onsdag 17. november 2010

Klar for adventstid

Gleder du deg til første desember? Får du egen julekalender med eksklusiv sjokolade eller andre herligheter hver dag fram til julaften?

Så heldig du er, da.

Det finnes andre former for julekalender også. Årets julekalender på nrk er "Jul på Månetoppen". Da kan hele familien benke seg foran skjermen og følge Jentungen og Storm og kampen mellom rødnissene og blånissene om hvem som har rett til Månetoppen.  Og for å få den rette stemninga, kan du samtidig strikke noen effekter, som for eksempel en blånisselue.

Hele desember måned er en eneste lang hyggestund. Man skal kose seg med pepperkaker, gløgg, ribbesvor og griselabber, marsipan, rosiner, akevitt, sylte og lefse, goro og sirupsnipper, levende lys og bjelleklang over det hele. Sånn at man er mett og lei når julaften endelig kommer.

Men det er jo herlig!

Og adventstida kan brukes til hygge og kreativitet. Et supert sted å hente inspirasjon til passende førjulsaktiviteter er Charmerende Gjenbruk.Hver dag fra 1. til 24. desember vil det komme nye tips og oppskrifter fra Ellen Dyrops bok "Sjarmerende Jul". Så da kan du jo pysle med noe annet under julekalenderen på nrk, om du ikke er så glad i å strikke eller ikke er i akutt behov av en ny nisselue.

Det er mange som vil sørge for kos og hygge i desember og derfor er gavmilde på sitt vis. Vi i Villa har kalender hvor du kan vinne alt fra badekar til snøfreser.

Gjerrigknark arrangerer også moro i 24 dager.

Apotek1 slenger seg også på givergleden

Og for den mer lekne, 1001 spill.

Det finnes noe for alle. Har du noen tips til julekalendere?

Elisabeth, adventsklar

10 kommentarer:

 1. Hei. Gjelder det at man ØNSKER seg adventskalender?? Helst laget av mannen, med små, søte pakker med sjokolade, sminke, og kanskje ett og annet gavekort...

  Flott blogg du har, forresten! :)

  Kristin

  SvarSlett
 2. Å jada: SingSang-kort med julesanger og aktiviteter - fra Children`s house :) Kjempefine!

  http://bonkarakka.blogspot.com/2010/11/travel-og-adventskalender.html

  SvarSlett
 3. Her kjører vi vanlige dager uten for mange sirupssnipper og gløgg før julaften.
  Adventskalender har vi/jeg, men pakkene som tas vekk er ikke til å åpne. De gjenbrukes også neste år.
  Men jeg gleder meg både til advent og til jul.

  SvarSlett
 4. For et deilig inlegg da! Jeg gleder meg også til jul :D
  Jeg har kjøpt sånne fine filt og treleker med mat, delt dem litt opp og pakket inn til årets kalender (og livets første for min datter) .
  Jeg hadde planer om å sy og lage 24 gaver, men den tanken måtte jeg bare legge på hylla gitt. Jeg har ikke tid til det!
  Klem

  SvarSlett
 5. Egentlig ikke, men tar i mot alle kalendere jeg får med takk. Digitale eller ikke!

  SvarSlett
 6. Heisann:)
  Dårlig med tips her, men jeg tar gjerne i mot tips!Og jeg gleeeeder meg til adventstiden, den gjør vi masse ut av her i huset.Det blir SÅ koselig:)Synes nesten at adventstiden er mer hyggelig enn selve julen jeg, med all den ventingen og kosingen:)
  Ha en finfin kveld!
  Andregasellen, også adventsklar:)

  SvarSlett
 7. Er du klar allerede?!?
  Ja, ja...
  Jeg har hørt rykter om en fantastisk bloggjulekalender, den sakl visst være morsom og trivelig og alt sånt. Regner med at det kommer mere info etter hvert.

  SvarSlett
 8. Ungene her i huset får kalender...som eg kjøper og pakker inn...kvelden før. I år har eg forhandla meg fram til litt mindre ting (færre ting) - men av gammel vane har eg kjøpt litt nips og dilldall dei siste ukene...så dei får nok litt i år og.
  Eg får sjeldan noko - men så har eg vel ikkje vært snill nok da :/

  SvarSlett
 9. Kalender til mor blir det nok ikke i år heller, og barna avspises med en på deling ( noe de mener er langt under snittet i klassene deres). Og så blir det litt hygge, litt baking og litt stress sånn jevnt fordelt utover desember. det blir bra:)

  SvarSlett
 10. Jeg ønsket meg alltid pakkekalender, men fikk det aldri (kanskje en gang?). Det er heldig for Datteren, for nå er mor ivrig. Jeg sliter med selve kalenderen så jeg takker for tipsene. Det blir den første julen som Datteren kan forstå litt mer av (hun er to år), så jeg gleder meg ekstra til jul og adventstiden i år.

  Fant en fin førjulskalender for syglade, og det har jo du blitt. Se her: http://mammaogmer.no/2010/11/18/førjulskalender-for-syglade/

  Det er deilig å møte en julepositiv holdning så takk for fin post.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...