fredag 12. november 2010

Årstidsfordel

Jeg elsker lange ord, ord som på ingen måte skal deles, orddeling er en uting.
Derfor synes jeg årstidsfordel var nokså bra. Ikke superlangt, men likevel...

Det er forresten et nytt ord, virker det som. Jepp, jeg har googla det - med null søkeresultat.

Et nytt ord som burde være forståelig. Årstidsfordel er selvfølgelig fordel med en årstid, i dette tilfellet høsten.
Høsten er jo en sånn årstid man krampeaktig prøver å finne fordeler ved. "Ååååå, det er så koselig å sitte i sofaen under et deilig pledd foran peisen mens vinden uler rundt hushjørnet". Nei, hadde du ikke heller foretrukket å sitte lettkledd utendørs med sola som varmekilde?

Vel, jeg har uansett funnet én fordel med høsten. i forbindelse med at lette småsko byttes ut med grovere variant med høyere skaft: Man kan ha umake sokker!
Det er ingen som ser sokkene dine nede i skoa, de er helt kamuflert mellom støvler og bukse og dette betyr at man ikke trenger legge ned tid på å finne to like sokker hver morgen. Her er det mulig for både den rosa og den blomstrete å bli med på tur på samme dag.

Jeg sier ikke at man MÅ, men man KAN. Dette må være befriende for alle de som ikke har alt på stell i sokkeskuffen. Innerst i veien strekker vi selvfølgelig ut alle sokker med rettsiden ut før de legges i skittentøyskurven. Og før de vaskes, settes en klype på paret slik at de to vennene ikke kommer bort fra hverandre. Og når de henges opp til tørk, henger de ved siden av hverandre. Og når de er tørre, rulles de sammen parvis og legges i sokkeskuffen, som er inndelt etter farge....ikke sant?

Husk å beholde støvlene på, da. ☺

Elisabeth

17 kommentarer:

 1. Det var ein fin fordel med høsten ja, og den fordelen kan jo strekkes ut over vinter og tidlig vår og ;o)

  Eg tenke for dei som ikkje har lik orden på det som meg og deg altså...

  SvarSlett
 2. Helt klart en fordel dersom man har kaos i sokkeskuffen. Jeg skal innrømme at jeg er blant de som faktisk har fargekoding i sokkeskuffen, hehe. Mine egne sokker er dessuten stort sett på stell siden de er i alle verdens farger og mønstre, mens Bustemannens er det verre med. De kommer i to varianter; med og uten ribber, dog er begge sorte. Det blir fort tullball. Min største årstidsfordel er lua. Jeg ELSKER lua! Den kan få skylden for absolutt ALT! "Nei, jeg VAR fin på håret i morges, altså, men så er det så kaldt ute, og da må man ha LUE!" Genial oppfinnelse :-)
  God helg!

  SvarSlett
 3. Øystein Sundes sang Hvor har sokka mine tatt veien? passer her i huset. Hvor blir de av? Og hvorfor bare den ene? Løsningen her ble å kjøpe flere like par.

  Årstidsfordel er et flott ord, men jeg ser nok flere fordeler med sommer enn høst. Forresten er det blitt full vinter her; kaldt og snø.

  SvarSlett
 4. Et flott ord!
  Selv ser jeg haugevis med fordeler med nettopp denne årstiden!
  God helg!

  SvarSlett
 5. Hahaha! Du er god. Og gratulerer som oppfinner. Har sånn nokonlunde kontroll på mine og jenta sine sokker. Men elles på huset vert litt sånn at mine sokker er dine sokker.....

  SvarSlett
 6. Nei det er ikke sant. Ihvertfall ikke her i huset. Sokkemonsteret lever stort og sterkt, og jeg har lett i alle kriker og kroker, men finner det ikke. Tar glatt til meg årstidsfordelen din ja. Herlig ord! :)

  SvarSlett
 7. Grattis med nytt ord! Jeg liker sånne lange, nye ord og setter stadig sammen ord av en viss lengde til..ja..enda lengre ord.

  Sokker og årstidsfordel, du sier noe der.-Ikke for at jeg trenger det. Min skuff ser nemlig akkurat slik ut som din, sortert etter farge.-Not.

  Ha en snasen helg!

  SvarSlett
 8. Ha ha ha - aldri så galt at det ikke er godt for noe ;-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 9. Gratulerer med nytt ord ;)
  Jeg går med ulike sokker uansett årstid.......

  Gos helg!

  SvarSlett
 10. En super fordel! Kjekt for meg som ofte bruker mannens sokker...
  Klem igi

  SvarSlett
 11. Det var eit bra ord! Og så flink du er som har orden i sokkeskuffa di! ;)

  SvarSlett
 12. Jeg har en singelsokkskuff. En hel skuff full av enslige sokker. De ligger egentlig bare og venter på at livspartneren skal dukke opp. Kanskje jeg heller bare skulle danne umake par?

  SvarSlett
 13. Jeg som er opphengt i å ha like sokker...(det er sant). Men dette er jo lettere, for jeg tror at riktig parede (?) sokker kun varer gjennom en vask, så mister de partneren og dermed har vi et lass av single sokker.

  SvarSlett
 14. Hehe...
  Likte ordet!
  Ha ei fin helg
  Klem Tonje

  SvarSlett
 15. Ord deling er en u ting ja! H a t e r det! Tihi...
  Liker sokkesystemet ditt! Har det helt likt her, bare at hos oss varer det året rundt! :)
  Gøy at du vil være med på giveawayen min! :) Trekker i morra!! Spennende!!! ;)

  SvarSlett
 16. hehehe... jeg tror du ma vaere i "slekt" med tenaringen min for han har ogsa holdt et lignende foredrag nar jeg papekte forskjellige sokker pa hans ben...

  ha en fiiin helg
  klem Mette

  SvarSlett
 17. Hmmm, utfordringen er i det øyeblikk man plutselig skal inn på besøk hos noen... ;-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...