mandag 3. mai 2010

Søkemotoroptimalisering

I dag har jeg vært på første del av et todagers kurs i webkommunikasjon og mye dreide seg om søkemotoroptimalisering. Et langt og viktig ord. Nå er det ikke sånn at alle lange ord er viktigere enn korte ord. "Do" f.eks. er et nokså viktig ord, synes jeg. "Tro" er et kort, men viktig ord for andre igjen. Anna Anka synes et kort ord er viktig når hun skal finne seg en mann å tilfredsstille; rik. Fru And er forresten muggen fordi hun ikke er bedt i det svenske kongelige bryllupet til sommer'n, hun som er landets største kjendis...!

Men altså, kurs. Jeg har ikke vært på kurset "Hvordan få gjennomslag for dine ideer hos din nærmeste overordnede", men klarte meg bra likevel. Jeg er en smart dame så jeg spisset argumentasjonen mot firmaets visjon og satningsområder. Dessuten vet jeg at det finnes noen kroner i budjsettet for kursing av ansatte. Det gjelder å søke i første kvartal mens budsjettet er ferskt. Så sjefen var enig og jobben betaler stiv pris for et veldig interessant kurs, som Elisabeth, og derigjennom bedriften, vil få meget stor nytte av.

I dag var altså søkermotoroptimalisering temaet. Hvordan få trafikk inn til dine nettsider. Det var en meget dyktig og behagelig foredragsholder som ga oss mange gode tips. En ting jeg lærte var at lenker er veldig, veldig viktig. En annen ting at det ikke holder å ha ordet "her", som i "les mer her" som eneste klikkbare ord. Nei, klikkbar linje bør være mer innholdsmessig og spissa og derfor tenker jeg at Mr. Grimmert nå må bli stolt over den lange, fine lenken over her. ☺ Nå er det ikke på egen blogg jeg vil legge ned største innsatsen når det gjelder å komme øverst på google. Men jeg har i alle fall google analytics på bloggen og vet f.eks. at noen har søkt på "sparkstøtting" og "gullsko" og havna her hos meg. Jeg kan også se at vedkommende har gått raskt ut igjen..

Kurslokalene i dag var i et område jeg ikke er så kjent, men jeg fant da fram. Jeg liker å ha øya med meg når jeg er på slike ekspedisjoner. Og da slår jeg gjerne et slag for offentlig kommunikasjon. Du ser utrolig mye mer ting å undres over på tog/buss/bane/trikk/båt eller gange enn bak et bilratt. Så i dag valgte jeg toget og NSB leverte. Jeg traff svigerfar på toget også, begge veier. Det var hyggelig, for svigerfar er en hyggelig kar, men ikke en del av kundeservicen hos NSB, altså.

Jeg fant dette skiltet å undres over:Jeg skjønner det bare ikke....Er det viktig for en potensiell tyv at nøklene til butikken er innelåst? Lokalene så tomme ut, kanskje det lå en forretning som leverte gull- og diamantbelagte nøkler her tidligere? Ikke rart den gikk konk....eventuelt flyttet til større lokaler.

På hjemveien ble det 40 minutters rask gange fra togstasjonen. Så fikk jeg lagt inn litt trim i dag, snedig! Og jeg følte meg så kvikk og sosial at da jeg kom forbi en mann som malte et fryktelig langt stakittgjerde, måtte jeg kommentere det og han smilte tilbake og var enig. Og da slo det meg at jeg tar etter modern, dronninga av småprat med ukjente. Huff og huff.

Vel, dette ble et innlegg som i grunnen er oppsummering av min dag, minus fiskebollemiddagen. Er sånt interessant, da? Kanskje jeg bør melde meg på kurset "Ikke tru du er noe selv om du har 55 følgere og noen skrev du var morsom"?

Elisabeth

 

8 kommentarer:

 1. Hehe, du er god! Og du består nok optimaliserings-prøven med glans. Jeg har også for vane å prate litt med fremmede jeg møter: i Butikkøen, på bussen, mannen som maler gjerdet... Jeg synes det er en god ting. Mange blir overrasket over kommentarer fra en fremmed dame. Ikke mange som gjør det nå til dags. De fleste holder seg for det meste i sitt eget hode. Men vi mennesker er jo sosiale og det er hyggelig med noen ord fra en fremmed. Et stort eller lite smil er noen ganger nok da.

  Og sier du at du skal på kurs imorra også? Samme sted?

  SvarSlett
 2. Nå har du 56....
  Takk for tips om lenker, jeg linker det jeg makter, men vet nå at jeg må linke/lenke mer og med flere ord...
  Du, sånn google analytics - ha alle det i bloggen sin?...Eller hvor finner jeg det?...

  SvarSlett
 3. Interessant å lese om din dag? Nja...jo! Du skriver bra, så du hadde fått ein dag som lodott i navlen på ein regnskapsførar til å bli interessant :)
  Og hadde du tatt med fiskebollemiddagen til slutt, så ville det blitt utrolig bra! ;)

  SvarSlett
 4. Klart, Pia. Alle seriøse bloggere har analytics..Yeah.

  SvarSlett
 5. tack för kommentaren ;) men jag fick ta bort inlägget ifall vi dropp in gifter oss;)

  SvarSlett
 6. Joda, bare tro at du er noe du!!! Jeg syntes iallefall du er strålende morsom. Og godt med morsomme hverdager...det er jo tross alt de vi har flest av!!!

  SvarSlett
 7. Og nå er jeg blant disiplene, jeg også. Trodde jeg var det fra før, men det var jeg visst ikke!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...