fredag 7. mai 2010

Rusta for bursta'

Barnebursdager? Kom igjen, jeg er rusta.
I kottet  (naboen kaller sitt walk-in-closet..) står flere poser med gaver for sjuåringer.

Når det er salg, f.eks. halv pris på Hello Kitty dill, hårpynt, matbokser, puslespill, Barbie, perler osv, da er Elisabeth der med falkeblikk, effektiv hånd og god likviditet. Jeg synes det er veldig kjekt å ha noe klart. Det betyr jo ikke at nyinnkjøp er helt utelukka, men det er en viss ro og trygghet i å vite at jeg alltid har noe på lur.

Tre nyinnkjøpte gaver til Trollets tre klassevenninner, som feirer sammen.

Men, er det slik at om man har handla på salg, så må man gi mer? Altså, om man vanligvis gir gaver på rundt hundrelappen og så finner noe som er satt ned fra 100,- til 50,-. Holder det å gi den ene tingen eller skal man supplere slik at faktisk beløp blir 100 kroner?

Jeg vet hva jeg tenker om saken, men vil gjerne høre din mening!

I kveld er Trollet i bursdag til tre klassevenninner som feirer sammen på nærliggende lekeland. Og disse arrangerende foreldre har virkelig tatt i; 3 timer og et kvarter, 195 minutter med lek og skrål har de lagt opp til. Ho ho, håper de morer seg.

Og til slutt; takk for alle kommentarer på forrige innlegg. Jeg hadde det skikkelig moro da jeg med myndig stemme ringte Pia, stakkar. Jeg brukte for sikkerhetsskyld et navn på en som faktisk jobber i Legemiddelverket, i tilfelle Pia var rask med å google navnet. (Det er kanskje straffbart å utgi seg for en annen!?, pytt, alt for kunsten.) Hun tok det heldigvis sporty da jeg avslørte spøken og jeg kunne føle meg litt mindre ond. Jeg hadde jo ikke kjørt dette stuntet på hvem som helst og heldigvis tok jeg ikke feil i min oppfatning av at Pia ville kunne le av seg selv til slutt...Takk Pia, for at du var så sporty, takk for at du lot meg blogge om det og takk for at du har avlyst vendettaen mot meg.
Veldig bra at flere så humoren i dette.

Og helt til slutt; Velkommen til nye følgere. Stas! Håper dere vil trives her innerst i veien. Her er det kort og langt om stort og smått.

Og aller sist, et budskap:Ha en god start på helga!

Elisabeth

15 kommentarer:

 1. Du skriver utrolig vittig, skal uten tvil følge med her videre. Jeg mener helt klart at har du funnet noe på salg, så gi det i gave. Den er jo ikke noe mindre verdt! Det er jo fordelen med å handle på salg; at man sparer penger. Så jeg ville ikke supplert ved å kjøpe flere ting.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Jeg signerer Ine over her. Jeg er kjempeglad hver gang jeg finner noe jeg liker på salg. Jeg kjøper ikke på salg FORDI det er på salg. Penger er penger - mye eller lite. Men hvis det er noe jeg ville kjøpt uansett: Da er salg bonus! Og er det halv pris på bursdagsgaven jeg ønsker å kjøpe; nei, da kjøper jeg IKKE noe i tillegg.
  God helg og solvarm klem :)

  SvarSlett
 4. Hmmmm....så når jeg en dag får den pay it forward-gaven fra deg Elisabeth, så er det mulig at den er kjøpt på salg???? Fnys!

  SvarSlett
 5. Nei Lina, for den har jeg selvfølgelig mekka sjæl....Du liker vel kunst?

  SvarSlett
 6. Vad vore Norge utan Rusta? (ja herreguden - vad var även Sverige utan Rusta?)

  SvarSlett
 7. Ang gaver på salg.
  Eg meiner:
  Sjølvsagt er det nok å gi den tingen du har kjøpt på salg om den veiledande prisen var den prisen du hadde tenkt å betale til vedkommende. MEN! Noen ganger er veiledande pris satt opp når ei vare blir solgt på tilbud. Altså: ei vare blir f.eks solgt for 149,- vanligvis. Så er det salg, og det står plutselig at varen har ein veiledande pris på 199,-, og selges nå på halv pris, altså 99,50 (som da altså ikkje er halv pris av normal pris men halv pris av veiledande pris...
  Jadda...tenker mykje på dette her.... ;)

  Syns du er utrolig flink som har orden på presangene! Eg kjøper av og til pakker for å ha på lur, men så glemmer eg dei ut og så kjenner vi plutselig ingen som kan passe den gaven lenger...(ikkje husker eg kva den kosta heller, verken normalt, veiledande eller om den var på tilbud...

  Oj for ein lang kommentar...

  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 8. Med tre gutter som blir bedt i det meste av guttebursdager pluss en del jentebursdager, blir det mye bursdagsfeiring, for å si det sånn... Så jeg har også et gavelager. Noen ganger gjør jeg kupp, som f.eks på Extra Leker. Jeg kjøper ikke enda litt mer, nei, det får holde med den ene gaven.

  Og ang telefon"spøk" - jeg tenkte ikke engang på å google noe navn, jeg var ikke i tvil om at det var en reell samtale, så du skal ha all ære for gjennomføringa...

  SvarSlett
 9. Så lurt da! Det var en god ide for meg om noen år:-)
  Helt enig med den kaka der - er snart på vei ned i butikken for å kjøpe SJOKOLADE:-)
  HA en strålende fredagskveld!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 10. Hei.Den " kakepyntinga" likte jeg.Tenker jeg kopierer den ved neste " kakefest" her i huset. Kos deg med kaka og ha en riktig god helg.

  SvarSlett
 11. Debatt! Så moro!!

  Selvfølgelig skal man få kjøpe gaver på salg, bare det ikke oooser salg av gaven (støvete, gammel forpaknin, utgåtte ting etc.)

  SvarSlett
 12. Herlig kake, sånn skal det låte!!!

  Beklager at jeg ikke har vært innom bloggen din i det siste, har litt bloggesperre i det siste kombinert med en travel hverdag!

  Håper du får en strålende fin helg!

  Stor klem

  SvarSlett
 13. Den kaka såg god ut...... ;) Fornuftig med gavelager, det har eg og. Og- tanken er viktigare enn prisen kanskje?

  SvarSlett
 14. Det er omtanken som teller, ikke hvor mye gaven koster..

  Var ikke så dumt detmed gavelager..kanskje jeg skulle begynne med det selv :D

  SvarSlett
 15. Jeg er en sånn suppleringsdame - som supplerer i massevis. Som alltid kjøper de dyreste gavene og sjelden handler (gaver) på salg. Merker jo at jeg er kjerringa mot strømmen her inne, men sånn er altså jeg. Vet jo at det er omtanken som teller, men klarer liksom ikke å la være...

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...