mandag 8. november 2010

Excel-nerd

På jobben er vi to personer som de andre tyr til når de møter på utfordringer i excel-filene sine.
Min dyktige kollega innehar et lyst, logisk tenkende hode og er til god hjelp når jeg trenger å sjekke at jeg har tenkt riktig i forhold til differanseprosenten for eksempel. Man må jo faktisk tenke bittelitt selv og fortelle programmet hvilken celle som skal deles på hvilken og ganges med hvilken.

Min styrke er lookup og pivot, der blir jeg regna som kontorets ekspert.

Så da jeg kom over denne excel-testen, laget som et "Vil du bli millionær"-spill, måtte jeg jo prøve.

De første spørsmålene gikk greit, så ble det litt verre. For jeg kan ikke alle hurtigtastene! Ok, Ctrl+C, Ctrl+V, Ctrl++, Ctrl+- og noen til, men dette holdt ikke for å bli Excellionær. Etter fem forsøk kom jeg meg til 100.000.....Og jeg lærte et par nye hurtigtaster på veien. Som F11.Nå er jo folka bak denne testen interessert i å selge excel-kurs, så det er klart at man skal sitte igjen med en følelse av at det er akkurat det man trenger - et kurs i excel. Men hvorfor inneholder alltid sånne tester så mange spørmål om hurtigtaster? Det finnes da en fin meny øverst og man kan enkelt finne mange ved å høyreklikke og man kan raskt bevege seg mellome sheetene med musa også....ha ha, siste ledd i den setningen der ble litt rar.

Jeg lar meg ikke knekke, jeg navigerer meg raskt mellom ulike dokumenter og sheet og formaterer og formelerer. Jeg trenger ikke kurs...men svak for sånne tester er jeg likevel...

Tør du ta testen, blir du en excellionær?

Elisabeth, excelnerd

15 kommentarer:

 1. Jeg tar ikke testen. Men burde tatt kurset.

  SvarSlett
 2. Tok testen - kom til 60 000... Trenger vel kurs da. Kanskje jeg kan bruke som unnskyldning at jeg ikke er vant til de norske uttrykkene etter 11 ar i utlendighet ;-)...?

  Enig i at alle disse snarveiene ikke alltid er de viktigste. Uansett, jeg liker godt a se andre bruke Excel for man plukker ofte opp noe nyttig som har gatt en selv hus forbi!

  ha en fin mandag! Her pisk-regner det vannrett...
  klem Mette

  SvarSlett
 3. Oioi, hadde aldri våget meg på en sånn test, nei..
  Burde nok heller hatt kurset.
  Absolutt.
  :)

  SvarSlett
 4. 0 poeng...klarte to spørsmål. Trenger definitivt kurs!

  (var nettopp på eit lite excelkurs faktisk...så eg burde vel ha scora litt bedre her ja...)

  SvarSlett
 5. Jeg hadde nok gått i minus så det braket, selv om jeg klarer å lage et noenlunne skikkelig husholdningsbudskjett på Excel ved hjelp av verktøylinjene;-D

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 6. Dette innlegget skjønte jeg INGENTING av.

  Hilsen Guro, som mangler excelgenet...

  SvarSlett
 7. Exel har jeg til nå fint unngått og jeg har trøblet mye mindre enn exelfantaster i å sette opp fine tabeller i word. Må bare regne litt selv, men summa summarum blir det mindre jobb! Basta.

  SvarSlett
 8. Jeg er en taper både på excel og powerpoint. Kjenner at jeg ikke trenger noen test for å få bekrefetet dette;-)

  Og takk, Elisabeth. For at du tenker på meg.

  SvarSlett
 9. Blei nysgjerrig på Excel-nerd, for eg e visst ein sjøl :o) Eg e også ganske god på pivot ;o)

  Blei enda mærr nysgjerrig på ka du faktisk jobbe med må eg sei. Tar ikkje testen (like ikkje tester, og velge heller å leve i uvitenhet om mitt eventuelle kompetansenivå...), men blir stadig fascinert øve bruksområdene te Excel.

  SvarSlett
 10. oi, den testen tror jeg ikke jeg skal ta. Anser meg som rimelig god på excel, og velger å leve med vrangforestillingen:)

  SvarSlett
 11. Huffameg, Excel er ikke min greie. De gangene jeg bruker Excel er det til atyiske Excel-ting. Jeg setter opp menyforslag (til nettsider), lager prosjektplaner, lager oversikter over arbeidsoppgaver, den type ting. Formler er ikke min greie. Og det viser seg at jeg ikke kan hurtigtastene. Gjent siste operasjon for eksempel?? Hihi, jeg kom til 2000, og så var det ut! ;-)

  SvarSlett
 12. Tror jeg holder meg langt unna den testen der jeg ;-)

  SvarSlett
 13. Er grønn på exell, men trur at eg har haud til å lære, det har berre ikkje blitt....

  SvarSlett
 14. Du har gjort det. Takk for deeeeet... Nå har jeg sitti med den hersens excel-testen et kvarter, og ryker stadig ut på 100.000-spørsmålet...
  Noe har vært gjetting, annet har vært hjelpemidler, men det meste har vært lagra i de små grå siden jeg hadde studieretningsfaget "Informasjonsbehandling videregående 1 og 2" på vgs i 97/98 og 98/99. Så egentlig syns jeg at jeg var flink jente og sa meg fornøyd med å ryke ut på 100.000,-... :P

  Kanskje jeg lagrer slik informasjon såpass lenge fordi jeg ikke har noen jobb å fylle hjernen med? Kanskje jeg skal begynne å jobbe med excel? Kan jeg jobbe på jobben din? Hva jobber du med? :P

  SvarSlett
 15. Talltrollet er skummelt! Strøk glatt i både excel og access da jeg tok datakortet, og endte da opp som en modul 5 istedenfor 7. Nei takk, jeg styrer glatt unna. Er forvirret nok over det du skrev over her. Tall..? Hva er det? Skjønner ikke`no jeg..

  Herlig å se du syr! Bare flott at hjertene var sidelangs og ikke oppover. :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...