lørdag 29. mai 2010

Hvem vinner MGP?

Det nærmer seg den store festen i Oslo. Spenningen er til å ta og føle på....eller kanskje ikke. Hvem går av med seieren i kveld? Det er mange å velge mellom.

Tyrkia synes jeg fikk litt lite oppmerksomhet i starten av sirkuset, men det har tatt seg opp en smule. Manglende oppmerksomhet skyldes kanskje at de er en ordinær popgruppe? Ingen etniske innslag, storsjarmører eller felespillere som pressen kan spinne historier rundt. Men låta er bra den, helt sikkert en sommerhit i Tyrkia og gruppa har mange fans. Men kommer disse til å stemme?

Tyskland. Spennende, ny, fersk artist. Unge Lena tipper jeg høyt opp. Sjarmerende sang og spennende stemme på ungjenta. Men...jeg kjenner igjen låta når jeg hører den, men den har ikke satt seg sånn at jeg plutselig tar meg selv i å nynne på den og kanskje er Lenas sjanser spolert etter de avslørte skandaletoppløsbildene? Hva, hvor?

Men jeg er ikke sikker på om det er udelt positivt å være forhåndkvalifisert. Disse deltakerne har vi sett minst av i media, føler jeg. Og det handler jo ikke bare om å ha en sterk låt, man skal vinne sirkuset rundt også.

Dalende interesse for MGP, eller ESC da, i visse regioner og stigende i andre, nye tett befolkede områder gjør at det godt kan bli en av divaene fra Aserbajdsjan (hvis hun orker å både springe rundt på scenen OG synge), Georgia (litt kjedelig) eller Albania (litt mer spennende lydbilde) som drar seieren hjem. Sterkest i denne gruppa synes jeg er Armenia, med innslag av folketoner. Det kan slå an.

Huff, det er mange å ta av. Skal vi nevne Romania og Danmark.....? Nei, tror ikke det.

Hellas derimot, Hellas holder jeg en knapp på. Jeg digger sånne lalala HEY, lalala HEY. Stamp i gølvet, HEY. Her er det miks av zorba, trekkspill, tekno, gresk Frikarvariant og rytmer. Noe å like for etnisitetselskere, de mer moderne, allsangfan og alle legninger. En seier er neppe gunstig Hellas' økonimiske situasjon tatt i betraktning, men sånt kan vi ikke ta stilling til.
OPA!

Hvem tror du vinner?

Eller gir du blanke i hele festen?

Elisabeth

10 kommentarer:

 1. Du er vist inne på dette du!
  Eg har ikkje engasjert meg so mykje, men skal no sjå på sånn til og frå tv og dataen i kveld!
  Fjortisen min sa at Tyskland var bra, og jenta såg søt ut, Didrik er jo også søt...og flinkare å synge enn mange som er med.
  Eg likte best nokre av dei som ikkje vant den norske finalen, "Yes-man" var best, og "Keep of Kalessin" var eit tøft innslag, som sjølvsagt ikkje passa så godt inn i MGP, men, men eg gje no heller blanke, og tek det som det er!
  God underhaldning er det jo, men lååångdrygt.
  Gjer seg med litt vin i kveld :-)

  SvarSlett
 2. Etter å ha tenkt meg litt om, tror jeg Tyskland kan trekke det lengste strået denne gangen!

  SvarSlett
 3. Hei. Har ikke fulgt så mye med på dette, men jeg skal selvfølgelig kikke litt på det i kveld... Men jeg har fått med meg at svenskene vinner ihvertefall ikke...Haha...*høy latter*...

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Heisann, via Olavas verden så jeg bloggen din, og det er en fin blogg du har!
  Jeg tror på Tyskland i kveld. Fengende og morsom sang, men Didrik kommer også høyt opp i kveld. I tillegg synes jeg danskene har en fin sang!

  Ha en fin MGP-kveld! :-)

  SvarSlett
 5. Jeg liker Tyrkias sang. Og Frankrikes er jo litt fengende, selv om den er litt sånn... ketchup song-aktig... For ikke å glemme Hellas.

  SvarSlett
 6. hmmm....jeg er ikke sååå inn i MGP, men synes det var merkelig at Sverige ikke gikk videre.
  Men nå har jeg ikke engang hørt alle sangene. Kom Ukraina videre??? Da liker jeg den best i såfall! :)

  SvarSlett
 7. Har ikke hørt noen av sangene ennå, men i kveld skal vi benke oss foran skjermen. Holder en knapp på Didrik, jeg:-)

  Kos deg i kveld!

  Klem

  SvarSlett
 8. Nei, jeg gir ikke blanke.

  Følger med etter beste evne, via aviser og nyhetsbildet forøvrig.

  Hvem vinner?

  Spørsmålet er virkelig vanskelig. For meg som har levd en stund, synes jeg umiddelbart at Danmark har en låt som får dansefoten til å bevege seg.

  Hellas? NEI!!! Beklager, men de gutta er for mye OPA!!

  Good luck.

  SvarSlett
 9. Enig! Fikk plutselig sansen for ham da jeg hørte sangen. Og enda mer da jeg så bildet jeg fant på Probat. Gutten har selvironi og det kan man like! :D

  Og nå sang han jaggu hearT!!! :)))))

  PS: Liker Tyskland og Tyrkia selv.

  SvarSlett
 10. Etter å ha hørt alle låtene er helt klart Tyskaland favoritten!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...