "morsomste korist" eller "korteste skjørt". Den siste der er vel egentlig ikke min kategori, men en viss annens...hmp.

Nå har Foreldremanualen, etter input fra oss bloggere, kunngjort hva som blir kategoriene i årets mammabloggawards. Det landa på å beholde kategoriene fra i fjor:

1. Årets mest kreative mammablogg
2. Årets mest inspirerende mammablogg
3. Årets morsomste mammablogg
4. Årets mest estetiske mammablogg
5. Årets mest velskrevne mammablogg
6. Årets mest orignale mammablogg

nå må jeg sortere dere, kjære venner. Hvem passer til hvilken kategori? Hvem skal jeg nominere? Ja, for jeg skal nominere. Det synes jeg du godt kan vurdere også. Når noen anstrenger seg for å skape litt moro, da deltar man. Sjekk ut hvordan i dette innlegget hos Foreldremanualen.

Mammablogger kommer i alle størrelser og fasonger. Det er jo bra, smaken er forskjellig og alle finner nok noen å nominere. Så blir det spennende å se hvem som blir finalister og vi kan begynne å stemme litt uti januar en gang.  Jeg håper virkelig at noen "småblogger" kommer med til siste runde. Må innrømme at jeg har en forkjærlighet for de litt mindre strigla og kommersielle bloggene, de med et hobbypreg, hvor skrivelyst og samhold er drivkraften.

Så blir det opp til øyet som ser og leser hva en legger i hver kategori. Det noen synes er inspirerende, synes andre er moraliserende - og det er lov. Det er lov å ha ulik smak og preferanse. Jeg skal sortere, vurdere og nominere.

Tør noen stå fram å si at de ønsker å bli nominert i den ene eller andre kategorien?

Opa!

Elisabeth

Ikke vinner, men artig deltaker i årets Grand Prix.
Bilde lånt fra eurovision.tv

18 kommentarer:

 1. Her vil det garantert komme mange gode forslag! Men meg slipper du å nominere, med mindre man kan kalle bloggen min en kreativ mammablogg - det må jo være ganske kreativt å ha en mammablogg uten å skrive om barn eller foreldrerolle? :D

  SvarSlett
 2. He he, jeg kan jo bli nominert i samtlige kategorier! (Okei, da, kanskje ikke den estetiske...) Nei, fra spøk til side - selvfølgelig er det stas å bli nominert, og jeg har virkelig et ønske om at de som nomineres og ikke minst vinner, er verdige vinnere - altså at folk vinner pga bloggen - ikke pga hvor flinke de er til å fiske stemmer på andre fora som Facebook eller hvor man nå fisker.
  Vi må jo nominere, ja. Husker du at da jeg for et år siden oppdaga deg, så spurte jeg "Blir du morsomste mammablogg i 2010?" ;)
  Ellers så synes jeg du fortjener å bli nominert som den mest orginale. Eventuelt kreative, men vet ikke helt hva folk legger i begrepet kreativ. Synes Barbros lille atelier også er veldig kreativ - hun lager noe nytt hver dag. Et lekent sinn/Mumsi er kreativ. Jeg unner Mammatanker oppmerksomhet - mest velskreven, kanskje? Liv-Inger er velskreven. Mariannes tant og fjas er morsom, det samme er Glamourløs. Fjase-Bergljot er orginal. Det samme er Tingene våre-Ingrid. Estetisk? FruFly? Men mest inspirerende, da? Namaste? Men hun er kanskje ikke mammablogger? Guro? Hmmm...Dette ble verdens lengste kommentar, og den burde kanskje sendes til foreldremanualen, ikke til deg... Men siden du spurte;)

  SvarSlett
 3. Fru Storlien er absolutt velskreven. Siljes små og store tanker er...orginal? Skolelyst - inspirerende?

  SvarSlett
 4. Jeg tror ikke jeg passer inn i noen av kategoriene jeg, tihi...
  Men jeg har gjort plikta mi, og vært inne & nominert. Helt enig, det er liksom litt ålreit at vi gjør det når de først drar igang en kåring!!
  Ha en flott onsdagskveld!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 5. Eg sku jammen likt å vore med på Grand Prix feiring hos dåkke! Festlige saker.

  Angående å kategorisere blogger, så syns eg det e vanskelig. Det e jo nåken så e typisk ein sjanger, som nåken interiørblogger feks, men mammablogger har eg lite greie på.
  Eg slenge inn litt om Trym av og te, e eg mammablogger då mon tru? Litt interiør med realitetsbloggepreg... retro, brukt og gjenbruk...? Hobbyblogg?
  Nei, vetta søren ka eg e eg, men ser at du glatt kunne nomineres i de fleste kategorier :o)

  Kjekt å hørra ka så fekk deg i gang med bloggingen forresten :o)

  SvarSlett
 6. Oi, man kan stemme, ja?..
  Synes hvertfall du burde bli nominert i minst èn kategori.
  :)

  SvarSlett
 7. Eg ville nominert deg til morsomste, sammen med Pia. Og samme blogger nominert til mest velskrevne. Ellers kommer mange blogger tett oppunder dere to når det gjelder velskrevnehet (heiter sikkert ikkje det..?) og morsomhet (?), men eg ingen av dei eg leser er bedre :)

  SvarSlett
 8. Så spennende! Og ikke rent lite stas at Pia - selveste Pia - syns bloggen min er velskrevet! *rødmer*

  Jeg skal benytte denne anledningen til å gjøre meg kjent med nye bloggere, jeg. Suger til meg alle tips her! Et par ideer har jeg allerede. Støtter for eksempel Pias innspill om at Fjas fra sidelinjen bør nomineres som mest originale. Eventuelt morsomste. Hun skriver så vanvittig bra, den Bergljot! Men i kategorien morsomste nomineres også du og Pia, Elisabeth! Og Surresilje er super! Men original eller morsom? Vanskelig å definere kategoriene, enig med deg der.

  Ah, skal bare få levert den hersens hjemmeeksamen i morgen, så skal jeg lese blogger til den store gullmedaljen :-)

  SvarSlett
 9. He he, ja det er flere enn meg som sliter med sorteringa.
  Takk for ros *rødme*. Ikke hensikt å fiske etter go'ord.

  SvarSlett
 10. Mammablogger, ja... Jeg har i grunnen ikke tenkt over hva som er mammablogger før jeg. Er det nok å være mor og nevne barna dann og vann, eller skal stort sett blogginnlegg handle om dem? Jeg ser vi har litt tid på oss, så jeg skal ta meg en tur i tenkeboksen.

  SvarSlett
 11. Jeg skal også inn å nominere, men selv har jeg nok ingenting der å gjøre.
  Hvem jeg skal nominere, den er vrien altså. Det er så mange morsome, velskrevne blogger der ute. Blogger for enhver smak.
  Og du kjære venn, du er nok å finne blant de nominerte, det tørr jeg nesten vedde trusa mi på ;)

  SvarSlett
 12. Det er jo så mange fine blogger å velge mellom, men det blir du og Pia som morsomste blogger og Fru Fly som mest estetiske:-)

  SvarSlett
 13. Mammablogger, hva er det? Er det noen spesielle blogger? Alle har jo en mamma..... Du kan sikkert nomineres i alle kategorier :) Du er morsom og inspirerende! Lille Solflekk har en finfin blogg, hun skriver om sin mamma og savnet etter henne og om hvordan det er å være mamma selv, sjekk ut denne bloggen!

  SvarSlett
 14. Hva med kategorien Mest Slappe Bloggerske??? Da ville jeg nådd ganske så høyt opp! Med få lesere og et fåtall av innlegg???

  Vanskelig å gi stemme til alle de artige bloggene der ute, gitt...

  ;o)

  SvarSlett
 15. Stemming er artig ja! Jeg må sette igang hjernecellene for å komme med noen gode nominasjoner. Du, Pia, Lillefy og Bergljot er jo selvskrevne i kategorien morsomste da! :)

  Jeg er enig med Lise over her, noen ganger blir jeg usikker på om en blogg er en mammablogg eller ei. Blandt annet så nevner jo fryktelig mange interiørbloggere barna sine hist og her, men vil det dermed si at det er en mammablogg? Hmm, vanskelig.
  De andre kategoriene må jeg nesten komme tilbake til, jeg må tenke først :)

  SvarSlett
 16. Hei... :O)
  Dette er et vanskelig valg!

  klem

  SvarSlett
 17. DU, Pia og Bergljot må heilt klart nominerast alle tre, i alle kategoriane. De skriv heilt hysterisk morsomt. Eg får abstinens dersom det er for lenge mellom kvar gong eg er innom. Bonka Rakka er også ein fin mammablogg!
  Elles var det mange nye tips om bloggar eg ikkje kjenner, så då har eg beskjeftigelse i jula også ;)

  SvarSlett
 18. Veldig vanskelig det her. Er så mange fine. Gleder meg mest til å oppdage nye skatter! Også syns jeg selvfølgelig det var stas å bli nevnt i godt selskap. Selv om jeg var litt vanskelig å sette i bås. Hva med hunmedstørsthjerte. Julepapirhjerte altså!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...