Rips ser ut til å være mange hageeieres stebarn. Et barn man egentlig ikke setter pris på, men føler man må ta vare på. Jeg hører og leser om denne ripsen til besvær både her og der. Ripsen finnes i store mengder og de fleste har visst nok ripssaft og ripsgelé på lager fra tidligere sesonger. Det appelleres ivrig til familie og bekjente om å redde ripsen fra å råtne på busken.
En løsning finner alle; Rips til dessert!
Så da er det bare å spandere på seg dessert midt i uka. Denne varianten er med knuste Bixit-kjeks og vaniljesaus, lagvis. Nam nam.
Flere R-innlegg i
ABC i ord og bilder finner du her.
Elisabeth
Hos meg løses ripsproblemet med at fuglene spiser det meste, men nå fikk jeg lyst til å berge noen bær, for dette så jammen godt ut :))
SvarSlett-synnøve-
Mmmm sågott det ser ut!
SvarSlettVinbär är gott, både som saft och som gele och som här till efterrätt.
Trevlig helg!
MMM - det så kjempegodt ut. Skal jammen meg prøve med kjeks!
SvarSlettNattiiii
Nam, det så kjempegodt ut!
SvarSlettJeg elsker rips. Har et par busker. Og fikk noe i fryseren, før fuglene tok resten :)
SvarSlettFugla må også ha mat! Og mora mi...
SvarSlettPluss på med en kule vaniljeis. Det ble en ny slager hos oss. Etter en normalt varm sommer er fryseren alltid tom for saft. Det er vel plukkingen som er kjedeligst.
SvarSlett"Viktig melding"!:
SvarSlettEg invitere te BLOGGTREFF (på kort varsel)! ;o)
Hadde vore sååå gøy om me kunne fått te å treffast!!!
Spre budskapet :o)
http://kreativimpulsiv.blogspot.com/2010/08/bloggtreff-pa-kort-varsel.html
Har forresten dårlige barndomsminner angående rips. Me hadde 5 busker i ein skråning som hadde vokst samen, og det va sååå ikkje kult å stå (skli...) der for å plukka rips te mamma :o( Spise den dag i dag IKKJE rips...
Jeg elsker rips. Planta en busk i fjor og i år kunne vi høste hele 9 bær. Er det noe som er til besvær her er det at det tar så fryyyktelig lang tid å få en skikkelig ripsbærbusk!
SvarSlettVi har gudskjelov ikke rips i hagen. Men vi har sånne sure kirsebær. Det er verre enn rips.
SvarSlettRipsgele og sånn er jo godt, da.
Trist at så mye rips går til spille.
SvarSlettDin oppskrift er god og enkel.
Vi rører rips, som man rører tyttebær og bruker det tilsvarende.
Vi blander også med bringebær til syltetøy.
Mitt abc3-r innlegg er her:
http://toraamusic.blogspot.com/2010/08/abc3-r-for-ta-turen-salman-rushdie.html
Lækkert ser det ud, jeg er mere til solbær end til ribs. :-)
SvarSlettOj dette ser godt ut
SvarSlett- lekkert foto ;)
Rips med vaniljesaus er godt, med vaniljeis må det bli enda bedre :)
SvarSlettRips her godt! Da blir det nok reker til middag i morgen (det var reker i forrige innlegget jeg besøkte) og rips og vaniljesaus til dessert!
SvarSlettVi har desværre ikke ribs i haven, for ribssaft og ribsgele er da dejligt. Din dessert lyder nu også lækker!
SvarSlettSå många mat-inlägg denna omgången. R verkar mycket smaklig :))
SvarSlettMycket smaskig bild :)) det rinner i munnen.
Mvh Halina
Takk for bra tips! Ser veldig fristende ut på bildet :)
SvarSlettRips er kjempegodt! Her spiser vi det sammen med vaniljekrem, krem og pikekyss- en herlig blanding av surt og søtt:)
SvarSlettStebarn? Det har jeg heldigvis aldri hørt før, for da hadde jeg sikkert adopter alle uønskede busker. Rips er herlig! :)
SvarSlettJeg lager rips is som jeg gjerne serverer på julekvelden. Det er noe
SvarSlettde fleste liker.