torsdag 12. august 2010

R for rips

Rips ser ut til å være mange hageeieres stebarn. Et barn man egentlig ikke setter pris på, men føler man må ta vare på. Jeg hører og leser om denne ripsen til besvær både her og der. Ripsen finnes i store mengder og de fleste har visst nok ripssaft og ripsgelé på lager fra tidligere sesonger. Det appelleres ivrig til familie og bekjente om å redde ripsen fra å råtne på busken.

En løsning finner alle; Rips til dessert!



Så da er det bare å spandere på seg dessert midt i uka. Denne varianten er med knuste Bixit-kjeks og vaniljesaus, lagvis. Nam nam.

Flere R-innlegg i ABC i ord og bilder finner du her.

Elisabeth

21 kommentarer:

  1. Hos meg løses ripsproblemet med at fuglene spiser det meste, men nå fikk jeg lyst til å berge noen bær, for dette så jammen godt ut :))
    -synnøve-

    SvarSlett
  2. Mmmm sågott det ser ut!
    Vinbär är gott, både som saft och som gele och som här till efterrätt.
    Trevlig helg!

    SvarSlett
  3. MMM - det så kjempegodt ut. Skal jammen meg prøve med kjeks!

    Nattiiii

    SvarSlett
  4. Nam, det så kjempegodt ut!

    SvarSlett
  5. Jeg elsker rips. Har et par busker. Og fikk noe i fryseren, før fuglene tok resten :)

    SvarSlett
  6. Fugla må også ha mat! Og mora mi...

    SvarSlett
  7. Pluss på med en kule vaniljeis. Det ble en ny slager hos oss. Etter en normalt varm sommer er fryseren alltid tom for saft. Det er vel plukkingen som er kjedeligst.

    SvarSlett
  8. "Viktig melding"!:

    Eg invitere te BLOGGTREFF (på kort varsel)! ;o)

    Hadde vore sååå gøy om me kunne fått te å treffast!!!

    Spre budskapet :o)

    http://kreativimpulsiv.blogspot.com/2010/08/bloggtreff-pa-kort-varsel.html

    Har forresten dårlige barndomsminner angående rips. Me hadde 5 busker i ein skråning som hadde vokst samen, og det va sååå ikkje kult å stå (skli...) der for å plukka rips te mamma :o( Spise den dag i dag IKKJE rips...

    SvarSlett
  9. Jeg elsker rips. Planta en busk i fjor og i år kunne vi høste hele 9 bær. Er det noe som er til besvær her er det at det tar så fryyyktelig lang tid å få en skikkelig ripsbærbusk!

    SvarSlett
  10. Vi har gudskjelov ikke rips i hagen. Men vi har sånne sure kirsebær. Det er verre enn rips.
    Ripsgele og sånn er jo godt, da.

    SvarSlett
  11. Trist at så mye rips går til spille.
    Din oppskrift er god og enkel.

    Vi rører rips, som man rører tyttebær og bruker det tilsvarende.
    Vi blander også med bringebær til syltetøy.

    Mitt abc3-r innlegg er her:
    http://toraamusic.blogspot.com/2010/08/abc3-r-for-ta-turen-salman-rushdie.html

    SvarSlett
  12. Lækkert ser det ud, jeg er mere til solbær end til ribs. :-)

    SvarSlett
  13. Oj dette ser godt ut
    - lekkert foto ;)

    SvarSlett
  14. Rips med vaniljesaus er godt, med vaniljeis må det bli enda bedre :)

    SvarSlett
  15. Rips her godt! Da blir det nok reker til middag i morgen (det var reker i forrige innlegget jeg besøkte) og rips og vaniljesaus til dessert!

    SvarSlett
  16. Vi har desværre ikke ribs i haven, for ribssaft og ribsgele er da dejligt. Din dessert lyder nu også lækker!

    SvarSlett
  17. Så många mat-inlägg denna omgången. R verkar mycket smaklig :))
    Mycket smaskig bild :)) det rinner i munnen.
    Mvh Halina

    SvarSlett
  18. Takk for bra tips! Ser veldig fristende ut på bildet :)

    SvarSlett
  19. Rips er kjempegodt! Her spiser vi det sammen med vaniljekrem, krem og pikekyss- en herlig blanding av surt og søtt:)

    SvarSlett
  20. Stebarn? Det har jeg heldigvis aldri hørt før, for da hadde jeg sikkert adopter alle uønskede busker. Rips er herlig! :)

    SvarSlett
  21. Jeg lager rips is som jeg gjerne serverer på julekvelden. Det er noe
    de fleste liker.

    SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...